Hem

Mentorskap

Vi deltar i det nationella programmet Mentor Eget Företag, ett program som drivs av vår moderorganisation Nyföretagarcentrum Sverige. Programmet innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sina erfarenheter och sitt nätverk på ideell basis under ett år. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Rådgivning är grunden för programmet och efter att ha varit hos din lokala rådgivare får nyföretagare chansen att ta del av ett mentorprogram enligt en beprövad och tydlig struktur. Programmet, som är kostnadsfritt, löper under ett år.

Mentorskap för nyföretagare är när person (mentor) med längre erfarenhet från näringsliv och/eller företagande agerar bollplank åt en blivande eller nystartad företagare (adept). Detta gör mentorn på ideella grunder i syfte att få adepten och adeptens företag att växa – vilket i sin tur får Sveriges företagande att växa. Ett fungerande mentorskap leder till att både mentorn och adepten utvecklas, men adepten står hela tiden i fokus.

Vi på NyföretagarCentrum har ett begränsat antal par, mentor – nyföretagare, varje år. Alla som vill kan tyvärr inte få en egen mentor, men vi gör allt vad vi kan för alla som anmäler sig.

Vi riktar oss främst till dig som är igång med ditt företag fram till ca ett år efter företagsstart.

Är du intresserad av att få en mentor så kontakta Kerstin Wångstedt 0510-223 00 eller maila lidkoping@nyforetagarcentrum.se

Sidan uppdaterades 2020-05-04

Våra samarbetspartners