• NyföretagarCentrum Linköping Logotype
Hem

Här berättar styrelsen om vår verksamhet


Här kommer en kort intervju med Fredrik Björk, konsult på Björk Media som när han inte konsultar på UCS även engagerar sig i vår styrelse.

Fredrik, varför har du valt att engagera dig i NyföretagarCentrum?

Det stora engagemang jag känner inför företagande och Linköping som stad gjorde beslutet om att gå med i styrelsen för NyföretagarCentrum Linköping mycket enkelt.

Min erfarenhet som egenföretagare och företagsrådgivare på SEB Linköping gör att jag har lätt för att sätta mig in i både företagarens situation såväl som bankernas sätt att arbeta och resonera. Det är erfarenheter jag gärna delar med mig av.

Vilket är dina tre bästa råd till en person som funderar på att starta eget?

1: Var förberedd

Banken och andra samverkansaktörer som du kan behöva för att komma igång med din verksamhet vill känna sig säkra på att du har en bra idé och ett koncept som de vill investera tid och kanske även pengar i.

2: Gör en realistisk budget och tidplan

Det kostar ofta mycket mer att starta ett företag än man tänkt sig och du måste investera mycket av din egen tid. Glöm inte att budgetera för inköp av tjänster du själv inte är expert på, som exempelvis ekonomi, IT och marknadsföring.

3: Använd kontakter

Vi på NyföretagarCentrum finns här för dig och kan hjälpa dig på vägen mot din dröm. Glöm inte heller att inventera kompetens och erfarenheter i dina egna led. Du har kanske en moster som arbetar som säljare eller en gammal klasskompis som nyss gjort en liknande resa.

Vad betyder det för Linköping att ha ett så starkt NyföretagarCentrum?

Jag ser NyföretagarCentrum som en startmotor vars uppgift är att kicka igång nya verksamheter. Att Linköping erbjuder den tjänsten till sina medborgare är mycket värdefullt. Det är inte lätt att starta företag men med oss som partner kommer du förhoppningsvis få en tryggare färd. 

Lycka till!

Sidan uppdaterades 2021-03-16

Våra samarbetspartners