Hem

Nystartsfika 17 januari kl. 9.00-11.00

Välkommen till oss på drop-in-fika!

Starta 2020 genom att komma och mingla en stund med samarbetspartners, rådgivare och andra kunder – ge dig själv möjligheten att skapa nya kontakter och utöka ditt nätverk.

Vi bjuder på drop-in-fika och berättar om vårens aktiviteter och program.

Vi hoppas du vill vara med oss en stund under denna förmiddag – du kommer när det passar dig under dessa två timmar. Eventet kommer att hållas i vår lokal på Klubbhusgatan 15B, Jönköping.

Varmt välkommen!

Anmäl dig här

Workshop 20 januari kl. 17-19

Skapa din Affärsplan del 1

Se till att ge dig och din affärsidé bästa möjliga start genom att vara med på våra kostnadsfria workshops om Affärsplanen.

Under tre måndagar går vi igenom de olika stegen i verktyget, samt ger dig goda råd och tips på vägen. Måndag 20 januari går vår rådgivare Anna igenom första delen av vår Affärsplan.

Ta med din dator och jobba skarpt i din egen affärsplan under workshopen.

Vi bjuder på tilltugg och dryck!

Välkommen!

Anmäl dig

Bokförings- Pop Up

Tisdagen den 21 januari kl 16-18

Många upplever att det är knepigt med bokföringen när man startat eget företag. Hur fungerar det egentligen med debet, kredit, skatter och egenavgifter? Vad får du dra av i företaget? Vilka avgifter är helt avdragsgilla och vad menas med fiktiv moms i handel med andra länder inom EU?

I samarbete med Advisor Gruppen erbjuder vi en kostnadsfri Bokförings-PopUp tisdag 21 januari mellan kl 16.00-18.00.
Ta med dina frågor och funderingar till NyföretagarCentrum Jönköping och få svar på plats av experter på bokföring!

För att alla ska få tid för sina frågor, så erbjuder vi olika pass:

1) 16:00-16:20

2) 16:20-16:40

3 16:40- 17:00

4) 17:00-17:20

5) 17:20-17:40

6) 17:40-18:00

Boka din plats redan idag men senast den 20 jan! 

Anmäl dig med vilket pass Du tänker delta i till mia.werthen@nyforetagarcentrum.se. Det kommer finnas fler experter på plats per pass.

Skapa din Affärsplan del 2, Marknadsföring

Se till att ge dig och din affärsidé bästa möjliga start genom att vara med på våra kostnadsfria workshops om Affärsplanen.

Måndag 27 januari går vår rådgivare Linda igenom andra delen av vårt verktyg ”Skapa din Affärsplan”, som handlar om Marknadsföring.
Hur identifierar du dina kunder och hur kommunicerar du med dem? Vad gör dig unik jämfört med andra aktörer på marknaden?

Ta med din dator och jobba skarpt i din egen affärsplan under workshopen.

Vi bjuder på tilltugg och dryck!

Välkommen!

Anmäl dig

Workshop 3 februari kl. 17-19

Skapa din affärsplan del 3, Budget & Prissättning

Se till att ge dig och din affärsidé bästa möjliga start genom att vara med på våra kostnadsfria workshops om Affärsplanen.

Hur prissätter du din vara/tjänst?

Hur kan du använda din prissättning för att ladda ditt varumärke? Kan priset påverka hur din kund uppfattar värdet i ditt erbjudande? Hur mycket mer måste du sälja om du ger rabatt?
Ta med din dator och jobba skarpt i din egen affärsplan under kvällen. Vår rådgivare Nisse Fries delar med sig av tips och goda råd under denna workshop.

Vi bjuder på tilltugg och dryck!

Plats: Klubbhusgatan 15B, Jönköping

Välkommen!

 

Anmäl dig

Månadens Nyföretagare november 2019

Andriys odlingssystem ger oss alla gröna fingrar

Green Matters är företaget som föddes ur ett misslyckat försök att odla egna hälsosamma örter. Andriy ville börja äta mer grönt, men insåg snabbt att han inte klarade av att driva upp några grödor på egen hand.

Men eftersom han är ingenjör tänkte han att allt går att fixa. Det resulterade i ett automatiskt odlingssystem där du kan ha noll odlingskunskaper och ändå skörda sallad och färska örter.

Under Q4 2020 är ambitionen att odlingssystemet ska finnas ute på marknaden.

Via Nyföretagarcentrum Jönköping har Andriy haft en mentor under ett års tid.
”Claes Brodds goda råd överträffade med råge mina förväntningar på mentorskapet och hans input har varit av stor betydelse för Green Matters marknadsföring och hur vi nu jobbar med att strukturera upp uppgifter inom bolaget, berättar Andriy”

Mer närodlat än så här kan det inte bli. Och gröna fingrar får man per automatik.

Läs tidningsartikel i Aktuella Nyheter i Veckan via länkknappen:

Läs tidningsartikel

Årets Mentor utsedd!

Motivering till utmärkelsen i korthet:
”Johan Svedberg har visat ett stort engagemang vid vår start och ett betydande mått av tålamod i våra möten kring entreprenörskapets alla dimensioner.”

Sven Rydell, Näringslivschef Jönköpings Kommun delade ut priset till Årets Mentor i samband med Morgonsoffan på Guvernören, 18 oktober.

Läs mer

Månadens Nyföretagare oktober 2019

Raquels företagarkarriär har gått spikrakt uppåt!

I april i år startade Raquel Özmen LIVA Interiör Design. Hon hade då insett att det fanns ett hål i marknaden i Jönköpingstrakten mellan arkitektbyråer och inredare/stylister. Raquel har kunskap, utbildning och erfarenhet inom inredningsdesign. Hon kan erbjuda kunden allt från idéskisser, ritningar, 3D-illustrationer till val av kulör och material i fast och lös inredning.
Med andra ord kan Raquel vara med under hela projektet från start till slut.

I uppstartsskedet vände hon sig till andra företag för att få hjälp med vissa delar av sin verksamhet. Det resulterade i att flera av de som Raquel blev kund hos, i sin tur anlitade henne för uppdrag – det är verkligen inte alla förunnat!
Sedan har det bara rullat på. Elisabeth Lejon, en välkänd inredare i Jönköping fick upp ögonen för Raquel och de två har nu ett givande samarbete mellan sina företag.

”Det roligaste med att vara sin egen är alla möten med nya människor och utmaningen i skapandeprocessen”, säger Raquel. ”Som egen företagare jobbar man hårt och många timmar, men man äger sin egen tid och lär sig massor hela tiden.”

Via NyföretagarCentrum Jönköping har Raquel en mentor. Han kommer från en helt annan bransch och Raquel uppskattar att ha ett bollplank att diskutera med och att få ett nytt synsätt på sina idéer.

Om 5 år ser Raquel sig arbeta i en studio i city och att hennes LIVA expanderat ännu mer med nya intressanta samarbetspartners och inspirerande uppdrag/projekt.

Efter att ha träffat Raquel är vi helt övertygande om att det är precis så det kommer att bli!

Läs mer

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Våra samarbetspartners