Hem

resecentrum i mjölby

Om NyföretagarCentrum i Mjölby

NyföretagarCentrum i Mjölby är en oberoende stiftelse, som genom sin kostnadsfria rådgivning hjälper fler än 400 personer varje år att förverkliga drömmen om ett eget företag. Vår målsättning är att dessa skall bli både framgångsrika och lönsamma. Alla, oavsett bakgrund och nuläge är välkomna att boka rådgivning och vi är den ledande aktören inom detta område.

Vi vill medverka till en företagsstart varje vardag, året runt

Huvuddelen av de som vänder sig till oss är de som är ett år före verksamhetsstart eller under sitt första verksamhetsår. Vi har som mål att bidra till en företagsstart varje vardag, året runt. Av de företag som startar med stöd av vår rådgivning är efter 3 år mer än 86 % fortfarande verksamma och mindre än 1 % av de som valt att avsluta verksamheten har gått i konkurs. Det innebär att av de företag där vi medverkade vid starten under 2016 kommer statistiskt år 2019, 132 ha god livskraftig verksamhet. Något vi är mycket stolta över.

NyföretagarCentrum i Mjölby har bra kontaktnät i näringslivet

NyföretagarCentrum är starkt förankrat i det lokala näringslivet. Att vi finns och kan verka i den utsträckning vi gör är helt beroende av de medel våra sponsorföretag i Mjölby med omnejd bidrar med. Utifrån Stiftelsens principer skall verksamheten finansieras till minst 51 % av det lokala näringslivet. Övrig finansiering erhålls genom att driva projekt åt exempelvis våra kommuner, Tillväxtverket eller EU.

Aktiviteter och event för ökat företagande

Utöver vår basverksamhet, rådgivningen, arrangerar vi även seminarier, nätverksevents m.fl. aktiviteter. Vi deltar i det regionala utvecklingsarbetet beträffande nyföretagande genom East Sweden Business Region som drivs av Region Östergötland. Som ett joint venture med ALMI Östergötland genomför vi det regionala mentorskapsprogrammet på uppdrag av Tillväxtverket.

Om ni har frågor om vår verksamhet, önskar vår medverkan, eller har idéer kring hur vi tillsammans kan stärka nyföretagandet tveka inte att kontakta oss.

Har du en idé – hör av dig till oss redan idag!

GDPR – läs mer här om hur NyföretagarCentrum hanterar dina uppgifter.

Sidan uppdaterades 2020-03-20

Våra samarbetspartners