• NyföretagarCentrum Linköping Logotype
Hem

Här berättar styrelsen om vår verksamhet


Linn Lichtermann, styrelseledamot i NyföretagarCentrum i Linköping. Jobbar på Sankt Kors som Community Manager för Ebbepark, ett helt nytt område som växer fram i Linköping och som utvecklas till en modig, smart och omtänksam del av staden.

Varför har ni på Sankt Kors valt att engagera er i NyföretagarCentrum?

Som kommunägt bolag ligger det i vårt uppdrag att bidra till Linköpings utveckling och attraktivitet, något som naturligtvis är tätt sammanlänkat med ett starkt och välmående näringsliv. Genom att stötta NyföretagarCentrum är vi med och möjliggör fler hållbara företagsstarter – och att fler entreprenörer kan följa sina drömmar. 

Vilka är dina tre bästa råd till en person som funderar på att starta eget?

Följ lusten och magkänslan. I slutändan är det du som ska driva ditt företag. Med stor sannolikhet kommer entreprenörsresan att innebära en massa hårt arbete och då underlättar det om visionen på riktigt känns sann för dig.

Var passionerat nyfiken på hur du kan göra livet enklare och bättre för din kund. Jag älskar exemplet Google och hur de har tänkt med sin sökmotor. Om kunden råkar stava fel så är det inte kundens problem, det är Googles och Goggles uppgift är att se till att kunden får det resultat kunden vill ha, alldeles oavsett. Utan att känna sig dum. Hur kan du ta hand om din kund på allra bästa sätt?

Och så klart: vänd dig till NyföretagarCentrum för professionellt råd och stöd!

Vad betyder det för Linköping att ha ett så starkt NyföretagarCentrum?

Företagandets bidrag till sysselsättning och ekonomisk tillväxt är lätt att se och kan inte underskattas. Det nyföretagandet dessutom bidrar med är en spännande dynamik i näringslivet. Det gör något visst med en plats när idéer får utrymme och det finns en mångfald i utbudet.

Genom NyföretagarCentrum får entreprenörer rätt stöd i starten, och ett bolag som gått via NyföretagarCentrum har högre överlevnadsgrad än ett som inte har gjort det. Det tycker jag talar sitt tydliga språk.    

Sidan uppdaterades 2021-04-27

Våra samarbetspartners