Hem

Barnkläder, böcker och appar

Företaget heter Louvea

Linda Ayres från Borås har, tillsammans med sin kollega Patricia i London, startat bolaget Louvea.

På en mässa i London träffade Linda sin kompanjon och det sa klick direkt. De kände att kemin stämde och att deras intresse för miljövänliga kläder för barn var viktigt. Därefter startade de bolag för tillverkning och försäljning där Patricia är designer och Linda illustratör. Namnet Lovea kom efter att de lagt samman delar av respektive barns namn.

– Vår produkt är unisexkläder för både flickor och pojkar. T-shirt och toppar med tryckta djurmotiv med mycket färg där igenkänningsfaktorn är viktig. Klä-derna säljs på nätet men också i flera butiker i London och andra europeiska städer, säger Linda. Vi har också börjat producera böcker och vi funderar också på att ta fram appar till telefoner.

Linda Ayres utbildade sig till grafiker i London under tre år och flyttade sedan till Paris där hon arbetade på bokförlag och designade böcker. Det har blivit flera finlitteratur- och faktaböcker med återkommande bokomslag till Kabusa i Göteborg, Bloomsbury Books i London och Max Milo i Paris.

– Under tio intressanta och spännande år har jag arbetat som freelancer i London, Paris och Edinburgh. Ibland känner jag mig som en ivrig och nyfiken duracellkanin, säger Linda.

Under processen med att starta företaget Louvea hade Linda kontakt med ALMI och NyföretagarcentrumSjuhärad.

– De har varit fantastiska. Hamid Fard på NyföretagarCentrum har hela tiden svarat på mina frågor, kollat min budget och varit mitt stora omfamnande bollplank. Det känns som att ha både livrem och hängslen.

– Skall du starta eget företag så är mitt råd att kontakta NyföretagarCentrum först. Då slipper du att göra misstag som både kostar pengar och tid, hälsar Linda Ayres.

Instagram: www.instagram.com/louvea_kidswear/
Facebook: www.facebook.com/louvea.co.uk/
Hemsida: www.louvea.co.uk/

Sidan uppdaterades 2017-03-13

Våra samarbetspartners