Hem

Årets Nyföretagare

Utmärkelsen Årets Nyföretagare delas ut av NyföretagarCentrum till ett nystartat företag som har goda möjligheter att utvecklas. För att kunna nomineras till priset ska företaget ha en lovande affärsidé som redan är eller har potential att bli lönsam och verksamheten ska ha startat under den senaste femårsperioden.


2023

Trosa

Tisdag den 13 juni delades utmärkelsen Årets Nyföretagare i Trosa 2023 ut till Nawar Ali Alsayah, ägare av Vagnhärads Frisör. Vi utbringar ett stort och välförtjänt grattis!

Juryns motivering:
”Med en fantastisk värme och en oslagbar servicenivå har årets nyföretagare lyckats skapa en blomstrande verksamhet som idag omfattar två företag. Genom att utnyttja sin sociala förmåga och serviceanda har det skapats ett otroligt populärt mål för kunderna. 

Årets nyföretagare är en imponerande förstagångsentreprenör som har visat enastående energi, kreativitet och dessutom lärt sig det svenska språket på mycket kort tid. En lysande stjärna har fötts på Trosas näringslivshimmel och vi ser med stor spänning fram emot nästa klipp.”

Årets nyföretagare i Trosa 2023

(Med på bild är Mahfouz Hebrawi rådgivare Nyföretagarcentrum Östra Sörmland och Sebastian Strid verksamhetsledare Nyföretagarcentrum Östra Sörmland.)


Oxelösund och Nyköping

Stort grattis till vinnarna av utmärkelsen Årets nyföretagare Oxelösund, respektive Nyköping. Vinnarna presenterades på Nyföretagarfesten torsdag 23 mars.

Anton Nilsson, Upzone och Yunes Adineh, Swelion AB

Oxelösund

Anton Nilsson, Upzone
Juryns motivering:
”Årets vinnare är en ung Skåning och förstagångsentreprenör som med en imponerade energi och kreativitet tagit Jogersö och Oxelösund till fantastiska höjder under de bara 2 år som han varit här.

Genom att använda sin sociala förmåga och serviceanda och frestat med högt uppspända mål har Anton skapat en UPPlevelse som verkligen lyft Oxelösunds aktivitetsutbud både för boende och besökande. En stjärna är född på företagarhimlen som vi med spänning ser fram emot att följa mot nya höjder, fly high Skyeagle!”

Nyköping

Yunes Adineh, Swelion AB
Motivering:
”Årets Nyföretagare i Nyköping har med en fantastisk värme och största möjliga service skapat ett besöksmål långt utanför kommungränsen. Att starta en butik visar prov på både mod och engagemang. Yunes har med stor energi hittat nya och spännande vägar för att utveckla verksamheten som idag består av 3 företag, vilket har givit en ökad omsättning som imponerar.

Vi ser med spänning fram mot nästa grepp. En strålande stjärna är född på Nyköpings Näringslivshimmel!”


2022

Gnesta

Vi säger stort grattis till Årets nyföretagare i Gnesta kommun 2022, ett företag som har använde sig av de fantastiska möjligheter som vi kan erbjuda en nystartad, från rådgivning till att ha en mentor via oss.

Emy Fältskog Rosin & Daniel Rosin
Rosins Trädgård AB

Juryns motivering:

Ett nyfiket och kreativt företag som satsat fullt ut från start och förstått värdet att ha ett bra nätverk som ger trygghet och stöd i företagsstarten. Årets nyföretagare är ett företag som sått sina frön rätt och bidrar till näringslivet i Gnesta kommun. De erbjuder att trädgårdsdrömmar blir verklighet med god planering och noggrannhet.

Trosa

Vi utbringar ett stort grattis till Havrevretens gård – Lova Sima och Tobias Dagöö som korats till Årets Nyföretagare i Trosa. Verksamheten på Havrevreten riktar in sig på Glamping, mat och upplevelser!

Blir du nyfiken så hittar du mer information här.

Årets nyföretagare 2022 i Trosa
Havrevretens Gård AB
Lova Sima och Tobias Dagöö

Juryns motivering:

Med mod, nytänkande och kärlek till platsen har detta företag skapat en möjlighet för fler att få uppleva den sörmländska naturen utan att lämna stora avtryck efter sig utan bara härliga intryck.

Oxelösund

Vi gratulerar Sari Ståhlgren som välförtjänt utnämnts till Årets Nyföretagare Oxelösund. Sari driver företaget Glada Hundar Hundsalong som bla erbjuder tjänster som klippning och kloklipp. Sari är utbildad hundfrisör samt utbildar sig till hundinstruktör.

Årets nyföretagare 2022 i Oxelösund
Sari Ståhlgren, Glada Hundar

https://sarisgladahundar.com/

Juryns motivering:

Årets Nyföretagare Oxelösund är en varm person som genom starkt entreprenörskap skapat nya affärsmöjligheter. Med mod, nytänkande och kärlek till sina kunder har detta företag skapat möjlighet att fler företagare kan verka tillsammans och lämna små och stora avtryck efter sig. En företagare som ställt om på ett framgångsrikt sätt och funnit nya vägar att både nå och träffa kunderna.

Nyköping

Nyföretagarcentrum delar varje år ut priset ”Årets Nyföretagare” i Nyköping till en person som skapat en stabil start, följt sin affärsplan och är en bra förebild. Väljs ut bland de ca 400 företag som årligen startar i kommunen.

Susanne Sabith har korats till Årets Nyföretagare i Nyköping. Susanne driver företaget Framstegscoachen sedan 2019, https://framstegscoach.se/.

Juryns motivering:

Årets Nyföretagare är en varm person med unik kompetens som genom målmedvetet entreprenörskap hittat sin nisch. Med driv, uthållighet och mod har hon skapat förutsättningar att bygga en stark grund i företaget. En strålande stjärna är född på Nyköpings Näringslivshimmel!

2021

Gnesta

Årets nyföretagare i Gnesta är Emma Crossley-Zels, Emma driver Björnlunda Resto, café och restaurang som serverar lunch och à la carte. Vi tipsar om att följa Björnlunda Resta på Facebook, det kommer ni inte ångra.

Juryns motivering:
Årets vinnare är en entreprenör som med en imponerade energi och kreativitet tagit Björnlunda Resto till fantastiska höjder. Genom att använda kraften i sociala medier och fresta med de läckraste bilderna har hon skapat en krogmagnet.

Emma är en företagare som med stort driv tillsammans med övriga företagare på Stationsvägen verkligen satt Björnlunda på besöksnäringskartan!

En stjärna är född på företagarhimlen som vi med spänning ser fram emot att följa!

Här hittar du Björnlunda Resto på Facebook.

Trosa

Årets Nyföretagare i Trosa heter Johan Wolpher. Johan är entreprenör och en del av Apelago Group som bl a driver gästhamnen i Trosa.

Juryns motivering:
Årets vinnare är en entreprenör med blicken mot horisonten och en utveckling som inte verkar ha någon gräns. En företagare med stort driv som ska berömmas och, tillsammans med övriga ägare i bolaget, diplomeras för att verkligen sätta Trosa på besöksnäringskartan. En stjärna är född på företagarhimlen som vi med spänning ser fram emot att följa!

Apelago erbjuder aktiviteter och events för privatpersoner och företag. Till Apelagos hemsida.


Oxelösund

I år har vi två stycken Årets Nyföretagare i Oxelösund. Vi säger stort och välförtjänt grattis till Anna-Karin Ledberg, Anna-Karins Bakstuga och till Lenita Holmgren, Svedlindhs Herr & Dam AB.

Anna-Karin Ledberg, Anna-Karins Bakstuga

Juryns motivering:
”Årets Nyföretagare har med en fantastisk värme och största möjliga service i en smart”sambo”-lösning med ytterligare 2 företag skapat ett nytt besöksmål på Torggatan 19 i Oxelösund. Samarbetet ger en unik möjlighet att hitta nya målgrupper både i Oxelösund och för tillresande, vi ser med spänning fram mot nästa grepp. En strålande stjärna är född på Oxelösunds Näringslivshimmel!”

Lenita Holmgren, Svedlindhs Herr & Dam AB

Juryns motivering:
”Att ta över en etablerad butik visar prov på både mod och engagemang. Årets Nyföretagare har i en tid med stora förändringar och utmaningar med energi och kreativitet hittat nya och spännande vägar för att utveckla verksamheten – 3 företag under samma tak på Torggatan 19 har givit en ökad omsättning som imponerar. Verksamheten drivs nu framgångsrikt och lockar kvalitetsmedvetna kunder från när och fjärran. Lägg därtill att Lenita dessutom ger energi till andra genom sitt engagemang i styrelsen för Centrumföreningen i Oxelösund.”


2020

Trosa

Stefan Goudevenos, Cykelgaraget Velocraft AB

Juryns motivering:

”Ett trendsäkert nytt företag där det snabbt rullar på med högsta växeln i. Affärsidén är både klok och innovativ med ledord som ”återbruk” och ”hemma-hos”-service med ett starkt erbjudande för alla.”

Nyköping

Terese Brandell, Blomstrande Brandell

Juryns motivering:

”Årets Nyföretagare har genom starkt entreprenörskap skapat ett blomstrande företag som golvat oss alla. Företaget har torgfört sig långt utanför alla givna ramar – en strålande stjärna är född på Nyköpings Näringslivshimmel!”

Gnesta

Daniel Bentancor, Gnesta Chark

Juryns motivering:

”Att starta tillverkning av charkuterier i världsklass och etablera en butik med exklusivt sortiment av högsta kvalitet i en kommun av Gnestas storlek visar prov på stort mod och engagemang. Verksamheten drivs nu framgångsrikt och lockar kunder från både när och fjärran.”


2019

Oxelösund

Emanuel Fröberg, Keep Up Agency

Juryns motivering:

”Årets vinnare är en entreprenör med fart i seglen, starkt mål i horisonten och en utveckling som imponerar! Ungt företagande med stort driv som redan kan meriteras med erfarenhet, diplomeras för att sätta Oxelösund på kortet men med en annan metropol som mål – New York!”

Foto: Keep Up Agencys Instagram

Gnesta

Ulla Ceder, Lindsbacka keramik

Juryns motivering:

”Årets företagare har tagit sin dröm och vision hela vägen. Med sin raka och ärliga stil har företagaren visat att både väntade och oväntade kombinationer i utbudet skapar nöjda och köptrogna kunder.

Årets företagare visar också framgångsrikt att det är möjligt att driva sin ägarledda verksamhet och samtidigt vara engagerad för andras bästa i det lokala näringslivet.”

Trosa

Dinah Lennevald och Carl Dufvenmark, Trosa Hot Yoga

Juryns motivering:

”En het affärsidé, inspirerad av östliga influenser, etablerad av två entreprenörer med stor känsla för mänskliga behov. En satsning mitt i prick som skapat en attraktiv plats att besöka om och om igen. En konkret marknadsföring som givit resultat och dessutom skapat en arbetsplats för ett helt team!”


2018

Nyköping

Kalle Gustafsson, Impera i Nyköping Bygg AB

Juryns motivering:

”Årets Nyföretagare har byggt basen runt huset, skapat utveckling kring traditionell verksamhet och står för imponerande tillväxt. Konstruerar nya, innovativa lösningar som helt enkelt blir ”huvudet på spiken”!”

Trosa

Emma Salmonsson och Christian Ramefelt, Bravo Webbyrå 

Juryns motivering:

”I Trosa nästan nya men imponerar med erfarenhet, ligger i framkant och erbjuder lönsamma tjänster. En byrå med fokus på långvarigt och lösningar med ett företagsnamn som säger allt – Bravo!”

Emil Hast

Gnesta

Emil Hast, Affärsutveckling och Hållbarhet

Juryns motivering:

”Årets vinnare är en entreprenör i tiden med ett företag som kommer att betyda mycket för många. Långsiktigt hållbart är affärsidén och med en tillväxt som imponerar!”


2017

Oxelösund

Casper Qvarfordt, CQ Städservice

Juryns motivering:

”Entreprenören med stort E – egentligen för ung men spränger alla gränser, ser möjligheter och skapar nya arbetstillfällen. Utförda tjänster ger genomgående 5-stjärnigt beröm. En stor företagare har sett dagens ljus och han tackar säkert Ung Entreprenör för hjälp på vägen!”

Martin Rentoft

Nyköping

Martin Rentoft, Sågteknik i Södermanland AB

Juryns motivering:

”Årets Nyföretagare gör inget nytt men ”Så mycket bättre”! 3-dubblad omsättning imponerar i ett företag som ständigt förstärks med högklassiga leveranser och en servicenivå på topp! Idén är köpt, fibern en viktig del – likaså fukt.”

Trosa

Frida och Magnus Jonsson, Bergs Gård

Juryns motivering:

”Årets Nyföretagare har omvandlat DÅTID till framgångsrik FRAMTID! I hönshus, snickarboa och magasin har de med känsla och yrkesskicklighet skapat inbjudande miljöer för boende, fest, friluftsliv och konferens.

Dessa entreprenörer med fokus på landsbygdsföretagande ser bara möjligheter och frestar med gårdsvandring, köttlåda och ekologisk fruktkorg. Helt enkelt massor av fantastiska besöksanledningar!”

IMG_0903 2

Gnesta

Fredrik Enér, Switch AB

Juryns motivering:

”Ikväll dubbas den bästa av dem alla. Här osar framgång så det ibland luktar bränt, ledord är snabb leverans, nöjd kund och hög service.
’Dä ä bara å åk’
Pannan blir nästa satsning när denna serieentreprenör utvecklar mer och nytt!”


2016

Lora_leijoned

Nyköping

Lora Leijoned, Din Vårdcentral i Nyköping

Juryns motivering:

”Årets Nyföretagare har en modig och spetsig idé med en varm portion hjärta. Behovet är tydligt, inriktningen nytänkande, samhällsnyttan stor med ett fokus på hela människan.”

DeborahRosman webb 600

Oxelösund

Deborah Rosman, Skärgårdsvåfflan

Juryns motivering:

”Årets Nyföretagare skapade en rutig och vågad succé med salt och söt frestelse. Skärgårdsklippan blev över en natt ett besöksmål av rang! Nu fortsätter denna serie-entreprenör med att flytta in trädgårdsborden i VarDagsRummet och vi anar nästa succé.”

Christin Alvesund Schedvins-380

Trosa

Christin Alvesunds Schedvins 

Juryns motivering:

”Årets vinnare har tagit sig från hobby till företagande i hög fart och etablerat sig snabbt. Med en drivkraft som har lett till leverans av både sött och cellulosa har personen sett till att sprida njutning och kunskap både inom och utanför kommungränsen. Här finner vi någon som gått från ax till limpa eller snarare från idé till verklighet. Eller varför inte från äggvita och ord till skapelser med kvalitet.”

Sidan uppdaterades 2023-06-13