Hem

Workshop 2 mars kl. 17-19

Lär dig skillnaden mellan att sälja och informera

Hur säljer du in dina varor/tjänster?

Mats Karsberg, Säljtränare på Stjärnsäljarna berättar om sin resa inom försäljning som började redan som 25-åring i Sundsvall 1985.  Ett av Stjärnsäljarnas budskap är att du ska hitta passionen i det du gör, skillnaden som gör skillnad är du!
Mats skickar även med dig några betydelsefulla verktyg/tips att jobba vidare med efter denna workshop!

Det bjuds på tilltugg och dryck!

Plats: Klubbhusgatan 15B, Jönköping

Välkommen!

 

Anmäl dig här:

Workshop 16 mars kl. 17-19

Lär dig fördelarna och nyttan med LinkedIn - steg 1

I denna workshop lär du dig att sätta upp strategier för dina sociala medier. Vad är skillnaden mellan Facebook och LinkedIn? Hur skapar jag kontakt med andra via LinkedIn?
Marie-Astrid Löfdahl från AndPeople jobbar dagligen i LinkedIn och har en gedigen erfarenhet av denna plattform.
Hon ger tips och goda råd hur du skapar din profil, företagsprofil, hittar bästa sökfunktionerna, hur du skriver inlägg, vikten av #hashtags och hur du kan söka konsultuppdrag med mera.

Det bjuds på tilltugg och dryck!

Plats: Klubbhusgatan 15B, Jönköping

Välkommen!

Anmäl dig här

Månadens Nyföretagare november 2019

Andriys odlingssystem ger oss alla gröna fingrar

Green Matters är företaget som föddes ur ett misslyckat försök att odla egna hälsosamma örter. Andriy ville börja äta mer grönt, men insåg snabbt att han inte klarade av att driva upp några grödor på egen hand.

Men eftersom han är ingenjör tänkte han att allt går att fixa. Det resulterade i ett automatiskt odlingssystem där du kan ha noll odlingskunskaper och ändå skörda sallad och färska örter.

Under Q4 2020 är ambitionen att odlingssystemet ska finnas ute på marknaden.

Via Nyföretagarcentrum Jönköping har Andriy haft en mentor under ett års tid.
”Claes Brodds goda råd överträffade med råge mina förväntningar på mentorskapet och hans input har varit av stor betydelse för Green Matters marknadsföring och hur vi nu jobbar med att strukturera upp uppgifter inom bolaget, berättar Andriy”

Mer närodlat än så här kan det inte bli. Och gröna fingrar får man per automatik.

Läs tidningsartikel i Aktuella Nyheter i Veckan via länkknappen:

Läs tidningsartikel

Årets Mentor utsedd!

Motivering till utmärkelsen i korthet:
”Johan Svedberg har visat ett stort engagemang vid vår start och ett betydande mått av tålamod i våra möten kring entreprenörskapets alla dimensioner.”

Sven Rydell, Näringslivschef Jönköpings Kommun delade ut priset till Årets Mentor i samband med Morgonsoffan på Guvernören, 18 oktober.

Läs mer

Månadens Nyföretagare oktober 2019

Raquels företagarkarriär har gått spikrakt uppåt!

I april i år startade Raquel Özmen LIVA Interiör Design. Hon hade då insett att det fanns ett hål i marknaden i Jönköpingstrakten mellan arkitektbyråer och inredare/stylister. Raquel har kunskap, utbildning och erfarenhet inom inredningsdesign. Hon kan erbjuda kunden allt från idéskisser, ritningar, 3D-illustrationer till val av kulör och material i fast och lös inredning.
Med andra ord kan Raquel vara med under hela projektet från start till slut.

I uppstartsskedet vände hon sig till andra företag för att få hjälp med vissa delar av sin verksamhet. Det resulterade i att flera av de som Raquel blev kund hos, i sin tur anlitade henne för uppdrag – det är verkligen inte alla förunnat!
Sedan har det bara rullat på. Elisabeth Lejon, en välkänd inredare i Jönköping fick upp ögonen för Raquel och de två har nu ett givande samarbete mellan sina företag.

”Det roligaste med att vara sin egen är alla möten med nya människor och utmaningen i skapandeprocessen”, säger Raquel. ”Som egen företagare jobbar man hårt och många timmar, men man äger sin egen tid och lär sig massor hela tiden.”

Via NyföretagarCentrum Jönköping har Raquel en mentor. Han kommer från en helt annan bransch och Raquel uppskattar att ha ett bollplank att diskutera med och att få ett nytt synsätt på sina idéer.

Om 5 år ser Raquel sig arbeta i en studio i city och att hennes LIVA expanderat ännu mer med nya intressanta samarbetspartners och inspirerande uppdrag/projekt.

Efter att ha träffat Raquel är vi helt övertygande om att det är precis så det kommer att bli!

Läs mer

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Våra samarbetspartners