Hem

Kerstin Önnebo

Skrivarpodden

 

När startade du? 

Hösten 2016 registrerade jag företaget och fakturerade för första gången, men resan påbörjades tidigare.

Egentligen har jag nog strävat efter att få göra min egen grej sedan jag var barn, men det tog ett gäng år att förstå att det var entreprenörskap jag längtade efter. Sedan skulle det ju en del mod och tajming på plats också.

 

Vad gör du?

Jag är podcastare och framöver förhoppningsvis också romanförfattare.

Sommaren 2014 startade jag ”skrivarpodden – för dig med författardrömmar”

Nu när jag känner mig fri och bekväm i podcastformatet gör jag även podcast på uppdrag åt andra företag. Jag är utbildad fysiker och har tidigare jobbat som ingenjör, så jag har stor bredd och en hel del djup i mitt kunnande och intresse. Jag gör också intervjuer på scen och modererar.

Skrivarpodden har tagit mig till andra kanaler så numera jobbar jag även på youtubekanal, Instagram, Facebook och en blogg under @skrivarpodden.

 

Hur fick du idén?

Författardrömmen har jag haft, närt och förverkligat på sedan 2003 då jag fick min första romanide. Det var just författardrömmen som gav mig kärnan till skrivarpodden, då hade jag under många år konsumerat gigantiska mängder podcast (två årslånga mammaledigheter och mycket pendling).

Jag följde några amerikanska podcasts om kreativt skrivande men tyckte inte att det funkade fullt, för amerikanskt för mig helt enkelt. Jag längtade efter och sökte efter den svenska versionen men hittade den inte. Så då skapade jag den.

 

Vilka framtidsplaner har du?

Jag vill försörja mig och mitt team på mitt samtalande och kreativa skrivande. Sedan vill jag även bygga något slags sammanhang där jag kan få och ge inspiration och styrka till personer som jag mår bra av att vara med.

Bokbranschen i Sverige och världen förändras mycket, berättelser hittar nya vägar och medier, nya berättelser behöver berättas. Jag vill vara med på resan och gärna med fartvinden i ansiktet.

 

Vad är bäst med att vara egen företagare?

Att allt jag gör, gör jag för att jag tror på det och tycker det är viktigt. Företaget är ett sätt att få utlopp för den jag är och det jag vill att göra.

Sidan uppdaterades 2019-09-10