Hem

Mentorprogram

Vi deltar i det nationella programmet Mentor Eget Företag, ett program som drivs av vår moderorganisation Nyföretagarcentrum Sverige. Programmet innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sina erfarenheter och sitt nätverk på ideell basis under ett år. På så sätt får du en bättre företagsstart och du ökar dina möjligheter att lyckas med företaget.

Mentorprogram NyföretagarCentrum Lidköping

Mentorskap för nyföretagare är när en person (mentor) med längre erfarenhet från näringsliv och/eller företagande agerar bollplank åt en blivande eller nystartad företagare (adept). Detta gör mentorn helt ideellt i  få adepten och adeptens företag att växa – vilket i sin tur får Sveriges företagande att växa. Ett fungerande mentorskap leder till att både mentorn och adepten utvecklas, men adepten står hela tiden i fokus.

Vi på NyföretagarCentrum har ett begränsat antal par, mentor – nyföretagare, varje år. Alla som vill kan tyvärr inte få en egen mentor, men vi gör allt vad vi kan för alla som anmäler sig.

Vi riktar oss främst till dig som är igång med ditt företag fram till ca tre år efter företagsstart.

Sagt av en deltagare

Maria Karlsson är en av nyföretagarna som deltar i mentorprogrammet. Under året har hon startat företaget Akiro Management AB där hon hjälper företag med upphandlingar inom offentlig sektor.
-När NyföretagarCentrum sökte adepter till sitt mentorprogram tvekade jag inte en sekund, att få chansen till en bättre start på mitt företagande det kändes klockrent säger Maria. Jag visste att jag hade svagheter i mitt företagande och kände ett behov av att verkligen haka på möjligheten till mentorskapet. För mig har det betytt oerhört mycket. Linda (min mentor) är starkt engagerad i sin mentorsroll och finns vid min sida som bollplank och har förmågan att möta mig där jag befinner mig i mitt arbete hon förstår mina vardagliga utmaningar. Jag har genom mentorskapet blivit tryggare i min roll, fått ett större kontaktnät, lagt upp bra rutiner inför framtiden och blivit drillad i varumärkesbyggnad och kommunikation. Ta chansen du också att få en bra start på ditt företagande!

Läs mer, Med en mentor så blir företagsstarten bättre>>

Maria Karlsson, Akiro Management AB

Är du intresserad och vill veta mer om mentorprogrammet så kontakta Kerstin Wångstedt 0510-223 00 eller maila lidkoping@nyforetagarcentrum.se

Sidan uppdaterades 2022-06-21

Våra samarbetspartners