Hem


Åsa Löberg – Åsas Fot & Hälsa

Åsa Löberg är undersköterskan som vidareutbildade sig till fotterapeut inom medicinsk fotvård och zonterapeut. Sedan november 2014 driver hon Åsas Fot & Hälsa i Söderhamn.

– Jag köpte ett färdigt företag. När den tidigare ägaren flyttade ut så  flyttade jag in, fick en tidbok, och så kom det folk!


Varför ville du starta eget?
– Här i lilla Söderhamn är det ingen som anställer någon inom fotvård eller zonterapi, så det finns inget annat alternativ än att starta eget företag.

– Jag jobbade ungefär ett år med fotvård och parallellt utbildade jag mig till zonterapeut och fick även lära mig öronakupunktur och ansiktszonterapi. Det är kul med specialbehandling; kunder kommer på fotvård och blir lite bättre i axeln på samma gång.

Vilken hjälp har du fått av Nyföretagarcentrum?
– Först har jag träffat Helena (Helena Torstensson, rådgivare i Söderhamn). Hon hjälpte mig att räkna hur mycket kunder jag behöver, hur mycket jag ska ta betalt, vilka myndigheter jag skulle kontakta och sådant.

– Och så mentorn! Helena pusslade ihop mig med en passande mentor som jag träffade under ett helt år. Det har varit jättebra!

– Jag var också på olika aktiviteter som NyföretagarCentrum ordnade, som frukostmöten och liknande. Det är en trygghet att träffa andra som också står i fas att starta sina företag. Vi var till exempel på en träff på banken och då får man höra vad andra ställer för frågor. Vi kan alla hjälpa varandra.

Hur går det idag?
– Det går bra, det rullar på. Tidigare hade jag ett extrajobb för att ha tryggheten i ekonomin, men nu i höstas kände jag att det var dags att säga upp mig och köra helt på egen hand. Det var både skönt och otäckt men min mentor sa ”Vad funderar du på? Vad är det för problem?” och nu har jag kört ett tag och ser att det faktiskt går, jag har massor att göra.

Vad tänker du om framtiden?
– Det är roligt att göra olika saker, att varva lite. Jag ska gå fler utbildningar, utöka med sådant som hänger ihop med det jag gör idag och få människor att må bra. Då mår jag ju bra själv.

Har du några råd till personer som funderar på att starta eget?
– Det finns massor med hjälp att få. Jag förberedde mig noga och då blev det enkelt att starta och jag kunde fokusera på jobbet, jag behövde inte ringa myndigheter och sådant för det hade jag redan gjort.

– Ett år innan starten gick jag med i Söderhamns kvinnliga företagarförening även fast jag inte var företagare än. Där blev jag omgiven av företagare som jag kunde ställa mina frågor till.

– På NyföretagarCentrum finns rådgivaren att ringa eller maila och fråga om allt man undrar. Din rådgivare känner också till vad det finns för nätverk runt omkring som kan hjälpa dig. Det är bra att vara med och synas, vara med på träffar och ta alla tillfällen i akt att delta, när man väl startar så vet alla vem man är.

 

Sidan uppdaterades 2019-09-09

Våra samarbetspartners