• NyföretagarCentrum Linköping Logotype
Hem

Här berättar styrelsen om vår verksamhet

Då var det dags för styrelseledamoten Anna Axelsson att berätta om sin syn på länets företagande. Anna är VD på Envima AB och har i sin tidigare roll på Östsvenska Handelskammaren kommit i kontakt och samarbetat med NFC kopplat till regional utveckling och näringslivsutveckling.

Bild på styrelseledamot Anna Axelsson
Anna Axelsson, styrelseledamot NyföretagarCentrum Linköping. VD Envima.

Varför har du och ditt företag valt att engagera er i NyföretagarCentrum?

För alla företag i regionen är ett starkt och livfullt näringsliv viktigt, och till och med avgörande för framtida utveckling. Vi vill vara med och påverka och skapa förutsättningar för att fler företag ska kunna startas och utvecklas. Detta kommer att leda till en än mer attraktiv region, fler kunder och ökade möjligheter att locka till oss kompetenta medarbetare. Vi vinner alla på att samarbeta och nätverka. Att etablerade bolag kan bidra till att nya företag får en kortare startsträcka är verkligen win-win.

Vilka företagsfrågor anser du behöver mer fokus?

Med min bakgrund och nuvarande roll på Envima brinner jag för att skapa hållbara och lönsamma affärer. Då är det självklart att hållbarhetsfrågan är avgörande, och måste hamna i fokus. Som någon klok person uttryckt det ”ingen kan göra affärer på en död planet”. Vi ser ett stort intresse för de breda hållbarhetsfrågorna som omfattar så mycket mer än klimat och miljö. Där t ex integration, inkludering, jämställdhet och mångfald är lika viktiga. Här finns mycket att göra men att redan när man drar igång sitt bolag ha hållbarhetsfrågorna överst på dagordningen är jag övertygad om kommer att löna sig.

Hur kan en mentor bidra till ett livskraftigt företag, och har du själv haft en egen mentor?

Mentorskap är en väl beprövad metod för kunskapsöverföring. Som nyföretagare tror jag mentorskap är av stor betydelse för att undvika att gå i fallgropar och korta startsträckan men också en möjlighet att få värdefull erfarenhet som inte går att läsa till sig. Jag har själv varit mentor i några sammanhang och tagit egen hjälp av bollplank under många år. Jag upplever att det är lika berikande för båda parter. På Nyföretagarcentrum har man knutit till sig en stor bredd av erfarenhet och kompetens som också brinner för att dela med sig.

Sidan uppdaterades 2021-07-01

Våra samarbetspartners