Hem

NyföretagarCentrum och Företagarna i Karlshamn bjuder in till en inspirationskväll!

  • Matthias Andersson har över 25 års erfarenhet som stridspilot inom svenska flygvapnet och hans karriär har inte bara försett honom med expertis inom flygning utan även med insikter om ledarskap, gruppdynamik och arbetskultur.
  • Den 11 april delar han med sig av sina erfarenheter och berättar om vikten av metodik, arbetsmiljö och en
    öppen kultur för att uppnå framgång. Du får inte bara en inblick i en unik och spännande profession utan
    även praktiska verktyg för att stärka och utveckla din egen organisation, t.ex inom ledarskap, gruppdynamik
    kvalitet och ständiga förbättringar.

Tid: Torsdag 11 april kl 18-20
Plats: Företagarna i Karlshamn, Vekerumsvägen 9
OSA: Senast den 9 april

Välkommen till en inspirerande, spännande och underhållande kväll, du kommer att få en energikick!

Anmäl dig här!

Vill du utforska hur passionsdriven ekonomi kan revolutionera ditt arbete och uttryck?

Är du en skapande själ inom konst, musik, film, teater, berättande eller något annat kreativt område?  Då är detta kostnadsfria evenemang för dig! 

 Datum: 12 april, 09:00 – 15:45

Plats: Blue Science Park, 

Campus Gräsvik, Karlskrona

Huvudtalare: Linda K Nordfors, Konstnärsinnovatör och expert från PUNKS

 Arrangeras av det europeiska projektet TAB (Tech, Art, Business) i samarbete med Blue Science Park, Region Blekinge, Hyper Island och Nyföretagarcentrum Blekinge.

OBS! begränsat antal platser! 

Anmäl senast 11 april via denna länk. 

 

https://forms.gle/H2qsDJyWQqGJYuXx5

En ny värld med AI och ChatGPT!

Välkommen på en frukost där vi sätter fokus på kvinnors företagande och snackar AIs möjligheter men också lagar och regler som följer med användandet.

Är du redo att ta din verksamhet till nästa nivå med den senaste teknologin? Med AI och ChatGPT vid din sida öppnas en helt ny värld av potential och framgång. Låt oss ta kittla ditt intresse på hur detta banbrytande verktyg kan omforma din affärsstrategi och ta dig till toppen!

Träffa Evelyn Ayompe på 2CE, en framstående kvinnlig företagare som har omfamnat denna teknologi. Låt hennes berättelse inspirera och guida dig på din egen resa mot framgång!

Behöver du en snabbstart? Ingen panik! Magnus Altefur är här för att vägleda dig genom de grundläggande stegen för att använda detta kraftfulla verktyg till din fördel.

Innan du dyker huvudstupa in i användningen av AI och ChatGPT är det viktigt att förstå de lagliga aspekterna och eventuella fallgropar. Cecilia Torelm från Marlaw advokater i Stockholm deltar över länk för en snabb översikt över lagar och regler som användare måste vara medvetna om. Med hennes expertis vid din sida kan du känna dig trygg och säker i din användning.

Börja din resa mot framgång idag och låt AI och ChatGPT vara dina partners på vägen mot en lysande framtid!

”Texten ovan är till viss del genererad med stöd av ChatGPT”

Datum: 16 maj
Tid: 07:30 – 09:00 – finns tid även efter träffen för lite stöd (ta med din dator)
Plats: JA Hotel i Karlskrona

Program:
07:30 – Mingel och frukost
07:50 – Evelyn Ayompe på 2CE berättar hur hon använder verktyget i sin vardag
08:10 – Magnus Altefur ger oss en grundläggande guidning i ChatGPT
08:30 – Cecilia Torelm från Marlaw advokater är med via länk och berättar om vad lagen säger angående AI

För dig som önskar mer stöd efter frukostträffen, stanna kvar en stund med din dator så ska vi se om vi kan hjälpa dig igång.

Anmälan sker via länk nedan ”Anmäl dig här!” senast den 5 maj. OBS vi har begränsat med platser så först till kvarn…

Varmt välkommen!

//Företagarna W & NyföretagarCentrum Blekinge

Anmäl dig här!

Magnus Larsson, Ordförande i NyföretagarCentrum Karlshamn, på trappan utanför Kontorshotellet Hoppet på Drottninggatan 26 som han driver i sitt bolag ABC&D sedan 2007.

Därför är Nyföretagarcentrum viktigt för Karlshamn! - Ordförande Magnus Larsson svarar.

Varför är NyföretagarCentrum viktigt för Karlshamn?

– NyföretagarCentrum fyller en viktig funktion i samhället och i utvecklingen av det lokala näringslivet i Karlshamn genom att vi erbjuder kostnadsfri rådgivning till personer som går i tankar på att starta eget företag. Ett hållbart och uthålligt nyföretagande är betydelsefullt för hela samhället – för att Karlshamns näringsliv och att Karlshamn som stad och kommun skall utvecklas i rätt riktning. Nya företag och tillväxt betyder mycket för Karlshamns framtid, säger Magnus.

Hur menar du?

– Alla företag i ett samhälle och Kommunen är beroende av varandra på ett eller annat sätt. Vi är alla beroende av att näringslivet och nyföretagandet utvecklas i en positiv riktning. Att förstå interaktionen i det lokala näringslivet och hur vi alla lever i en sorts ”symbios” har varit en av de grundläggande sakerna i mitt engagemang att stötta och utveckla nyföretagandet. Nyföretagandet är viktigt för alla – för medborgarna, för de anställda, för Kommunen, för de större företag, för mindre företag, för banker etc. Nyföretagandet skapar förutsättningar för ett väl fungerande samhälle – större företag får underleverantörer, de skapar arbetstillfällen, de skapar skatteintäkter, de gör att det blir intressant att flytta till Karlshamn, invånarna får nya företag som erbjuder varor och tjänster som efterfrågas osv.

Vilken är din roll som Ordförande?

– Jag håller ihop och leder styrelsens arbete och är samtidigt ett bollplank till vår rådgivare och verksamhetsledare Peter i den operativa verksamheten. Tillsammans med Peter är jag ansiktet utåt för NyföretagarCentrum i Karlshamn och deltar i olika aktiviteter som representant för föreningen. Vi har en väldigt bra sammansättning och samarbete i styrelsen. Ledamöterna kommer från olika delar av Karlshamns näringsliv och bidrar alla med sina kunskaper, erfarenheter och inte minst sina personliga nätverk för NyföretagarCentrum i Karlshamns bästa och fortsatta utveckling.

Vad tycker du är roligast som Ordförande i föreningen?

– Det är att se resultatet av vårt gemensamma arbete och att genom mitt engagemang kunna ge mitt eget bidrag och stöd till Karlshamns näringsliv och nyföretagande. Att en gång om året få utse Årets Nyföretagare och dela ut priset till en överraskad och lycklig nyföretagare är nog det bästa av allt, säger Magnus och fortsätter, jag är själv egen företagare sedan snart 20 år tillbaka och jag vet hur hårt dessa prisade nyföretagare har slitit för att nå dit de kommit, och att få se och dela deras stund och glädje vid den årliga prisutdelningen är en fantastisk upplevelse.

Vad önskar du för NyföretagarCentrum under 2024?

– Jag önskar att fler befintliga företag i Karlshamns lokala näringsliv – stora som små – får upp ögonen för vad vi gör och verkligen förstår vilken viktig roll NyföretagarCentrum spelar i utvecklingen av Karlshamns näringsliv. Jag önskar att fler beslutar sig för att bli samarbetspartner till NyföretagarCentrum i Karlshamn och stötta vår verksamhet med ett ekonomiskt bidrag – allt för att vi skall kunna göra ännu mer för nyföretagandet i Karlshamn.

 

Enskild firma eller Aktiebolag?

Vad väljer du, enskild firma eller aktiebolag?

Om du har svårt att bestämma dig, lyssna och titta när Elenore Larsson från Andersson & Co berättar om vad som kan passa dig och ditt företag bäst!

22 enkla tips!

Visma Spcs guide till att starta eget

Drömmer du om att starta eget företag? Du är inte ensam – enligt Visma Spcs Sifo-undersökning visar att var tredje svensk drömmer om att starta eget. Men hur startar man ett företag? Och vad ska man tänka på? I denna checklista får du svaren. Klicka här

Årets Nyföretagare 2022

Barbara Bengtsson, Kvalitetsanalys Blekinge AB

Stort grattis till Barbara Bengtsson på Kvalitetsanalys Blekinge AB som blev Årets Nyföretagare 2022!

Priset delades ut under Gilla Karlshamngalan den 1 april 2023 och motiveringen löd: ”Årets Nyföretagare 2022 är en företagare och modig kvinna, som vågade ”Ta Steget Till Eget”, efter att hon och hennes kollegor fått ett dystert nedläggningsbesked av sin sedan decennier dåvarande arbetsgivare. Efter flera år i kommunal tjänst verkar Årets Nyföretagare tillsammans med sina anställda i det tysta i sina moderna och välutrustade lab-lokaler i Karlshamn.

Årets Nyföretagare och hennes företag spelar en väldigt stor roll för flera andra företags verksamhet och utveckling på Castellet Bruk i Karlshamn. Företaget har på kort tid med hårt arbete, och med sin analytiska och ackrediterade verksamhet, skapat goda förutsättningar att kunna växa och utvecklas vidare på en större marknad. ”

Vi önskar Barbara och hennes kollegor ett fortsatt lycka till!

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!
https://www.affarsplanen.com/

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang. Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv. Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång. Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Våra samarbetspartners