Hem

Mitt i natten 2008 kom Batan Biswas till Sverige och Borås från Bangladesh. Där hade han arbetat sex år som textilingenjör inom polyesterfibertillverkning. Det var långa dagar och som ansvarig blev han också ofta inkallad mitt i natten när det uppstod problem med maskiner.

I Sverige fortsatte han att studera och på Textilhögskolan i Borås och KTH, Kungliga Tekniska Högskolan, i Stockholm läste han under några år in en svensk masterexamen.

Under hela studietiden arbetade Batan Biswas på fritid och helger. Det var i restauranger, bland annat Café Viskan och Da Vinci. Han delade även ut reklam och Borås Tidning i brevlådorna.

Batans restaurang, In Spice, öppnade 4 maj mitt i Borås. Det är en restaurang där den indiska maten är i centrum. – Det är viktigt för mig att maten som vi serverar är fräsch och smakrik och att restaurangen upplevs välkomnande. Vi vill ge våra besökare en gastronomisk upplevelse både i restaurang, Take Away och catering.

Innan Batan Biswas startade sin restaurang kontaktade han ALMI och NyföretagarcentrumSjuhärad. – Jag är mycket nöjd med vårt samarbete. Ett speciellt tack vill jag rikta till Hamid Fard som stöttat mig från början. Han är positiv, kreativ och hjälper oss som vill starta ett eget företag. Jag rekommenderar dig som skall starta eget företag att ta kontakt med ALMI och Nyföretagarcentrum. Då blir det rätt från början.

Förutom den indiska restaurangen In Spice driver Batan en städfirma och tillsammans med en kollega ett textilföretag med kontor i Textile Fashion Center i Simonsland. Batan Biswas kommer från Bangladesh näst största stad Chittagong som är belägen vid Bengaliska bukten. Staden har c:a 2,5 miljoner invånare och storstadsområdet c:a 4,5 miljoner. Hustrun är utbildad ingenjör inom elektronik- och telekommunikation. Familjen har ett barn och väntar inom kort tillökning.

– Jag trivs i Sverige och vill leva här med min familj och lära mig mer om den svenska kulturen. Svenskarna är ärliga, arbetsamma och trevliga. Här känner jag mig säker och vill stanna, hälsar Batan Biswas.

Hemsida: www.inspice.se

Sidan uppdaterades 2017-08-29

Våra samarbetspartners