• NyföretagarCentrum Linköping Logotype
Hem

Här berättar styrelsen om vår verksamhet

Roshan Malalatunga, Hotelldirektör och styrelsemedlem i NyföretagarCentrum i Östergötland

Hallå där Roshan Malalatunga, Hotelldirektör på Scandic Linköping samt Scandic Norrköping och medlem i NyföretagarCentrum Östergötlands styrelse.

Varför har du valt att engagera dig i NyföretagarCentrum?

Jag har valt att engagera mig i NyföretagarCentrum för att bidra till utveckling av företagande i kommunen, vilket leder till tillväxt.

Om vi har en stabil och hållbar tillväxt i kommunen och regionen skapar det nya arbetstillfällen vilket självklart hjälper besöksnäringen och näringslivet, både på lång och kort sikt.

Vad betyder det för Linköping att ha ett så starkt NyföretagarCentrum?

Vi har sett genom åren att de företagare som har haft kontakt med NyföretagarCentrum lyckats bättre med sitt nystartade företag. Linköping har många människor med mycket stark vilja att lyckas med sina idéer. 

Då känner jag att det stöd och den coachning som NyföretagarCentrum kan ge från är mycket viktig. Vi hjälper dem att lyckas. NyföretagarCentrum har kompetenta medarbetare som är drivna, coachande och hjälpsamma.

Hur upplever du att Linköpings näringsliv mår?

Linköping har en bra blandning av stora och små företag. Staden har dessutom en stark offentlig sektor med Universitet i spetsen.

Det viktigaste är att det finns drivna kvinnor och män som vill satsa på sina idéer och starta nya företag. Linköping har många goda exempel som visar hur en liten idé med rätt förutsättningar på sikt kan utvecklas till ett stort företag med flera hundra anställda!

Sidan uppdaterades 2020-11-18

Våra samarbetspartners