Hem

Halvårsträff i april för Mentorprogrammet 2022/2023

En mycket lyckad halvårsträff inom Mentorprogrammet i fredags. Tack Landvetter Inomhusgolf för att vi fick vara i era lokaler och tack till Bildfeeling och Johan Arnmarker för alla bilder.  Tack även till samarbetspartners, privata företagsledare inom kommunen, styrelsen som var inbjudna och spontant coachade våra adepter. Tack Fredrik Olsson, Näringslivschef Härryda Kommun för att du kom. Extremt uppskattat och ett nytt upplägg för framtida träffar. Tack till Kaffebubblan för galet goda sallader. Vår samarbetspartner Nevres Keranovic – Aiana Marknadsföring höll en workshop inom SEO   Hör gärna av dig till honom om du behöver hjälp med allt från att bygga en hemsida och starta upp dina digitala kanaler till att utveckla din marknadsplan och skapa strategier för att öka ditt företags synlighet och försäljning. https://www.aianamarknadsforing.se/


Are you considering starting up a business?

Here you can get free advice and help evaluate your business idea and learn about the business culture in Sweden. NyföretagarCentrum is backed by a broad, local network of people and companies that can offer expert advice before you start up your business.

New In Sweden – See brochures in different languages and how to start without money

New In Sweden – Basic Business Start Up Guide


Starta Eget Guiden

Det är inte alltid så lätt att veta att man har koll på det viktigaste när man planerar sin företagsstart. Vissa saker är också lätta att glömma bort när verksamheten väl kommit igång och allt flyter på. Med hjälp av Starta eget guiden kan du enkelt göra en egen avstämning.

Starta eget-guiden


Få mer inspiration och tips!

Filmer för dig som funderar på att starta företag eller nyligen har startat eget och är nyföretagare. Följ gärna vår kanal, bli prenumerant.

Youtube


Låt oss presentera årets Företagare 2023

Årets Nyföretagare 2023

Priset till årets nyföretagare går till ett företag som startade våren 2020 – mitt i pandemin!

Företaget har sedan starten fått över 150 betalande medlemmar och har därmed en stabil ekonomi och är nu redo att ta nästa steg.

Tack för att ni är med och bidrar till att vår kommun blir starkare.

Årets nyföretagare är Angelica Meurck och Bernice Wellsted på Starkare Crossfit i Mölnlycke Företagspark.

Läs mer:


Ny Ordförande hos Nyföretagarcentrum Härryda

Louise har varit ledamot under två år och tar nu klivet upp som Ordförande 2022-2023.

Ordförande hos Nyföretagarcentrum Härryda, Louise Florell är VD för det familjeägda företaget Energiförbättring i Väst AB. Innan Louise tillträde som VD för drygt 4 år sedan så hade hon titeln Marknadsansvarig. Under åren har hon bland annat lett utvecklingen av marknadsstrategier, organiserat mässor och ansvarat för ISO-certifieringen. Där ser vi att Louise kommer att bli en stor tillgång för vår förening. Energiförbättring har levererat högkvalitativa och långsiktiga energilösningar sedan 1991 och fortsätter att leverera smarta lösningar med samma mål nu som då, att förbättra inomhusklimatet och att spara energi.

Vill du som företagare också bidra till och utveckal nyföretagandet i Härryda Kommun genom att stödja Nyföretagarcentrum lokalt?
Kontakta Louise: Telefon: 031-3384148 eller mail: louise.florell@efvab.se


Vem blir Årets Nyföretagare 2023?

Vem blir Årets Nyföretagare 2023?

Nominerade (utan inbördes ordning):


Linello AB
: Ann Linell, Rävlanda

www.linello.se  

Om Linello AB

Linello ska inom 2 år bli marknadsledande i Norden på belgiska våfflor. Linello är ett eget varumärke. Affärsmodellen är att man tecknar avtal med kunden (hotell, caféer och lånar ut våffeljärnet som är special gjort och man levererar våffelmixen. På sikt även samma koncept för Italiensk glass. I dagsläget ca 80 kunder (start april 2021)

Leklyckan AB: Maria Martinell (Mölnlycke) och Nathalie Guttman (Kungsbacka)

www.leklyckan.se

Grossistverksamhet Leksaker

Om Leklyckan AB

Leklyckan är en svensk leksaks distributör, varumärke och grossist från Kungsbacka/Mölnlycke där vi ägare bor och lever. Vi säljer leksaker i naturmaterial till butiker och webbshoppar i Skandinavien. Leklyckan har ett helhetstänk och miljötänk som skall återspeglas på allt i vår verksamhet. Vi återvinner tex alla kartonger från leverantörer och packar varor i dessa istället för att slänga dem. Våra leksaker är gjorda av trä, rotting, metall och naturgummi.

Crépe et Ciel: Kristin Brulay och Sofia Mårtensson

Facebook och Instagram

Om Crépe et Ciel

När sommarens Frankrikesemester ställdes in 2020 på grund av Corona och längtan efter franska delikatesser blev allt för stor, bestämde sig de två Mölnlyckeborna Kristin Brulay och Sofia Mårtensson att Frankrike fick helt enkelt komma till Härryda. Crepehällarna beställdes, menyn skapades och precis intill Råda Säteri öppnade Crépe et Ciel. Vad som började som ett litet sommaräventyr utvecklade entreprenörsduon snabbt till en etablerad verksamhet.

Crépe et Ciel Råda Säteri Mölnlycke: Kristin Brulay och Sofia Mårtensson’

Om Crépe et Ciel Råda Säteri Mölnlycke:

När sommarens Frankrikesemester ställdes in 2020 på grund av Corona och längtan efter franska delikatesser blev allt för stor, bestämde sig de två Mölnlyckeborna Kristin Brulay och Sofia Mårtensson att Frankrike fick helt enkelt komma till Härryda. Crepehällarna beställdes, menyn skapades och precis intill Råda Säteri öppnade Crépe et Ciel. Vad som började som ett litet sommaräventyr utvecklade entreprenörsduon snabbt till en etablerad verksamhet.


Välkommen att boka rådgivning – kostnadsfritt och konfidentiellt!

Funderar du på att starta företag? Eller du kanske precis har startat? Många som startar eget vill ha mer information om vad det innebär och många frågor man har i början är också gemensamma. Därför erbjuder vi både individuell rådgivning och gemensamma informationsträffar för att hjälpa dig att få en översikt och en bättre grund att stå på.

Både rådgivningen och informationsträffarna är kostnadsfria och har som målsättning att stärka dig som företagare. Statistik visar att 84% av företagen som fått rådgivning hos oss överlever efter 3 år. Vi ser gärna att du är en av dem!

Boka in din rådgivning direkt här via vår hemsida.


Välkommen till Föreläsning i Mölnlycke!

Välkommen till Föreläsning i Mölnlycke!

Therese Berggren föreläser om Content för Webb och Sociala Medier.

Plats Kulturhuset, Röda Rummet Mölnlycke

2021-11-09 kl 16:00 -18:00

Anmälan:

http://simplesignup.se/event/185817-content-foer-webb-och-sociala-medier-kulturhuset-moelnlycke

Välkomna!


Härryda kommun näst bäst i Sverige på företagsklimat

Glädjande att se att Härryda kommun har näst bäst företagsklimat i Sverige. Tillsammans är vi starka.

Läs mer kring detta genom pressmeddelandet nedan och ta gärna kontakt med oss på Nyföretagarcentrum för att starta en dialog hur du och ert företag kan bidra till att ta första platsen nästa år. Starkt jobbat Härryda kommun! https://www.mynewsdesk.com/se/harryda_kommun/pressreleases/haerryda-kommun-naest-baest-i-sverige-paa-foeretagsklimat-3115865


Nya företag och jobb av nyanlända genom NyföretagarCentrum och J.P. Morgan

– Insatserna har givit många nyanlända egen försörjning men också varit viktiga för ökad integration och ekonomisk tillväxt, säger Harry Goldman, VD för NyföretagarCentrum Sverige.

Sidan uppdaterades 2023-05-30

Aiana marknadsföring är experter på webbutveckling & digital marknadsföring