Hem
Starta egetkurs alla datum

Information om vår Starta Eget-kurs

Klicka för att se alla datum och tider.

AN Trosa 2 feb 2018 GDPR

TROSA

Affärskvinnans nätverk

Om GPDR

Affärskvinnans nätverk i Trosa startar terminen med att bjuda in till ett livesänt samtal mellan Företagarnas vd Günther Mårder och en panel som ger dig tips och information om GDPR. Det handlar om nya dataskyddsförordningen som börjar gälla i maj.

Datum: 2 februari
Tid: 07:30-09:15 (livesändningen börjar kl 8:00)
OBS Plats: Skärborgarnas hus i Trosa

Evenemanget är kostnadsfritt men föranmälan krävs. Anmäl dig i formulär på Företagarnas hemsida.

Mentorprogram 8 mars

Nytt Mentorprogram

Nytt Mentorprogram startar med 2 träffar torsdag 8 och 15 mars kl 18.00 – 20.00

LÄS MER HÄR

Nyföretagandet 2017 i siffror

I riket har nyföretagandet minskat med 0,8% och i Östra Sörmland är förändringen +/- 0%. Statistiken gäller jan – nov 2017.

Alla uppgifter enligt Bolagsverkets statistik och inkluderar Aktiebolag, Enskilda näringsidkare, Kommanditbolag och Handelsbolag.

Årets Nyföretagare Oxelösund

Casper Qvarfordt, CQ Städservice

Vi gratulerar Årets Nyföretagare i Oxelösund

Casper Qvarfordt, CQ Städservice

Juryns motivering:

”Entreprenören med stort E – egentligen för ung men spränger alla gränser, ser möjligheter och skapar nya arbetstillfällen. Utförda tjänster ger genomgående 5-stjärnigt beröm. En stor företagare har sett dagens ljus och han tackar säkert Ung Entreprenör för hjälp på vägen!”

Årets Nyföretagare Nyköping

Martin Rentoft, Sågteknik i Södermanland AB

Vi gratulerar Årets Nyföretagare i Nyköping

Martin Rentoft, Sågteknik i Södermanland AB

”Årets Nyföretagare gör inget nytt men ”Så mycket bättre”! 3-dubblad omsättning imponerar i ett företag som ständigt förstärks med högklassiga leveranser och en servicenivå på topp! Idén är köpt, fibern en viktig del – likaså fukt.”

Världens största supportnätverk till små och medelstora företag

EEN – nu på Elverket

Enterprise Europe Network (EEN) är världens största supportnätverk till små- och medelstora företag bestående av 600 organisationer i mer än 60 länder. EEN erbjuder kostnadsfri rådgivning inom allt som har med internationalisering att göra, till exempel: internationell lagstiftning, tullfrågor, momsfrågor, CE-märkning.

Nätverket hjälper även till med internationellt partnersök och försöker hitta den perfekta affärspartnern till dig på den eller de marknader som du är intresserad av.

Med andra ord, Enterprise Europe Network kan bistå i alla skeden av din export- eller importsatsning, från de första frågorna till en konkret strategi.

Tillväxtverket är huvudfinansiär för EEN i Sverige och koordinerar även verksamheten nationellt. För det EEN-kontor som täcker Stockholm, Uppland och Sörmland står Företagarna som värd.

Enterprise Europe Network har sedan början på september en kontorsplats på nyrenoverade Elverket på Västra Kvarngatan 62 i Nyköping och kommer finnas på plats en dag i veckan. För att boka in ett möte med EEN, kontakta:

Theresa Ryberg, Kontorschef
070 713 53 83
Theresa.ryberg@foretagarna.se

Eller

Viktor Bertfelt, Affärsrådgivare
070 496 53 25
Viktor.bertfelt@foretagarna.se

Vill du bli egenföretagare? Kanske ett befintligt företag kan vara din plattform!

Sälja/köpa företag

Under de närmaste åren kommer ett stort antal småföretag att vara till salu. Ägarna tillhör fyrtiotalisterna och är på väg till en välbehövlig lugnare tillvaro.

Almi har stor erfarenhet och erbjuder ett gediget kunskaps- och arbetsmaterial inför köp av företag.

LÄS MER!

SN artikel om oxelosunds nyforetagare

Artikel i Södermanlands Nyheter

Oxelösunds nyföretagande ökar mest!

Den 10 augusti publicerade SN en artikel om nyföretagandet i Oxelösund. Läs den här.

Driva företag i Sverige

Har du varit företagare i ditt hemland? Har du en genomtänkt affärsidé?

Vi lär dig grunderna i hur du driver företag i Sverige.

Du som vill vara med ska:

  • förstå lätt svenska
  • ha en genomtänkt affärsidé

Läs mer om kursens innehåll och hur du ansöker!

Debatt: "Nyköping ska vara en bra kommun att driva verksamhet i"

Debattartikel, publicerad

Under min tid som kommunalråd i Nyköping har jag besökt minst 130 företag. En del flera gånger. Det ger en intressant bild av vad som händer i kommunen. Vilka utmaningar som finns för företag men framför allt vilka fantastiska entreprenörer det finns i Nyköping. Det bekräftas inte minst av Nyköping klättrar till plats 53 i årets Nyföretagarbarometer. I år firar Nyföretagarcentrum 25 år, de är en stor orsak till att nyföretagandet går bra i Nyköping. Under senaste årets företagsbesök blir det också tydligt att Ostlänken och de investeringar som görs kring det, inte minst bostadsbyggandet i Nyköping, lockar företag att etablera sig här. Det är förstås oerhört viktigt för Nyköpings tillväxt.

Den vanligaste frågan som vi möter och den största utmaningen är kompetensförsörjning. Helt enkelt att hitta rätt människor till rätt jobb för att kunna växa. Det finns många saker vi kan göra tillsammans. Dels startades Campus Nyköping Företag för att jobba nära med kompetensutvecklingsfrågor. Dels ligger Campus Nyköping i framkant gällande yrkeshögskoleutbildningar som startas i nära samarbete med respektive bransch. Inte minst är förbättrade kommunikationer en viktig faktor. Nu är antalet tågavgångar till och från Stockholm utökade till 17 varje vardag. När den rödgröna majoriteten tillträdde i Nyköping gick det 11 tåg.

Kommunen tittar regelbundet på företagens tillväxt. I jämförelse med många större kommuner står sig Nyköping bra. Det är inget som vi över tid kan ta för givet. Kommunens viktigaste uppgift är att se till att förutsättningar finns för att Nyköping växer. Genom att planera för bostäder. Genom att bygga nödvändig infrastruktur. Inte minst bredbandsutbyggnaden är viktig i hela kommunen. Nyköping är en ganska stor kommun till ytan men är ändå den kommun i Sörmland där störst andel av hushållen har tillgång till snabbt bredband. Det är viktigt att vi fortsätter jobba för att bibehålla den positionen.

Självklart är också den kommunala organisationens arbete med företagarfrågor viktig. Inte minst är dialogen viktigt för att skapa förståelse för företagens villkor men också för kommunens olika roller, både som myndighetsutövare men också möjliggörare för ett framgångsrikt näringsliv. Kommunens nöjdkundindex steg från 63 till 72 mellan 2014 och 2015 men vi är medvetna om att det finns mer att göra för att vi ska uppfattas som en riktigt bra kommun att driva verksamhet i.

Insatser görs kontinuerligt: tidigare har ett så kallat samspel mellan kommun och företag genomförts. Branschvisa träffar anordnas. Företagsfrämjande organisationer ges möjlighet att samspela i Näringslivets Hus som invigdes i höstas. Nu pågår arbetet med framtagande av en ny näringslivsstrategi. Det görs i nära samarbete med näringslivet. Jag hoppas att det blir ett bra arbete som leder fram till gemensamma mål kring hur vi ska bli en ännu bättre kommun att leva och verka i.

Urban Granström (S)

kommunstyrelsens ordförande, Nyköping

Hitta till oss!

Steget till Eget Nyköping håller till i nya lokaler. Varmt välkommen till:

Näringslivets Hus

Västra Storgatan 40A

Nyköping

nyhetsbrev fr NFC prenumerera

Nyhetsbrev från NFC Östra Sörmland

Välkommen att skriva upp dig på vår utskickslista.

Prenumerera!

verksamt

Bolagsverkets portal för egenföretagare

Verksamt.se

En samlad och aktuell bild av företagsstöd i hela regionen.

Gnesta, Oxelösund och Trosa

Affärskvinnans Nätverk

Nätverksträffar i Gnesta, Oxelösund och Trosa för företagarkvinnor och kvinnor på väg in i företagande!

Följ oss på Facebook!

För aktuella inbjudningar, uppdateringar, tips och rapporteringar.

Affärskvinnans Nätverk FB

Följ Affärskvinnans Nätverk på FB

För aktuella inbjudningar och inspiration.

Kurser och utbildningar

Våra e-kurser hjälper dig som vill starta företag. Här kan du lära dig allt ifrån ekonomi och bokföring – till marknadsföring och PR.

Anmäl dig till våra E-kurser här

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

 

Här skapar du din affärsplan

Notiser

Följ NFC på Facebook!

För aktuella inbjudningar, uppdateringar, tips och rapporteringar.

Affärskvinnans Nätverk FB

Följ Affärskvinnans Nätverk på FB

För aktuella inbjudningar och inspiration.

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Våra samarbetspartners