Hem

Årets Mentor i Karlshamn 2018

Årets Mentor 2018, i Karlshamn, är utsedd – GRATTIS
ULF ÖDMAN!

Lotta Roth rådgivare och verksamhetsansvarig för NyföretagarCentrum Karlshamn samt ordförande Magnus Larsson delade ut priset till Ulf Ödman, mitten, i samband med Nätverkslunchen i Karlshamn den 22 januari 2019.

Vill du också ha en mentor?
Som kund hos NyföretagarCentrum Karlshamn har du möjlighet att anmäla ditt intresse via nedan länk. Matchning av mentorer/adepter sker lite längre fram i vår 2019. Mentorskapet pågår under ett år och det är kostnadsfritt men du bör ha ett engagemang och vara medveten om att det krävs att mentor och adept har kontinuerliga möten och att man önskas delta på aktiviteter/träffar arrangerade av NyföretagarCentrum i Blekinge också under sin mentorsperiod. Klicka på länken nedan och fyll i formuläret så har du officiellt anmält ditt intresse. Vi hör av oss när matchning påbörjas.

Anmäl ditt intresse här!

AB, Enskild Firma, Handelsbolag - vilken företagsform passar mig bäst?

Årets första StartUP Café 2019

Den 29 januari kl. 09:00 är du varmt välkommen till Företagarnas lokaler i Sölvesborg, Trädgårdsgatan 2, för att lyssna till valet av olika företagsformer. Vi bjuder på frukostfika.

Vad ska du välja för företagsform, eller du kanske redan gjort ett val och funderar på att göra en förändring?

Baker Tilly Sydost i Sölvesborg hjälper dig med valet och berättar för- och nackdelar med de olika alternativen. Vi kommer också att beröra för- och nackdelar med att driva din verksamhet som hobby.

Varmt välkommen med din anmälan till: solvesborg@nyforetagarcentrum.se SENAST den 25 januari. Ange ditt namn och vad du anmäler dig till samt antal om du anmäler fler än en person, tack.

Hoppas vi syns i Sölvesborg den 29/1!

NyföretagarCentrum hos Arbetsförmedlingen

NyföretagarCentrum Karlshamn kommer vid 3 tillfällen, fram till sommaren, att finnas på plats hos Arbetsförmedlingen i Karlshamn;

4 februari 13-15
1 april 13-15
2 maj 13-15

När vi är på plats hos Arbetsförmedlingen kan du komma och prata företagande med oss utan att boka tid. När du kommer till AF följer du skyltarna så hittar du oss i ett av rummen vid entrén.

NyföretagarCentrum Karlshamn kan vara ett stöd i arbetet med din affärsplan, ta fram budget, räkna på lönsamhet i ditt företag eller hur du ska ta din verksamhet till nästa nivå. Helt enkelt finnas där som ett bollplank när du vill diskutera din affärsidé. Vi hjälper dig med information, företagsrådgivning och utbildning från idé till framgångsrikt företagande.
Vår rådgivning är objektiv, konfidentiell och genomförs av en diplomerad rådgivare och är KOSTNADSFRI!

Försäkringar för dig och ditt företagande!

Den 27 november kl. 09:00 bjöd Länsförsäkringar Karlshamn in till en föreläsning, i samband med frukostfika, om hur du ska försäkra dig och ditt företag.

Det är bara att konstatera att efter denna träff var alla rörande överens om att det är av största vikt att få till bra försäkringar, gärna skräddarsydda för dig och din situation, om olyckan är framme.

Vi fick information om olycksfalls-, ansvars-, pensions- och sjukförsäkringar varvat med frågor och fika!

Tack Länsförsäkringar för en bra start på dagen!

Vill du också ha kontakt med något Försäkringsbolag, hör av dig till NyföretagarCentrum Sölvesborg eller Karlshamn så förmedlar jag.

Från Enskild firma till Aktiebolag

Ombildning av enskild firma till aktiebolag

Tisdagen den 9 oktober berättade Ulrica Lundberg från Andersson&Co fördelar och nackdelar med att ombilda sin enskilda firma till aktiebolag och när det är dags att göra förändringen.

– Det finns inte bara skattemässiga fördelar med att ombilda sin enskilda firma till ett aktiebolag, utan även psykologiska och rent strukturella, säger Ulrica.

Ulrica är auktoriserad redovisningskonsult på revisionsbyrån Andersson & Co och hjälper till med råd och information kring allt från redovisning och bokföring till revision, skatt och löner. NyföretagarCentrum tackar för engagemanget och för en mycket bra och givande föreläsning!

Håll utkik på Facebook efter fler givande föreläsningar av våra experter och tillika samarbetspartners.

ÅRETS NYFÖRETAGARE 2017

En av årets KAN-vinnare 2018

Ett stort grattis till alla vinnare på KAN-galan 2018 och ett extra varmt grattis till Årets Nyföretagare 2017, Andreas Persson, pris som delades ut av ordförande Magnus Larsson, NyföretagarCentrum Karlshamn.

Du kanske blir nästa års vinnare?

Kriterier

– Företaget får ej vara äldre än 3 år.
– Företagets affärsidé bedöms vara utvecklingsbar.
– Företaget har i samverkan med NyföretagarCentrum genomarbetat sin affärsplan och fått stöd med att bygga upp ett kontaktnät
– Verksamheten har genererat ett tillfredsställande resultat.
– Företagaren (personen) skall vara en bra förebild, ha mod, uthållighet och engagemang.

Andreas Persson, A-tjänst syd AB är 2017 års vinnare med motiveringen;

Årets Nyföretagare är en entreprenör som hela tiden ser nya möjligheter och framtidsplaner för kommande år saknas inte.

Årets Nyföretagare är ett utomordentligt exempel på en ung driven entreprenör och hen är en förebild och inspirationskälla för andra nyföretagare.

Årets Nyföretagare har efter ett friställningsbesked tagit saken i egna händer och har med kvalitet och stark känsla för service och kundfokus byggt upp ett lönsamt företag inom servicesektorn med inriktning på trädgårds- och park-skötsel för privatpersoner och företag.

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

 

Kurser och utbildningar

Våra e-kurser hjälper dig som vill starta företag. Här kan du lära dig allt ifrån ekonomi och bokföring – till marknadsföring och PR.

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Våra samarbetspartners