
Starta företag?
Nyföretagarcentrum hjälper dig kostnadsfritt med det mesta du behöver för att komma igång. Välkommen att boka startmöte hos oss!
Url preview:Meta description preview:
Välkommen på kostnadsfri rådgivning!
Hos oss börjar din entreprenörsresa! Fundera igenom ditt kommande företagande och vad du ska sälja, boka sedan enskild rådgivning! Inför din enskilda rådgivning är du välkommen att arbeta igenom din affärsplan och din budget. Din affärsplan skapar du på https://affarsplanen.com/. Du är välkommen på kostnadsfri, enskild rådgivning hos oss!

MENTOR EGET FÖRETAG 23/24
DAGS ATT SÖKA TILL MENTORPROGRAMMET 23/24
Äntligen startar vi en ny omgång av vårt mycket efterfrågade och uppskattade mentorprogram hos oss på NyföretagarCentrumGöteborgsregionen, med start i oktober 2023.
Programmet innebär att du som nyföretagare kostnadsfritt under ett års tid får tillgång till en mentor, som bidrar med sina erfarenheter och sitt nätverk på ideell basis. Därigenom kan företagsstarten underlättas och lönsamhet och framgång i företaget komma snabbare!
Mentorprogrammet är ett komplement till vår ordinarie rådgivning. För att ingå i programmet måste du ha en bärkraftig affärsidé med potential att bli ett livskraftigt och lönsamt företag. Själva mentorprogrammet är nationellt och drivs i samarbete med Tillväxtverket.
Mentorerna är utvalda ur näringslivet i Göteborg och har oftast lång erfarenhet av företagande och affärsutveckling. Under mentoråret kommer vi att ha ett antal nätverksträffar där vi minglar, knyter nya kontakter, har inspirationsföreläsningar och deltar på andra aktiviteter.
Antalet platser i mentorprogrammet är begränsat.
För intresseanmälan till vårt mentorprogram med start i oktober, kontakta mentorhandledare: kristina.ford@nyforetagarcentrum.se,
asa.bengtsson@nyforetagarcentrum.se senast 20 augusti 2023.
För mer information läs gärna på http://www.mentoregetforetag.se
Bild: Kristina Ford och Åsa Bengtsson leder Mentorprogrammet

Runda bordet samlar entreprenörer och företag i Göteborg
Under våren 2023 arrangerar Nyföretagarcentrum möten mellan spännande företagsamma människor: entreprenörer och samarbetspartners. Gemensamt är att vi tror på att fler nya företag utvecklar samhället. Andrea Hartmann Jovell modererade den 23 februari det första samtalet som samlade 10 personer hos Åberg & Fahlander i Göteborg. Medverkade gjorde också verksamhetsledare Claes Åberg och ordförande Alexandra Björk.
Samtalet rörde
- personliga erfarenheter och drivkrafter
- betydelsen av nya företag för individer och för samhälle
- rådgivning och mentorskap av företagare till företagare som ryggraden i verksamheten
- möjligheter till fortsatt engagemang och stöd för fler företagsstarter.

Rådgivning gav 200 000 kr i försäljning första dagen
Den första kontakten med Nyföretagarcentrum var positiv. Linus Nömme, 22, ville starta ett företag för säkerhetsutrustning och behövde rådgivning och kapital. Marginalen Bank och Nyföretagarcentrums rådgivare gav Linus en rejäl skjuts i sitt nystartade företag Qris.
– Vi paketerar och säljer säkerhetsutrustning till privatpersoner från vår hemsida qris.com. Goda råd kring affärsplanen och vår första kampanj gav företaget en kanonstart. Jag gick bara in på Nyföretagarcentrums hemsida och bokade i att jag ville ha rådgivning. Först träffade jag Åsa Bengtsson, en grym rådgivare som trodde på mig och min affärsidé och sedan rådgivare Terho Koskela som jobbade igenom min affärsplan, säger Linus.
Idag planerar Linus för en utveckling av företaget. Linus har företagandet i blodet med pappa och en nära släkting som finns där som stöd för offerter och fakturor och allt däremellan.
Företaget Qris hjäper till med uppbyggnaden av Sverige beredskap, här hittar hushållen den krisberedskap som behövs, paketerat och klart. Framtiden ser ljus ut och nya ordrar ligger inne hos leverantörerna.

Nyföretagarcentrum inbjuden att tala om vikten av småföretag som jobbskapare
Hur kommer människor i arbete?
- Företagande kan vara en god väg för människors egenförsörjning.
- Det är viktigt att också engagera näringslivet i projekt.
- Småföretag har en värdefull roll för att integrera folk i arbetslivet.
Claes Åberg, verksamhetsledare för Nyföretagarcentrum Göteborgsregionen lyfte flera perspektiv under projekt Landas spridningskonferens den 29e november med syfte att diskutera frågor kring arbetsintegration. Projekt Landa drivs av Finsam Göteborg som är Göteborgs Samordningsförbund mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Västra Götalandsregionen samt Göteborgs stad.

Kick Off för Mentorprogrammet Eget företag 22/23
Nu pågår vårt uppskattade mentorprogram hos NyföretagarCentrum Göteborgsregionen.
Programmet innebär att du som nyföretagare kostnadsfritt under ett års tid får tillgång till en mentor, som bidrar med sina erfarenheter och sitt nätverk på ideell basis. Därigenom kan företagsstarten underlättas och lönsamhet och framgång i företaget komma snabbare. Mentorprogrammet är ett komplement till vår ordinarie rådgivning. För att ingå i programmet måste du ha en bärkraftig affärsidé med potential att bli ett livskraftigt och lönsamt företag. Själva mentorprogrammet är nationellt och drivs i samarbete med Tillväxtverket. Mentorerna är utvalda ur näringslivet i Göteborg och har oftast lång erfarenhet av företagande och affärsutveckling. Under året genomförs nätverksträffar för mingel, att knyta nya kontakter, inspirationsföreläsningar och medverkan på andra aktiviteter.
Ansvariga mentorhandledare är kristina.ford@nyforetagarcentrum.se och asa.bengtsson@nyforetagarcentrum.se.
För mer information läs gärna på http://www.mentoregetforetag.se

Hur får du ditt företag att stå ut från mängden?
Vem vill inte öka sin kompetens inom marknadsföring och utveckla ditt företags kommunikation? NyföretagarCentrum Göteborgsregionen hade ett projekt ihop med svenska ESF-rådet med syfte att erbjuda kompetensutveckling för små och medelstora företag för att bidra till företags överlevnad och lönsamhet. Utbildningen var helt kostnadsfri.
Hösten 2021 gav vi en utbildning inom Marknadsföring och PR med Berghs School of communication som utbildare. Deltagarna lärde mer om marknadsföring, marknadsorientering, varumärkesbyggnad och vilka markandsföringskanaler man bör och kan använda sig av för att träffa rätt målgrupp – allt för att boosta sitt företagande!

Bli medlem i NyföretagarCentrum Göteborgsregionen!
Vill du bidra till ökad företagsamhet i Göteborgsregionen? Bli medlem genom att swisha 300 kr till 123 190 6551 eller scanna QR-koden, eller skickat valfritt belopp för att bidra till vår verksamhet.
Som medlem blir du kontinuerligt uppdaterad om vår verksamhet och får inbjudan till spännande aktiviteter.
NyföretagarCentrum Göteborgsregionen vill vara ett stöd för alla som går i tankar om att starta eller nyligen har startat företag. Vår vision är att bidra till nya företagsstarter och finnas som ett stöd när företagandet är som tuffast. Mentorskapet, stödet, rådgivningen och utbildningarna vi erbjuder är samtliga kostnadsfria. Vi finansieras genom våra medlemmar och samarbetspartners.

Bli stödpartner du också!
Brinner du för nyföretagande och företagsamhet? Du är i gott sällskap och vi kan bli fler. Utan alla våra partners, inget Nyföretagarcentrum. Nu öppnar vi upp för fler att kliva ombord i partnerfamiljen för Nyföretagarcentrum. Kontakta verksamhetsledare Claes Åberg. Och du, välkommen ombord!

NyföretagarCentrum i Göteborgsregionens utbildning för att öka lönsamheten
För ett företag är alla delar viktiga – från att skriva en genomtänkt affärsplan till att rekrytera rätt personal och att ta fram en produkt eller tjänst som kunderna efterfrågar. Att marknadsföra sig på rätt kanaler och utöka produkternas tillgänglighet är också avgörande för ett företags överlevnad och tillväxt.
Vi gav under 2020-2022 utbildningar av experter inom följande områden:
- Digitalisering
- Marknadsföring
- Budget och lönsamhet
- Ledarskap och personalfrågor
Samtliga utbildningar var kostnadsfria då NyföretagarCentrum beviljats medel från Europeiska socialfonden för att stödja företagare och dess anställda i syfte att stärka sin ställning på marknaden. Utbildningarna vände sig till företagare och deras anställda i Göteborgsregionen och Härryda.
Antalet platser i projektet var begränsat till 85 därav vi tillämpar den så välkända principen ”först till kvarn”.