Hem

Akut läge, vi startar Nyföretagarhjälpen!

Coronakrisen slår hårt mot alla och allt företagande. Nu handlar det om företagens överlevnad och företagarens framtid! Det är Sveriges jobbskapare och företagare som står inför stora problem. Läget är akut.

Därför mobiliserar NyföretagarCentrum Sverige tillsammans med partners Nyföretagarhjälpen. Du som startat ditt företag under de senaste tre åren och behöver ha någon att tala med, eller goda råd kring vad som ska göras nu – tala med NyföretagarCentrum!

NyföretagarCentrum erbjuder rådgivning – också digitalt – till dig som funderar på att starta eget. Vi erbjuder även kostnadsfri rådgivning till dig som nu står inför utmaningar i samband med coronapandemin.

Efter kickstarten under vecka 17 med dagliga livesändningar på Facebook och webinarier fortsätter NyföretagarCentrum nu att sända live på onsdagar mellan kl 12.30-13.30 under vecka 18-20. 

Fler webinarier med aktuella teman kommer löpande arrangeras och finnas tillgängliga för bokning. Webinarier som spelats in under föregående vecka kommer nu också att läggas upp på nytt som film för att fler ska få möjlighet att ta del av dem.

Registrera dig på nyforetagarhjalpen.se för att kunna boka dina webinarier!

Följ vår information på;

nyforetagarhjalpen.se

facebook.com/nyforetagarcentrum

youtube.com/nyforetagarcentrum

Hör av dig – NyföretagarCentrum finns här för dig!

INSTÄLLT - Marknadsföring - grundkurs

NyföretagarCentrum bjuder in till …

…grundläggande kurs i marknadsföring

2019 erbjöd vi ”Digital marknadsföring för nyföretagare” med praktisk fortsättningskurs om annonsering via Facebook- och instagram. 2020 börjar vi från början med en baskurs.

Vi hoppas kunna erbjuda denna kurs under hösten 2020

 

 

Företagets ekonomi

I samarbete med redovisningsbyrå arrangerar vi flera gånger per år aktiviteter med tema företagets ekonomi.

Håll utkik för nästa datum!

INSTÄLLT Företagarresan - en inspirationskväll för nya företagare

Ett återkommande arrangemang under vecka 17 – Nyföretagarveckan – är Företagarresan.

NyföretagarCentrum och Växtkraft Kinda bjuder in…

till ”FÖRETAGARRESAN” – en inspirationskväll för både blivande, nystartade och etablerade företagare!

Att starta och driva företag ger unika erfarenheter för var och en samtidigt som det finns många gemensamma nämnare företagare emellan. Att byta erfarenheter är en värdefull källa till utveckling och möjligheter.

Vi vill bjuda dig på en lättsam och inspirerande kväll där du får ta del av de resor som företagare från olika branscher har gjort hittills. Du får också bekanta dig med andra nystartare och träffa experter på olika områden – alla får nytta av att dela erfarenheter och ”restips”!

Välkommen!

Fyra etablerade Kinda-företagare berättar om sina företagarresor

Du träffar experter inom bank, försäkring, redovisning och representanter från ALMI Östergötland

Onsdag 22/4 kl 17.30 – ca 19.30

Ditt deltagande är kostnadsfritt. Vi bjuder på kaffe och smörgås

Anmäl till eva.torell@nyforetagarcentrum.se                  

 

Corona-tider

Det är en ny och ovan situation för oss alla och den för med sig oro både för hälsa och inkomster.

Vi vet att vi ska hålla oss på avstånd och vara noga med att tvätta händerna, men i övrigt förändras världen och myndigheternas information, råd och åtgärder fort.

I nuläget har vi valt att skjuta fram alla nyföretagaraktiviteter i april.
Vi återkommer längre fram med nya datum.

Rådgivning kan vi erbjuda digitalt via telefon eller videolänk. Den bokar du som vanligt på hemsidan, eller hör av dig via mail eller telefon. Arbeta gärna med din affärsplan digitalt på https://www.affarsplanen.com/

Det finns många sidor med information till företag. Jag vill tipsa om www.verksamt.se som sammanfattar olika myndigheters åtgärder för att underlätta för företagare. Scrolla en bit ner på sidan och läs samlad information om bland annat tillfälliga ändringar i lagar och regler som är viktiga för dig som företagare att känna till med anledning av coronaviruset och covid-19. Det finns alltfler möjlighet att få stöd och lättnader, så håll dig informerad. Informationen uppdateras kontinuerligt. En annan sida med bra och lättillgänglig information i form av webbinarier och artiklar är ”Corona – så påverkas du som företagare och arbetsgivare – stödpaker, skatteregler, arbetsrätt, sjukfrånvaro mm”.

Jourtelefon för företag
Linköpings kommuns företagsservice erbjuder jourtelefon som alla företag kan ringa för Coronarelaterade frågor. Denna är även öppen för företagare från Kinda, Åtvidaberg och Ydre: 013-20 61 00, vardagar kl 8-17. Man kan även maila. Läs mera här https://www.linkoping.se/naringsliv-och-arbete/foretagsstod/foretagsservice/

Jourtelefon för nyföretagare
Vi öppnar nu nyföretagarlinjen, en jourtelefon för dig nyföretagare, som behöver ett bollplank eller stöd. Vi lyssnar, svarar på frågor och hjälper dig vidare. Välkommen att ringa 070-555 33 31.

Läs även mera lokal information på www.vaxtkraftkinda.se

Välkommen att höra av dig!

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

 

Här skapar du din affärsplan

Kurser och utbildningar

Våra e-kurser hjälper dig som vill starta företag. Här kan du lära dig allt ifrån ekonomi och bokföring till marknadsföring och PR.

Anmäl dig till våra E-kurser här

Boktips

NFC erbjuder i samarbete med utbildningsföretaget Björn Lundén värdefulla böcker för företagaren till förmånliga priser, bla dessa för 100 kr styck. Övriga böcker får NFC-kunder 50% rabatt på. Läs i bilden hur du gör för att beställa till dessa fantastiska priser.

Läs gärna mera om vad Björn Lundén erbjuder företagare på hemsidan.

Notiser

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>