Hem

Fors HR AB, Jag tog steget till eget i Finspång
Det är aldrig försent att bli egen företagare! -Fors HR AB

I drygt trettio år har Susanne haft tankar på att bli egen företagare.

– Redan 1982 gick jag en starta-eget-kurs och startade också ett företag under min föräldraledighet. Men då var tryggheten viktigare och jag avvecklade företaget och fortsatte som anställd. Arbetade vidare i olika klientrelaterade yrken på flera företag och i skilda branscher. Personaladministratör, arbetsförmedlare, underlättare och arbetsmiljökonsult är några av de titlar som stått på visitkorten.

Började 2001 som beteendevetare inom företagshälsovård och efter tretton roliga och utvecklande år började jag fundera på vad jag ville göra med min kompetens och erfarenhet. Jag hade sett ett ökat behov av erfarna beteendevetare och konstaterade att det är nu eller aldrig. Så jag sa upp mig från min ”trygga anställning” och i maj 2014 startade jag mitt företag – Fors HR AB. Jag fick ett samarbetsavtal med min tidigare arbetsgivare och ytterligare ett samarbetsavtal inför start och kom igång bra.

Fors HR vänder sig främst till företag som vill ha professionellt stöd inom arbetslivsinriktad rehabilitering och tjänster inom det psykosociala arbetsmiljöområdet som en del av det systematiska arbetsmiljöarbetet.

– Jag ser ett ökat intresse inom det området när nya föreskriften om Organisatorisk och Social arbetsmiljö trädde i kraft våren 2016.

– Friheten och omväxlingen i arbetet som egen företagare passar mig utmärkt och jag har inte ångrat mig en sekund – även om det blir många arbetstimmar varje vecka.

Jag tror många med mig har en idé om att bli egen företagare men vågar inte ta steget. Det passar inte alla men efter att ha mött många som inte känner arbetsglädje i sin vardag och känner sig stressade av sitt arbete och med en risk för psykisk ohälsa så vill jag uppmana fler att våga tänka tanken. Men det är viktigt att jobba med sitt nätverk, våga fråga andra om råd och ta hjälp av proffs – t ex Nyföretagarcentrum och förstå vad man ger sig in i.

/Susanne

Sidan uppdaterades 2017-10-16

Våra samarbetspartners i Finspång