Hem

 

Henrik Ekelund, UG Components

Under en längre tid hade Henrik Ekelund funderat på att starta eget och sommaren 2016 var det dags. Han startade företaget UG Components och idag jobbar han som konsult och säljare inom säkerhetslösningar mot både privatpersoner och företag.

Hur startade du ditt företag?
– Allting började med NyföretagarCentrum. Jag träffade Helena (Helena Torstensson, rådgivare i Söderhamn) – en fantastisk tjej – och därefter gick allt ruskigt fort. Plötsligt hade jag ett företagsnamn, starta eget-bidrag och en coach som heter Nils. Alla bitar föll på plats.

– Det har hänt väldigt mycket och jag får lära mig väldigt mycket. Jag har aldrig haft ett ekonomihuvud men helt plötsligt satt jag med coachen och lärde mig bokföring och allt sådant och det känns fantastiskt roligt.

– Jag har fått enorm hjälp ifrån alla parter.

Vilken hjälp fick du av NyföretagarCentrum?
– Det som var så fantastiskt med både Helena och Nils och alla som jag träffat är att det aldrig varit några tveksamheter. Jag har kunnat ställa alla frågor, hur dumma de än må vara och vilken tid på dygnet som helst – jag fick alltid svar.  Det var sällan bara ett Ja eller Nej heller, utan det var Ja och varför, eller Nej och varför, så jag fick alltid argument till varför jag ska gå vidare eller inte.

– Coacherna har också varit väldigt ärliga och öppna med vad dom tycker och tänker, om deras erfarenhet hur dom speglar saker och ting, och det har hjälpt mig väldigt mycket. Deras erfarenhet är guld värd.

Hur går det idag med företagandet?
– Det går segt men det går framåt. Jag förväntar mig att det är tufft några år till men har fått väldigt positiv respons på min företagsidé med hårdvarudelar inom säkerhet.

– På mitt tidigare arbete märkte jag att det fanns ett behov, folk ställde frågor som ”har ni det eller det?”, vilket gjorde att det här blev min grej, att hjälpa folk att säkrar upp sin egendom, det är där jag vill spela roll.

– Coachen Nils finns alltid med och jag träffar fortfarande Helena nästan varje månad; berättar hur det går, får tips och kontakter av henne.

– Det kan jag säga att kontakter det är A och O; alltså människor, andra företagare, det är så otroligt viktigt att hålla kontakten med alla människor man kan för man vet aldrig när någon kan hjälpa till med något.

– Och coacherna är med hela vägen – ibland får man piskan om man inte har gjort rätt men det är ju samtidigt det som behövs.

Vad tänker du om framtiden?
– Jag kommer inte bli miljonär men min förhoppning är att jag får en verksamhet som rullar och som jag kan leva på och få fortsätta göra det jag tycker är roligt.

Har du något råd till någon som går i tankar att starta eget?
– Go for it – kör!

– Lek med tanken att du hamnar på NyföretagarCentrum för att du har en idé. Det är en väldigt bra väg in då du får ta del av erfarenheter som kan hjälpa dig att ta beslutet att nu ska du köra. Så tveka inte, kör!

 

Sidan uppdaterades 2019-09-09

Våra samarbetspartners