Hem

Digital Workshop 15 april kl. 9:00-9:45

Lär dig vårda media rätt!

Denna workshop tar upp det viktiga ämnet hur du som företagare eller offentlig person bemöter och drar nytta av media och låter mediavärlden bli din bästa megafon!

Björn Berling, vinnare av TV-priset Kristallen, håller i denna workshop och delar med sig av sina bästa tips. Björn har ett förflutet som journalist och programledare på TV4, TV3 och Expressen samt varit seniorkonsult inom PR och Public Affairs.

Plats: Online

Välkommen att deltaga!

Boka din plats

Digital Workshop 26 april kl. 17:00-18:00

Säkrare arbetsmiljö ger nöjdare kunder - gör rätt från början!

Hur ska du hinna jobba med arbetsmiljön, också?

Arbetsmiljö är ju så brett, vart ska man ens börja? Du har redan för mycket att göra. Hur ska du hinna tänka på arbetsmiljön också?

PreWoe håller i denna workshop som ger dig rätta förutsättningar från start att skapa rätt arbetsmiljö, mer engagerade medarbetare och genom det även få nöjdare kunder.

Plats: Online

Välkommen att deltaga!

Boka plats:

Digital Workshop 3 maj kl. 17:00-19:00

Lär dig säljnyttan med LinkedIn, steg 2

För dig som gått steg 1 eller för dig som redan har ett LinkedIn-konto och kan grundfunktionerna, men vill lära dig mer.

Under denna workshop ger Marie-Astrid Löfdahl smarta tips
för att få ut mer av ditt företagande över LinkedIn:

·      Hitta rätt kund
·      Hur bygger du ditt varumärke?
·      Vad är content och hur skapar du det?
·      Skapa uppmärksamhet genom att engagera dig i grupper
·      En introduktion till Marketing Automation och Gamification
·      Bygg ditt nätverk
·      Hur får du till bra kundmöten?

Plats: Online

Välkommen att deltaga!

Boka plats:

NyföretagarCentrum Jönköping 30 år - Success Stories!

Från varsel till framgångsrikt eget företag

I slutet av 2019 vällde det in ett helt gäng plus en liten baby till oss för rådgivning. Fem av dem startade kort därpå BDC Byggkonsult AB.
Här är deras egna ord:

”Tanken var inte att vi skulle starta ett företag från början, det var först när vi hamnade i en situation där vi hos vår förra arbetsgivare blev varslade om omplacering till en ort för långt bort för att pendla till som resan startade. Första tanken hos oss alla var inte att vi skulle bli arbetslösa, utan att vi inte skulle ha möjligheten att fortsätta att jobba tillsammans i det team vi alla trivdes så bra i.

Det var då första idén om att starta ett eget företag dök upp. Vi hade kunskapen i yrket och vi hade redan flera drivna medarbetare som var redo att starta något nytt och spännande. En möjlighet som man aldrig får annars, att starta ett drömföretag tillsammans med goda kollegor i den bransch där man känner sig som mest hemma.

Vi har precis firat första året i företaget och ångrar inte en sekund att vi vågade ta steget när vi fick chansen. Idag är vi fem delägare och tre anställda, och har flera stora samarbetspartners och projekt på ingång. Det har hittills gått mycket bättre än vad vi hade vågat hoppas på, och det är verkligen så roligt att själv driva och utveckla något eget där man har möjlighet att utvecklas inom fler områden än på den för oss annars vanliga arbetsplatsen!”

Läs mer:

Rekordmånga företagsstarter i Jönköping, Habo & Mullsjö 2020

Rekordmånga startade företag i Sverige under 2020. För tidningen Jönköpings-Posten berättar verksamhetsansvarig Anna Bjarnle hur vi på NyföretagarCentrum upplevt den kraftiga ökningen och vad vi tror om den närmaste framtiden för företagandet i våra kommuner Jönköping-Habo-Mullsjö.

Foto: Cecilia Nilsen Palm

Läs hela artikeln

Årets Mentor 2020

Kicki Ejmefors blev Årets Mentor!

Varje år utser NyföretagarCentrum Jönköping Årets Mentor. Mentorprogrammet stöttar nya företagare i uppstarten av deras verksamheter. Med en mentor ökar chansen till ökad lönsamhet, personlig utveckling och ett långsiktigt företagande.

I år gick priset till Kicki (Christina) Ejmefors. Kicki har varit en uppskattad mentor under många år hos NyföretagarCentrum. Priset delades ut av Svensk Näringslivs regionchef Anna Gillek under torsdagseftermiddagen.

Årets Nyföretagare 2020

Christian Friis och Wettersol utsågs till Årets Nyföretagare

Den 16 oktober utsåg vi Årets Nyföretagare 2020!
I samband med Jönköpings Kommun Näringslivsavdelnings sändning av Morgonsoffan, fick en överraskad Christian Friis, Wettersol ta emot det fina priset.
Vi säger ett stort grattis till Christian, Magnus och Jonas och är övertygade om att Wettersol kommer att vara en riktig solskenshistoria även i framtiden!

Vi erbjuder digital rådgivning på kvällstid!

Nu kan du boka kostnadsfri rådgivning även på kvällstid!

Perfekt för dig som drömmer om att starta eget, men har svårt att komma ifrån under dagtid. Hos oss får du kvalificerad, objektiv och konfidentiell rådgivning i uppstarten av ditt företagande – helt kostnadsfritt!

Boka tid

Ungt Företagande

Är du en ung entreprenör?

Kanske har du drivit UF under gymnasietiden och känner att du vill ta dina affärsidéer vidare efter studenten.

Hos oss får du individuell rådgivning, vi erbjuder workshops och chans till ett kostnadsfritt mentorskap som löper under ett år tid!

Varmt välkommen!

Boka tid

Våra samarbetspartners 2021

Våra fantastiska samarbetspartners som gör det möjligt för oss att hjälpa till i uppstarten av nya företag i Jönköping-Habo-Mullsjö!

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Våra samarbetspartners