Hem

Ta steget till eget
Ta steget till eget med oss på NyföretagarCentrum i Mjölby

Synen på entreprenörskap har förändrats drastiskt under de sista 10 åren. Digitaliseringen har inneburit att det är mycket lättare att nå ut och få kunder men samtidigt ökar konkurrensen. Branscher är i stor omvandling, nya tekniker och omställningen till ett hållbart samhälle skapar helt nya affärsområden. Många väljer att starta företag som en livsstil. Det är inte möjligheten att tjäna pengar, utan möjligheten att styra över vad man arbetar med och leva det liv man vill, som lockar. Oavsett din anledning till att ta steget till eget är du välkommen.

Vi, våra samarbetets- och samverkanspanters, kommer underlätta, ge råd och stötta så att just din idé skall bli verklighet. Men det är du som måste göra jobbet. Det är du som kommer slita med budgeten, det är du som skall skriva affärsplanen, det är du som måste ta alla kontakter och samla in all information, det kommer bli tufft – MEN VI TROR PÅ DIG!

Konstnadsfri och konfidentiell rådgivning på flera språk

Den enskilda rådgivningen på NyföretagarCentrum är grundpelaren i vår verksamhet. Rådgivningen är alltid kostnadsfri, personlig och konfidentiell. Det kan bli ett eller flera tillfällen, det beror på ditt nuläge, vision om framtid, och vilka steg som måste tas för att nå dit.

Rådgivningarna fokuserar på affärsidén och på dig som entreprenör. Håller idén eller behöver den utvecklas? Var finns dina styrkor och svagheter som blivande företagare? All rådgivning måste bokas i förväg, lämpligast genom att mejla en av våra rådgivare här.

Börja arbeta med din affärsplan med hjälp av den mall som vi tillhandahåller här. Den är ett perfekt diskussionsunderlag när du träffar din rådgivare. Den kan sedan användas som underlag för att ansöka om lån hos ALMI eller din bank. Du kan även ladda ned vår ”Checklista”, som är en snabbguide genom alla stegen till eget, här. Glöm inte lägga till oss på FB, där du ser alla kommande aktiviteter, och följ #nfcmjolby på Instagram.

Vad du kan förvänta dig av oss på NyföretagarCentrum i Mjölby

 • Vi erbjuder individanpassad rådgivning.
 • Vi hjälper dig med att analysera din affärsplan.
 • Vi hjälper dig att förstå marknaden och se vägar att nå dina kunder.
 • Vi hjälper dig att hitta lämpliga finansieringslösningar, t.ex ALMI microlån, banklån m.m.
 • Vi har ett brett kontaktnät med en rad myndigheter och företag.
 • Vi kan erbjuda en mentor till nystartade företag. Du kan läsa mer om att bli Adept här.
 • Vi anordnar utbildningar och kompetenshöjande åtgärder som t.ex. seminarium och nätverksbyggande.
 • Du har även tillgång till experter via våra samarbetspartners Tala med din rådgivare så ordnar vi möte.

Vad vi förväntar oss av dig

Att du tror på din idé, förmåga och är beredd att lägga kraft, tid och energi på din dröm om ett framtida företag. Du tar själv nya steg mot eget mellan våra möten. Det är du som kommer göra jobbet, det är du som skall skriva affärsplanen, det är du som måste ta alla kontakter och samla in information, det kommer bli tufft, roligt och lärorikt – VI TROR PÅ DIG!

Några bra saker att tänka igenom innan rådgivningen

 • Varför vill du starta eget?
 • Hur ser din affärsidé ut?
 • Finns det kunder till den vara eller tjänst du vill sälja?
 • Finns det konkurrenter?
 • Vilka kontakter behöver du för att bygga upp ditt företag?
 • Vilka resurser i form av kapital, tid, utrustning, lokal och personal behöver du för att komma igång?
 • Hur ser en första budget ut och vilka finansieringsalternativ har du?
 • Hur påverkas din privata ekonomi av ditt företagande?

Besök gärna våra samverkanspartners

Ensamma kan vi inte skapa tillväxt. Därför har vi en nära samverkan med kommunen, regionen och andra institutioner samt vårt fantastiska näringsliv. Tillsammans med dig och dem gör vi skillnad!

Du som går i tankarna att starta företag, eller som redan är företagare, har stor nytta av våra samarbetspartners. De är lika intresserade av dig och din framgång som vi är. Tala med din rådgivare så ordnar vi ett möte.

Nedan listar vi institutionella partners som kan bidra. Tveka inte att kontakta dem.

ALMI – Innovationsrådgivning, microlån, företagslån, utveckling av etablerade företag

ALMI/IFS – Rådgivning på 30 språk

Företagsservice – din väg in till kommunen. Ger information och vägleder dig så att du lätt kan komma vidare med din idé

Vreta KlusterStor kunskap inom gröna näringar

ESBR – Region Östergötland

Science park Mjärdevi – innovation och teknik i framkant

LiU Innovation – För dig som pluggar på LiU

LEAD – en av Sveriges vassaste inkubatorer som erbjuder dig som har en tech-startup två olika typer av medlemskap där du får professionell hjälp, coachning och möjlighet till kontorsplats

DEMOLA – Utveckla din idé tillsammans med studenter

Företagsjouren i Östergötland – Stöd när företaget krisar

Sidan uppdaterades 2021-11-16

Våra samarbetspartners