Hem

Erika Wessbo

Hallå där Erika Wessbo, hur kom det sig att du blev företagare?
Ända sen jag var liten har jag varit nyfiken på de där personerna som inte tagit ett jobb, utan skapat sitt eget på något sätt. Hantverkare, butiksägare eller konsulter. Efter många år på många olika arbetsplatser kände jag hur den nyfikenheten blev ett eget driv och en självklar utmaning att ta mig an. Jag har alltid varit något av en projektmänniska som gillar att följa en ny idé och genomföra den! Jag var tvungen att ge entreprenören inom mig en ärlig chans!

Vad är du i grund och botten utbildad till?
Jag är gymnasielärare med examen från Linköpings Universitet med kurser inom religionshistoria, språk, drama, kommunikation och ledarskap. I grund och botten är jag gymnasieekonom och det visade sig vara en bra grund att stå på när jag nu är företagare.

Vad har du gjort tidigare?
Jag har arbetat som lärare på flera olika skolor och på Linköpings Stadsmission inom sociala företag som handledare och samordnare av praktikplatser. För ungefär 10 år sedan tog jag klivet och startade kulturcafét och bageriet Babettes Kafferi i Linköping. Nu arbetar jag som gymnasielärare i ekonomi.

Hur kommer det sig att du började på NFC?
Efter fem år som företagare började jag jobba deltid som lärare i företagsekonomi. Frågor kring nyföretagande och entreprenörskapskap började bli ett stort intresse.

Som chef och lärare har jag alltid trivts med den coachande och rådgivade delen av arbetet och att få kombinera detta till att få rådge blivande eller nya företagare känns jättespännande.

Var är det bästa med ditt jobb?
Att få ta del av människors drömmar och visioner och se en del av dessa bli verklighet, jag ser det också som en stor fördel att jag alltid lär mig något nytt.

Uppväxt i?
Jag har växt upp i många olika delar av Afrika och på svenska västkusten. Under mina ungdom bodde jag ett år i Paris och ett år i norra Thailand. Att flytta mycket och gärna kan man säga sammanfattar min uppväxt.

Som chef och lärare har jag alltid trivts med den coachande och rådgivande delen av arbetet och att få kombinera detta till att få rådge blivande eller nya företagare känns jättespännande.

Erika Wessbo är en av våra rådgivare

Vilken är den vanligaste frågan du får som rådgivare?
Är min företagsidé hållbar? En stor och övergripande fråga som man tillsammans behöver nysta i från olika perspektiv och förväntningar.

Vill du boka en rådgivning med Erika Wessbo eller någon av våra andra rådgivare?

Boka rådgivning här

Vill du läsa och inspireras av några av de företagare som med vår hjälp startat eget? Klicka på länkarna till respektive ort nedan så kommer du till våra goda exempel.

KindaLinköpingMjölby NorrköpingÅtvidabergYdre

Sidan uppdaterades 2023-06-16

Våra samarbetspartners