Hem

Rådgivning

Den enskilda rådgivningen på NyföretagarCentrum är kostnadsfri, personlig och konfidentiell. Det kan bli ett eller flera tillfällen, det beror på hur långt du kommit i processen. Börja med att anmäla dig på introduktionsmöte och därefter bokar du rådgivning utifrån dina behov och önskemål.

Rådgivningarna fokuserar på affärsidén och på dig som företagare. Håller idén eller behöver den utvecklas? Dessutom handlar det om budget, marknadsföring och om dina styrkor och svagheter som blivande företagare. Hur kan du utveckla din affärsidé och dig själv? Behöver affärsidén kompletteras? Använd oss som bollplank och träningsläger inför ditt företagande. Vi tipsar dig också om praktiska saker när du ska registrera ditt företag och hur du kan få mer hjälp i vårt nätverk! All rådgivning måste bokas i förväg.

Här på vår hemsida finns mycket du hjälp att få. Bland annat kan du göra din egen interaktiva affärsplan som är en viktig grund för ditt företagande. Det är kostnadsfritt att jobba med den. När du är klar får du en fin utskrift som blir det ett bra underlag för dig själv och när du ska presentera dig och ditt företag för banken för att starta banktjänster och eventuell finansiering.

Läs mer om våra informationsträffar, rådgivningar och frukostmöten här på vår hemsida och lycka till med ditt företagande!

Informationsträffar

Introduktionsmöte som är på 1,5 timme sker i grupp. Du väljer själv om du vill inleda med individuell rådgivning eller introduktionsmöte. Vi ger allmänna råd om vad som krävs för att starta och driva företag. Vad innebär det att driva företag? En första inspiration till företagandet. Välkommen att boka in dig så berättar vi mer.

TEAM1994 innebär möjlighet att träffa andra företagare och våra partners för att komma vidare och få hjälp med din affärsidé. Vi träffas sista onsdagen i månaden kl. 7.30-9.00 och äter frukost till reducerat självkostnadspris på Hotell Bilan Karlstad. Du anmäler dig på hemsidan med den kod du fått av oss.

Mässor arrangerar vi några stycken under året. Vecka 17 varje år i Karlstad, vi deltar i Företagssalongen och arrangerar bussresa till den stora mässan i Älvsjö i november där du får många intressanta föreläsningar, träffar många mässutställare och får utmärkt tillfälle till nätverkande. Ett utmärkt inspirationstillfälle!

Utbildning finns för dig som vill få en bättre grund att stå på inför ditt företagande. Även du som redan driver företag och känner att du vill få bekräftelse på att du jobbar på rätt sätt är välkommen. Utbildningen tar dock fasta på inför starten av företag och hur du ska arbeta i nystartsfasen de 3 första åren. Välkommen att kontakta oss om du vill ha mer information.

Mentor Eget företag är ett årslångt program där du som är nyföretagare får en erfaren företagare som din mentor under ett år. Mentorn didrar med sina erfarenheter oc nätverk på ideell basis under ett år. Detta ger en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång på kortare sikt än annars.

Sidan uppdaterades 2019-09-10