Hem

Steget till eget 1-4

Den 4/9 kör vi igång vår seminarieserie Steget till Eget 1234 igen. Du kan gå de olika stegen i vilken ordning du vill. Men självklart ska du gå samtliga fyra steg. Då får du ju, helt kostnadsfritt, mycket av den information vi på NyföretagarCentrum vet att du behöver som nyföretagare. Bl a får du information från Skatteverket och inom områdena ekonomi, juridik och marknadsföring/sälj.  Dessutom bygger vi på dessa fyra grundsteg med Steget till Eget Special där du som ny företagare får ytterligare kunskap och inspiration. Dessutom har du naturligtvis möjlighet att ställa frågor och du utöka ditt nätverk!

Välkommen!

Läs mer & anmäl dig här

Lisbeth sydde ihop nytt jobb – efter 65!

Motalas kommundirektör fick fler och fler fritidsuppdrag föddes tanken på att hennes hobby kanske skulle kunna bli en extra inkomst efter pensionen. I dag har hon egen syateljé och är chef över sin egen tid.

Läs mer på Hemmets Veckotidning

Grattis till Vadstena

Vadstena är den kommun i Västra Östergötland som får högst ranking i 2016 års Nyföretagarbarometer och samtidigt blir näst bäst i Östergötland avseende antalet nystartade företag per 1000 invånare.

I både Motala och Mjölby startades något fler företag under 2016 jämfört med föregående år, men båda dessa kommuner tappar trots det i 2016 års ranking.

2015 var ett år då antalet företagsstarter låg något högre än tidigare i både Boxholm och Ödeshög vilket också avspeglades i rankingen för 2015. 2016 blev antalet företagsstarter i båda dessa kommuner lägre än 2015 och låg mer i linje med antalet starter före 2015.

Läs mer

Harry Goldman: Inget fel att nyanlända startar eget

I Dagens industri den 17/1 kunde vi läsa att professor Mats Hammarstedt och docent Lina Aldén, nationalekonomer vid Linnéuniversitetet i Växjö, avråder från företagande bland nyanlända. Med hänvisning till de svårigheter som personer med utländsk härkomst möter så menar forskarna att företagande är fel väg för dem.

Tillväxtverket har konstaterat att viljan att starta företag är starkare bland personer med utländsk bakgrund än bland personer med svensk bakgrund (Entreprenörsbarometern). Dessutom har företagare med utländsk bakgrund högre ambitioner om företagets omsättning och antal anställda. Så varför ska just nyanlända hindras från att försörja sig själv genom företagande?

Läs mer på Dagens Industri

Morgan söker ny företagsidé

Att driva företag i Sverige skiljer sig jämfört med att göra det i många andra länder.

För att hjälpa personer med utländsk härkomst som har drivit företag utomlands och eller som har ambitioner om att driva företag i Sverige har Nyföretagarcentrum Västra Östergötland starta eget-kurser. (Bild: Carolina Fransson)

Läs mer på Östgötatidningen

Kontoret i Mjölby flyttar!

Den 8/12 flyttar vi vårt kontor i Mjölby till Jerikodalsgatan 6, vån 2. Det är alltså dit du som ska på rådgivning i Mjölby skall gå fr o m nu. Välkommen!

Se kartan

Här får nyanlända möjligheten att starta eget

Nyanlända med höga ambitioner ska få chansen att kunna starta sina egna företag. Det är syftet med en ny ”starta eget-kurs” som Nyföretagarcentrum i västra Östergötland har format fram. (Bild: Oliver Beckman)

Läs mer på Corren.se

Årets Mentor i Östergötlands län utsedd! Mentorskap kan avgöra ett lyckat företagande.

Anders Örnell har utsetts till Årets Mentor i kategorin Nya Företag och till Årets Mentor i kategorin Tillväxtföretag har utsetts Mari Torstensson. Det skedde vid en ceremoni på Linköpings slott och prisutdelare var landshövding Elisabeth Nilsson.

Läs mer

De är årets nyföretagare

Utmärkelsen ”Årets Nyföretagare i Västra Östergötland” går till Anders Wahlgren och Carina Andersson på Bil & Båtinredarna Boxholm Motala AB.

Läs mer på Östgöratidningen

Här är Årets nyföretagare

Anders Wahlgren och Carina Andersson på Bil & Båtinredarna Boxholm Motala AB är Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2016.

Bild: Maria Biamont

Läs mer på MVT.se

20-årsjubileum och nomineringar till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2016

Den 6 oktober är det dags för NyföretagarCentrum Västra Östergötlands 20-årsjubileum. En kväll för umgänge, erfarenhetsutbyte och nätverkande för inbjudna medlemmar, företagare, partners och intressenter från hela vårt verksamhetsområde, d v s Boxholm, Mjölby, Motala, Vadstena och Ödeshög.

Under kvällen delas också priset till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2016 ut

I år är fyra företag nominerade till priset:

  • Anders Wahlgren och Carina Andersson på Bil & Båtinredarna Boxholm Motala AB.
  • Andreas Perman på PMP Permans Mur och Platt.
  • Duong Ha och Linus Hjertstedt på Intersport i Mjölby / Lindu Sport AB.
  • Jonna Rosén på Gamla Konditoriet Vadstena Jonna Rosén AB.

Läs hela pressmeddelandet här

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

 

Här skapar du din affärsplan

Hitta kurser, inspiration och annat i vårt kalendarium!

I vårt kalendarium hittar du kurser och utbildningar som vi tror kan ge dig både kunskap och inspiration i ditt företagande. Utbildningarna arrangeras ibland av oss och ibland av någon av våra samarbetspartners. Observera att vissa kurser respektive utbildningar inte är kostnadsfria att delta i.

Du hittar alla events här

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Våra samarbetspartners