Hem

Vie Coach- och företagspartner

Din affärsidé: Hjälpa företag med personalfrågor/arbetsrätt, skapa rutiner kring det systematiska arbetsmiljöarbetet och bli ”attraktiva arbetsgivare”. Jag arbetar även med coachning av chefer, medarbetare men också privatpersoner. Kommer även att köra föreläsningar samt utbildningar inom ovanstående områden inom kort. Jag utför också uppdrag åt några av de organisationer som jag delar kontor med på Näringslivets Hus i Karlstad.

Din bakgrund: Är i grunden läkarsekreterare. Men livet har fört mig in på ett antal yrkesvägar och senast kommer jag från ett bransch- och arbetsgivarförbund där jag under dryga 11 år arbetat med rådgivning inom kollektivavtal, arbetsrätt, utbildning och systematiskt arbetsmiljöarbete etc.

Varför startade du eget? Egentligen var det inte alls meningen att jag skulle starta eget. Men efter att ha sagt upp mig från min anställning i bransch- och arbetsgivarförbundet då jag var helt färdig med det, så blev jag tillfrågad att konsulta åt två organisationer. Jag tvekade länge, men bestämde mig sedan för att prova. Jag hade då också bestämt mig för att arbeta med coachning, samt hjälpa företag med personalfrågor, arbetsrätt och systematiskt arbetsmiljöarbete. Jag brinner för att få företag och människor att växa både i helheten i företaget och individen.

Hur kom du i kontakt med Nyföretagarcentrum Karlstad? När jag var anställd satt jag också i samma lokaler som NyföretagarCentrum och det blev en naturlig del att prata om mina tankar med NyföretagarCentrums representant där när funderingarna kring att starta eget dök upp.

Vad har du bäst haft för nytta av Nyföretagarcentrum Karlstad? Min absolut största nytta har varit Mentorprogrammet. Jag fick en fantastisk mentor som har matchat mig otroligt bra. Utan honom hade jag inte varit där jag är idag i mitt företagande. Dessutom så blev han utsedd till Årets Mentor 2017 i Värmland.

Vad är ditt råd till de som funderar på att starta eget? Se till att ha en hållbar affärsplan. Sondera marknaden för de produkter/tjänster du tänker dig att sälja. Gör en realistisk budget och en plan för hur och när olika steg i utvecklingen ske. Att starta företag är ett stort steg, så för mig var det väldigt viktigt att det kändes rätt i ”magen”. Vilket det gjorde när jag gjort det jag beskrivit ovan. Jag rekommenderar varmt en kontakt med NyföretagarCentrum och en önskan om mentor i ett tidigt skede. Det är så bra! Eftersom man kan få en mentor reda innan man startat sitt företag och få väldigt bra hjälp på vägen så skapar man en bra start i företagandet och får med sig bra grunder inför framtiden.

Sidan uppdaterades 2017-11-15

Våra samarbetspartners