Hem

Ako startade eget företag inom ångtvätt

ako som startade eget med Mister Steam Ab
Ako till vänster tillsammans med Startup Times Azad Suleimani.

Här kan du läsa om hur Ako startade eget företag med hjälp av Startup Time. Besök gärna Akos företag Mister Steam och följ hans företagsresa på Instagram.

Vill du veta mer om Startup Time och våra Caféer? Besök vår infosida, för tider och info!

Vill du boka en rådgivning med någon av våra diplomerade rådgivare? Det gör du på den här sidan.

Ako Mahmoudpoor är utbildad civilekonom och kom till Sverige från Iran 2015. Han har alltid haft ett stort bilintresse, tycker om motorer och har dessutom arbetat på verkstad. Detta kombinerat med ett intresse för entreprenörskap, en bra affärsidé samt stöd och feedback från projektet Startup Time (länk till hemsidan) resulterade i att Ako 2023 startade eget företagMister Steam AB.

Mister Steams affärsidé är miljövänlig rekond, och ångrengöring av bilar. Ako kommer ut till kunden och rekondar, tvättar, förseglar, sanerar och rengör både in- och utsidan av kundernas bilar. Företaget erbjuder också tjänster som hjulskifte, hjulinställning samt däckförvaring.

Ako, vad är det som gör Mister Steam unikt?

Vi erbjuder mobil ångtvätt där kunden själv bestämmer tid och plats. Ångtvätt är en miljövänlig, skonsam och hållbar tvättmetod och vi tar hand om kundens bil när och var det passar kunden.

Vad tycker kunderna är så bra med din affärsidé?

De uppskattar att de spar både tid och bränsle då de slipper köra fram och tillbaka till tvätthallen, samt att deras bilar blir fina och fräscha.

Hur kom du i kontakt med Startup Time?

En god vän rekommenderade mig och berättade att jag där kunde få väldigt bra hjälp med att starta mitt företag.

Berätta lite om Startup Time där du deltagit i flera caféträffar och event?

Startup Time är ett fantastiskt bra projekt som kan hjälpa många att förverkliga sina företagsdrömmar. Jag gick på flera träffar och fick riktigt bra stöd och feedback.

Berätta lite om hjälpen du fick innan du startade eget företag

Jag behövde främst hjälp med det administrativa arbetet och fick enkel och begriplig vägledning om olika bolagsformer och hur man bildar ett aktiebolag. Men också bra förklaringar av ekonomiska termer. Att få all denna hjälp på mitt modersmål (kurdiska) var en stor fördel.

Hur känns det nu när företaget är igång?

Det känns jättebra. Att bygga upp Mister Steam från grunden var en otrolig erfarenhet! Jag formade konceptet, företagsstrukturen samt vår affärsidé tillsammans med rådgivarna och att nu träffa kunderna personligen och utföra vårt arbete är fantastiskt!

Sidan uppdaterades 2024-05-03

Våra samarbetspartners