• NyföretagarCentrum Linköping Logotype
Hem

Här berättar styrelsen om vår verksamhet

Jag är idag VD på Mediakonsulterna i Linköping där vi med hjälp av internetmarknadsföring hjälper företag att växa. Jag är även styrelseordförande i AB Centralbryggeriet i Linköping och startade min entreprenörsresa 2004.

Vad är NyföretagarCentrum i Linköpings största styrkor?

Våra erfarna, kompetenta och fantastiska rådgivare tillsammans med Anna utgör grunden och spetsen i vårt erbjudande enligt mig. De lever för att hjälpa andra människor förverkliga sina idéer och drömmar på ett hållbart sätt.

Utöver de har vi en väldigt kompetent styrelse och starka samarbetspartners som alla arbetar för att skapa rätt förutsättningar för de drivna entreprenörer som finns i Linköping att lyckas med sina företag.

Sen ser jag en stor styrka i att verka i en stad där kommunen ser positivt på företagande och vad det kan göra för staden, det är vi otroligt tacksamma för. Utan stöd från privata näringslivet och kommunen skulle vi inte kunna driva vår verksamhet.

Vad betyder det för Linköping att ha ett så starkt NyföretagarCentrum?

Nyföretagarcentrum ökar överlevnadsgraden för nya företag efter tre år från 67% till 81%. Det skulle jag säga är den enskilt största effekten med bred påverkan. För Linköping som stad betyder det att vi kan skapa fler livskraftiga företag som kan bidra till skatteintäkter och att Linköping fortsätter att vara attraktivt att vilja leva och verka i.

För entreprenören betyder det att det ökar dina möjligheter att kunna livnära dig på ditt företag om du kommer på rådgivning hos oss. För andra företag i Linköping kan man se en affärsplan som kommer från ett företag som varit hos Nyföretagarcentrum i Linköping som en kvalitetsstämpel för en hållbar affärsidé.

Vilket är dina tre bästa råd till en person som funderar på att starta eget?

Tro på dig själv och din idé! Som företagare kommer du träffa på många tuffa stunder. Då är det din inställning och vilja att lyckas som kommer ta dig igenom hindren. Du kommer bli kritiserad och ifrågasatt för både din idé och möjligheten att genomföra den. Klarar du av att bemöta kritikerna så håller antagligen din idé och du som entreprenör, kom ihåg, vill man så kan man!

Tro inte att du kan allt eller att din idé är perfekt! Du kommer behöva ta hjälp och din idé kommer behöva förfinas och skruvas på för att bli någonting bra. Det är väldigt sällan man åstadkommer sitt absolut bästa resultat första gången man gör något nytt.

Så även om du ska tro på dig själv och din idé så är det också viktigt att vara ödmjuk inför att du inte är expert på allt från första början och kan behöva ta hjälp med allt från försäljning till bokföring.

Hur ska ni tjäna pengar? För att bli ett företag måste det vara lönsamt och företaget måste kunna betala ut din lön och täcka utgifter samt se till att göra vinst så att företaget kan fortsätta utvecklas.

Annars är det en hobby och det kan en självklart också hålla på med men det är viktigt att en förstår att oavsett vad ni ska göra och varför, så måste det också finnas en plan över hur ni ska tjäna pengar på det ni ska göra.

Sidan uppdaterades 2020-11-03

Våra samarbetspartners