Hem

Hur går en rådgivning på NyföretagarCentrum till?

Den enskilda rådgivningen på NyföretagarCentrum är kostnadsfri, personlig och konfidentiell. Det kan bli ett eller flera tillfällen, beroende på hur långt du kommit i processen.

Vi erbjuder rådgivningar anpassade efter dig och på den tid och plats som passar dig. Vi kan träffas hos dig, på plats på vårt kontor i Medborgarhuset i Eslöv, digitalt eller om så önskas per telefon.

För dig som inte kommit igång

Vad händer på första träffen? 

Du berättar om din affärsidé och vi pratar om din bakgrund och tidigare erfarenheter.

Vidare pratar vi om vilka erfarenheter eller utbildningar du har inom det aktuella området, och hur du tänker marknadsföra dina produkter eller tjänster.

Vi kommer också att prata om de olika företagsformer som finns (aktiebolag, enskilt firma, handelsbolag och kommanditbolag). Du får också tips om hur man startar företag (här rekommenderar vi att du går in på verksamt.se som innehåller det mesta du behöver veta om olika bolagsformer och där finns det många bra tips för dig som vill bli företagare).

Andra saker som vi går igenom är budget och lönsamhet, bokföring och redovisning samt skatter och lagar. Vi har ett stort nätverk av banker, revisionsföretag, skatteexperter och även fastighetsägare om du har behov att hyra en lokal.

På andra träffen

Nästa gång vi träffas tittar vi närmare på din affärsplan och din budget. Vi har utmärkta mallar för både affärsplaner och budgetar som vi skickar till dig innan vårt andra möte.

Kan jag komma fler gånger  på rådgivning?

Ja det kan du faktiskt. Du måste ha ett visst tempo och flöde så du kommer framåt i dina tankar och planering, då kan du komma och bolla nästa steg hos din rådgivare.

När jag bestämt mig för att dra igång mitt företag, vad gör jag då?

Då går vi in och tittar på verksamt.se som samlar myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverkets information och e-tjänster som du som ska starta eller driver företag kan ha nytta av.

Vi diskuterar vilken företagsform som passar dig bäst. Aktiebolag eller enskild firma är de vanligaste bland bolagsformerna när man startar ett nytt företag.

Om jag redan har min affärsidé klar, hur gör jag då?

Vi är alla olika och är olika långt i processen med att bli egna företagare. Ju mer förberedd du är innan du kommer på första rådgivningen, desto snabbare brukar processen bli. Klicka på länken nedan för att komma till vår starta eget-information där vi samlat information, länkar och verktyg till dig som är i startgroparna.

Starta eget-information

Sidan uppdaterades 2021-10-18