Hem

Norrköping

Vår verksamhet i Norrköping

Nyföretagarcentrum Mellersta Östergötland är en förening som verkar för att hjälpa personer att förverkliga drömmen om ett eget företag. Detta görs med kostnadsfri, konfidentiell rådgivning av diplomerade rådgivare som själva har bred erfarenhet av att driva företag. Vår rådgivning och våra seminarier, kurser och kunskapsevent bidrar till uppstarten av en mängd nya företag. Företag som är hållbara, livskraftiga och lönsamma och som bidrar till en positiv tillväxt i vår region.

Alla är välkomna att utnyttja våra tjänster, och som ledande aktör inom området hjälper vi årligen fler än 400 personer att starta företag.

Stark förankring i det lokala näringslivet

Hela vår verksamhet är starkt kopplad till det lokala näringslivet. Att vi finns, kan utveckla vårt erbjudande och fortsatt arbeta företagsfrämjande beror helt på de medel som våra sponsorföretag i Norrköping med omnejd bidrar med.

Övrig finansiering erhålls genom diverse projekt, t.ex. åt våra kommuner, Tillväxtverket eller EU. Vi bidrar även till regional utveckling i nyföretagande genom East Sweden Business Region som drivs av Region Östergötland och driver ett framgångsrikt mentorskapsprogram med ALMI Östergötland på uppdrag av Tillväxtverket.

Vår målsättning

Vi arbetar varje dag för ett ökat företagande. Där målet är att ge fler chansen att starta företag, inom alla förekommande branscher och verksamhetsområden.

Entreprenörskap behövs överallt i samhället och företagandets synergier bidrar till ett mer levande samhälle med mångfald och god service.

De flesta som kontaktar oss är nya företagare, i startfasen eller under sitt första år, och vi erbjuder även rådgivning till de som drivit företag i upp till tre år. Att vända sig till oss lönar sig verkligen, vilket vår statistik bekräftar.

  • 84% av företagen som startas med hjälp av vår rådgivning är fortsatt aktiva efter tre år
  • 87% av de företag som haft både rådgivning och mentor är fortfarande aktiva efter tre år
  • 90% var nöjda efter rådgivning hos oss
  • 94% av de som varit i kontakt med oss rekommenderar oss
  • Endast 1% av de startade företagen gick i konkurs inom tre år

Har du frågor om vår verksamhet, önskar vår medverkan eller har idéer kring hur vi tillsammans kan stärka regionens företagande, tveka inte att kontakta oss!

GDPR 

Läs mer här om hur NyföretagarCentrum i Norrköping hanterar dina uppgifter.

Kontakta oss

Vi finns på Dospace Innerstan i Spiralengallerian på Sankt Persgatan 99. Observera att det står Dospace på ingången/dörren och inte Nyföretagarcentrum. Samt att Dospace har en egen entré vid
Du behöver boka tid för att besöka oss.

Telefon 073-808 97 07, säkrast tisdagar och onsdagar kl 10-11.

Verksamhetsledare

Anna Hjertstedt Leijon anna.hjertstedt@nyforetagarcentrum.se

Du når oss även via mail: mellerstaostergotland@nyforetagarcentrum.se

Kalender Norrköping

I hela vårt område erbjuder vi en mängd kostnadsfria digitala och fysiska aktiviteter, som seminarier, utbildningar och nätverksträffar. Ofta tillsammans med våra samarbetspartners som är experter inom sina områden och ofta ger specialerbjudanden till nyföretagare. Här hittar du vår kalender med våra aktiviteter.

Starta eget-utbildning

Vår starta eget-utbildning erbjuds i flera gånger per år. Mer information om tid och plats finns i vår kalender, och innehållet i utbildningen finns beskrivet här. Utbildningen består av fem tillfällen, vardera tre timmar, riktad till blivande eller nya företagare. För kontakt och anmälan, maila eva.torell@nyforetagarcentrum.se

Boka rådgivning

Vår rådgivning är kostnadsfri och konfidentiell. Alla våra rådgivare driver eller har drivit företag.

Till bokningssidan

Du är välkommen på flera rådgivningstillfällen och upp till ca tre år efter att du startat.

boka_radgivning

Goda exempel Norrköping

Är du på väg att starta eget och behöver lite inspiration? Här har vi samlat olika berättelser från de som med vår hjälp har tagit steget till eget. I artiklar där de delar med sig av sin resa och tips och råd. Här visar vi de senaste artiklarna men du kan läsa fler artiklar här.

UnXplored Adventures

Pontus startade eget reseföretag till destinationer där ingen eller få tidigare satt sin fot…

Läs mer

kollberg & karlsson

Kollberg & Karlsson

Läs mer om killarna som startade en egen reklambyrå mitt i Norrköping!

Läs mer

Welm Consulting

Andreas och Christoffer satsade på egentillverkade syrups och fick fart på företaget!

Läs mer

Guldjobbet

Eve startade en franchise – sex månader senare hade hon anställt två kollegor!

Läs mer

Klingbergs Förlag

Norrköpingsbon Peter Kristensson har många strängar på sin lyra. och driver Klingbergs Förlag AB.

Läs mer

Swedish Lighthouse

Chansen att du sett någon av Kurt och Kajsa Sveilis ljuslyktor är stor. De driver Swedish Lighthouse AB

Läs mer

Sidan uppdaterades 2024-02-22

Våra samarbetspartners