Hem

Linda Blom blir Årets Mentor Nya Företag i Västra Götalands län. Mentorskap kan avgöra ett framgångsrikt företagande!

Vi på NyföretagarCentrum Lidköping är stolta och glada över utmärkelsen och önskar ett varmt grattis till Linda!

NyföretagarCentrum utser Årets Mentor Nya Företag i Västra Götalands län

”Hon har hjälpt mig att hantera både möjligheter och hinder”

Foto: Daniel Strandroth

Linda Blom utses till Årets Mentor i Västra Götaland. Prisutdelningen äger rum inom kort i Lidköping. – Hon har varit fantastisk, och både stöttat och pushat mig om vartannat, säger Lindas adept Maria Karlsson. Mentorskapet har gjort att jag utvecklats som person varje dag och idag vågar jag tro på mig själv och min affärsidé, säger Maria.

Linda Blom driver Blom Communication AB där hon erbjuder konsulttjänster inom strategisk kommunikation och varumärkesutveckling. Hon har nära tjugo års erfarenhet inom kommunikations- och ledarskapsfrågor i olika organisationer.Utöver sitt engagemang som mentor så är hon också engagerad i Komuneco, ett yrkesnätverk för kommunikatörer och marknadsförare, och där man vill skapa möten som genererar ny kunskap och nya kontakter för medlemmarna.

– Linda har ett stort engagemang och hon finns där vid min sida och möter mig där jag behöver det i mitt arbete. Det är en trygghet att ha något att bolla frågor med och det gör att jag snabbare kommit till beslut. Hon har frikostigt delat med sig av sina kunskaper, och erfarenheter vilket gjort att jag lärt mig massor om hur jag skall strukturera mitt företag oavsett om det gäller målsättningar, säljprocesser eller hemsida, kommenterar Maria.

Linda Bloms adept Maria Karlsson har en bakgrund och lång erfarenhet av upphandlingar och inköp som leverantör, något som många upplever som svårt. Under pandemin tog hon klivet och startade Akiro Management, ett företag där hon erbjuder sina tjänster inom offentlig upphandling och affärsutveckling till företag som säljer till kunder i offentlig sektor. Det kan handla om att ge stöd i processen att lämna anbud, strategi inom försäljning mm. Hon har sett att marknaden för hennes tjänster vuxit snabbt under de senaste åren och med hennes bakgrund och hennes utbildning till Public Bid Manager är hon ett värdefullt stöd för kunderna.

Året med Linda har varit en fantastisk möjlighet och enormt utvecklande för mig som person, och som företagare! Att starta företag under pandemin var en utmaning och mentorskapet med Linda var betydelsefullt. Hennes erfarenheter inom kommunikation var en viktig faktor just när jag nu skulle sälja på distans och via sociala medier. En värdig Årets Mentor!

Juryns motivering Årets Mentor Nya Företag:

Årets mentor Nya Företag Linda Blom har genom stort engagemang, stöttning och utmanande frågor funnits där som ett viktigt stöd och ett bollplank för sin adept. Hon har generöst delat med sig av kunskaper, erfarenheter och nätverk. Med hjälp av Lindas stöd har adepten utvecklats som person och som företagare. Varumärket har vässats, företaget har fått en flygande start och idag känner sig Maria tryggare i sin roll som företagare.

Om prisutdelningarna och mentorprogrammet

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor Nya Företag sker den 11 november vid mässan Eget Företag som genomförs digitalt.

Utmärkelsen delas ut av NyföretagarCentrum Sverige, som driver mentorprogram för blivande och nya företagare. Genom NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas ca 600 mentorpar i mentorprogrammet runt om i landet.

Mentorprogrammet har funnits sedan 2006 i regi av NyföretagarCentrum Sverige, och sedan starten har drygt 8 500 mentorpar startats.

Mer information, kontakta:

Kerstin Wångstedt, Mentorhandledare NyföretagarCentrum Lidköping, mobil 070 – 586 85 63

Linda Blom, Årets Mentor Nya Företag i Västra Götalands län, mobil 072 – 182 24 40

Om NyföretagarCentrum Sverige
NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 200 kommuner. Under 2020 har 16 500 personer fått kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning, 8 000 företag har startats. Efter tre år är 84 procent av företagen aktiva, adderas en mentor är överlevnaden 87%; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.

Kontaktpersoner
Therese Käck
NATIONELLT ANSVARIG MENTOR EGET FÖRETAG
Therese Käck
therese.kaeck@nyforetagarcentrum.se

Sidan uppdaterades 2022-06-30

Våra samarbetspartners