Hem

Välkommen digital informationsträff!

Onsdag 18/10 – Starta Eget – hur gör jag? 🌟

I samarbete med Skatteverket finns denna informationsträff för dig som planerar att starta ett eget företag. I den här föreläsningen får du veta hur du registrerar ditt företag och vilka viktiga val du behöver göra. Du kan ställa frågor muntligen under hela föreläsningen till Skatteverkets informatörer.

Under träffen får du information om bland annat:

• Hur du registrerar ditt företag
• Skillnaden mellan enskild näringsverksamhet och aktiebolag
• Skillnaden mellan A-skatt, F-skatt och FA-skatt
• Vad preliminärskatt är och hur du räknar fram ditt överskott
• Vad moms är och hur ofta du kan redovisa momsen
• Vilka redovisningsmetoder du kan välja mellan
• Var du hittar bra och nyttig information.

Boka din medverkan här!

Nya företag genom Nyföretagarcentrum

Nya företag och jobb av nyanlända. Genom stöd som givits av J.P. Morgan har NyföretagarCentrum Sverige kunnat göra viktiga insatser som har lett till många nya livskraftiga företag och jobb.

Läs mer om projeketet!

Hur går en rådgivning till?

Vad innehåller en rådgivning och vad behöver du göra för att förbereda dig? Hur många gånger får man komma? Vad ska man tänka på?

Läs hur det går till

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag. Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag.

Här skapar du din affärsplan

Skapa din checklista

Det är mycket att tänka på när du ska starta företag. Vi har samlat alla steg i en pdf. Skriv ut och checka av vartefter du tar dina steg.

Skapa din checklista

Kurser och utbildningar

Våra e-kurser hjälper dig som vill starta företag. Här kan du lära dig allt ifrån ekonomi och bokföring – till marknadsföring och PR.

Anmäl dig till våra E-kurser här

Vi tog steget till eget

Läs om några av de som har tagit steget till eget företag. Alla har de haft olika affärsidéer och förutsättningar, och har tagit hjälp av NyföretagarCentrum!

Vi tog steget till eget

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning ››

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare ››

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram ››

Våra samarbetspartners