• NyföretagarCentrum Linköping Logotype
Hem

Rådgivare

Våra rådgivare är eller har varit företagare själva, med erfarenhet av vad det innebär att börja från början. De har också nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Till rådgivarnas förfogande står även alla de samarbetspartners och experter som stöder vår verksamhet!

Här hittar du våra rådgivare. Observera att samtliga rådgivare ofta sitter i rådgivning och därför är svåra att nå per telefon. Det är därför alltid bäst att skicka e-post så kontaktar rådgivaren dig personligen. Normalt får du tid inom 1-2 veckor.

Förbered dig gärna genom att läsa mer om dina steg till eget här.

ObserveraDu måste BOKA tid innan du träffar en av oss rådgivare – vi har INTE ”drop-in” annat än vid speciella evenemang.

 

Nyföretagarcentrum i Linköping

Alla våra rådgivare har drivit egna företag innan de började arbeta på NyföretagarCentrum i Linköping. Här låter vi dem berätta lite om sig själva. Vad de gjort tidigare och hur det är att coacha andra att ta steget till eget och starta sitt företag.

Anna Hjertstedt

Anna Hjertstedt

VD, rådgivare

E-post

Hallå där Anna! Vad fick dig att starta eget företag?

Jag var drygt 20 år och funderade inte så mycket på varför. utan mer på att jag ville utveckla något som inte fanns. När jag startade mitt andra företag ville jag ta fasta på det jag lärt mig och göra mer av det som jag var bäst på. Jag vill arbeta med utveckling och ha ett utvecklande, stimulerande, kreativt och omväxlande arbete som hade ännu mer med människor att göra.

Vad är du i grund och botten utbildad till?

Jag har alltid sett utbildningar och kurser som ett smörgåsbord av kunskap. Jag har läst flera olika utbildningar inom vården sedan ändrat inriktning till ekonomi, ledarskap och grupputveckling. Lätt där till en mängd olika utbildningar inom friskvård – det var ju ändå där det började.

Vad har du gjort tidigare?

Drivit tre olika företag inom friskvård och hälsa inklusive en hälsoanläggning med bassäng i Valla. Allt från babysim till vattengympa med kunder i ett åldersspann från 3 månader till 100år. Ett utbildningsföretag inom vattenträning och simskola, samt ett konsultföretag med inriktningen ledarskap, grupputveckling och styrelseutveckling.

Hur kommer det sig att du började på NFC?

Jag brinner för företagande och det här gav mig en möjlighet att arbeta med det på ett helt nytt sätt. Jag tycker verksamheten är otroligt värdefull och fyller en viktig funktion i samhället. Att dessutom få möjligheten att stötta, lära och att själv få lära sig så mycket i mötet av alla entusiastiska blivande företagare.

Var är det bästa med ditt jobb?

Att känna att man verkligen gör nytta, att man gör skillnad. Att få möjlighet att möta alla dessa intresserade och engagerade människor som har så många nya härliga idéer. Att hjälpa dom att förverkliga just sin dröm.

Uppväxt i?

I Vårdsberg en mil utanför Linköping

Vilken är den vanligaste frågan du får som rådgivare?

Oj det var svårt! Vi får frågor om allt möjligt och med hjälp av våra partner kan vi hjälpa de allra flesta. Men skulle jag ändå välja en så är det nog frågan om hur man gör en riktigt bra affärsplan!

Anders Björck

Anders Björck

Diplomerad rådgivare

E-post

Hallå där Anders! Vad fick dig att starta eget företag?

Att ha möjlighet att styra min tid och ta eget ansvar för min framtid.

Vad är du i grund och botten utbildad till?

Utbildningar inom företagande, sälj och ledarskap.

Vad har du gjort tidigare?

Företagare sen flera år tillbaka inom varierade branscher såsom post & dokumenthantering, Veteranbemanning, Plastkortskrivare & tillbehör, Offert & säljverktyg samt skapar mötesplatser som främjar företagande & entreprenörskap.

Hur kommer det sig att du började på NFC?

Ett intresse för att se och hjälpa andra människor att bli växa och bli företagare

Var är det bästa med ditt jobb?

Att få dela med sig av den erfarenhet man fått genom åren samt givetvis få träffa nya blivande entusiastiska företagare

Uppväxt i?

Linköping

Vilken är den vanligaste frågan du får som rådgivare?

Hur man inom sin aktuella bransch ska tänka på marknadsföring och prissättning.


Margareta Paulsson

Margareta Paulsson

Rådgivningskonsult

E-post

Hallå där Margareta! Vad fick dig att starta eget företag?

En tom lokal och min intuition. Tyckte att snygga underkläder och vackra pappersvaror saknades i Linköping. Polletten ramlade ner när jag gick förbi butiken Ordning&Reda i Stockholm någon vecka senare. Efter en och en halv månad startade jag butiken på Gyllen i Linköping. Jag drev den under 17 års tid samt dessutom under några år även en Marimekkobutik.

Vad är du i grund och botten utbildad till?

Jag är utbildad förskollärare.

Vad har du gjort tidigare?

Jag har arbetat med barn, varit chef på olika nivåer inom socialtjänsten samt konsult inom verksamhetsutveckling.

Hur kommer det sig att du började på NFC?

Jag började som mentor 1995, jobbade med projekt samt var styrelseledamot i NFC-styrelsen. 2008 fick jag förtroendet att ansvara för NyföretagarCentrum i Linköping fram till 2012. Har sedan dess verkat som rådgivningskonsult.

Var är det bästa med ditt jobb?

Förmånen att få förtroendet från en helt okänd person, möjligheten att läsa av drömmar och förväntningar, att se förutsättningar och möjligheter tillsammans. Skapa tillit och ömsesidigt respekt.

Uppväxt i?

Har varit en flyttfågel på grund av min pappas arbete. Har bott i Småland, Uppland , Dalarna och Skåne under min barndom.

Vilken är den vanligaste frågan du får som rådgivare?

Kanske inte en speciell fråga. Det handlar oftast snarare om ett behov av få bekräftelse på att man är på rätt väg utifrån var och ens förutsättningar.Sam Issa

Sam Issa

Rådgivare

E-post

Sam är projektledare och har både driv, kontaktnät samt erfarenhet av coachning. Han är grundare till Very Innovative People som främjar entreprenörskap och integration i Linköping. Sam kommer från en skräddarfamilj och har genom åren arbetat på ett flertal olika positioner inom modeindustrin, både i Sverige och i Italien. Sam pratar arabiska, italienska, engelska och Svenska.
Vår adress är
Näringslivets Hus, Ågatan 9
Box 388
581 04 LINKÖPING
013-25 30 60
linkoping[at]nyforetagarcentrum.se

Sidan uppdaterades 2019-09-09

Våra samarbetspartners