Hem

DAGS ATT SÖKA TILL MENTORPROGRAMMET MENTOR EGET FÖRETAG 22/23

 

Äntligen startar vi ny omgång av vårt mycket efterfrågade och uppskattade mentorprogram hos oss på NyföretagarCentrum Göteborgsregionen, med start i oktober 2022.

Programmet innebär att du som nyföretagare kostnadsfritt under ett års tid får tillgång till en mentor, som bidrar med sina erfarenheter och sitt nätverk på ideell basis. Därigenom kan företagsstarten underlättas och lönsamhet och framgång i företaget komma snabbare!

Mentorprogrammet är ett komplement till vår ordinarie rådgivning. För att ingå i programmet måste du ha en bärkraftig affärsidé med potential att bli ett livskraftigt och lönsamt företag. Själva mentorprogrammet är nationellt och drivs i samarbete med Tillväxtverket.

Mentorerna är utvalda ur näringslivet i Göteborg och har oftast lång erfarenhet av företagande och affärsutveckling. Under mentoråret kommer vi att ha ett antal nätverksträffar där vi minglar, knyter nya kontakter, har inspirationsföreläsningar och deltar på andra aktiviteter.

Antalet platser i mentorprogrammet är tyvärr begränsat.

För intresseanmälan till vårt mentorprogram med start i oktober, kontakta mentorhandledarna: kristina.ford@nyforetagarcentrum.se eller asa.bengtsson@nyforetagarcentrum.sedock senast 20 juni 2022.

För mer information läs gärna på http://www.mentoregetforetag.se

Kostnadsfri kurs i HR och Ledarskap!

Välkommen till en nästa kurs inom vår utbildningssatsning där ämnet HR och Ledarskap står på tur!

Vi kommer få äran att bli utbildade av Growing Leaders som kommer att lära dig som företagare om bland annat hur man lyckas med sin första rekrytering, HR i vardagen, medarbetarsamtal och coachande ledarskap – allt detta och mycket mer, helt kostnadsfritt! Denna kursen syftar till att ge dig en bred variation av verktyg och kunskaper för att du på bästa sätt ska kunna expandera ditt företag och leda dina medarbetare!

Kursens är upplagd så att man varvar mellan inspelade föreläsningar och onlineföreläsningar. Inför varje onlinetillfälle förväntas man har tittat på en inspelad föreläsning, vilken man sedan under en lärarledd Zoom-föreläsning reflekterar och diskuterar kring.

Kursen kommer att starta i fyra omgångar under maj månad och kommer att avslutas i juni. Schemat för de fyra grupperna finns att hitta på här på vår hemsida: https://lnkd.in/dVKT2vgE

För att anmäla dig till vår HR och Ledarskapskurs, skicka ett mejl med ditt namn, personnummer, telefonnummer, företagsnamn, bolagsform, organisationsnummer, antalet anställda samt vilken grupp du vill tillhöra till dennis.dehiller@nyforetagarcentrum.se.

Hur får du ditt företag att stå ut från mängden?

Vill du öka din kompetens inom marknadsföring och utveckla ditt företags kommunikation? NyföretagarCentrum Göteborgsregionen bedriver ett projekt ihop med svenska ESF-rådet vars syfte är att erbjuda kompetensutveckling för små och medelstora företag för att bidra till företags överlevnad och lönsamhet! Utbildningen är helt kostnadsfri!

Under hösten 2021 startar vi en utbildning inom Marknadsföring och PR där Berghs School of communication kommer att utbildare våra kursdeltagare! Du som deltagare kommer att få lära dig mer om marknadsföring, marknadsorientering, varumärkesbyggnad och vilka markandsföringskanaler man bör och kan använda sig av för att träffa rätt målgrupp – allt för att boosta ditt företagande! Berghs använder sig av action learning metoden, där du ihop med andra kursdeltagare kommer att få diskutera innehåll av föreläsningarna, lösa uppgifter och genomföra övningar för att verklighetsförankra det du lär dig under föreläsningarna! Utbildningen kommer att hållas digitalt över Zoom.

För att anmäla dig till vår utbildning inom marknadsföring, skicka ett mejl med ditt namn, personnummer, telefonnummer, företagsnamn, bolagsform, organisationsnummer och antalet anställda till dennis.dehiller@nyforetagarcentrum.se senast den 1 augusti.

För att kunna delta på utbildningen krävs det att du har ett registrerat företag i Sverige.

Vi önskar alla våra kunder en härlig vår!

Vi på NyföretagarCentrum Göteborgsregionen vill tacka alla fantastiska företagare och samarbetspartners för året som varit! Vi ser fram emot ett nytt år med nya möjligheter och som vanligt kan du boka din rådgivning här!

 

Bli medlem i NyföretagarCentrum Göteborgsregionen!

NyföretagarCentrum Göteborgsregionen finns som ett stöd för alla som går i tankar om att starta eller nyligen har startat företag. Vår vision är att bidra till nya företagsstarter, men också att finnas som ett stöd när företagandet är som tuffast. Mentorskapet, stödet, rådgivningen och utbildningarna vi erbjuder är samtliga kostnadsfria, och vi finansieras genom våra medlemmar och samarbetspartners. Vill du bidra till ökad företagsamhet i Göteborgsregionen?

Bli medlem genom att swisha 300 kr till 123 190 6551 eller scanna QR-koden, eller skickat valfritt belopp för att bidra till vår verksamhet!

Som medlem blir du kontinuerligt uppdaterad om vår verksamhet och får inbjudan till spännande aktiviteter!

Göteborgs kanal med rådhuset i bakgrunden

Kalendarium 2022

Nu har vi fyllt på vårt kalendarium med massa spännande föreläsningar, seminarier och andra event!

Vem behöver inte tips inför deklarationen? Eller hjälp med försäljning och sin digitala kommunikation? Kika in på vårt kalendarium och anmäl dig till våra spännande evenemang!

Viktig info med anledning av COVID-19

På grund av Coronaviruset och smittorisken vidtar Nyföretagarcentrum Göteborgsregionen följande försiktighetsåtgärder:
Du har möjlighet att boka tid för rådgivning antingen via personligt möte, telefon eller online. Vi försöker skapa säkra möten för att minska smittorisken för Covid 19.

Kontakta oss på goteborgsregionen@nyforetagarcentrum.se för mer information.

 

Informationsmöten från Skatteverket

Skatteverket har löpande träffar med information för dig som nyföretagare. All information med kommande datum och teman hittar du på skatteverkets hemsida.

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag! Din affärsplan skapar du här!

 

NyföretagarCentrum i Göteborgsregionen erbjuder dig som är företagare en skräddarsydd kostnadsfri utbildning för att öka lönsamheten i ert företag

För ett företag är alla delar viktiga – från att skriva en genomtänkt affärsplan till att rekrytera rätt personal och att ta fram en produkt eller tjänst som kunderna efterfrågar. Att marknadsföra sig på rätt kanaler och utöka produkternas tillgänglighet är också avgörande för ett företags överlevnad och tillväxt.

Då vi står inför nya tider och just nu befinner oss mitt i en pandemi, vilket troligtvis kommer medföra ett stort efterskalv vill vi på NyföretagarCentrum erbjuda dig som företagare att gå en kostnadsfri utbildning för att stärka ert företags ställning på marknaden.

Varje utbildning kommer att anpassas efter deltagarens behov då utbildningen inleds med att kartlägga och analysera deltagarnas behov och kompetens inom fyra viktiga områden. Baserat på de behov som framkommer under denna analys kommer sedan utbildningar och dess nivåer skräddarsys efter ert behov.

Vi erbjuder utbildningar som kommer att hållas av experter inom följande områden:

  • Digitalisering
  • Marknadsföring
  • Budget och lönsamhet
  • Ledarskap och personalfrågor

Samtliga utbildningar kommer vara kostnadsfria då NyföretagarCentrum beviljats medel från Europeiska socialfonden för att stödja företagare och dess anställda i syfte att stärka sin ställning på marknaden. Utbildningarna vänder sig till företagare och deras anställda i Göteborgsregionen och Härryda.

Är du intresserad av att delta i utbildningarna?

Skicka ditt namn, kontaktuppgifter, företagsnamn och organisationsnummer till dennis.dehiller@nyforetagarcentrum.se

Antalet platser i projektet är begränsat till 85 därav vi tillämpar den så välkända principen ”först till kvarn”.

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

Här skapar du din affärsplan

Är du sugen på Onlineutbildningar?

Vi har ett stort utbud av onlineutbildningar anpassade efter dig som ska eller precis har startat företag

Se våra E-utbildningar

Våra samarbetspartners