Hem

DAGS ATT SÖKA TILL MENTORPROGRAMMET- MENTOR EGET FÖRETAG 21/22

Äntligen startar vi ny omgång av vårt mycket efterfrågade och uppskattade mentorprogram hos oss på NyföretagarCentrum Göteborgsregionen, med start i oktober 2021.

Programmet innebär att du som nyföretagare kostnadsfritt under ett års tid får tillgång till en mentor, som bidrar med sina erfarenheter och sitt nätverk på ideell basis. Därigenom kan företagsstarten underlättas och lönsamhet och framgång i företaget komma snabbare!

Mentorprogrammet är ett komplement till vår ordinarie rådgivning. För att ingå i programmet måste du ha en bärkraftig affärsidé med potential att bli ett livskraftigt och lönsamt företag. Själva mentorprogrammet är nationellt och drivs i samarbete med Tillväxtverket.

Mentorerna är utvalda ur näringslivet i Göteborg och har oftast lång erfarenhet av företagande och affärsutveckling. Under mentoråret kommer vi att ha ett antal nätverksträffar där vi minglar, knyter nya kontakter, har inspirationsföreläsningar och deltar på andra aktiviteter.

Antalet platser i mentorprogrammet är tyvärr begränsat.

För intresseanmälan till vårt mentorprogram med start i oktober, kontakta mentorhandledare: kristina.ford@nyforetagarcentrum.se, omgående!

För mer information läs gärna på http://www.mentoregetforetag.se

 

 

Bli medlem i NyföretagarCentrum Göteborgsregionen!

NyföretagarCentrum Göteborgsregionen finns som ett stöd för alla som går i tankar om att starta eller nyligen har startat företag. Vår vision är att bidra till nya företagsstarter, men också att finnas som ett stöd när företagandet är som tuffast. Mentorskapet, stödet, rådgivningen och utbildningarna vi erbjuder är samtliga kostnadsfria, och vi finansieras genom våra medlemmar och samarbetspartners. Vill du bidra till ökad företagsamhet i Göteborgsregionen?

Bli medlem genom att swisha 300 kr till 123 190 6551 eller scanna QR-koden, eller skickat valfritt belopp för att bidra till vår verksamhet!

Som medlem blir du kontinuerligt uppdaterad om vår verksamhet och får inbjudan till spännande aktiviteter!

Utbildningsstart - Digitalisering!

Vi är stolta att välkomna er till vår första utbildningssatsning inom vårt EU-finansierade projekt “Hållbar tillväxt”.

Vi kommer inleda projektet med en utbildning inom digitalisering där vi blanda teoretiska moment med praktiska moment för att du ska kunna ta nästa steg i ditt företagande! Undrar du hur du kan effektivisera ditt företagande genom att jobba mer digitalt? Eller vill du lära dig om hur man skapar en hemsida för ditt företag? Vi lär dig!

Tillsammans med Lexicon AB kommer vi att erbjuda just de praktiska moment som är avgörande för ditt företags utveckling! Kursen är uppbyggd på 3 timmar i veckan i 9 veckor och kommer är helt kostnadsfri!

Kursschemat och innehåll hittar du här!

Anmäl dig genom att skicka dina kontaktuppgifter och dina företagsuppgifter till dennis.dehiller@nyforetagarcentrum.se senast den 1 april 2021

 

Göteborgs kanal med rådhuset i bakgrunden

Kalendarium 2021

Nu har vi fyllt på vårt kalendarium med massa spännande föreläsningar, seminarier och andra event!

Vem behöver inte tips inför deklarationen? Eller hjälp med försäljning och sin digitala kommunikation? Kika in på vårt kalendarium och anmäl dig till våra spännande evenemang!

Viktig info med anledning av COVID-19

På grund av Coronaviruset och smittorisken vidtar Nyföretagarcentrum Göteborgsregionen följande försiktighetsåtgärder:
Du har möjlighet att boka tid för rådgivning antingen via personligt möte, telefon eller online. Vi försöker skapa säkra möten för att minska smittorisken för Covid 19.

Kontakta oss på goteborgsregionen@nyforetagarcentrum.se för mer information.

 

Informationsmöten från Skatteverket

Skatteverket har löpande träffar med information för dig som nyföretagare. All information med kommande datum och teman hittar du på skatteverkets hemsida.

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag! Din affärsplan skapar du här!

 

NyföretagarCentrum i Göteborgsregionen erbjuder dig som är företagare en skräddarsydd kostnadsfri utbildning för att öka lönsamheten i ert företag

För ett företag är alla delar viktiga – från att skriva en genomtänkt affärsplan till att rekrytera rätt personal och att ta fram en produkt eller tjänst som kunderna efterfrågar. Att marknadsföra sig på rätt kanaler och utöka produkternas tillgänglighet är också avgörande för ett företags överlevnad och tillväxt.

Då vi står inför nya tider och just nu befinner oss mitt i en pandemi, vilket troligtvis kommer medföra ett stort efterskalv vill vi på NyföretagarCentrum erbjuda dig som företagare att gå en kostnadsfri utbildning för att stärka ert företags ställning på marknaden.

Varje utbildning kommer att anpassas efter deltagarens behov då utbildningen inleds med att kartlägga och analysera deltagarnas behov och kompetens inom fyra viktiga områden. Baserat på de behov som framkommer under denna analys kommer sedan utbildningar och dess nivåer skräddarsys efter ert behov.

Vi erbjuder utbildningar som kommer att hållas av experter inom följande områden:

  • Digitalisering
  • Marknadsföring
  • Budget och lönsamhet
  • Ledarskap och personalfrågor

Samtliga utbildningar kommer vara kostnadsfria då NyföretagarCentrum beviljats medel från Europeiska socialfonden för att stödja företagare och dess anställda i syfte att stärka sin ställning på marknaden. Utbildningarna vänder sig till företagare och deras anställda i Göteborgsregionen och Härryda.

Är du intresserad av att delta i utbildningarna?

Skicka ditt namn, kontaktuppgifter, företagsnamn och organisationsnummer till dennis.dehiller@nyforetagarcentrum.se

Antalet platser i projektet är begränsat till 85 därav vi tillämpar den så välkända principen ”först till kvarn”.

Välkommen till ett inspirerande frukostmöte med Nyföretagarcentrum i Göteborgsregionen!

 

Medan vi äter frukost presenterar vi våra kostnadsfria utbildningar inom projektet ”Hållbar Tillväxt i små företag” som finansieras av Europeiska socialfonden.

Därefter får vi lyssna på Moa Gürbüzers fantastiska resa från socialarbetare till alkoholfri vinmakare. Moa tilldelades 2016 utmärkelsen Årets Nybyggare, utsågs 2019 till “Årets Kvinnliga Stjärnskott” vid EY Entrepreneur Of The Year och blev 2020 Årets kvinnliga företagare.

Tid: 5 november 2020 kl. 7:30- 9:30

Plats: Quality Hotel Panorama, Eklandagatan 51-53, Göteborg.

Antalet platser är begränsat till 20 personer och frukostmötet är kostnadsfritt.

Anmäl dig senast den 30 oktober 2020 till:

helene.johansson@nyforetagarcentrum.se.

Digital business workshop med NyföretagarCentrum och Vimentis 21 Oktober kl 10.00

 

Syftet är att stärka dig som blivande eller befintlig företagare inom försäljningsprocesserna så att du får både verktyg och självförtroende till att skapa nya resultat i dagens marknad.

För mer information om kursen och anmälan till den kostnadsfria webkursen finner du på följande länk:

https://us02web.zoom.us/j/87574741309

 

Akut läge, vi startar Nyföretagarhjälpen!

Coronakrisen slår hårt mot alla och allt företagande. Nu handlar det om företagens överlevnad och företagarens framtid! Det är Sveriges jobbskapare och företagare som står inför stora problem. Läget är akut.

Därför mobiliserar NyföretagarCentrum Sverige tillsammans med partners Nyföretagarhjälpen. Du som startat ditt företag under de senaste tre åren och behöver ha någon att tala med, eller goda råd kring vad som ska göras nu – tala med NyföretagarCentrum!

NyföretagarCentrum erbjuder rådgivning – också digitalt – till dig som funderar på att starta eget. Vi erbjuder även kostnadsfri rådgivning till dig som nu står inför utmaningar i samband med coronapandemin.

Efter kickstarten under vecka 17 med dagliga livesändningar på Facebook och webinarier fortsätter NyföretagarCentrum nu att sända live på onsdagar mellan kl 12.30-13.30 under vecka 18-20. 

Fler webinarier med aktuella teman kommer löpande arrangeras och finnas tillgängliga för bokning. Webinarier som spelats in under föregående vecka kommer nu också att läggas upp på nytt som film för att fler ska få möjlighet att ta del av dem.

Registrera dig på nyforetagarhjalpen.se för att kunna boka dina webinarier!

Följ vår information på;

nyforetagarhjalpen.se

facebook.com/nyforetagarcentrum

youtube.com/nyforetagarcentrum

Hör av dig – NyföretagarCentrum finns här för dig!

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

Här skapar du din affärsplan

Är du sugen på Onlineutbildningar?

Vi har ett stort utbud av onlineutbildningar anpassade efter dig som ska eller precis har startat företag

Se våra E-utbildningar

Våra samarbetspartners