Hem

Pressklipp med nystartade företag ur Falköping Tidning under 2021. Artiklarna finns att läsa i respektive tidning. Sammanfattande texter från NyföretagarCentrums facebooksida. Vissa nyheter även från från vår egen Facebook-sida nedan.

20 december 2021

Vi lyfter gärna fram nyföretagare och deras satsningar som entreprenörer. Per-Eric Danielsson PRENICS musikaffär är kanske inte helt ny som företagare, snarare välkänd i alla fall i musikerkretsar, men hans fantastiska nysatsning är desto mer värd att uppmärksammas!

På utsidan ser kanske den nya butiken på Verkstadsgatan 4 inte så mycket ut för världen. Överraskningsmomentet när man tar steget in blir därför en smula överväldigande!

Här gömmer sig nämligen en dold pärla – Skaraborgs klart mest välsorterade musikaffär! Enligt en tillrest säljare, som tittade ut från fikarummet efter att undertecknad uttryckt sin beundran över butikens storlek och sortiment, så ”finns inget liknande någonstans i Skaraborg, knappast ens i Jönköping”.

Musik berör och behövs – och här finns mängder med instrument, elektronik, noter osv i olika prisklasser – något för alla. Behöver du komplettera julklappsinköpen nu i veckan finns garanterat något skoj att hitta hos Prenics.

Kolla gärna även deras utmärkta webshop på prenics.se.

Vi önskar Per-Eric stort lycka till med den fina butiken och hoppas att Falköpingsbor och Skaraborgare hittar hit!

29 november 2021

I dagens FT kan vi läsa om att vi erhållit ett utökat bidrag från Sparbanksstiftelsen Alfa.

NyföretagarCentrum erbjuder rådgivning till alla hugade egenföretagare. EN viktig målgrupp är ”nya svenskar” som utgör 40-50% av våra adepter. Ofta har man nära till entreprenörskapet men i större behov av vägledning kring vad som gäller för företagare i Sverige. NyföretagarCentrums rådgivning bidrar med insikter och kunskap vilket det utökade bidraget motiveras med.

Ett fint exempel som FT lyfter fram är Faryad Jabbar som sedan drygt ett år driver anrika Östgöta Bageri & Café. I artikeln berättar Faryad mer om sina kontakter med oss.

Vi tackar Alfastiftelsen för det utökade bidraget, önskar Faryad fortsatt lycka till och välkomnar såväl nya som infödda svenskar till rådgivning om man går i egenföretagartankar!

11 augusti 2021

Medvetenheten ökar ständigt kring det nödvändiga i att återbruka mera! Det märks tydligt även bland dem som startar eget som ser olika möjligheter att både bidra i en cirkulär ekonomi och samtidigt skapa sysselsättning och affärsmöjligheter.

Idag gratulerar vi rutinerade butikföreståndaren Sofia Källström som inom kort öppnar sin nya 2nd hand-butik för barnkläder. Den heter ”Krabaten” och ligger på Storgatan där Mormors skafferi tidigare fanns! Hit kommer du för att köpa begagnade men fräscha och genomgångna barnkläder mm. Konceptet baseras även på att det finns ”leverantörer” – barnfamiljer som erbjuds att lämna in urvuxna kläder som sedan säljs på kommission. Man får en peng tillbaka för uttjänta plagg och gör samtidigt en god insats för miljön! Win-win!

Vi önskar Sofia stort lycka till med nya butiken och tillvaron som egenföretagare!

Artikeln finns att läsa i dagens FT!

4 juli 2021

”2nd Häst” – är inget annat än en ny Second Handbutik för hästprylar som Caroline Ringstrand startat! Än så länge består verksamheten av att samla in begagnade grejer. Sedan startar webförsäljningen och därefter finns en fysisk butik i planen. Konceptet innebär att återanvändningen av – många gånger ganska dyra – prylar ökar. Det är en viktig och efterfrågad insats i en växande cirkulär ekonomi. Vi gratulerar Caroline till egna företaget och önskar stort lycka till!

12 juli 2021

CW FKP eller CoWork Falköping, som det kan utläsas, innebär en mer flexibel och kreativ hemvist för soloprenörer och småföretagare som Anders Stenholm och Åke Brattberg öppnar på Bangatan i höst! Båda är egenföretagare sedan tidigare och såg att de hade gemensamma önskemål. De efterfrågade mer inspirerande kontorslokaler och fler kollegor. Genom en förstudie de tog fram inom ramen för ett utvecklingsprojekt på NyföretagarCentrum, förstod de att de inte var ensamma om det behovet! I en smakligt renoverad, lite ruff f.d. industrilokal kommer de från i höst att erbjuda ”medlemskap” snarare än ”hyreskontrakt” och därmed skapa en intressant miljö för arbete och möten för såväl etablerad som ny företagare!NyföretagarCentrum gratulerar och önskar stort lycka till!

7 juli 2021

Sedan ett par månader finns keramikbutiken Folk & Folk på en mysig bakgård i gamla stan! Det är Pia Svensson som extraknäcker med drejning av vackra föremål som hon säljer både i butiken och över nätet. Vi gratulerar Pia till egna firman och önskar lycka till med både tillverkning, försäljning och vidareutveckling av verksamheten den gamla slakterilokalen på innergården.

21 juni 2021

Inom kort öppnar Marwan Aljubouri sin egna ”Falköpings veterinärklinik” på Bangatan! Redan från start har han tre anställda och all den utrustning som krävs för en fullvärdig veterinärmottagning. Även om Marwan har erfarenhet från det mesta i branschen är det smådjur i allmänhet han nu inriktar sig på och specialiserar sig på kirurgi! Vi gratulerar Marwan till egna kliniken och önskar stort lycka till som egenföretagare!

26 maj 2021

Vi har fått ett nytt guideföretag på Falbygden! Anki Rundquist från Luttra har precis startat ”FalbygdsTurism” och kommer att guida såväl lokalturister som besökare från fjärran genom Falbygdens natur och historia! I dagens FT berättar hon om bakgrunden till sin företagsidé. Vi gratulerar Anki till egna företaget och för att ha tagit steget till eget och bytt karriär mitt i livet! Stort lycka till! https://m.facebook.com/falbygdsturism/

19 maj 2021

Fantastiskt trevligt att FT fortsätter uppmärksamma våra nyföretagare!Idag kan vi läsa om Anna Jälthammar som har skaffat ett extraknäck genom att producera och sälja egendesignade smycken via hemsida och webshop! Det började som hobby men under varumärket ”ByAnnaSWE” startade hon enskild firma och nu är det dags att omvandla den växande verksamheten till aktiebolag.Vi gratulerar Anna för att ha lyckats hitta sin nisch och skapa ett eget varumärke där hon kombinerar ett fritidsintresse med entreprenörskap. Vi önskar fortsatt lycka till Anna!

12 maj 2021

För den som haft en dröm om något eget, kan pandemin innebära en brytpunkt och starten på något bra och nytt. För driftiga och kreativa musikern Emma Varg innebär det att hon inom kort öppnar en egen inrednings-, konst- och vintagebutik på Storgatan! Här kommer hon blanda nytt och gammalt, möbler och inredningsdetaljer med sin egna konst. Falköping får med Emmas satsning en ny inredningsbutik med personlig prägel som samtidigt förstärker recyclingekonomin. Vi önskar Emma med butiken Weak Mind ett riktigt stort lycka till.

4 maj 2021

Skaraborg BegBike är ett nytt företag i Falköping som verkar inom den allt viktigare recyclingekonomin. Florenc Jakaj och Joakim Fassé köper in begagnade cyklar och tar hand om övergivna i samarbete med t ex fastighetsägare, fräschar upp och servar dem för att sedan sälja vidare till hugade begagnatcyklister. Hos Skaraborg BegBike finns cyklar i olika storlekar och prisklasser. Vi önskar Florenc och Joakim stort lycka till som egenföretagare och hoppas på framgång.

3 maj 2021

I dagens FT kan vi läsa om ”unge mästerkocken” Erik Löfholm som nu startar eget! Erik har redan tidigare varit inhyrd som kock på flera olika restauranger i bygden, något han kommer fortsätta med. Men har får med egna företaget bättre möjligheter att bygga sitt nya varumärke ”Simply Good by Erik Löfholm” genom bl a matlagning inför publik på mässor och s.k. ”home cooking. Vi välkomnar Erik som egenföretagare och önskar stort lycka till. Kulinariska kartan över Falbygden har idag fått ett rekordungt tillskott som ska kittla våra smaklökar många år framåt!

14 april 2021

Idag gratulerar vi Magnus Conradsson som tar över Egendomsmäklarna i Falköping! Magnus och tidigare ägaren Tor Sigfridsson konstaterar att framtiden ser ljus ut då pandemin förstärkt den ”gröna vågen” och möjligen också gjort att säljare avvaktat lite med sina beslut. Det kan m a o bli ännu bättre fart på förmedling av jord- och skogsfastigheter framöver.Vi önskar Magnus stort lycka till som mäklare och egenföretagare!

8 mars 2021

För ungefär ett år sedan satte pandemin krokben för Helena Johanssons planer att förlänga ett arbetskontrakt med en IT-firma i Borås. Istället blev det flytt till Falköping och planerna på ett eget företag tog form. Idag driver hon KLARR UTVECKLINGSBYRÅ med devisen DIGITALA KREATIONER. Firman står på tre ben: programmering/utveckling, design samt föreläsningar/utbildning. Vi välkomnar Helena som egenföretagare i Falköping och önskar stort lycka till!

25 februari 2021

”Sweets by Emma” bakar smaskiga och spektakulära tårtor och bakverk! Kreativa och driftiga Emma Jonsson tog i vinter sitt stora fritidsintresse vidare och startade företag, vilket FT uppmärksammar i dagens tidning. Sweets by Emma hittar du på Instagram och Facebook där du kan inspireras av hennes läckra kreationer. Du kan också beställa tårtorna på Nya Konditoriet. Vi önskar Emma stort lycka till med det egna företaget! ?

11 februari 2021

Idag uppmärksammar FT Somjai Flink med sin nya livsmedelsbutik ”Vongtanarut Thaishop” på Trädgårdsgatan mitt emot fd Netto. Somjai konstaterar att det finns en stor asiatisk befolkning i Falköping som behöver en bra och välsorterad butik. Men hon vill också inspirera alla andra att laga spännande thailändsk mat hemma varför hon även har recept och erbjuder hjälp med att plocka ihop rätt ingredienser! Vi önskar Somjai och hennes familj stort lycka till som egenföretagare!

4 februari 2021

MMIT lagar telefoner och datorer och driver försäljning via en egen webshop. Mohamed startade sitt egna företag för snart fem år sedan och stortrivs som egenföretagare! I dagens FT kan vi läsa hans inspirerande berättelse. Stort grattis till egna företaget Mohamed Mohamad. Du är väl värd att uppmärksammas för ditt seriösa företagande och proffsiga kundbemötande! Fortsatt lycka till!

28 januari 2021

Som sagt, FTs artiklar om unga nyföretagare i Falköping duggar tätt! Det är knappt så att vi hinner med! Igår kunde vi läsa om Anna Lennartsson som mitt i pandemin startade något så ovanligt som ”ambulerande frisör”. Anna åker hem till sina kunder och klipper! Hon var dessutom tidigt ute att arbeta med visir och ansiktsmask! Lär gärna mer om innovativa, skickliga och positiva Anna i gårdagens FT. Från Nyföretagarcentrum önskar vi stort lycka till!!!

27 januari 2021

Libanesisk restaurang i Falköping? Ja, i gårdagens FT kunde vi läsa om nya LEVANT GRILL som Thaier Said och Motee Bero öppnar imorgon i rymliga fd Sunrise/Shanghai ovanpå MysPys och Intersport. Vi ser fram emot att Falköpings restaurangkarta berikas med nya smaker från Mellanöstern och önskar Thaier och Motee stort lycka till!

21 januari 2021

Thérèse Åberg, som är utbildad guldsmed, fick för ett par år sedan nys om att Sjöbergs Guld var till salu. Efter grundliga förberedelser och några rådgivningar på NyföretagarCentrum var hon egenföretagare! Med ett brinnande intresse för hantverket har hon etablerat sig som en av Falköpings unga, kvinnliga företagare inom såväl handel som egen tillverkning. I gårdagens FT berättade hon mer om sin resa. Vi gratulerar Thérèse till hennes framgångar och önskar fortsatt lycka till!

20 januari 2021

Artiklarna i FT om nyföretagare duggar tätt! Skoj! I dagens tidning får vi bekanta oss med Fatima Checko som nyligen startat eget skrädderi i källarlokalen under Vadsbolås! Med ”Falköping Skrädderi” berikar Fatima utbudet i vår bygd med ett hantverk som efterfrågats av såväl privatpersoner som klädbutiker! Fatima kommer även att erbjuda sömnad, tvätteri mm. Vi önskar Fatima stort lycka till med egna företaget!

18 januari 2021

I en artikel i dagens FT uppmärksammas noggranne och skicklige Fredrik Hällsten med egna lackeringsfirman ”Norrlands Lackering” i Åsarp. Fredrik drev verksamheten som extraknäck ett par år vid sidan om jobbet på C&D innan han i somras bestämde sig för att satsa heltid. Kunderna strömmade till och Fredrik har sedan dess haft en mycket välfylld kalender. Vi önskar Fredrik fortsatt lycka till som egenföretagare!

14 januari 2021

Idag gratulerar vi kocken Hilde Svensson som precis startat eget. Från årsskiftet driver hon caféet och restaurangen på populära besöksmålet Åsle Tå. Hilde har verkligen en gedigen erfarenhet från branschen och ser både utmaningar och möjligheter under rådande pandemi där närturismen nog kan förväntas öka framöver. Med både rymliga serveringsutrymmen och tillgången till hela friluftsmuséet finns flera innovativa idéer om hur verksamheten kan utvecklas.Vi önskar Hilde stort lycka till som egenföretagare.

Sidan uppdaterades 2022-08-18

Våra samarbetspartners