Hem

Mentorprogram

Ansök till höstens mentorprogram

Är du redo att boosta din startup till nya höjder? Då är NyföretagarCentrum Göteborgsregionens mentorprogram precis vad du behöver! Det är som en turbo för din affärsidé – och det bästa av allt är att det är gratis!

Vårt gäng av superhjältar, också kända som mentorer, står redo att dela med sig av sina superkrafter: erfarenhet och ett enormt kontaktnät.

Vi kör också nätverksträffar där det minglas, knyts nya vänner och inspireras till nya idéer. Det är som en cocktail av affärschanser och glada skratt!

Missa inte chansen att vara med i vårt nästa gäng som kickar igång i oktober 2024!

Låter det här som något för dig? Kontakta våra mentorhandledare, Kristina och Åsa, för att säkra din plats eller få mer info.  Eller så kan du kolla in vår hemsida för lite extra läsning: http://www.mentoregetforetag.se

Så vad väntar du på? Ge ditt företag det lyft den förtjänar med vårt grymma mentorprogram!

Runda bordet samlar entreprenörer och företag i Göteborg

Under våren 2023 arrangerar Nyföretagarcentrum möten mellan spännande företagsamma människor: entreprenörer och samarbetspartners. Gemensamt är att vi tror på att fler nya företag utvecklar samhället. Andrea Hartmann Jovell modererade den 23 februari det första samtalet som samlade 10 personer hos Åberg & Fahlander i Göteborg. Medverkade gjorde också verksamhetsledare Claes Åberg och ordförande Alexandra Björk.

Samtalet rörde

 • personliga erfarenheter och drivkrafter
 • betydelsen av nya företag för individer och för samhälle
 • rådgivning och mentorskap av företagare till företagare som ryggraden i verksamheten
 • möjligheter till fortsatt engagemang och stöd för fler företagsstarter.

Rådgivning gav 200 000 kr i försäljning första dagen

Den första kontakten med Nyföretagarcentrum var positiv. Linus Nömme, 22, ville starta ett företag för säkerhetsutrustning och behövde rådgivning och kapital. Marginalen Bank och Nyföretagarcentrums rådgivare gav Linus en rejäl skjuts i sitt nystartade företag Qris.

– Vi paketerar och säljer säkerhetsutrustning till privatpersoner från vår hemsida qris.com. Goda råd kring affärsplanen och vår första kampanj gav företaget en kanonstart. Jag gick bara in på Nyföretagarcentrums hemsida och bokade i att jag ville ha rådgivning. Först träffade jag Åsa Bengtsson, en grym rådgivare som trodde på mig och min affärsidé och sedan rådgivare Terho Koskela som jobbade igenom min affärsplan, säger Linus.

Idag planerar Linus för en utveckling av företaget. Linus har företagandet i blodet med pappa och en nära släkting som finns där som stöd för offerter och fakturor och allt däremellan. 

Företaget Qris hjäper till med uppbyggnaden av Sverige beredskap, här hittar hushållen den krisberedskap som behövs, paketerat och klart. Framtiden ser ljus ut och nya ordrar ligger inne hos leverantörerna.

– Nyföretagarcentrum är inga konstigheter, vi hade en öppen dialog. De ville bara hjälpa en och trodde på en. Detta är mitt första bolag och jag behövde verkligen support, avslutar Linus.
Nyföretagarcentrum inbjuden att tala om vikten av småföretag som jobbskapare

Nyföretagarcentrum inbjuden att tala om vikten av småföretag som jobbskapare

Hur kommer människor i arbete?

 • Företagande kan vara en god väg för människors egenförsörjning.
 • Det är viktigt att också engagera näringslivet i projekt.
 • Småföretag har en värdefull roll för att integrera folk i arbetslivet.

Claes Åberg, verksamhetsledare för Nyföretagarcentrum Göteborgsregionen lyfte flera perspektiv under projekt Landas spridningskonferens den 29e november med syfte att diskutera frågor kring arbetsintegration. Projekt Landa drivs av Finsam Göteborg som är Göteborgs Samordningsförbund mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Västra Götalandsregionen samt Göteborgs stad.

 

Kick Off för Mentorprogrammet Eget företag 22/23

Halvårsträff med Nyföretagarcentrum Göteborgsregionens mentorprogram är en möjlighet för alla deltagare. Therese Gröndahl delade med sig av sin kunskap om digital marknadsstrategi. Hon verkligen inspirerande och gav deltagarna användbara tips.

Att lära sig av erfarna personer inom branschen är ett utmärkt sätt att förbättra och utveckla ens egna företag.

Ansvariga mentorhandledare är kristina.ford@nyforetagarcentrum.se och asa.bengtsson@nyforetagarcentrum.se.

För mer information läs gärna på http://www.mentoregetforetag.se

Hur får du ditt företag att stå ut från mängden?

Vem vill inte öka sin kompetens inom marknadsföring och utveckla ditt företags kommunikation? NyföretagarCentrum Göteborgsregionen hade ett projekt ihop med svenska ESF-rådet med syfte att erbjuda kompetensutveckling för små och medelstora företag för att bidra till företags överlevnad och lönsamhet. Utbildningen var helt kostnadsfri.

Hösten 2021 gav vi en utbildning inom Marknadsföring och PR med Berghs School of communication som utbildare. Deltagarna lärde mer om marknadsföring, marknadsorientering, varumärkesbyggnad och vilka markandsföringskanaler man bör och kan använda sig av för att träffa rätt målgrupp – allt för att boosta sitt företagande!

Bli medlem i NyföretagarCentrum Göteborgsregionen!

Vill du bidra till ökad företagsamhet i Göteborgsregionen? Bli medlem genom att swisha 300 kr till 123 190 6551 eller scanna QR-koden, eller skickat valfritt belopp för att bidra till vår verksamhet.

Som medlem blir du kontinuerligt uppdaterad om vår verksamhet och får inbjudan till spännande aktiviteter.

NyföretagarCentrum Göteborgsregionen vill vara ett stöd för alla som går i tankar om att starta eller nyligen har startat företag. Vår vision är att bidra till nya företagsstarter och finnas som ett stöd när företagandet är som tuffast. Mentorskapet, stödet, rådgivningen och utbildningarna vi erbjuder är samtliga kostnadsfria. Vi finansieras genom våra medlemmar och samarbetspartners.

 

Bli stödpartner du också!

Brinner du för nyföretagande och företagsamhet? Du är i gott sällskap och vi kan bli fler. Utan alla våra partners, inget Nyföretagarcentrum. Nu öppnar vi upp för fler att kliva ombord i partnerfamiljen för Nyföretagarcentrum. Kontakta verksamhetsledare Claes Åberg. Och du, välkommen ombord!

 

NyföretagarCentrum i Göteborgsregionens utbildning för att öka lönsamheten

För ett företag är alla delar viktiga – från att skriva en genomtänkt affärsplan till att rekrytera rätt personal och att ta fram en produkt eller tjänst som kunderna efterfrågar. Att marknadsföra sig på rätt kanaler och utöka produkternas tillgänglighet är också avgörande för ett företags överlevnad och tillväxt.

Vi gav under 2020-2022 utbildningar av experter inom följande områden:

 • Digitalisering
 • Marknadsföring
 • Budget och lönsamhet
 • Ledarskap och personalfrågor

Samtliga utbildningar var kostnadsfria då NyföretagarCentrum beviljats medel från Europeiska socialfonden för att stödja företagare och dess anställda i syfte att stärka sin ställning på marknaden. Utbildningarna vände sig till företagare och deras anställda i Göteborgsregionen och Härryda.

Antalet platser i projektet var begränsat till 85 därav vi tillämpar den så välkända principen ”först till kvarn”.

Kom igång med din affärsplan – direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag.

Här skapar du din affärsplan

Är du sugen på Onlineutbildningar?

Vi har ett stort utbud av onlineutbildningar anpassade efter dig som ska eller precis har startat företag

Se våra E-utbildningar

Våra samarbetspartners