• NyföretagarCentrum Linköping Logotype
Hem

Rådgivare på NyföretagarCentrum i Linköping

Rådgivare

Våra rådgivare är eller har varit företagare själva, med erfarenhet av vad det innebär att börja från början. De har också nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Till rådgivarnas förfogande står även alla de samarbetspartners och experter som stöder vår verksamhet!

Här hittar du våra rådgivare. Observera att samtliga rådgivare ofta sitter i rådgivning och därför är svåra att nå per telefon. Det är därför alltid bäst att skicka e-post så kontaktar rådgivaren dig personligen. Normalt får du tid inom 1-2 veckor.

Förbered dig gärna genom att läsa mer om dina steg till eget här.

ObserveraDu måste BOKA tid innan du träffar en av oss rådgivare – vi har INTE ”drop-in” annat än vid speciella evenemang.

Rådgivarna på Nyföretagarcentrum i Linköping

Alla våra rådgivare har drivit egna företag innan de började arbeta på NyföretagarCentrum i Linköping. Här låter vi dem berätta lite om sig själva. Vad de gjort tidigare och hur det är att coacha andra att ta steget till eget och starta sitt företag.

Här kan du läsa mer om våra rådgivare

Anna Hjertstedt

VD, rådgivare

E-post

Hallå där Anna! Vad fick dig att starta eget företag?

Jag var drygt 20 år och funderade inte så mycket på varför. Utan mer på att jag ville utveckla något som inte fanns. När jag startade mitt andra företag ville jag ta fasta på det jag lärt mig och göra mer av det som jag var bäst på. Jag vill arbeta med utveckling och ha ett utvecklande, stimulerande, kreativt och omväxlande arbete som hade ännu mer med människor att göra.

Vad är du i grund och botten utbildad till?

Jag har alltid sett utbildningar och kurser som ett smörgåsbord av kunskap. Jag har läst flera olika utbildningar inom vården och sedan ändrat inriktning till ekonomi, ledarskap och grupputveckling. Lägg där till en mängd olika utbildningar inom friskvård – det var ju ändå där det började.

Vad har du gjort tidigare?

Drivit tre olika företag inom friskvård och hälsa, inklusive en hälsoanläggning med bassäng i Valla. Allt från babysim till vattengympa med kunder i ett åldersspann från tre månader till 100år. Ett utbildningsföretag inom vattenträning och simskola, samt ett konsultföretag med inriktningen ledarskap, grupputveckling och styrelseutveckling.

Hur kommer det sig att du började på NFC?

Jag brinner för företagande och det här gav mig en möjlighet att arbeta med det på ett helt nytt sätt. Jag tycker verksamheten är otroligt värdefull och fyller en viktig funktion i samhället. Att dessutom få möjligheten att stötta, lära och att själv få lära sig så mycket i mötet av alla entusiastiska blivande företagare.

Var är det bästa med ditt jobb?

Att känna att man verkligen gör nytta, att man gör skillnad. Att få möjlighet att möta alla dessa intresserade och engagerade människor som har så många nya härliga idéer. Att hjälpa dom att förverkliga just sin dröm.

Uppväxt i?

I Vårdsberg en mil utanför Linköping

Vilken är den vanligaste frågan du får som rådgivare?

Oj det var svårt! Vi får frågor om allt möjligt och med hjälp av våra partner kan vi hjälpa de allra flesta. Men skulle jag ändå välja en så är det nog frågan om hur man gör en riktigt bra affärsplan!

Anders Björck

Diplomerad rådgivare

E-post

Hallå där Anders! Vad fick dig att starta eget företag?

Att ha möjlighet att styra min tid och ta eget ansvar för min framtid.

Vad är du i grund och botten utbildad till?

Utbildningar inom företagande, sälj och ledarskap.

Vad har du gjort tidigare?

Företagare sen flera år tillbaka inom varierade branscher såsom post & dokumenthantering, veteranbemanning, plastkortskrivare & tillbehör, offert & säljverktyg samt att skapa mötesplatser som främjar företagande och entreprenörskap.

Hur kommer det sig att du började på NFC?

Ett intresse för att se och hjälpa andra människor att bli växa och bli företagare.

Var är det bästa med ditt jobb?

Att få dela med sig av den erfarenhet man fått genom åren samt givetvis få träffa nya blivande entusiastiska företagare.

Uppväxt i?

Linköping

Vilken är den vanligaste frågan du får som rådgivare?

Hur man inom sin aktuella bransch ska tänka på marknadsföring och prissättning.

Bo bengtsson

Bo Bengtsson

Rådgivare

E-post

Hallå där Bosse! Vad fick dig att starta eget företag?

Efter nästan 20 år som företagsrådgivare/-utvecklare fick jag en bra möjlighet att starta min egen konsultverksamhet inom området. Tidigare hade många frågat varför jag som kunde så mycket kring företagande inte startade eget, men inom vad? Polletten trillade ner när jag insåg att jag kunde dra nytta av mina tidigare erfarenheter från olika håll och hjälpa andra med deras företag.

Vad är du i grund och botten utbildad till?

I grund och botten är jag tekniker & ekonom – Civilingenjör på I-linjen här i Linköping. Med åren intresserade jag mig dock mer och mer för ”människan bakom verket”, så det har blivit ett antal kurser inom organisation & ledarskap.

Vad har du gjort tidigare?

Varit verksam som företagsrådgivare/-utvecklare i drygt 35 år, de senaste 18 åren i egen regi. Jag har arbetat med företag i alla storlekar, allt från nystartade enmansföretag till Sveriges största företag och inom många olika branscher, allt mellan att vara museiintendent till rollen som projektledare i forskningsbaserade avknoppningsföretag. På frågan vad jag har för specialitet brukar svaret bli att jag är generalistspecialist.

Hur kommer det sig att du började på NFC?

Egentligen hade jag tänkt att pensionera mig, men det var ingen bra tanke… Jag kände att jag ville fortsätta att engagera mig i näringslivet och att jag hade en hel del erfarenhet att dela med mig av till Linköpings företagare.

Var är det bästa med ditt jobb?

En drivkraft för mig är att hjälpa andra att bygga upp deras verksamheter och se dom lyckas – Att få känna sig delaktig och få göra skillnad. Dessutom är det otroligt stimulerande att hela tiden få träffa nya människor med spännande idéer och lära sig nya saker.

Uppväxt i?

Oxelösund, men flyttade till Linköping när jag började studera på Högskolan och har blivit kvar här sedan dess.

Vilken är den vanligaste frågan du får som rådgivare?

”Jag har en idé! – Hur gör jag?” Kanske inte riktigt så, men i grund och botten handlar det oftast om att på olika sätt, inom olika områden, coacha blivande företagare så att dom själva förstår de möjligheter och problem som kan dyka upp under resans gång.


Sam Issa

Rådgivare

E-post

Hallå Sam! Du har en spännande bakgrund och jobbat länge inom modeindustrin, både i Sverige och utomlands, berätta lite om hur du kom in på den banan?

Jag kommer från en skräddarfamilj och växte upp bland tyger och symaskiner. Efter gymnasiet flyttade jag till Stockholm och arbetade där i min morbrors klädbutik. Jag blev snart butikschef och fick sedan chansen att arbeta i Italien.

Vilka erfarenheter tar du med dig från att ha jobbat i Italien?

Många. Där lärde jag mig modebranschen samt vikten av att bygga ett starkt nätverk. Jag utbildade mig inom mode- och textildesign i Milano, samt startade ett eget varumärke och arbetade även som brand manager för flera andra varumärken. Väl hemma i Sverige läste jag även ekonomi på LiU.

Vilka språk talar du?

Svenska, Arabiska, Italienska och Engelska.

Vad var det som fick dig att bli företagsrådgivare?

Jag blev rådgivare då jag hade startat ett eget förlag med böcker för att hjälpa olika invandrargrupper att lära sig svenska rekordsnabbt. I samma veva lärde jag känna Anna Hjertstedt Leijon som behövde hjälp att tillgodose den växande gruppen av blivande företagare med arabiska som modersmål. Där kommer min erfarenhet från företagande och ekonomi samt mina språkkunskaper väl till hands.

Vad är det som blivande företagare frågar mest om när du träffar dem?

Det är inte helt oväntat en hel del frågor som rör skatter, ekonomi, finansieringsmöjligheter och diverse tillstånd. Jag försöker att inspirera och motivera dem som kommer till oss. Att förklara vikten av att förstå sig på sin målgrupp för att sedan kunna hitta rätt kunder. Detta är inte helt lätt, och ofta är man bra på någon del av företagandet samtidigt som man saknar andra viktiga bitar. Då är det bra att kunna få träffa någon som kan hjälpa till att fylla i de luckor som saknas och agera bollplank.

Ge oss tre bra inspirationskällor för den som funderar på att ta steget till eget.

Jag följer många entreprenörer, läser böcker och lyssnar på poddar. Jag rekommenderar podcasten Digital Marknadsföring med Tony Hammarlund som ger många bra och handfasta råd. Även Framgångspodden är en bra inspirationskälla. The Lean Startup av Erik Ries är en bok som jag kan rekommendera alla om hur man kan jobba datadrivet och agilt med feedback från kunder för att bygga samt utveckla sitt företag på rätt sätt över tid.


Erika Wessbo

Rådgivare
E-post

Hallå där Erika Wessbo, hur kom det sig att du blev företagare?
Ända sen jag var liten har jag varit nyfiken på de där personerna som inte tagit ett jobb, utan skapat sitt eget på något sätt. Hantverkare, butiksägare eller konsulter. Efter många år på många olika arbetsplatser kände jag hur den nyfikenheten blev ett eget driv och en självklar utmaning att ta mig an. Jag har alltid varit något av en projektmänniska som gillar att följa en ny idé och genomföra den! Jag var tvungen att ge entreprenören inom mig en ärlig chans!

Vad är du i grund och botten utbildad till?
Jag är gymnasielärare med examen från Linköpings Universitet med kurser inom religionshistoria, språk, drama, kommunikation och ledarskap. I grund och botten är jag gymnasieekonom och det visade sig vara en bra grund att stå på när jag nu är företagare.

Vad har du gjort tidigare?
Jag har arbetat som lärare på flera olika skolor och på Linköpings Stadsmission inom sociala företag som handledare och samordnare av praktikplatser För ungefär 10 år sedan tog jag klivet och startade kulturcafét och bageriet Babettes Kafferi i Linköping. Nu arbetar jag som företagslärare på Jensen Gymnasium.

Hur kommer det sig att du började på NFC?
Efter ungefär 5 år som företagare började jag jobba som lärare på deltid och undervisade i företagsekonomi. Frågor kring nyföretagande och entreprenörskapskap började bli ett stort intresse. Som chef och lärare har jag alltid trivts med den coachande och rådgivade delen av arbetet och att få kombinera detta till att få rådge blivande eller nya företagare känns jättespännande.

Var är det bästa med ditt jobb?
Att få ta del av människors drömmar och visioner och se en del av dessa bli verklighet, jag ser det också som en stor fördel att jag alltid lär mig något nytt.

Uppväxt i?
Jag har växt upp i många olika delar av Afrika och på svenska västkusten. Under mina ungdom bodde jag ett år i Paris och ett år i norra Thailand. Att flytta mycket och gärna kan man säga sammanfattar min uppväxt.

Vilken är den vanligaste frågan du får som rådgivare?
Är min företagsidé hållbar? En stor och övergripande fråga som man tillsammans behöver nysta i från olika perspektiv och förväntningar.

Vår adress är
Nyföretagarcentrum, ALFA Dospace Alfabetet
Industrigatan 5
582 77 LINKÖPING

linkoping[at]nyforetagarcentrum.se

Sidan uppdaterades 2022-01-31

Våra samarbetspartners