Hem
Nyföretagarcentrum inbjuden att tala om vikten av småföretag som jobbskapare

Nyföretagarcentrum inbjuden att tala om vikten av småföretag som jobbskapare

Hur kommer människor i arbete?

  • Företagande kan vara en god väg för människors egenförsörjning.
  • Det är viktigt att också engagera näringslivet i projekt.
  • Småföretag har en värdefull roll för att integrera folk i arbetslivet.

Claes Åberg, verksamhetsledare för Nyföretagarcentrum Göteborgsregionen lyfte flera perspektiv under projekt Landas spridningskonferens den 29e november med syfte att diskutera frågor kring arbetsintegration. Projekt Landa drivs av Finsam Göteborg som är Göteborgs Samordningsförbund mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Västra Götalandsregionen samt Göteborgs stad.

 

Kick Off för Mentorprogrammet Eget företag 22/23

Den 13 oktober 2022 startade en ny omgång av vårt uppskattade mentorprogram hos NyföretagarCentrum Göteborgsregionen.

Programmet innebär att du som nyföretagare kostnadsfritt under ett års tid får tillgång till en mentor, som bidrar med sina erfarenheter och sitt nätverk på ideell basis. Därigenom kan företagsstarten underlättas och lönsamhet och framgång i företaget komma snabbare.

Mentorprogrammet är ett komplement till vår ordinarie rådgivning. För att ingå i programmet måste du ha en bärkraftig affärsidé med potential att bli ett livskraftigt och lönsamt företag. Själva mentorprogrammet är nationellt och drivs i samarbete med Tillväxtverket.

Mentorerna är utvalda ur näringslivet i Göteborg och har oftast lång erfarenhet av företagande och affärsutveckling. Under mentoråret kommer vi att ha ett antal nätverksträffar där vi minglar, knyter nya kontakter, har inspirationsföreläsningar och deltar på andra aktiviteter.

Ansvariga mentorhandledare är kristina.ford@nyforetagarcentrum.se och asa.bengtsson@nyforetagarcentrum.se.

För mer information läs gärna på http://www.mentoregetforetag.se

Hur får du ditt företag att stå ut från mängden?

Vem vill inte öka sin kompetens inom marknadsföring och utveckla ditt företags kommunikation? NyföretagarCentrum Göteborgsregionen hade ett projekt ihop med svenska ESF-rådet med syfte att erbjuda kompetensutveckling för små och medelstora företag för att bidra till företags överlevnad och lönsamhet. Utbildningen var helt kostnadsfri.

Hösten 2021 gav vi en utbildning inom Marknadsföring och PR med Berghs School of communication som utbildare. Deltagarna lärde mer om marknadsföring, marknadsorientering, varumärkesbyggnad och vilka markandsföringskanaler man bör och kan använda sig av för att träffa rätt målgrupp – allt för att boosta sitt företagande!

Bli medlem i NyföretagarCentrum Göteborgsregionen!

Vill du bidra till ökad företagsamhet i Göteborgsregionen? Bli medlem genom att swisha 300 kr till 123 190 6551 eller scanna QR-koden, eller skickat valfritt belopp för att bidra till vår verksamhet.

Som medlem blir du kontinuerligt uppdaterad om vår verksamhet och får inbjudan till spännande aktiviteter.

NyföretagarCentrum Göteborgsregionen vill vara ett stöd för alla som går i tankar om att starta eller nyligen har startat företag. Vår vision är att bidra till nya företagsstarter och finnas som ett stöd när företagandet är som tuffast. Mentorskapet, stödet, rådgivningen och utbildningarna vi erbjuder är samtliga kostnadsfria. Vi finansieras genom våra medlemmar och samarbetspartners.

 

Bli stödpartner du också!

Brinner du för nyföretagande och företagsamhet? Du är i gott sällskap och vi kan bli fler. Utan alla våra partners, inget Nyföretagarcentrum. Nu öppnar vi upp för fler att kliva ombord i partnerfamiljen för Nyföretagarcentrum. Kontakta verksamhetsledare Claes Åberg. Och du, välkommen ombord!

 

NyföretagarCentrum i Göteborgsregionens utbildning för att öka lönsamheten

För ett företag är alla delar viktiga – från att skriva en genomtänkt affärsplan till att rekrytera rätt personal och att ta fram en produkt eller tjänst som kunderna efterfrågar. Att marknadsföra sig på rätt kanaler och utöka produkternas tillgänglighet är också avgörande för ett företags överlevnad och tillväxt.

Vi gav under 2020-2022 utbildningar av experter inom följande områden:

  • Digitalisering
  • Marknadsföring
  • Budget och lönsamhet
  • Ledarskap och personalfrågor

Samtliga utbildningar var kostnadsfria då NyföretagarCentrum beviljats medel från Europeiska socialfonden för att stödja företagare och dess anställda i syfte att stärka sin ställning på marknaden. Utbildningarna vände sig till företagare och deras anställda i Göteborgsregionen och Härryda.

Antalet platser i projektet var begränsat till 85 därav vi tillämpar den så välkända principen ”först till kvarn”.

Kom igång med din affärsplan – direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag.

Här skapar du din affärsplan

Är du sugen på Onlineutbildningar?

Vi har ett stort utbud av onlineutbildningar anpassade efter dig som ska eller precis har startat företag

Se våra E-utbildningar

Våra samarbetspartners