Hem

Om NyföretagarCentrum Lidköping

NyföretagarCentrum Lidköping ingår i en riksomfattande organisation med syfte att hjälpa och stödja blivande och nyblivna företagare.NyföretagarCentrum finns i mer än 230 av landets 290 kommuner och är Sveriges ledande kraft för nyföretagande.
Läs mer om NyföretagarCentrum Sverige här>>

Målsättning
Vår målsättning är att vara en naturlig samtalspartner och rådgivare till dig som vill starta eget företag. Ett företag som startat med stöd av NyföretagarCentrum har grundligt förberett sin start och därför blir ditt företag bättre rustat för affärslivet. Det viktiga är inte att företag startas utan att de överlever. Av de företag som startat med stöd av NyföretagarCentrum har endast en procent gått i konkurs efter tre år.

Företag som startar med hjälp av NyföretagarCentrum är väl förberedda – har högre överlevnad, har högre produktivitet och är mer lönsamma.

Tillsammans med näringslivet och Lidköpings kommun arbetar NyföretagarCentrum för att öka nyföretagandet genom att skapa goda förutsättningar och ett gott företagsklimat.

Principer
– Verksamheten riktar sig i huvudsak till nyföretagare.
– Rådgivningen är av hög kvalitet och främjar seriöst företagande.
– Rådgivningen är kostnadsfri, konfidentiell och objektiv.
– Verksamheten leds av en rådgivare som har egen erfarenhet från näringslivet. Läs mer här>>
Företagare som hjälper blivande företagare.
– NyföretagarCentrum bedriver verksamheten i samverkan med lokalt näringsliv, organisationer och myndigheter.
– Etik- och kvalitetsregler. Läs mer här>>
 – Behandling av personuppgifter. Läs mer här>>

Historik NyföretagarCentrum Lidköping

1985 startades Sveriges första nyföretagarcentrum i Kallinge i Blekinge 1985 på initiativ av PG Gyllenhammar och andra högt uppsatta näringslivsrepresentanter för att motverka effekter av industrinedläggning och för att stimulera ekonomisk utveckling. Det behövdes fler jobb och fler nya företag.

I Lidköping har NyföretagarCentrum funnits sedan 1994 och vi har idag vårt kontor i Bahnhof Cowork, Sockerbruksgatan 1. Vår verksamhet möjliggörs av att vi har stöd från ett stort antal företag, Lidköpings kommun, Tillväxt Lidköping, Kommunalförbundet Skaraborg, och Sparbanksstiftelsen. Längst ner på sidan ser du våra samarbetspartners.

Sidan uppdaterades 2022-04-07

Våra samarbetspartners