Hem

Vi tog steget till eget

Stumbly är ett innovationsbolag där vi delvis som konsulter hjälper företag med konceptutveckling och konstruktion med hjälp av våra ingenjörskunskaper. Övrig tid lägger vi fullt krut på utvecklingen av Drömuppdraget, ett nätverk med syftet att bygga relationer mellan högskolestudenter och näringslivet. Genom våra nätverksträffar, kommunikation och samarbeten får Blekinges företag lära känna framtida arbetstagare innan de tar examen och flyttar iväg från länet.

Sommaren 2017 kontaktade vi Nyföretagarcentrum i jakt på klarhet. Vi hade då slutfört våra studier på BTH och ville bygga någonting eget snarare än att ta en anställning som med hög sannolikhet endast skulle innehålla en bråkdel av de områden som vi under studierna kommit att fasta för. Det hela resulterade i beslutet att starta vad som idag är Stumbly. Tack vare Nyföretagarcentrum hade vi möjligheten att bolla tankar och få värdefulla tips gällande allt från utformningen av våra första offerter till bokföring och andra stora frågetecken som uppstod i bolagsbildningen. Genom deras mentorsprogram fick vi möjligheten att träffa en erfaren företagare, Johnny Gylling, under ett oerhört lärorikt år där vi nu i ännu större grad hade stöd och råd under en tid med väldigt många nya beslut och utmaningar. /Simon Hellgren & Emil Pettersson

stumbly.se

Jag driver tjänsteföretaget Koll konsult sedan sex år tillbaka. Det var alltså redan hösten 2012 som jag besökte NFC för rådgivning i samband med tänkt uppstart. Rådgivningssamtalet är något jag minns än idag. Förutom det faktum att mötet föranleddes av en någotsånär genomtänkt affärsplan, var den stora behållningen de frågor som konsulten ställde om min ännu inte verkliga verksamhet. De frågorna fick mig att tänka till och känna efter vad som var viktigt för mig. Vad jag ville satsa på.

Det är värdefullt att lyssna på andra, människor med kunskap och erfarenhet. Människor som vill dela med sig. Den viktigaste rösten är till sist ändå din egen. Lyssna respektfullt på den. Det är du som ska göra jobbet. Du som ska driva rörelsen framåt och passionerat ägna dig åt dina uppgifter.

Jag är mental tränare, coach, föreläsare och författare. Jag har en undervisande bakgrund inom psykologi med kreativitet, ledarskap och hälsa som fokus. Tjänsterna jag erbjuder är av vitt skilda karaktär och mina kunder är både företag och privatpersoner. Jag trivs och fungerar optimalt i icke-rutin. Hur olika dagarna än ser ut är den sammanhängande länken personlig utveckling genom möten, tal och det skrivna ordet. Det är en ynnest att få inspirera människor till utmaning och självkärlek.

Senaste åren har jag lagt mer och mer tid på skrivande. Aktuellt just nu är min frågespalt ”Hur kan jag hjälpa dig?” i Blekinge Läns Tidning samt böckerna Hoppas att jag inte råkar döda dig (2017) om psykisk ohälsa ur ett inifrånperspektiv och Ord bara för dig – 52 uppslag för din personliga resa (2018) som är en samling texter i syfte att stötta, utmana och inspirera. Nästa bok blir en barnbok, bara för att röra till det ännu mer ?

Har du något att ge världen så sätt igång. Har du något att säga så säg det. Bidra med något gott och du får massor av gott tillbaka! Bli din egen chef, den bästa du har haft. Mod – Uthållighet -Tillit /Malin Wendel

kollkonsult.se

Jag har alltid velat hjälpa människor att må bättre, att vara mindre stressade, att lära ut till dem enkla tekniker som kan göra stora skillnader i ens välmående. Efter 30 års erfarenhet inom mentalträning, stresshantering och holistisk yoga, då jag lärde ut allt det här i 15 länder i över 50 städer, så har jag tagit steget till att starta enskilt firma. Och det självklara valet var att kontakta NFC under uppstarten, för att få hjälp, råd och tips på hur jag kan driva ett företag. Med stor kompetens, värme och generösitet vägledde mig NFC under mina första steg som företagare. Stort tack! /Georgiana Danet

holisticlifehub.com

Sidan uppdaterades 2023-08-28

Våra partners