Hem

Kraftigt uppgång för nyföretagandet under februari månad, 22,1 procent fler företag nyregistrerades på Bolagsverket visar Nyföretagarbarometern. Aktiebolagen ökade med 21,9 procent, även enskild firma gick den här månaden mycket starkt, +23,6 procent. Totalt nyregistrerades 7 853 nya företag jämfört med 6 432 motsvarande period 2020.

– Det är flera faktorer som bidrar till att nyföretagandet lyfter, en är att vaccineringen är igång och många räknar med att det ska komma lättnader i restriktionerna framöver och öppna upp. En annan är att fler har förlorat sina jobb under pandemin och startar företag, kommenterar Harry Goldman, VD NyföretagarCentrum Sverige.

Under årets två första månader har 14 221 nyregistretats under 2021, det är en uppgång med 3,7 procent jämfört med 13 717 för samma period för under rekordåret 2020.

Erbjudande för dig som nyföretagare

Här får du ta del av erbjudanden från NyföretagarCentrum Sveriges nationella samarbetspartner som riktar sig särskilt till små- och nyföretagare.
Tryck här för att komma till dina erbjudanden


Digital rådgivning

Vi alla behöver vidta försiktighetsåtgärder med tanke på Coronaviruset. Vill du boka rådgivning hos NyföretagarCentrum Norduppland eller har du en rådgivning inbokad?

NyföretagarCentrum Norduppland erbjuder rådgivningar digitalt eller om så önskas per telefon. Kontakta rådgivare Helena Jonsson mobil 073-806 26 60 eller maila till norduppland@nyforetagarcentrum.se

Har du vistats i något av de värst drabbade områden eller varit i kontakt med någon som har covid-19 ber vi dig ta kontakt med oss innan ditt besök hos oss, för att ta del av erbjudandet om digital rådgivning eller att flytta fram ditt besök.

Man kan också på hemmaplan arbeta vidare med sin affärsplan digitalt på https://affarsplanen.com
Samtidigt uppmanar vi alla deltagare att vara extra noggranna med handhygien och att inte delta i några aktiviteter om man inte känner sig fullt frisk.


Björn Lunden

Björn Lunden är en av våra samarbetspartner som gärna delar sin kunskap med oss, hur du som företagare påverkas av corona, vilken hjälp du kan få, vilka regler som gäller. Det är inte alltid så enkelt att tolka vad som erbjuds och vilka som kan ta del av olika stödåtgärder.

Dessutom bjuder de på massor av frågor och svar längre ner i länken, hittar du inte svar på just dina frågor kontakta rådgivare Helena Jonsson,  mobil 073- 806 26 60 eller till E-post norduppland@nyforetagarcentrum.se

https://www.bjornlunden.se/foretagskunskap/coronainfo-for-foretag


Sidan uppdaterades 2021-03-08

Våra samarbetspartners