Hem

Måndag 29 juni 17-18:30

Starta Eget Information

Är du på gång att starta eget och vill veta mer om hur du ska gå tillväga?

Håller din affärsidé? Vad är dina kunders behov?
Vi ger dig tips och goda råd om vad som kan vara bra att tänka på både innan och när du sedan ska starta ditt företag. Vi går också igenom smarta checklistor som underlättar och förbereder dig för att ta steget till eget!

På grund av restriktionerna kring Coronasituationen har vi dragit ner på antal deltagare per träff, så boka din plats i god tid!

Vi bjuder på tilltugg och dryck!

Plats: Klubbhusgatan 15B, Jönköping

Välkommen!

Anmäl dig

Akut läge, vi startar Nyföretagarhjälpen!

Coronakrisen slår hårt mot alla och allt företagande. Nu handlar det om företagens överlevnad och företagarens framtid! Det är Sveriges jobbskapare och företagare som står inför stora problem. Läget är akut.

Därför mobiliserar NyföretagarCentrum Sverige tillsammans med partners Nyföretagarhjälpen. Du som startat ditt företag under de senaste tre åren och behöver ha någon att tala med, eller goda råd kring vad som ska göras nu – tala med NyföretagarCentrum!

NyföretagarCentrum erbjuder rådgivning – också digitalt – till dig som funderar på att starta eget. Vi erbjuder även kostnadsfri rådgivning till dig som nu står inför utmaningar i samband med coronapandemin.

Efter kickstarten under vecka 17 med dagliga livesändningar på Facebook och webinarier fortsätter NyföretagarCentrum nu att sända live på onsdagar mellan kl 12.30-13.30 under vecka 18-20. 

Fler webinarier med aktuella teman kommer löpande arrangeras och finnas tillgängliga för bokning. Webinarier som spelats in under föregående vecka kommer nu också att läggas upp på nytt som film för att fler ska få möjlighet att ta del av dem.

Registrera dig på nyforetagarhjalpen.se för att kunna boka dina webinarier!

Följ vår information på;

nyforetagarhjalpen.se

facebook.com/nyforetagarcentrum

youtube.com/nyforetagarcentrum

Hör av dig – NyföretagarCentrum finns här för dig!

Hur gick det sedan?

Maries många idéer skapar jubileum på jubileum

Nu i maj firade Marie Johansson och hennes företag Virkostickmaja 5 år. I sin butik säljer hon naturgarn och stora delar av sortimentet är ekologiskt. Vi är nyfikna på hur Marie lyckats driva sitt företag tårtkalas efter tårtkalas och hälsar på i den mysiga lokalen på Vättergatan i centrala Huskvarna!

Marie är övertygad om att passionen för sin affärsidé är hemligheten bakom framgång. Allt blir mycket enklare och roligare om man brinner för det man sysslar med. Och så ser hon hela tiden nya möjligheter att ta sin affärsidé vidare utanför butiken. Två gånger om året anordnar hon ett weekendläger på Örserumsbrunn. Hit vallfärdar kreativa personer för att få sticka och virka en hel helg tillsammans. Örserumsbrunn ägs av den mentor som Marie hade genom Nyföretagarcentrum Jönköping och mentorskapet övergick sedan till ett gemensamt samarbete.
Marie har även event ihop med Huskvarna Bibliotek, där det regelbundet anordnas Stickcafé i drop-in-modell. Hon har haft Sip & Knit på Slottsvillan i Huskvarna där man samlats för att äta och dricka gott och givetvis sticka tillsammans under en trevlig kväll.
Till butiken i Huskvarna är man alltid välkommen att under öppettid ta med sitt stick- eller virkprojekt och sitta i butikslokalen och arbeta. Gammal-ung-erfaren-nybörjare får både sällskap och inte minst kunskap och hjälp av varandra.

I och med Coronasituationen har alla dessa event tillfälligt pausats, men eftersom många nu haft mer tid hemma för DIY-projekt, har Maries försäljning av garner och tillbehör fått ett uppsving under våren.
Fram till nyligen har Marie haft ett jobb vid sidan av sitt företag som personlig assistent åt sina barn. Men nu har barnen flyttat hemifrån och Marie planerar framöver att både utöka butikens öppettider, samt att lägga mycket krut på sin e-handelssida.

För är det något som Marie har, så är det massor av nya idéer. Och passionen för sina garner, den skiner igenom precis hela tiden.

Läs mer

Månadens Nyföretagare april 2020

Ulrika fixar fina fötter!

Efter 30 år som distriktssköterska inom vården kände Ulrika Berlstedt att det var dags för en ny utmaning. Efter att gått utbildningar kunde hon 2019 titulera sig som Medicinsk Fotterapeut och i april 2019 startade hon Fotvård & Hälsa.

I en anrik och mysig lokal i Huskvarna driver Ulrika sin verksamhet. Hit kan man komma om man har problem med nagelsvamp, liktornar, hälsprickor med mera. Eller om man bara vill skämma bort sina fötter för en stund. Ulrikas specialitet är behandling av nagelsvamp med Lunula laserbehandling. Lunula verkar inte bara på nageln utan även under och runt om nageln.

Genom Nyföretagarcentrum Jönköping har Ulrika fått ett bra stöd och peppning i uppstarten av sitt företag. Hon är också med i mentorprogrammet och har ett uppskattat bollplank att diskutera företagsutveckling och marknadsföringsstrategier med.

Det roligaste med att vara egen företagare är kundmötena, tycker Ulrika. Känslan av återkommande nöjda kunder är helt fantastisk och bästa betyget man kan få på att man gör ett bra jobb.

Läs mer

Ungt Företagande

Är du en ung entreprenör?

Kanske har du drivit UF under gymnasietiden och känner att du vill ta dina affärsidéer vidare efter studenten.

Hos oss får du individuell rådgivning, vi erbjuder workshops och chans till ett kostnadsfritt mentorskap som löper under ett år tid!

Varmt välkommen!

Boka tid

Årets Mentor utsedd!

Motivering till utmärkelsen i korthet:
”Johan Svedberg har visat ett stort engagemang vid vår start och ett betydande mått av tålamod i våra möten kring entreprenörskapets alla dimensioner.”

Sven Rydell, Näringslivschef Jönköpings Kommun delade ut priset till Årets Mentor i samband med Morgonsoffan på Guvernören, 18 oktober.

Läs mer

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Våra samarbetspartners