Hem

FÖRETAGARPORTRÄTT – 6 snabba frågor till Emma Merisaari

– Det blev på ett annat sätt än jag tänkt, men ändå mycket bättre…

 

Vad heter ditt företag och vad är det för verksamhet?
Mitt företag heter Balanserat och jag jobbar främst med en behandlingsform som heter Systemisk rörelseintegrering. Jag ser kroppen som en helhet och blandar behandling på och bredvid bänken för att kroppen ska få tillbaka rörelse där begränsningar finns. Där mellan har jag även personlig träning och en del tjänster mot företag. Då är det främst föreläsningar och funktionella gruppträningsklasser. Hela min vision i behandlingarna handlar om att återfå rörelse i kroppen där rörelse saknas. Det är inte ovanligt att en fot som ej fungerar som den ska ger smärta bakom ett skulderblad.

Hur länge har du drivit ditt företag?
Jag har drivit Balanserat sedan jag blev klar med min utbildning till Friskvårdskonsult i juni 2015.

Varför ville du starta företag?
I min bransch är det svårt att bli anställd så jag tog steget till att bli egen av den anledningen men också för att jag ville skapa min egen vardag.

Blev det som du tänkt dig?
Från början erbjöd jag många olika tjänster för att sedan smalna av, så det blev på ett annat sätt än jag tänkt. Men ändå mycket bättre. Jag hittade det jag är bäst på, att integrera rörelse och hjälpa människor med långvariga problem. Från 1 maj lämnar jag över massagen till alla andra duktiga massörer i Hudiksvall och utvecklar Systemisk rörelseintegrering vidare.

Vilket stöd fick du från Nyföretagarcentrum Hälsingland?
Jag fick under de sista månaderna på min utbildning stöd från Agneta på Nyföretagandecentrum. Utan henne hade det säkert också gått bra, men tagit längre tid. Jag hade absolut inte vågat ta steget rätt ut, hyra en lokal och starta direkt. Jag fick höra: antingen kör du all-in eller inte alls. Tufft och så sant. Ett superbra mentalt stöd, bra bollplank, kunskap om företagande och mod fick jag med mig från henne. Otroligt tacksam!

Har du något tips till den som funderar på att starta eget?
Våga! Vad är de värsta som kan hända? Sen, arbeta på din profil utåt. Anlita en fotograf till snygga bilder, ha en hemsida, visitkort, be vänner och familj att sprida dig vidare. Ha en folder om vad du erbjuder. Samt – var inte gratis!

Sidan uppdaterades 2019-09-09

Våra samarbetspartners