Hem

Bo Bengtsson

Rådgivare

Hallå där Bosse! Vad fick dig att starta eget företag?

Efter nästan 20 år som företagsrådgivare/-utvecklare fick jag en bra möjlighet att starta min egen konsultverksamhet inom området. Tidigare hade många frågat varför jag som kunde så mycket kring företagande inte startade eget, men inom vad? Polletten trillade ner när jag insåg att jag kunde dra nytta av mina tidigare erfarenheter från olika håll och hjälpa andra med deras företag.

Vad är du i grund och botten utbildad till?

I grund och botten är jag tekniker & ekonom – Civilingenjör på I-linjen här i Linköping. Med åren intresserade jag mig dock mer och mer för ”människan bakom verket”, så det har blivit ett antal kurser inom organisation och ledarskap.

Vad har du gjort tidigare?

Varit verksam som företagsrådgivare/-utvecklare i drygt 35 år, de senaste 18 åren i egen regi. Jag har arbetat med företag i alla storlekar, allt från nystartade enmansföretag till Sveriges största företag och inom många olika branscher, allt mellan att vara museiintendent till rollen som projektledare i forskningsbaserade avknoppningsföretag. På frågan vad jag har för specialitet brukar svaret bli att jag är generalistspecialist.

Hur kommer det sig att du började på NFC?

Egentligen hade jag tänkt att pensionera mig, men det var ingen bra tanke… Jag kände att jag ville fortsätta att engagera mig i näringslivet och att jag hade en hel del erfarenhet att dela med mig av till Linköpings företagare.

Var är det bästa med ditt jobb?

En drivkraft för mig är att hjälpa andra att bygga upp deras verksamheter och se dom lyckas – Att få känna sig delaktig och få göra skillnad. Dessutom är det otroligt stimulerande att hela tiden träffa människor med spännande idéer och lära sig nya saker.

Uppväxt i?

Oxelösund, men flyttade till Linköping när jag började studera på Högskolan och har blivit kvar här sedan dess.

Vilken är den vanligaste frågan du får som rådgivare?

-”Jag har en idé! – Hur gör jag?” Kanske inte riktigt så, men i grund och botten handlar det oftast om att på olika sätt, inom olika områden, coacha blivande företagare så att dom själva förstår de möjligheter och problem som kan dyka upp under resans gång.

Boka rådgivning här

Vill du läsa och inspireras av några av de företagare som med vår hjälp startat eget? Klicka på länkarna till respektive ort nedan så kommer du till våra goda exempel.

KindaLinköpingMjölby NorrköpingÅtvidabergYdre

Sidan uppdaterades 2024-01-17

Våra samarbetspartners