Hem

Grafisk design och kommunikation

Mitt i Borås, i kontorshotellet K7 Community, sitter Louise Svenberg och Gisela Zandén. Det är här de producerar grafisk design och kommunikation i sitt eget företag Ella&Sigrid som de startade 2014

– Vår främsta arbetsuppgift är att hjälpa företag med hemsidor, e-handel och sociala medier. Vi tar hand om innehåll, ger struktur, placerar och belyser rätt saker för att producera moderna och informativa hemsidor. Det handlar också om att profilera våra kunder på Instagram och Facebook. Utöver detta skapar vi också grafiska profiler, logotyper och trycksaker.

Louise och Gisela träffades när de studerade Grafisk design och Webbutveckling i tre år på Tekniska Högskolan i Jönköping. –

På skolan blev vi nära kompisar och gjorde de flesta projektarbeten samt vårt examensarbete tillsammans.

Efter studierna delade de på sig och fick anställningar på olika webbyråer, på olika håll. Efter en tid blev det en ledig tjänst på webbyrån där Gisela arbetade. Louise sökte och därefter började de arbeta tillsammans.

– Då väcktes idén om att starta en egen byrå tillsammans.

– Efter att vi startat vårt företag och avslutat våra anställningar använde vi verksamt.se för att få information och komma igång.

– Vår kontakt med NyföretagarcentrumSjuhärad var också positiv. De gav oss goda råd, tips, idéer och tillsammans gick vi igenom vår affärsidé. Vi anmälde oss också till deras bokföringskurs. För de som går i tankar att starta eget företag rekommenderar vi att de tidigt kontaktar NyföretagarcentrumSjuhärad.

På fjärde våning i det ljusa och moderna kontorshotellet trivs Gisela och Louise. Här träffar de regelbundet de övriga tolv företag som arbetar på samma våning.

– Om fem år är våra planer att anställa fler och fortsätta utveckla de tjänster vi erbjuder våra kunder, avslutar Gisela och Louise.

ellasigrid.se
verksamt.se
nyforetagarcentrum.se/boras/

Sidan uppdaterades 2017-06-20

Våra samarbetspartners