Hem

Maj enligt nedan

Webbseminarier med Skatteverket

Nyföretagarcentrum samarbetar med Skatteverket i dessa webbseminarier. De är innehållsrika och det finns även möjlighet att ställa frågor direkt eller maila skatte-informatörerna i efterhand.

Välkommen att delta på de tillfällen som passar dig.

13 maj – Moms kl.17.00 – 18.00

20 maj – Arbetsgivare kl. 17.00 – 19.00

Anmälan

31 maj kl 9.00-11.00

Sommarfika hos oss!

Vi bjuder in våra partners och nyföretagare till en trevlig sommarfika. Även du som funderar på att starta eller är nyfiken på vår verksamhet är givetvis också varmt välkommen!

Mingla tillsammans, ställ frågor till oss och våra partners. Vi kommer berätta om nuläget och blicka fram emot höstens planering.

Hoppas vi ses!

/Anna, Emanuel, Kristian och Pernilla

Anmälan

Årets nyföretagare i Sverige 2023 - Khalil Almadane

Yasmin Nordic Group AB

Khalil Almadane som driver företaget Yasmin Nordic Group AB har tilldelats priset Årets Nyföretagare 2023 av NyföretagarCentrum Sverige den 6 december.

Vi på NyföretagarCentrum i Jönköping har haft förmånen att ge rådgivning till Khalil. Han har även tagit del av aktiviteter och vårt populära mentorprogram med mentorn Kicki Ejmefors.

Huvudverksamheten är ett åkeri, med fokus på godstransporter. Bland annat distribuerar IKEAs möbler, via Bring, och levereras i hela Jönköpings län. I nuläget består företaget av fem heltidsanställda och har åtta lastbilar i företaget.

Förhoppningen för 2024 är att utöka antalet lastbilar och få in fler kunder och uppdrag.

Motivering

”Med initiativkraft och företagsamhet har Khalil Almadane fått full fart på transporterna i det nya företaget Yasmin Nordic Group AB. Att driva företag kräver företagsamhet och stark drivkraft, något som Khalil visat.”

Vi önskar Khalil stort lycka till med den fortsatta expansionen!

Årets nyföretagare 2023

1048 Sverige AB och Sora Sushi

B2B1048 Sverige AB
Nyföretagarcentrums motivering:
”Magnus och Patrik har genom beslutsamhet investerat i en verksamhet under en utmanande tid. De har under kort tid byggt upp ett lönsamt företag genom att utnyttja sina egna idéer på ett nytt och kreativt sätt.”

B2CSora Sushi med ägaren Odontungalag Dash
Nyföretagarcentrums motivering:
”Sora Sushi är ett bra exempel på att utmaningar kan vändas till framgång och framtidstro. Sora Sushi har med god kvalitet och lönsamhet ökat sin kundkrets och därmed också börjat planera för en expansion.”

Årets Mentor 2023 - Stefan Erixson

Nominerad av sin adept Karim Taha

Kickoff för nya adepter i vårt Mentorprogram! Stefan Erixson fick pris som Årets Mentor 2023 nominerad av sin adept Karim Taha.

Karim med egna företaget Falgo bjöd på god egentillverkad pizza.

Joel Sundström från Flow the agency pratade smart digital marknadsföring.

Hos härliga DOSPACE SWEDEN

.

Mentorprogrammet hos NyföretagarCentrum

MENTORSKAP – ETT UTMÄRKT STÖD FÖR ATT UTVECKLA ETT NYSTARTAT FÖRETAG!

NyföretagarCentrum Jönköping har sedan 2007 drivit mentorprogram med stöd från Tillväxtverket. Sedan starten har över 300 adepter fått hjälp och stöd via sin mentor vilket har hjälpt dem att få en stabilare start med snabbare utveckling. Mentorernas uppdrag är på ideell basis.

Kicki Ejmefors är en av våra uppskattade mentorer som varit med i programmet i över 10 år. Kicki har lång erfarenhet som egen företagare både som tandläkare men också som konsult. ”Det är en spännande att få vara med i en process där en person satsar på sitt företag och se den utveckling som adepten gör på ett år. Mentorskap handlar mycket om att lyssna in, få företagaren att lyfta blicken och titta framåt samt att ställa frågor så företagaren går ur sin komfortzon och utvecklas. Att få insikt i vitt skilda och för mig nya branscher ger mig både en utmaning men också värdefull kunskap.”

Kicki är nu mentor till två adepter, Maya Lindén som driver Maya skin clinic AB och Khalil Almadane som driver Yasmin Nordic Group AB som är verksamt inom transporter, flytt och flyttstädning.

Maya, som är sjuksköterska, startade sitt företag 2022, en skönhetsklinik som arbetar med olika ansiktsbehandlingar och estetiska behandlingar. ”Det är skönt att ha Kicki att prata och bolla med. Hon kan företagande men är inte verksam i samma bransch. Jag får en möjlighet att lyfta blicken och tänka framåt hur jag ska utveckla mitt företag.”  

Maya skin clinic AB 0761-162806

Khalil har varit igång sedan slutet av 2021 och har ett åkeri med fem stora och tre mindre lastbilar. Företaget har även flyttservice- och städning. ”Kicki har hjälpt mig med att få struktur på företaget. En mentor är ett bra stöd och jag kan utveckla företaget genom att ha en oberoende mentor att diskutera de utmaningar som jag möter i mitt företagande.”

Yasmin Nordic Group AB 0703-400880

För mer information om Mentorprogrammet:

Anna Bjarnle 0707-338202

eller anna.bjarnle@nyforetagarcentrum.se

Kristian Hyttinen 0737-617353

eller kristian.hyttinen@nyforetagarcentrum.se

Gratis bokföringskurser

Det finns mycket bra värde online, här är två tips på bokföringskurser för de två vanligaste bokföringsprogrammen för nyföretagare.

Även Google är en sann vän när man vill lära sig bokföring.

OBS, är du helt ny och inte har ett program än? Kontakta din rådgivare hos NyföretagarCentrum för att få startrabatt.

Länk till VISMA

Länk till FORTNOX

 

 

Intresseanmäl dig!

Mentorprogrammet

Vill du: 

  • få bättre överblick över ditt företagande 
  • utvecklas stabilt och snabbare än du klarar på egen hand 
  • hitta alternativa vägar framåt 
  • få tillgång till en erfaren människas kunskap och nätverk 
  • bygga ett nätverk av människor i samma situation som du 
  • utmana din egen personliga utveckling 

Då kan vårt mentorprogram vara något för dig! Är du beredd att arbeta med dessa frågor kan vi lova dig ett roligt och spännande år! 

Vid intresse, hör av dig till:

anna.bjarnle@nyforetagarcentrum.se

kristian.hyttinen@nyforetagarcentrum.se

Skatteverket har webbseminarier löpande

Tips! - Olika ämnesområden från Skatteverket

På Skatteverkets hemsida finns många webbseminarier för företag och privatpersoner. Kika på länken på den gröna knappen nedan.

Ämnen som: starta eget, arbetsgivare, moms, bolagsformer, deklaration, bil i företaget, ”Starting a business in Sweden” mm.

Skatteverkets webbseminarier

Webbinarier med Verksamt 2023: flera olika tider och ämnen

Att anställa, starta eget, varumärke, handel med utlandet m.m

På verksamt.se samlar myndigheter som till exempel Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Försäkringskassan, Skatteverket och Tillväxtverket information och e-tjänster som du som ska starta eller driver företag kan ha nytta av.

Läs mer och anmäl dig på Verksamt

NyföretagarCentrum i Jönköping

“What is not started will never get finished” - Johann Wolfgang von Goethe