Hem

Nätverksträff Göteborg

Nätverksträff med ämnet: Ökad omsättning via digital marknadsföring

Småföretagarnas Riksförbund tillsammans med ALMI och Nyföretagarcentrum Göteborg bjuder in medlemmar, företagsvänner och företagsfrämjare till nätverksträff i Göteborg. Där temat “Ökad omsättning via digital marknadsföring” presenteras av Nikolas Laios från Generaxion för att lyfta upp våra kunskaper i ämnet.

 

Plats: Yesbox – Gamlestadens Fabriker
Väverigatan 4, Göteborg
Datum och tid: 5 mars kl. 17.00 – 20.00
Anmäl dig: KLICKA HÄR

 

Välkommen till en nätverksträff om digital marknadsföring! Vi har engagerat Sveriges största SEO-byrå Generaxion med 8000 kunder. Vi lyssnar till Nikolas Laios som är strateg och berättar hur man ökar omsättningen och får nya kunder genom digital marknadsförings via Googlesök och Sociala medier.

Du kommer att få en genomgång av:

 • Vilka för och nackdelar sociala medier har avseende marknadsföring.
 • Hur Google ads och SEO kan användas kostnadseffektivt för att hitta nya kunder.
 • Hur man mäter resultatet av sin marknadsföring.

Det kommer finnas tid för frågor och gruppdiskussioner, där du får möjlighet att nätverka med andra deltagare och diskutera hur du kan tillämpa de lärdomar som delas. Ett ypperligt tillfälle att ta med dina kolleger och även bjuda in fler företagare.

 

Program och anmälan
När: Tisdag den 5 mars kl. 17:00
Var:  Yesbox – Gamlestadens Fabriker – Väverigatan 4, Göteborg
Pris: Gratis – dock är antalet platser begränsade, först till kvarn
No show avgift: Om du anmält dig, men fått förhinder och inte bokat av faktureras du 295 kr.

17:00 Incheckning, med lättare förtäring
17:30 Kort information från NyföretagarCentrum Göteborg, Småföretagarnas Riksförbund och ALMI
17:45 Föreläsning startar
18:30 Fika och gruppdiskussioner med tema digital marknadsföring
19:30 Sammanfattning

Anmälan senast 27 februari
ANMÄL DIG GENOM ATT KLICKA HÄR

Varmt välkomna önskar Småföretagarnas Riksförbund, Almi och Nyföretagarcentrum Göteborg.

Vid frågor vänligen kontakta Roland Sigbladh, samordnare av Småföretagarnas Riksförbunds nätverksträffar genom att KLICKA HÄR

Runda bordet samlar entreprenörer och företag i Göteborg

Under våren 2023 arrangerar Nyföretagarcentrum möten mellan spännande företagsamma människor: entreprenörer och samarbetspartners. Gemensamt är att vi tror på att fler nya företag utvecklar samhället. Andrea Hartmann Jovell modererade den 23 februari det första samtalet som samlade 10 personer hos Åberg & Fahlander i Göteborg. Medverkade gjorde också verksamhetsledare Claes Åberg och ordförande Alexandra Björk.

Samtalet rörde

 • personliga erfarenheter och drivkrafter
 • betydelsen av nya företag för individer och för samhälle
 • rådgivning och mentorskap av företagare till företagare som ryggraden i verksamheten
 • möjligheter till fortsatt engagemang och stöd för fler företagsstarter.

Rådgivning gav 200 000 kr i försäljning första dagen

Den första kontakten med Nyföretagarcentrum var positiv. Linus Nömme, 22, ville starta ett företag för säkerhetsutrustning och behövde rådgivning och kapital. Marginalen Bank och Nyföretagarcentrums rådgivare gav Linus en rejäl skjuts i sitt nystartade företag Qris.

– Vi paketerar och säljer säkerhetsutrustning till privatpersoner från vår hemsida qris.com. Goda råd kring affärsplanen och vår första kampanj gav företaget en kanonstart. Jag gick bara in på Nyföretagarcentrums hemsida och bokade i att jag ville ha rådgivning. Först träffade jag Åsa Bengtsson, en grym rådgivare som trodde på mig och min affärsidé och sedan rådgivare Terho Koskela som jobbade igenom min affärsplan, säger Linus.

Idag planerar Linus för en utveckling av företaget. Linus har företagandet i blodet med pappa och en nära släkting som finns där som stöd för offerter och fakturor och allt däremellan. 

Företaget Qris hjäper till med uppbyggnaden av Sverige beredskap, här hittar hushållen den krisberedskap som behövs, paketerat och klart. Framtiden ser ljus ut och nya ordrar ligger inne hos leverantörerna.

– Nyföretagarcentrum är inga konstigheter, vi hade en öppen dialog. De ville bara hjälpa en och trodde på en. Detta är mitt första bolag och jag behövde verkligen support, avslutar Linus.
Nyföretagarcentrum inbjuden att tala om vikten av småföretag som jobbskapare

Nyföretagarcentrum inbjuden att tala om vikten av småföretag som jobbskapare

Hur kommer människor i arbete?

 • Företagande kan vara en god väg för människors egenförsörjning.
 • Det är viktigt att också engagera näringslivet i projekt.
 • Småföretag har en värdefull roll för att integrera folk i arbetslivet.

Claes Åberg, verksamhetsledare för Nyföretagarcentrum Göteborgsregionen lyfte flera perspektiv under projekt Landas spridningskonferens den 29e november med syfte att diskutera frågor kring arbetsintegration. Projekt Landa drivs av Finsam Göteborg som är Göteborgs Samordningsförbund mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Västra Götalandsregionen samt Göteborgs stad.

 

Kick Off för Mentorprogrammet Eget företag 22/23

Nu pågår vårt uppskattade mentorprogram hos NyföretagarCentrum Göteborgsregionen.

Programmet innebär att du som nyföretagare kostnadsfritt under ett års tid får tillgång till en mentor, som bidrar med sina erfarenheter och sitt nätverk på ideell basis. Därigenom kan företagsstarten underlättas och lönsamhet och framgång i företaget komma snabbare. Mentorprogrammet är ett komplement till vår ordinarie rådgivning. För att ingå i programmet måste du ha en bärkraftig affärsidé med potential att bli ett livskraftigt och lönsamt företag. Själva mentorprogrammet är nationellt och drivs i samarbete med Tillväxtverket. Mentorerna är utvalda ur näringslivet i Göteborg och har oftast lång erfarenhet av företagande och affärsutveckling. Under året genomförs nätverksträffar för mingel, att knyta nya kontakter, inspirationsföreläsningar och medverkan på andra aktiviteter.

Ansvariga mentorhandledare är kristina.ford@nyforetagarcentrum.se och asa.bengtsson@nyforetagarcentrum.se.

För mer information läs gärna på http://www.mentoregetforetag.se

Hur får du ditt företag att stå ut från mängden?

Vem vill inte öka sin kompetens inom marknadsföring och utveckla ditt företags kommunikation? NyföretagarCentrum Göteborgsregionen hade ett projekt ihop med svenska ESF-rådet med syfte att erbjuda kompetensutveckling för små och medelstora företag för att bidra till företags överlevnad och lönsamhet. Utbildningen var helt kostnadsfri.

Hösten 2021 gav vi en utbildning inom Marknadsföring och PR med Berghs School of communication som utbildare. Deltagarna lärde mer om marknadsföring, marknadsorientering, varumärkesbyggnad och vilka markandsföringskanaler man bör och kan använda sig av för att träffa rätt målgrupp – allt för att boosta sitt företagande!

Bli medlem i NyföretagarCentrum Göteborgsregionen!

Vill du bidra till ökad företagsamhet i Göteborgsregionen? Bli medlem genom att swisha 300 kr till 123 190 6551 eller scanna QR-koden, eller skickat valfritt belopp för att bidra till vår verksamhet.

Som medlem blir du kontinuerligt uppdaterad om vår verksamhet och får inbjudan till spännande aktiviteter.

NyföretagarCentrum Göteborgsregionen vill vara ett stöd för alla som går i tankar om att starta eller nyligen har startat företag. Vår vision är att bidra till nya företagsstarter och finnas som ett stöd när företagandet är som tuffast. Mentorskapet, stödet, rådgivningen och utbildningarna vi erbjuder är samtliga kostnadsfria. Vi finansieras genom våra medlemmar och samarbetspartners.

 

Bli stödpartner du också!

Brinner du för nyföretagande och företagsamhet? Du är i gott sällskap och vi kan bli fler. Utan alla våra partners, inget Nyföretagarcentrum. Nu öppnar vi upp för fler att kliva ombord i partnerfamiljen för Nyföretagarcentrum. Kontakta verksamhetsledare Claes Åberg. Och du, välkommen ombord!

 

NyföretagarCentrum i Göteborgsregionens utbildning för att öka lönsamheten

För ett företag är alla delar viktiga – från att skriva en genomtänkt affärsplan till att rekrytera rätt personal och att ta fram en produkt eller tjänst som kunderna efterfrågar. Att marknadsföra sig på rätt kanaler och utöka produkternas tillgänglighet är också avgörande för ett företags överlevnad och tillväxt.

Vi gav under 2020-2022 utbildningar av experter inom följande områden:

 • Digitalisering
 • Marknadsföring
 • Budget och lönsamhet
 • Ledarskap och personalfrågor

Samtliga utbildningar var kostnadsfria då NyföretagarCentrum beviljats medel från Europeiska socialfonden för att stödja företagare och dess anställda i syfte att stärka sin ställning på marknaden. Utbildningarna vände sig till företagare och deras anställda i Göteborgsregionen och Härryda.

Antalet platser i projektet var begränsat till 85 därav vi tillämpar den så välkända principen ”först till kvarn”.

Kom igång med din affärsplan – direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag.

Här skapar du din affärsplan

Är du sugen på Onlineutbildningar?

Vi har ett stort utbud av onlineutbildningar anpassade efter dig som ska eller precis har startat företag

Se våra E-utbildningar

Våra samarbetspartners