Hem

  Årets Nyföretagare

  Utmärkelsen Årets Nyföretagare delas ut av NyföretagarCentrum till ett nystartat företag som har goda möjligheter att utvecklas. För att kunna nomineras till priset ska företaget ha en lovande affärsidé som redan är eller har potential att bli lönsam och verksamheten ska ha startat under den senaste femårsperioden.


  2022

  Nyköping

  Nyföretagarcentrum delar varje år ut priset ”Årets Nyföretagare” i Nyköping till en person som skapat en stabil start, följt sin affärsplan och är en bra förebild. Väljs ut bland de ca 400 företag som årligen startar i kommunen.

  Susanne Sabith har korats till Årets Nyföretagare i Nyköping. Susanne driver företaget Framstegscoachen sedan 2019, https://framstegscoach.se/.

  Juryns motivering:

  Årets Nyföretagare är en varm person med unik kompetens som genom målmedvetet entreprenörskap hittat sin nisch. Med driv, uthållighet och mod har hon skapat förutsättningar att bygga en stark grund i företaget. En strålande stjärna är född på Nyköpings Näringslivshimmel!

  2021

  Gnesta

  Årets nyföretagare i Gnesta är Emma Crossley-Zels, Emma driver Björnlunda Resto, café och restaurang som serverar lunch och à la carte. Vi tipsar om att följa Björnlunda Resta på Facebook, det kommer ni inte ångra.

  Juryns motivering:
  Årets vinnare är en entreprenör som med en imponerade energi och kreativitet tagit Björnlunda Resto till fantastiska höjder. Genom att använda kraften i sociala medier och fresta med de läckraste bilderna har hon skapat en krogmagnet.

  Emma är en företagare som med stort driv tillsammans med övriga företagare på Stationsvägen verkligen satt Björnlunda på besöksnäringskartan!

  En stjärna är född på företagarhimlen som vi med spänning ser fram emot att följa!

  Här hittar du Björnlunda Resto på Facebook.

  Trosa

  Årets Nyföretagare i Trosa heter Johan Wolpher. Johan är entreprenör och en del av Apelago Group som bl a driver gästhamnen i Trosa.

  Juryns motivering:
  Årets vinnare är en entreprenör med blicken mot horisonten och en utveckling som inte verkar ha någon gräns. En företagare med stort driv som ska berömmas och, tillsammans med övriga ägare i bolaget, diplomeras för att verkligen sätta Trosa på besöksnäringskartan. En stjärna är född på företagarhimlen som vi med spänning ser fram emot att följa!

  Apelago erbjuder aktiviteter och events för privatpersoner och företag. Till Apelagos hemsida.


  Oxelösund

  I år har vi två stycken Årets Nyföretagare i Oxelösund. Vi säger stort och välförtjänt grattis till Anna-Karin Ledberg, Anna-Karins Bakstuga och till Lenita Holmgren, Svedlindhs Herr & Dam AB.

  Anna-Karin Ledberg, Anna-Karins Bakstuga

  Juryns motivering:
  ”Årets Nyföretagare har med en fantastisk värme och största möjliga service i en smart”sambo”-lösning med ytterligare 2 företag skapat ett nytt besöksmål på Torggatan 19 i Oxelösund. Samarbetet ger en unik möjlighet att hitta nya målgrupper både i Oxelösund och för tillresande, vi ser med spänning fram mot nästa grepp. En strålande stjärna är född på Oxelösunds Näringslivshimmel!”

  Lenita Holmgren, Svedlindhs Herr & Dam AB

  Juryns motivering:
  ”Att ta över en etablerad butik visar prov på både mod och engagemang. Årets Nyföretagare har i en tid med stora förändringar och utmaningar med energi och kreativitet hittat nya och spännande vägar för att utveckla verksamheten – 3 företag under samma tak på Torggatan 19 har givit en ökad omsättning som imponerar. Verksamheten drivs nu framgångsrikt och lockar kvalitetsmedvetna kunder från när och fjärran. Lägg därtill att Lenita dessutom ger energi till andra genom sitt engagemang i styrelsen för Centrumföreningen i Oxelösund.”


  2020

  Trosa

  Stefan Goudevenos, Cykelgaraget Velocraft AB

  Juryns motivering:

  ”Ett trendsäkert nytt företag där det snabbt rullar på med högsta växeln i. Affärsidén är både klok och innovativ med ledord som ”återbruk” och ”hemma-hos”-service med ett starkt erbjudande för alla.”

  Nyköping

  Terese Brandell, Blomstrande Brandell

  Juryns motivering:

  ”Årets Nyföretagare har genom starkt entreprenörskap skapat ett blomstrande företag som golvat oss alla. Företaget har torgfört sig långt utanför alla givna ramar – en strålande stjärna är född på Nyköpings Näringslivshimmel!”

  Gnesta

  Daniel Bentancor, Gnesta Chark

  Juryns motivering:

  ”Att starta tillverkning av charkuterier i världsklass och etablera en butik med exklusivt sortiment av högsta kvalitet i en kommun av Gnestas storlek visar prov på stort mod och engagemang. Verksamheten drivs nu framgångsrikt och lockar kunder från både när och fjärran.”


  2019

  Oxelösund

  Emanuel Fröberg, Keep Up Agency

  Juryns motivering:

  ”Årets vinnare är en entreprenör med fart i seglen, starkt mål i horisonten och en utveckling som imponerar! Ungt företagande med stort driv som redan kan meriteras med erfarenhet, diplomeras för att sätta Oxelösund på kortet men med en annan metropol som mål – New York!”

  Foto: Keep Up Agencys Instagram

  Gnesta

  Ulla Ceder, Lindsbacka keramik

  Juryns motivering:

  ”Årets företagare har tagit sin dröm och vision hela vägen. Med sin raka och ärliga stil har företagaren visat att både väntade och oväntade kombinationer i utbudet skapar nöjda och köptrogna kunder.

  Årets företagare visar också framgångsrikt att det är möjligt att driva sin ägarledda verksamhet och samtidigt vara engagerad för andras bästa i det lokala näringslivet.”

  Trosa

  Dinah Lennevald och Carl Dufvenmark, Trosa Hot Yoga

  Juryns motivering:

  ”En het affärsidé, inspirerad av östliga influenser, etablerad av två entreprenörer med stor känsla för mänskliga behov. En satsning mitt i prick som skapat en attraktiv plats att besöka om och om igen. En konkret marknadsföring som givit resultat och dessutom skapat en arbetsplats för ett helt team!”


  2018

  Nyköping

  Kalle Gustafsson, Impera i Nyköping Bygg AB

  Juryns motivering:

  ”Årets Nyföretagare har byggt basen runt huset, skapat utveckling kring traditionell verksamhet och står för imponerande tillväxt. Konstruerar nya, innovativa lösningar som helt enkelt blir ”huvudet på spiken”!”

  Trosa

  Emma Salmonsson och Christian Ramefelt, Bravo Webbyrå 

  Juryns motivering:

  ”I Trosa nästan nya men imponerar med erfarenhet, ligger i framkant och erbjuder lönsamma tjänster. En byrå med fokus på långvarigt och lösningar med ett företagsnamn som säger allt – Bravo!”

  Emil Hast

  Gnesta

  Emil Hast, Affärsutveckling och Hållbarhet

  Juryns motivering:

  ”Årets vinnare är en entreprenör i tiden med ett företag som kommer att betyda mycket för många. Långsiktigt hållbart är affärsidén och med en tillväxt som imponerar!”


  2017

  Oxelösund

  Casper Qvarfordt, CQ Städservice

  Juryns motivering:

  ”Entreprenören med stort E – egentligen för ung men spränger alla gränser, ser möjligheter och skapar nya arbetstillfällen. Utförda tjänster ger genomgående 5-stjärnigt beröm. En stor företagare har sett dagens ljus och han tackar säkert Ung Entreprenör för hjälp på vägen!”

  Martin Rentoft

  Nyköping

  Martin Rentoft, Sågteknik i Södermanland AB

  Juryns motivering:

  ”Årets Nyföretagare gör inget nytt men ”Så mycket bättre”! 3-dubblad omsättning imponerar i ett företag som ständigt förstärks med högklassiga leveranser och en servicenivå på topp! Idén är köpt, fibern en viktig del – likaså fukt.”

  Trosa

  Frida och Magnus Jonsson, Bergs Gård

  Juryns motivering:

  ”Årets Nyföretagare har omvandlat DÅTID till framgångsrik FRAMTID! I hönshus, snickarboa och magasin har de med känsla och yrkesskicklighet skapat inbjudande miljöer för boende, fest, friluftsliv och konferens.

  Dessa entreprenörer med fokus på landsbygdsföretagande ser bara möjligheter och frestar med gårdsvandring, köttlåda och ekologisk fruktkorg. Helt enkelt massor av fantastiska besöksanledningar!”

  IMG_0903 2

  Gnesta

  Fredrik Enér, Switch AB

  Juryns motivering:

  ”Ikväll dubbas den bästa av dem alla. Här osar framgång så det ibland luktar bränt, ledord är snabb leverans, nöjd kund och hög service.
  ’Dä ä bara å åk’
  Pannan blir nästa satsning när denna serieentreprenör utvecklar mer och nytt!”


  2016

  Lora_leijoned

  Nyköping

  Lora Leijoned, Din Vårdcentral i Nyköping

  Juryns motivering:

  ”Årets Nyföretagare har en modig och spetsig idé med en varm portion hjärta. Behovet är tydligt, inriktningen nytänkande, samhällsnyttan stor med ett fokus på hela människan.”

  DeborahRosman webb 600

  Oxelösund

  Deborah Rosman, Skärgårdsvåfflan

  Juryns motivering:

  ”Årets Nyföretagare skapade en rutig och vågad succé med salt och söt frestelse. Skärgårdsklippan blev över en natt ett besöksmål av rang! Nu fortsätter denna serie-entreprenör med att flytta in trädgårdsborden i VarDagsRummet och vi anar nästa succé.”

  Christin Alvesund Schedvins-380

  Trosa

  Christin Alvesunds Schedvins 

  Juryns motivering:

  ”Årets vinnare har tagit sig från hobby till företagande i hög fart och etablerat sig snabbt. Med en drivkraft som har lett till leverans av både sött och cellulosa har personen sett till att sprida njutning och kunskap både inom och utanför kommungränsen. Här finner vi någon som gått från ax till limpa eller snarare från idé till verklighet. Eller varför inte från äggvita och ord till skapelser med kvalitet.”

  Sidan uppdaterades 2022-03-16