Hem

Sam Issa

Rådgivare, projektledare för Startup time

Hallå Sam! Du har en spännande bakgrund och jobbat länge inom modeindustrin, både i Sverige och utomlands, berätta lite om hur du kom in på den banan?

Jag kommer från en skräddarfamilj och växte upp bland tyger och symaskiner. Efter gymnasiet flyttade jag till Stockholm och arbetade där i min morbrors klädbutik. Jag blev snart butikschef och fick sedan chansen att arbeta i Italien.

Vilka erfarenheter tar du med dig från att ha jobbat i Italien?

Många. Där lärde jag mig modebranschen samt vikten av att bygga ett starkt nätverk. Jag utbildade mig inom mode- och textildesign i Milano, samt startade ett eget varumärke och arbetade även som brand manager för flera andra varumärken. Väl hemma i Sverige läste jag även ekonomi på LiU.

Vilka språk talar du?

-Svenska, Arabiska, Italienska och Engelska.

Vad var det som fick dig att bli företagsrådgivare?

Jag blev rådgivare då jag hade startat ett eget förlag med böcker för att hjälpa olika invandrargrupper att lära sig svenska rekordsnabbt. I samma veva lärde jag känna Anna Hjertstedt Leijon som behövde hjälp att tillgodose den växande gruppen av blivande företagare med arabiska som modersmål. Där kommer min erfarenhet från företagande och ekonomi samt mina språkkunskaper väl till hands.

Vad är det som blivande företagare frågar mest om när du träffar dem?

-Det är inte helt oväntat en hel del frågor som rör skatter, ekonomi, finansieringsmöjligheter och diverse tillstånd. Jag försöker att inspirera och motivera dem som kommer till oss.

Att förklara vikten av att förstå sig på sin målgrupp för att sedan kunna hitta rätt kunder.

Detta är inte helt lätt, och ofta är man bra på någon del av företagandet samtidigt som man saknar andra viktiga bitar. Då är det bra att kunna få träffa någon som kan hjälpa till att fylla i de luckor som saknas och agera bollplank.

Sam Issa - en av våra rådgivare

Ge oss tre bra inspirationskällor för den som funderar på att ta steget till eget.

Jag följer många entreprenörer, läser böcker och lyssnar på poddar. Jag rekommenderar podcasten Digital Marknadsföring med Tony Hammarlund som ger många bra och handfasta råd. Även Framgångspodden är en bra inspirationskälla. The Lean Startup av Erik Ries är en bok som jag kan rekommendera alla om hur man kan jobba datadrivet och agilt med feedback från kunder för att bygga samt utveckla sitt företag på rätt sätt över tid.

Vill du boka en rådgivning med Sam Issa eller någon av våra andra rådgivare?

Boka rådgivning här

Vill du läsa och inspireras av några av de företagare som med vår hjälp startat eget? Klicka på länkarna till respektive ort nedan så kommer du till våra goda exempel.

Kinda – Linköping – Mjölby – Norrköping –Åtvidaberg – Ydre

Sidan uppdaterades 2023-06-16

Våra samarbetspartners