Hem

Kalendarium 2021

Nedan ser du vilka Start-up/webbinar som vi erbjuder, självklart helt kostnadsfritt. Titta in på denna sida med jämna mellanrum, då fler event kommer att läggas till.

Följ med på en kompetensresa som kommer att stärka dig som nyföretagare och ge dig mycket matnyttig information och kunskap på din resa till att förverkliga din dröm. Eget företag!

Webbinar

Ditt företag och banken

Onsdag den 5/5 klockan 0800-0930.

Emma Pärmelöv Ånestrand, Företagsrådgivare på SEB berättar och informerar om hur det fungerar med relationen företagare och bank.

-Vad kan jag få hjälp med från banken?
-Vilket är bankens ansvar?
-Hur fungerar det med företagskonto och eventuellt lån?

Anmäl dig här senast den 4/5.

 

Webbinar

Bokföring del 1

Onsdag den 19/5 klockan 0800-0930.

Annika Grünfeld, redovisningskonsult med egen redovisningsbyrå lär ut bokföringens grunder.

-Vad säger bokföringslagen?
-Vad är skillnaden mellan kontant och fakturametoden?
-Årsbokslut eller förenklat årsbokslut?

Efter avslutat pass har du en bra insikt om hur du bör sköta din bokföring i ditt bolag.

Anmäl dig här senast den 18/5.

Webbinar

SEO, sökoptimering på nätet

Onsdag den 2/6 klockan 1300-1430.

Lyssna på före detta techwriter och webbinformatören med en nyfunnen kärlek till sökmotoroptimering.

Björn arbetar idag som SEO-specialist. Huvuduppgifterna är att säkerställa att Google visar upp materialet som redaktionen producerar, och att vismaspcs.se följer sökmotorernas riktlinjer. Björn har tidigare arbetat med kommunikation i bland annat försäkringsbranschen och förlagsbranschen.

Anmäl dig här senast den 1/6

Webbinar

Dina bästa Försäkringar

Onsdag den 25/8 klockan 0800-0930.

Fredric Fieber, Företagsrådgivare sakförsäkringar på Länsförsäkringar i Blekinge berättar och lär oss varför det är så viktigt att vara försäkrad när man driver eget bolag. Lär dig om vilka försäkringar som du kan behöva som egen företagare och varför det är så viktigt att skydda både dig som nyckelperson och dina tillgångar i ditt bolag.

-Behöver jag en speciell företagsförsäkring, räcker det inte med min privata? -Konsultförsäkring vad är det?

Anmälan och plattform kommer senare.

Webbinar

IT säkerhet

Onsdag den 8/9 klockan 0800-0930.

Truesec är Sveriges ledande expertbolag inom Cybersäkerhet med stor passion för att förhindra och avhjälpa dataintrång. Mikael Lagström, Cybersäkerhetsexpert som bland annat driver Truesecs verksamhet i Karlskrona kommer att prata om dagens hot och risker i digitala system. Tips, råd och insyn från Cybersäkerhetens skyttegravar. Vad ska man tänka på för att undvika att drabbas av intrång? Hur resonerar och agerar de cyberkriminella aktörerna? En kanske skrämmande men nog så viktig session att ta del av.

Anmälan och plattform kommer senare.

Webbinar

Marknads och immaterialrätt

Onsdag den 22/9 klockan 0800-0930.

Cecilia Torelm Tornberg, advokat och delägare på Marlaw Advokatbyrå i Stockholm med specialisering inom marknads och immaterialrätt lär ut grunderna.

-Behöver jag skydda mitt varumärke?
-Patent vad är det?
-Kan jag lägga ut vilka bilder jag vill i mina sociala kanaler som företagare?

Anmälan och plattform kommer senare.

Webbinar

Inför årsbokslut

Onsdag den 6/10 klockan 0800-0930.

Josefin Thuresson och Lisa Persson, rådgivare inom ekonomi och skatt på Ludvig & Co förklarar vad du behöver ha koll på inför årsbokslut för aktiebolag samt enskild firma.

Anmälan och plattform kommer senare.

Webbinar

10 tips till en snabbare start

Onsdag den 20/10 klockan 0800-0930.

Boo Gunnarsson från Visma i Växjö delar med sig av 10 tips till en enklare start att komma igång med din digitala marknadsföring. Boo har jobbat med detta i över 25 år och du kommer att få många bra tips på hur du lyckas digitalt.

-Vilka kanaler finns och hur bör du tänka för att få maximal output av din input?

Anmälan och plattform kommer senare.

Webbinar

Bokföring del 2

Onsdag den 17/11 klockan 0800-0930.

Annika Grünfeld, redovisningskonsult med egen redovisningsbyrå fortsätter att lära ut grunderna inom bokföring. Mer om innehållet kommer under senvåren.

Anmälan och plattform kommer senare.

Start-up Café online

Måndagar mellan 1300-1400

25 januari
22 februari
29 mars
3 maj
24 maj

Sista måndagen i månaden träffar du oss från NyföretagarCentrum över Google Hangout Meet, mellan klockan 1300-1400. Start-up Café, ett virtuellt fik där du får svar på dina företagsfrågor. Ingen föranmälan krävs.

Anslut till Start-up Café här.

Tidigare webbinar

Här kan du läsa om innehållet i de webbinar vi redan genomfört under året.

Missade du något? Var lugn, vi kommer att återkomma med nya webbinar inom alla ämnen. Håll utkik på vår hemsida med jämna mellanrum, så missar du inget.

Webbinar

Import & export

Torsdagen den 21/1 klockan 1800-1930.

Med 10 års erfarenhet inom internationella marknader och handel har Bashar Mustafa, Sumaria AB stor kunskap inom ämnet import och export. Sumaria AB hjälper företag att etablera försäljning i andra länder samtidigt som Bashar själv driver företag och importerar till Sverige. Bashar delar med sig av vad man bör tänka på när man vill börja importera och/eller exportera varor.

Webbinar

Försäljningens A & O

Onsdag den 17/2 klockan 0800-0930.

Få inspiration av Jens Harrysson, affärsutvecklare samt ägare och VD på Redigt AB och konsult på Edgify-Strategic Growth Partner. Jens har många års erfarenhet av bl.a. affärsutveckling, ledarskap och försäljning samt hur du kan utveckla nya stategier och infallsvinklar för sälj/marknadsutveckling. Under morgonens föredrag får du konkreta tips & trix som du kan använda för att bli en bättre säljare.

Webbinar

Din affärsplan & marknadsföring

Onsdag den 24/3 klockan 0800-0930.

Micke Svensson, business developer, grundare och huvudägare på Rabadang AB, delar med sig sina kunskaper hur du bäst gör din affärsplan till ett vinnande dokument och ledstjärna på din väg mot eget företag samt hur du bäst bör tänka med din marknadsföring kopplat till din affärsplan.

Webbinar

Din digitala marknadsföring

Onsdag den 7/4 klockan 0800-0930.

Fredrik Pettersson, strategisk mediesäljare och Johannes Jonsson, digital mediespecialist från Mediehuset BLT-Sydöstran hjälper företag med strategiska kanalval inom marknadsföring. Innehållande bland annat SEO, SEM, displayannonsering, sociala medier och hemsidor. Under webbinariet berättar de om hur du kan tänka kring din digitala marknadsföring, så att ditt företag kan växa och nå framgång.

Webbinar

Dina viktigaste avtal som företagare

Onsdag den 21/4 klockan 0800-0930.

Eleonor Kjellén, advokat hos Amber Advokater går tillsammans med sin kollega Lisa Danielsson igenom alla avtal som du bör ha på plats och som är otroligt viktiga att ha koll på som egen företagare. Föredraget är lättförståeligt och lärande. Vad kan hända om man som företagare inte har rätt avtal på plats?

-Kompanjonavtal
-Framtidsfullmakt
-Testamente
-Äktenskapsförord

Sidan uppdaterades 2021-04-21

Våra partners