Hem

25 april startar nytt Mentorprogram

Du får tillgång till en mentor och ingå i en grupp med ytterligare 5 – 7 par. Programmet startar med två träffar då vi pratar om dina förväntningar och din affärsidé. Därefter paras du ihop med en mentor och projektet fortsätter under ett år. Möten i gruppen varvas med tillfällen då du och din mentor träffas.

Processledare Ann Östman

Läs mer om Mentorprogrammet!

Driva företag i Sverige

Har du varit företagare i ditt hemland? Har du en genomtänkt affärsidé?

Vi lär dig grunderna i hur du driver företag i Sverige.

Du som vill vara med ska:

  • förstå lätt svenska
  • ha en genomtänkt affärsidé

Läs mer om kursens innehåll och hur du ansöker!

Affarskvinnans natverk 5 maj Lena Berg

Lena Berg, Art of Coordination

Fredag 5 maj kl. 7.30 Trosa Matstudio, Västra Långgatan 9

Varmt välkommen till nätverksfrukost med Affärskvinnan Trosa. VÅr gästtalare är Lena Berg, som i sitt företag Art of Coordination, föreläser och arbetar med coachning inom hälsa och personlig utveckling ur ett helhetsperspektiv.

SEB bjuder på frukost och Trosa kommun på aktuella nyheter!

Från anställd restaurangchef till företagare utan restaurang

Tisdag 9 maj kl. 7.30-9.00 Restaurang Källan

Katarina Hoverman startade sitt företag Spirit by Me 2014, med en traditionell bakgrund – studerade hårt för bra betyg, jobbade hårt och en dag kom vändpunkten då det var dags att göra något annat.

Under vårt frukostmöte kommer Katarina att berätta om förändringen, vad hon har lärt sig på vägen och hur hon idag ser på sitt företagande.

Vi har också turen att få tillgång till Katarinas kompetens som sommelier och hon kommer att skicka med oss drinktips inför sommaren.

Som vanligt får vi frukost av SEB och aktuella nyheter från Oxelösunds kommun.

Välkommen!

Maria Kingsley från TV4s bygglov

Affärskvinnans Nätverk i Gnesta

Fredag 28 april kl. 7.30

Maria Kingsley är utbildad inredningsarkitekt och har drivit eget inredningsföretag sedan 2009.

Maria kommer att prata om trender, ge inredningstips och berätta om sitt företag Maria Kingsley Design och hur hon hamnade i TV4s program Bygglov.

Varmt välkommen till Gnesta Strand!

Drop In-rådgivning i Oxelösund

Under våren kan du träffa NyföretagarCentrum på Koordinaten i Oxelösund för Drop in-rådgivning.

Varmt välkommen 26 januari, 2 mars, 6 april och 11 maj. Kl. 12.00-13.00!

Uppföljningsmöte – hur går det för dig som är nystartad?

Har du besökt oss? Gått starta eget-kurs och/eller mottagit rådgivning?

Vi vill veta hur det går för dig och om det finns något vi kan göra för att det ska gå ännu bättre.

Fyra gånger om året välkomnar vi till uppföljningsmöte för att utbyta erfarenheter, få svar på frågor och få information om aktiviteter framöver.

Nästa träff blir 8 maj, välkommen!

Debatt: "Nyköping ska vara en bra kommun att driva verksamhet i"

Debattartikel, publicerad

Under min tid som kommunalråd i Nyköping har jag besökt minst 130 företag. En del flera gånger. Det ger en intressant bild av vad som händer i kommunen. Vilka utmaningar som finns för företag men framför allt vilka fantastiska entreprenörer det finns i Nyköping. Det bekräftas inte minst av Nyköping klättrar till plats 53 i årets Nyföretagarbarometer. I år firar Nyföretagarcentrum 25 år, de är en stor orsak till att nyföretagandet går bra i Nyköping. Under senaste årets företagsbesök blir det också tydligt att Ostlänken och de investeringar som görs kring det, inte minst bostadsbyggandet i Nyköping, lockar företag att etablera sig här. Det är förstås oerhört viktigt för Nyköpings tillväxt.

Den vanligaste frågan som vi möter och den största utmaningen är kompetensförsörjning. Helt enkelt att hitta rätt människor till rätt jobb för att kunna växa. Det finns många saker vi kan göra tillsammans. Dels startades Campus Nyköping Företag för att jobba nära med kompetensutvecklingsfrågor. Dels ligger Campus Nyköping i framkant gällande yrkeshögskoleutbildningar som startas i nära samarbete med respektive bransch. Inte minst är förbättrade kommunikationer en viktig faktor. Nu är antalet tågavgångar till och från Stockholm utökade till 17 varje vardag. När den rödgröna majoriteten tillträdde i Nyköping gick det 11 tåg.

Kommunen tittar regelbundet på företagens tillväxt. I jämförelse med många större kommuner står sig Nyköping bra. Det är inget som vi över tid kan ta för givet. Kommunens viktigaste uppgift är att se till att förutsättningar finns för att Nyköping växer. Genom att planera för bostäder. Genom att bygga nödvändig infrastruktur. Inte minst bredbandsutbyggnaden är viktig i hela kommunen. Nyköping är en ganska stor kommun till ytan men är ändå den kommun i Sörmland där störst andel av hushållen har tillgång till snabbt bredband. Det är viktigt att vi fortsätter jobba för att bibehålla den positionen.

Självklart är också den kommunala organisationens arbete med företagarfrågor viktig. Inte minst är dialogen viktigt för att skapa förståelse för företagens villkor men också för kommunens olika roller, både som myndighetsutövare men också möjliggörare för ett framgångsrikt näringsliv. Kommunens nöjdkundindex steg från 63 till 72 mellan 2014 och 2015 men vi är medvetna om att det finns mer att göra för att vi ska uppfattas som en riktigt bra kommun att driva verksamhet i.

Insatser görs kontinuerligt: tidigare har ett så kallat samspel mellan kommun och företag genomförts. Branschvisa träffar anordnas. Företagsfrämjande organisationer ges möjlighet att samspela i Näringslivets Hus som invigdes i höstas. Nu pågår arbetet med framtagande av en ny näringslivsstrategi. Det görs i nära samarbete med näringslivet. Jag hoppas att det blir ett bra arbete som leder fram till gemensamma mål kring hur vi ska bli en ännu bättre kommun att leva och verka i.

Urban Granström (S)

kommunstyrelsens ordförande, Nyköping

Nyföretagaråret 2016 i siffror

Under 2016 startade 552 företag i Östra Sörmland och det är nästan 100 fler än förra året. Alla fyra kommunerna – Nyköping, Gnesta, Trosa och Oxelösund – har en positiv förändring jämfört med 2015 och Trosa gör en toppnotering.

Totalt i riket ökade nyföretagandet med 6,4% under 2016 och i Östra Sörmland blev ökningen 21,3%.

Alla uppgifter enligt Bolagsverkets statistik och inkluderar Aktiebolag, Enskilda näringsidkare, Kommanditbolag och Handelsbolag.

För dig som deltagit i NFCs starta eget-kurs

Nyföretagarinformation med Skatteverket

Fortsättning och fördjupning av Skatteverkets del i NyföretagarCentrums starta eget-kurs.

Det handlar om skatter, moms, intäkter, kostnader, arbetsgivare med mera.

Skatteverkets hemsida hittar du fler informationstillfällen som rör företagare.

Nya lokaler

Steget till Eget Nyköping håller till i nya lokaler.

Varmt välkommen till Näringslivets Hus, Nicolaigården, Nyköping!

nyhetsbrev fr NFC prenumerera

Nyhetsbrev från NFC Östra Sörmland

Välkommen att skriva upp dig på vår utskickslista.

Prenumerera!

verksamt

Bolagsverkets portal för egenföretagare

Verksamt.se

En samlad och aktuell bild av företagsstöd i hela regionen.

Gnesta, Oxelösund och Trosa

Affärskvinnans Nätverk

Nätverksträffar i Gnesta, Oxelösund och Trosa för företagarkvinnor och kvinnor på väg in i företagande!

Följ oss på Facebook!

För aktuella inbjudningar, uppdateringar, tips och rapporteringar.

Affärskvinnans Nätverk FB

Följ Affärskvinnans Nätverk på FB

För aktuella inbjudningar och inspiration.

Årets Mentor Sörmland 2016

Priset för Årets Mentor delades ut på Sörmlandsdagen 28 september som i år arrangerades på Strängnäs Business Park.

Vi gratulerar Ann Östman som vann priset och grattis även till adepten Magnus Eriksson, en Kreativ Byrå.

Årets Mentor är en del av Mentor Eget Företag som drivs gemensamt av NyföretagarCentrum Sverige och Almi Företagspartner, med stöd av Näringsdepartementet. Programmet pågår under ett år och är kostnadsfritt.

årets mentor 2016 ann östman

Kurser och utbildningar

Våra e-kurser hjälper dig som vill starta företag. Här kan du lära dig allt ifrån ekonomi och bokföring – till marknadsföring och PR.

Anmäl dig till våra E-kurser här

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

 

Här skapar du din affärsplan

Notiser

Följ NFC på Facebook!

För aktuella inbjudningar, uppdateringar, tips och rapporteringar.

Affärskvinnans Nätverk FB

Följ Affärskvinnans Nätverk på FB

För aktuella inbjudningar och inspiration.

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Våra samarbetspartners