Hem
SmåföretagarAkademin, Lerum Floda, kurser, starta eget

Corona-situationen och nyföretagande

Många företag har nu funderingar kring sina verksamheter med anledning av Coronavirusets konsekvenser. Vi på Nyföretagarcentrum Lerum vill bidra på det sätt vi kan.

Maila oss gärna på lerum@nyforetagarcentrum.se och ange på ett ungefär vilka frågor du vill diskutera, så försöker vi snabbt se till att du får kontakt med lämplig person.

Vi erbjuder därför relativt nystartade företag att kostnadsfritt nyttja oss som samtalspartner och bollplank i frågor hur man kan tänka och planera framåt. Det kan vara frågor som; likviditet, planering, permittering av personal, avtal/hyror, leverantörer med mera.

Vår styrelse och våra rådgivare är alla erfarna företagare, med olika kompetenser och har fullständig sekretess. Vi rekommenderar i nuläget i första hand telefonmöten, men det finns även möjlighet att ta ett fysiskt möte efter överenskommelse. Vi vill även hänvisa till andra organisationer och myndigheter som erbjuder hjälp:

Bolagsverket – Har en samlad information från alla myndigheter kring företagande som gäller i samband med Coronaviruset: https://www.verksamt.se/

Business Region Göteborgs Företagsakut – Erbjuder bland annat 5 timmars kostnadsfri rådgivning. Läs mer om deras erbjudande här: https://www.businessregiongoteborg.se/

Almi – har en informativ sida kring vad som gäller för företagare med anledning av Coronaviruset och erbjuder också rådgivning. Läs mer här: https://www.almi.se/information-med-anledning-av-coronavir

Företagarna – förklarar de olika erbjudanden som riktas till företag från staten just nu och erbjuder gratis rådgivning till sina medlemmar: https://www.foretagarna.se/

Verksamt är ett samarbete mellan Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket för dig som ska starta, redan driver, vill utveckla eller ska avveckla ett företag.

En kurs från SmåföretagsAkademin

Sociala medier för företagare del 1

En nybörjarkurs för dig som är företagare och vill jobba mer med sociala medier. På denna kurs går vi igenom de största sociala kanalerna, främst Facebook och Instagram samt hur man som företagare kan jobba med dessa. Vi kommer att prata mycket om relationsbyggande marknadsföring i sociala medier och titta på andra goda exempel. Vi tittar på lite statistik över hur svenskar använder sociala medier samt digitala trender. Vi går även kort igenom hur en hemsida bör byggas upp samt hur man jobbar med sökmotorsoptimering. Passar dig som är ganska ny när det gäller att marknadsföra ett förtag i sociala medier.

Kursen är på distans, via Zoom, under två kvällar och kostar 200 kr.
Kursen återkommer till hösten.

En kurs från SmåföretagsAkademin

SOCIALA MEDIER FÖR FÖRETAGARE del 2

En kurs för dig som är företagare och som vill komma vidare med sociala medier. Denna kvällen riktar sig till dig som redan jobbat med att marknadsföra företag i sociala medier och redan känner till de olika kanalerna. I denna kursen tittar vi på sociala mediers del i kundresan och hur du kan komma vidare och utnyttja de här kanalerna ännu lite bättre. Vi pratar också mer rörligt material samt går igenom hur du bäst gör en strategi för de kanalerna där du tror att dina kunder är.

Kursen är på distans, via Zoom, under en kväll och kostar 100 kr.
Kursen återkommer till hösten.

En kurs från SmåföretagsAkademin

Praktisk workshop i Facebook annonsering

Under en tre timmar lång workshop får du chansen att testa Facebooks annonsverktyg Business Manager. Kvällen inleds med en genomgång kring hur du som företagare kan använda dig av annonsering på Facebook och under drygt två och en halv timmar får du själv prova på att göra annonser. Du behöver ha med din egen dator och du behöver ha en företagssida på Facebook!

Begränsat antal platser.

Kursen är på distans, via Zoom, under en kväll och kostar 100 kr 25 mars, klockan 16–19.00

BOKA NU

En kurs från SmåföretagsAkademin

Kom igång med E-handel

Under konceptet SmåföretagsAkademin håller vi kurs där vi under två tillfällen fördjupar oss i e-handels möjligheter och utmaningar. Vi går igenom plattformsval, betalningslösningar, logistik och trender samt hur man kommer igång på ett bra sätt. Det blir mycket inspiration från andra stora och små e-handelsaktöter och vi går kort igenom hur man kan jobba med marknadsföring och sökmotorsoptimering för att få trafik.

Kursen är på distans, via Zoom, under två kväll och kostar 200 kr
10–11 mars, klockan 16–18.30
Begränsat antal platser!

Kursen återkommer även den 21-22 april. Boka den kursen här.

BOKA 10-11 MARS IDAG

Starta eget företag i Lerum, Floda eller Gråbo

Vi brinner för det lokala och om du är sugen på att starta eget så är NyföretagarCentrum ett mycket bra stöd. Vi har dessutom full koll på vad som händer i kommunen vad gäller företagande. Vi har dessutom populära kurser och workshops under namnet SmåföretagarAkademin. Följ oss på Facebook för uppdaterad information och boka ett kostnadsfritt möte via den gröna knappen ovan.

Följ oss på Facebook

Nystart för kvinnor!

Drömmer du om att starta eget? Du är inte ensam, hälften av alla kvinnor vill driva sitt egna företag. Men få gör verklighet av drömmen. Våra rådgivare ger dig svar på dina frågor, hjälp med en affärsplan och med viktiga kontakter som gör steget till eget lättare. Välkommen till oss på NyföretagarCentrum. Vår rådgivning är kostnadsfri och konfidentiell.

Boka första gången här

Rådgivning, starta eget, starta företag, lerum, floda

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

Här skapar du din affärsplan

Nystart för hantverkare!

Samtidigt som de stora byggbolagen börjar få växtvärk, skriker marknaden efter mindre lokala hantverksföretag. Som egen företagare har du idag stora möjligheter att lyckas. Våra rådgivare ger dig svar på dina frågor, hjälp med en affärsplan och med viktiga kontakter som gör steget till eget lättare. Välkommen till oss på NyföretagarCentrum. Vår rådgivning är kostnadsfri och konfidentiell.

Boka första gången här

Checklista, starta företag i Lerums Kommun

Ta hjälp av vår checklista

Det är många saker att ta ställning till och tänka igenom för den vill starta eget företag. NyföretagarCentrum har satt samman 19 punkter som är viktiga att ha koll på. Läs igenom den och försäkra dig om att du har tänkt på allt. Sen är det dags att kontakta oss för en kostnadsfri rådgivning.

Till checklistan

Nystart för nyanlända!

Att starta och driva ett företag i Sverige är inte så komplicerat som många tror. Men som utrikesfödd kan det vara svårt att förstå hur regelverket i det nya landet fungerar. Våra rådgivare ger dig svar på dina frågor, hjälp med en affärsplan och med viktiga kontakter som gör steget till eget lättare. Välkommen till oss på NyföretagarCentrum. Vår rådgivning är kostnadsfri och konfidentiell.

Boka första gången här

Bokföring - Grundkurs

Har du eget företag? Eller jobbar du i ett och vill komma vidare? I denna kurs lär du dig grunderna i företagets bokföring. Genom att ha god insikt i ekonomin kan företaget ta rätt beslut. Få koll på dina siffror och fokusera på din verksamhet. Du kommer bl.a. lära dig; vilka skyldigheter har man och vad bör man tänka på i bokföringen, kontoplan, resultat och balansräkning, moms och preliminärskatt samt vad som kan bli fel i bokföringen. Kursledare är Mona Johansson, initiativtagare till/och delägare i Floda Redovisningsbyrå samt rådgivare på NyföretagarCentrum. Förkunskaper: Du behöver inga förkunskaper för att delta i kursen. Dock är det behjälpligt att du har vana av att använda datorer.

Anmälan till Studieförbundet Vuxenskolan:

Starta och driva eget

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang. Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv. Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång. Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Kurser och utbildningar

E-kurser

Våra e-kurser hjälper dig som vill starta företag. Här kan du lära dig allt ifrån ekonomi och bokföring – till marknadsföring och PR. Anmäl dig till våra E-kurser här >>

Entreprenadjuridik

Vid denna utbildning går vi genom grunderna i entreprenadjuridik med fokus på standardavtalet AB 04. Kursledare är Eilert Andersson, Advokat på Wistrand Advokatbyrå. Han har lång erfarenhet inom entreprenadrätt, både som partsombud, överbesiktningsman och skiljeman. Därutöver har han tillsammans med Stig Hedberg skrivit boken ÄTA-arbeten. Läs mer och anmäl dig >>

Bokföring

Vill du lära dig mer om bokföring? Har du eget företag? Eller jobbar du i ett och vill komma vidare? Den här kursen ger dig grunderna i bokföring som du har användning för i ditt dagliga arbete. Med Mona Johansson, initiativtagare till/och delägare i Floda Redovisningsbyrå samt rådgivare på NyföretagarCentrum. Läs mer och gör en intresseanmälan >>