Hem

Vi tog steget till eget

Här kan du läsa och inspireras av ett antal härliga människor som tagit steget till eget och nu driver egna företag efter att ha fått rådgivning av oss på Nyföretagarcentrum. Är du också nyfiken och har en bra idé? Då ska du besöka vår hemsida där du kan boka gratis rådgivning. Välkommen, önskar Jimmy, Erika och Sam.

Tack till Affärsstaden East Sweden som låter oss publicera nyheter om våra modiga och kreativa entreprenörer i tidningen.

Historia, böcker och populära stadsvandringar med Peter Kristensson

Norrköpingsbon Peter Kristensson har många strängar på sin lyra. Några av dessa har han rullat ihop och stoppat in i sitt företag Klingbergs Förlag AB. Förlaget där Peter ger ut sina egna historieböcker, huserar även Nättidningen Svensk Historia, sajten Norrköpings historia samt Peters populära stads- och deckarvandringar. Här berättar Peter för Johan Åhlund om hur han tog steget till eget och blev företagare

Swedish Lighthouse – Kurt & Kajsa hittade sin nisch

Chansen att du sett någon av Kurt och Kajsa Sveilis ljuslyktor är ganska stor. Det är nämligen de som ligger bakom ljuslyktorna i form av fyrar som blivit populära och hittat in i många hem.

Kurt och Kajsa är en bra kombination när det gäller företagande. De kompletterar varandra bra och håller precis på att göra sig hemmastadda i sin nya lokal.

NK Bil AB – Nisse och Kent har en bilfirma ihop

Det mesta blir roligare när man är två. Inte minst om man är goda vänner, har ett AB tillsammans, besitter gedigna kunskaper och dessutom har en samsyn på hur företaget ska bedrivas.

Ovanstående är exakt det koncept som Nisse och Kent har anammat då de tillsammans driver bilfirman NK BIL AB.

Killarna tar emot oss i en fräsch bilhall och sätter sig ner i de sköna sofforna för att berätta om hur de tillsammans kom fram till att ta steget till eget.

Christells gåvor och presenter i Norrköping

christells gåvor och presenter tog steget till eget

När det gäller företagande är det av förståeliga skäl bra att hitta en egen nisch där det finns ett behov av de tjänster och produkter som man erbjuder. Just detta är något som Christa och hennes man på Christells gåvor och presenter i Norrköping lyckats med.

Presentbutiken är ljus och fräsch och ligger mitt i Norrköping, och när du kliver in möts du av en mängd olika varor och produkter. Som inte sällan både doftar och smakar utsökt. Och är fint upplagda.

Selerud & Nyberg Spirits AB

Albin Selerud och Anton Nyberg driver tillsammans företaget S&N Spirits AB. Ett företag som växt och börjar ta marknadsandelar inom en allt populärare nisch. Nämligen alkoholfri sprit, samt tonic.

Idén poppade upp när Anton skrev en av Sveriges första drinkböcker med enbart alkoholfria drinkar. En bok som blev uppskattad, tack vare fräscha drinkrecept, ett passionerat intresse och stor kunskap.

Alicias Kostrådgivning & Cykeläventyr

Då var det dags att berätta om Alicia Petersdotter. Norrköpingstjejen som tagit steget till eget och med hjälp av NyföretagarCentrum startat Alicias Kostrådgivning och Cykeläventyr.

Alicia lever sin dröm och har utvecklat sitt företag rejält de senaste åren. Från början låg fokus på kostrådgivning och föreläsningar. Men idag arrangerar hon även MTB-kurser, cykelresor och cykeläventyr, utbildar i teknikträning, kosthållning samt håller företagsevent och läger.

Sidan uppdaterades 2021-06-23

Våra samarbetspartners