Hem

Digital Trefika

Vi svarar på frågor varje tisdag kl. 15:00

Digital Trefika med NyföretagarCentrum Jönköping!

I tider när dörrar försiktigt måste stängas, öppnar vi upp ett fönster för nya sätt att mötas på!

Klockan 15.00 nu på tisdag är du varmt välkommen att möta upp oss för en digital trefika över nätet.
Vi informerar om aktuellt läge och svarar på frågor vad som gäller för småföretagare i Corona-tider.
Maila gärna in dina frågor i förväg på: jonkoping@nyforetagarcentrum.se

Vi använder oss av Google Hangouts. Kopiera bara in länken nedan i ditt webbfönster och gå med i mötet!

Anslut till fikat via:
meet.google.com/huq-tcsv-wdg

Vi ses!

Webinar 20 april kl. 18:00-19:00

Hur påverkar din prissättning ditt varumärke?

Våra rådgivare Nisse & Mia håller i detta webinar där vi diskuterar och kommer med goda råd hur du kan tänka kring din prissättning.

Hur mycket mer måste du sälja om du lämnar rabatt? Är det alltid bra att erbjuda billigaste pris? Kan din prissättning påverka hur andra uppfattar ditt varumärke?

Vi använder Google Hangouts för våra digitala möten. Du kommer att kontaktas innan mötet med information hur du ansluter.

Anmäl dig via mail till:
nisse.fries@nyforetagarcentrum.se

Månadens Nyföretagare mars 2020

Andreas företagsidé kan rädda liv

Andreas Weisters affärsidé har växt fram. Som specialistsjuksköterska på ambulansen i många år har han sett och jobbat med vad som händer när någon drabbas av ett oväntat hjärtstopp. Nu vill han sprida sina kunskaper med sitt nystartade företag Safe heart medical.

”– Att man kan påbörja hjärt- och lungräddning på någon kan vara helt avgörande för att rädda deras liv, säger Andreas Weister.”

Ett hjärtstopp kan drabba vem som helst. Det har Andreas Weister sett i sin vardag då han jobbar på ambulansen i Jönköping. Det som avgör om du överlever kan vara att personen som står bredvid dig när det händer vet vad hen ska göra och kan påbörja HLR.

Läs artikel på JNytt

Hälften som startar via oss är kvinna!

Artikel i Jönköpings-Posten

Nästan varannan person som väljer att starta eget företag med hjälp av Nyföretagarcentrum i Jönköping är i dag kvinna.
Men en jämn könsfördelning hos sina klienter är inte alls någonting som man har arbetat aktivt med:

– Vårt mål är att alla ska få den bästa hjälpen hos oss, säger verksamhetsansvarig Anna Bjarnle.

Är du prenumerant på Jönköpings-Posten kan du läsa hela artikeln:

Läs mer

Månadens Nyföretagare februari 2020

Dianas verksamhet blomstrar

Redan som 4-åring väcktes Diana Rosgrens intresse för växter och blommor, då hon tillsammans med sin mormor bytte jord på krukväxter och planterade nya sticklingar. Ett livslångt intresse som idag lett fram till att Diana för ett halvår sedan öppnade Blomsterstudion i nya Munksjöstaden.

Tvärtemot trenden att få kvinnor startar företag i vår region samt att fysiska butiker upplever svårigheter i vår stad, så satsade Diana allt på sin passion.
Efter floristutbildning, en tid som anställd och efter två år av rådgivning/workshops/mentorskap som NyföretagarCentrum Jönköping erbjöd, tog Diana steget och öppnade i september 2019 Blomsterstudion.

Nu, ett halvår senare, har verksamheten verkligen blomstrat och går till och med bättre än Diana hade förväntat sig.
Varje vecka hittar nya kunder till butiken i nya Munksjöstaden och feedbacken har varit otroligt positiv. Dianas koncept är att satsa på högkvalitativa växter till bra priser. Hon erbjuder även styling till företag och privatpersoner.

”Jag har alltid varit en social person och det roligaste med mitt jobb är kundrelationerna ihop med att jag verkligen kan leva ut min kreativitet och passion för blommor och inredningsdetaljer”.

Hon berättar vidare att hon alltid vill förkovra sig och komma på nya idéer för att kunna erbjuda sina kunder både traditionella buketter/planteringar, men även moderna och originella varianter.

Ungt Företagande

Är du en ung entreprenör?

Kanske har du drivit UF under gymnasietiden och känner att du vill ta dina affärsidéer vidare efter studenten.

Hos oss får du individuell rådgivning, vi erbjuder workshops och chans till ett kostnadsfritt mentorskap som löper under ett år tid!

Varmt välkommen!

Boka tid

Årets Mentor utsedd!

Motivering till utmärkelsen i korthet:
”Johan Svedberg har visat ett stort engagemang vid vår start och ett betydande mått av tålamod i våra möten kring entreprenörskapets alla dimensioner.”

Sven Rydell, Näringslivschef Jönköpings Kommun delade ut priset till Årets Mentor i samband med Morgonsoffan på Guvernören, 18 oktober.

Läs mer

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Våra samarbetspartners