Hem

VAJJE

Jennifer och Joel Hagman Kadri

När startade ni?

Vi började att utveckla vår idé i januari 2019. Företaget startades juli 2019. 

Vad gör ni?

En kort beskrivning av företaget Vajje är att det är det nya utbildningsverktyget för lärare i skolan som främjar goda gärningar och utvecklar elevernas empatiska förmåga. Vajje är ett digitalt och roligt verktyg som bygger på den svenska skolans värdegrundsarbete, samt arbetet för en hållbar utveckling.

Utbildningsmaterialet består av korta videoklipp med en uppmaning i slutet. Uppmaningen kan utföras både under och efter skoltiden. Det kan till exempel vara att eleverna ska hjälpa en skolkamrat med något, eller varför inte att leka/vara tillsammans med någon på rasten som de inte tagit kontakt med tidigare?

Hur fick ni idén?

Joel är lärarstudent och brinner för värdegrundsarbete och pedagogik, Jennifer har arbetat som lärare i 4 år och vi båda har saknat ett enkelt utbildningsverktyg för värdegrundsarbete i skolan. Vi började bolla idéer om hur ett lättanvänt och bra utbildningsverktyg skulle kunna utformas. 

Med inspiration från ”julkalender” kom vi på att det skulle vara små uppdrag som skulle utföras dagligen, under hela läsåret av elever och personal i skolan. Uppdragen handlar om värdegrund, att främja solidaritet och tolerans mellan eleverna. Och så har vi även lagt in att det är viktigt att värna om miljön. För att både göra arbetsverktyget modernt och roligt för eleverna har vi valt att göra Vajje digitalt.

Vilka framtidsplaner har ni?

Framtidsplanerna är att skolor runt om i hela Sverige ska använda Vajje. Våra framtidsplaner är också att skandinaviska länder skall använda Vajje i skolan. 

– Vad är bäst med att vara egen företagare?

Det är spännande och roligt att jobba för sig själv och sitt företag. Att vara egenföretagare gör att vi får friheten att utveckla företaget som vi själva vill. Det gör att vi brinner ännu mer för det vi gör av den anledning att vi alltid kan tillåta oss själva att hela tiden vidareutveckla idén. 

Sidan uppdaterades 2020-04-02