Hem

Årets Nyföretagare Gästrikland

NyföretagarCentrum i Gästrikland delar varje år ut priset Årets Nyföretagare till en företagare som lyckats bra med uppstarten av sitt företag och som har potential att utveckla sin verksamhet. Utmärkelsen delas ut till en företagare som ännu inte drivit sitt företag i tre år och som genom mod och stark drivkraft kommit långt på sin företagarresa under kort tid. Syfte med priset är att stärka och lyfta fram goda exempel på företagare. En jury bestående av styrelsen, verksamhetsansvarig, och rådgivare utser varje år tre stycken nominerade till priset och väljer sedan bland dessa tre ut en vinnare. Den som erhåller utmärkelsen lokalt ingår även i urvalet för Årets Nyföretagare i Sverige.

Nominerade 2023

Melker Landblom – PeKaBos Båtverksamhet

”Entusiasmen går inte att ta miste på oavsett om det gäller båtar, politik, eller att bygga företag. Med stora visioner och en förmåga att bredda sitt kontaktnät kommer den nominerade att ta marknaden med storm. Han må vara ung men han är redan inne på sitt andra företag och med en strategisk plan framåt springer den nominerade mot en mycket ljus framtid.”  

Hemsida


Osha Adil – OSHA’S SWEDEN

”En stor portion driv och förmåga att tänka stort är något som karaktäriserar den nominerade. Med stor lönsamhet under företagets första tid har det redan investerats för vidareutveckling av verksamheten. Genom sitt förebildskap inspirerar hon andra kvinnor att våga ta kliv de annars inte skulle gjort och visa att det går att kombinera föräldraskap med företagande. Basen finns i Gävle, men det hindrar inte den nominerade från att tänka och verka globalt.”

Hemsida

Asef Qasemi – Agathos Klassisk Massage

Med en stor dos av mod och inre driv såg den nominerades företag dagens ljus under förra året. Det är inte självklart att i en ny kultur lära sig ett nytt språk och ta sig in på arbetsmarknaden, men med ett metodiskt förhållningssätt och en fin förmåga att möta människor har den nominerade verkligen lyckats. I företaget kombineras tidigare erfarenheter från idrotten och äldreomsorgen med vikten av att ta hand om och vårda sin kropp.” 

Hemsida

Vinnare

2022 Eva-Maria Moberg, Mobergs Redovisningsbyrå AB

Eva-Maria startade sin redovisningsbyrå i början av 2020 och riktade in sig på att hjälpa småföretagare vilket visade sig vara väldigt framgångsrikt. Hon ville inte enbart sköta bokföringen utan också vara en samarbetspartner och bidra med ekonomiska råd till sina kunder. Idag driver Eva-Maria sitt företag på heltid med målet att fortsätta sin utvecklingskurva så att hon kan fylla på med kollegor i sitt företag.

2021 Anna Nordlöw, IKI by Anna AB

I maj 2019 avslutade Anna sin anställning som lärare på en Behandlingspedagogutbildning. Hon har under hela sin yrkeskarriär haft förmånen att arbeta med människor som har stått i någon form av förändring och är det något Anna verkligen älskar och fascineras av så är det samtal. I september 2019 startade Anna en samtalsmottagning i centrala Gävle där hon tar emot både privatpersoner och företag och har sedan dag 1 klienter som ramlar in hos henne utan att hon marknadsfört sig.

Med utgångspunkt från sin egen livsresa, sina egna värderingar och en djup och bred kompetens har årets nyföretagare på kort tid etablerat ett lönsamt företag med potential till långsiktig lönsamhet och framgång inte bara för sig själv utan även för sina kunder.

Här hittar ni prisutdelningen på film: https://www.youtube.com/watch?v=avzsItRyjt4

2020 Areti Sevonen, Areti Consulting AB

Utgångspunkten är en alltmer komplex och mångfacetterad spännande värld. Med de egna värderingarna och en gedigen kompetens som grund erbjuder årets nyföretagare sina tjänster till organisationer och företag. Så skapas lönsamma och långsiktigt hållbara verksamheter.”

2019 Sabah & Melody, Little Art Cakery AB

En affärsidé som inte var självklar att lansera i Gävle, men pristagaren såg, tack vare ett bra mentorskap och gott stöd, möjligheterna i vår stad. Verksamheten kombinerar en upplevelse för gom och öga och strävar efter hållbarhet för såväl människa som miljö. I ett magasinshus på Alderholmen slog för ganska precis ett år sedan portarna upp för verksamheten som för dessa ex svägerskor började som ett intresse och nu är ett framgångsrikt företagskoncept.

Kriterier

• Företagets affärsidé bedöms vara utvecklingsbar

• Företaget har i samverkan med NyföretagarCentrum genomarbetat sin affärsplan

• Verksamheten har genererat ett tillfredsställande resultat

Sidan uppdaterades 2023-03-20

Våra samarbetspartners