Hem

Petra & Daniel

BarnboksSlottet

När startade ni?

BarnboksSlottet som bolag startade under augusti i år, men redan under 2015 började idéerna ta vid och målet att få ge ut barnböcker blev allt mer tydlig. Egentligen hade vi jobbat på varsitt håll under lång tid, men trots att vi är släkt så hade vi inte pratat om våra drömmar på det sättet tidigare.

 

Vad gör ni?

Vi skriver och illustrerar barnböcker med målet att alla barn ska känna att de är fria att fantisera om vad de vill. Barn ska tillåtas äga sina egna drömmar och vi vuxna måste lära oss att inte begränsa dem. Vi vill ge ut böcker där alla barn kan känna igen sig, oavsett hur just deras vardag ser ut. Vi vill att alla barn ska ges samma förutsättningar till att drömma stort och fantisera innerligt.

 

Hur fick ni idén?

Det föll sig naturligt när vi började prata om vad vi önskade få lägga vår tid på och även fördelningen av arbetet var given. Petra skriver och Daniel illustrerar, men idéerna kommer från oss båda.

 

Vilka framtidsplaner har ni?

Vi vill ge ut en uppföljare till Irma & Månblommans hemlighet som kommer handla om Irmas möte med det lilla Lustrollet. Dessutom är målet att inom en relativt nära framtid ge ut en bok som beskriver den stora ilskan ett barn kan bära på på grund av saker och situationer som vi vuxna lätt förringar.

 

Vad är bäst med att vara egna företagare?

Vi äger våra drömmar!

Sidan uppdaterades 2019-09-10