Hem

Såväl nyföretagande som rådgivning ökar 

Verksamheten hos NyföretagarCentrum Falköping har fyrdubblats på fem år! Under 2020 sökte exakt 200 personer rådgivning på NyföretagarCentrum Falköping. Allt i syfte att ställa frågor, få ett bollplank, göra sin affärsplan osv – ja, helt enkelt för att bli så bra förberedd som möjligt innan man kastar sig ut i egenföretagandet. 

Vi glädjer oss också åt att NyföretagarBarometern 2020 visade att det startats fler nya företag än någonsin -tidigare i kommunen – hela 144 st. Det är en uppgång som ligger klart över riksgenomsnittet. Av dessa har 44%, hela 63 företag startat efter att ha fått rådgivning på vårt NyföretagarCentrum, vilket är en oerhört hög andel. Riksgenomsnittet är bara drygt 10%! NyföretagarCentrum utgör den enda och bästa möjligheten att få kostnadsfri rådgivning i Falköping. Allt fler vet och förstår, såväl nya som infödda svenskar, att om man ska starta företag så ska man först söka rådgivning hos oss. Enligt vår NKI-undersökning skulle 100% av tidigare adepter rekommendera rådgivning hos oss. 

Här följer några grafer som visar hur verksamheten och nyföretagandet utvecklats sedan 2015.

 

  

NyföretagarBarometern baseras på Bolagsverkets statistik över nyregistrerade bolag. BisnisAnalys sammanställer samtliga F-skattsedlar som nyregistreras på SKV, även de enskilda firmor som inte registrerar ett namn på Bolagsverket.

 

Sidan uppdaterades 2021-08-09

Våra samarbetspartners