Hem

Årets företagare 2021

Vem vill du nominera till Årets Nyföretagare?

Kriterierna for Årets Nyföretagare är:

  • Företagarens affärside bedöms som nyskapande och ha tillväxtpotential.
  • Företagaren bedöms ha goda entreprenörsegenskaper.
  • Verksamheten skall ha genererat tillfredsställande ekonomiskt resultat.
  • Företaget skall ligga i Härryda kommun och får inte vara äldre än 4 år.

Priset till Årets Nyföretagare delas ut under Näringslivsdagen som arrangeras av Härryda Kommun varje år.

Maila helene.johansson@nyforetagarcentrum.se senast 2021-03-25.

Kalendarium våren 2019

Kalendarium 2021

Nu har vi fyllt på vårt kalendarium med massa spännande föreläsningar, seminarier och andra event!

Vem behöver inte tips inför deklarationen? Eller hjälp med försäljning och sin digitala kommunikation? Kika in på vårt kalendarium och anmäl dig till våra spännande evenemang!

Årets nyföretagare 2020

Eva Kilnäs - Mölnlycke Bok & Papper

 

Utmärkelsen som årets Nyföretagare 2020 går till en person som vågade ta steget från en trygg och fast anställning för att satsa på en traditionell verksamhet som egentligen ses som utdöende.

Att med sin personliga service våga satsa i en liten kommun, att modernisera och utveckla sortimentet och dessutom ta över ytterligare lokalyta för att kunna utvidga verksamheten skulle många inte våga göra.

Vi är imponerade över den kraft och personliga engagemang som genererat ett större utbud av varor och tjänster och därigenom höjt omsättningen radikalt.

Priset som årets nyföretagare går till Eva Kilnäs på Mölnlycke bok och pappershandel AB – gratulerar!

Kika gärna in på Mönlycke bok & Pappers facebooksida: https://www.facebook.com/molnlyckebokopapper/

 

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

Här skapar du din affärsplan!

Informationsmöten från Skatteverket

Skatteverket har löpande träffar med information för dig som nyföretagare. All information med kommande datum och teman hittar du på skatteverkets hemsida på länken nedan.

Mer info och anmälan!

I samarbete med NyföretagarCentrum Göteborgsregionen: Vi erbjuder dig som är företagare en skräddarsydd kostnadsfri utbildning för att öka lönsamheten i ert företag

För ett företag är alla delar viktiga – från att skriva en genomtänkt affärsplan till att rekrytera rätt personal och att ta fram en produkt eller tjänst som kunderna efterfrågar. Att marknadsföra sig på rätt kanaler och utöka produkternas tillgänglighet är också avgörande för ett företags överlevnad och tillväxt.

Då vi står inför nya tider och just nu befinner oss mitt i en pandemi, vilket troligtvis kommer medföra ett stort efterskalv vill vi på NyföretagarCentrum erbjuda dig som företagare att gå en kostnadsfri utbildning för att stärka ert företags ställning på marknaden.

Varje utbildning kommer att anpassas efter deltagarens behov då utbildningen inleds med att kartlägga och analysera deltagarnas behov och kompetens inom fyra viktiga områden. Baserat på de behov som framkommer under denna analys kommer sedan utbildningar och dess nivåer skräddarsys efter ert behov.

Vi erbjuder utbildningar som kommer att hållas av experter inom följande områden:

  • Digitalisering
  • Marknadsföring
  • Budget och lönsamhet
  • Ledarskap och personalfrågor

Samtliga utbildningar kommer vara kostnadsfria då NyföretagarCentrum beviljats medel från Europeiska socialfonden för att stödja företagare och dess anställda i syfte att stärka sin ställning på marknaden. Utbildningarna vänder sig till företagare och deras anställda i Göteborgsregionen och Härryda.

Är du intresserad av att delta i utbildningarna?

Skicka ditt namn, kontaktuppgifter, företagsnamn och organisationsnummer till dennis.dehiller@nyforetagarcentrum.se

Antalet platser i projektet är begränsat till 85 därav vi tillämpar den så välkända principen ”först till kvarn”, dock senast den 15 oktober.

Digital business workshop med NyföretagarCentrum och Vimentis 21 Oktober kl 10.00

Syftet är att stärka dig som blivande eller befintlig företagare inom försäljningsprocesserna så att du får både verktyg och självförtroende till att skapa nya resultat i dagens marknad.

För mer information om kursen och anmälan till den kostnadsfria webkursen finner du på följande länk:

https://us02web.zoom.us/j/87574741309

Akut läge, vi startar Nyföretagarhjälpen!

Coronakrisen slår hårt mot alla och allt företagande. Nu handlar det om företagens överlevnad och företagarens framtid! Det är Sveriges jobbskapare och företagare som står inför stora problem. Läget är akut.

Därför mobiliserar NyföretagarCentrum Sverige tillsammans med partners Nyföretagarhjälpen. Du som startat ditt företag under de senaste tre åren och behöver ha någon att tala med, eller goda råd kring vad som ska göras nu – tala med NyföretagarCentrum!

NyföretagarCentrum erbjuder rådgivning – också digitalt – till dig som funderar på att starta eget. Vi erbjuder även kostnadsfri rådgivning till dig som nu står inför utmaningar i samband med coronapandemin.

Efter kickstarten under vecka 17 med dagliga livesändningar på Facebook och webinarier fortsätter NyföretagarCentrum nu att sända live på onsdagar mellan kl 12.30-13.30 under vecka 18-20. 

Fler webinarier med aktuella teman kommer löpande arrangeras och finnas tillgängliga för bokning. Webinarier som spelats in under föregående vecka kommer nu också att läggas upp på nytt som film för att fler ska få möjlighet att ta del av dem.

Registrera dig på nyforetagarhjalpen.se för att kunna boka dina webinarier!

Följ vår information på;

nyforetagarhjalpen.se

facebook.com/nyforetagarcentrum

youtube.com/nyforetagarcentrum

Hör av dig – NyföretagarCentrum finns här för dig!

Årets Nyföretagare 2019 i Härryda Kommun

Felicia Laurell

Under festliga omständigheter på Näringslivskvällen som i år gick av stapeln på Råda Rum i Mölnlycke, presenterade Helene Johansson och Gunnar Häggström

Årets Nyföretagare i Härryda Kommun

Felicia Laurell med företaget Affingos AB

Vi säger grattis och önskar fortsatt framgång!

Titta gärna in på Affingos webshop och följ Felicia i hennes blogg!

Läs motiveringen här

Mentorprogrammet 2019-2020

Anmäl dig nu för 2020-2021!

Tolv mentor/adeptpar är igång för 2010-2020. Adepterna har spännande affärsidéer inom olika branscher och årets mentorer är som vanligt top of the best! Det ska bli spännande att följa utvecklingen.

Funderar du på att starta företag under 2020-2021 är du välkommen att anmäla dig till nästa program som startar i mitten av maj 2020.

Du kan läsa mer om programmet på Mentor Eget Företag.

Har du frågor eller vill anmäla dig kan du skicka ett mail till harryda@nyforetagarcentrum.se.

Klicka på bilden för mer information!

Vi är stolta att presentera våra samarbetspartners

Tack för att ni stöttar vår verksamhet att hjälpa nyföretagare!

NyföretagarCentrum verksamhet finansieras av ett stort antal lokala företag och organisationer samt av kommunen. Det är bidragen från detta stora nätverk som gör att vi kan ge kostnadsfri expertrådgivning från företagare till blivande företagare.

Du som går i tankarna att starta företag, eller som redan är företagare, har stor nytta av våra samarbetspartners. De är lika intresserade av dig och din framgång som vi på NyföretagarCentrum. Tveka inte att kontakta dem för ställa frågor som rör deras expertområde.

Här kan du se vilka de är

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Börja idag!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

 

e-kurser

Kurser och utbildningar

Våra e-kurser hjälper dig som vill starta företag. Här kan du lära dig allt ifrån ekonomi och bokföring – till marknadsföring och PR.

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>