Hem

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag.

 

Här skapar du din affärsplan

Första steget - välkommen till informationsträff

För många entreprenörer har det inneburit ett gott stöd att starta med vår informationsträff. Här får du en allmän orientering i affärsplanen och många tips på hur du kan tänka när du jobbar fram din affärsidé. Efter en informationsträff kan du också vara mer förberedd när du besöker oss för individuell rådgivning. Informationsträffen bokas på motsvarande sätt som rådgivningen här på webbplatsen, välj ”Informationsträff”. Välkommen! Ompublicerad 231208.

Konferens

Ta din verksamhet över till Danmark

Yes you can! Den 5 september 2024 arrangerar NyföretagarCentrum Öresund tillsammans med Sparringspartnerne och Dansk Erhverv en inspirationskonferens för 250 deltagare där du möter många andra nyföretagare och företagare som idag driver verksamhet på bägge sidor av sundet. På plats möter du även experter från Øresunddirekt som ger dig svar på alla dina frågor. Du kan också! Reservera dagen för att tillsammans med våra rådgivare och nyföretagare vara med på denna kostnadsfria konferens på Börsen i Köpenhamn. Du kan föranmäla ditt intresse här redan nu så skickar vi dig mer information när detaljerna är på plats. Kontakta Anne Marbrandt (anne.marbrandt@nyforetagarcentrum.se) om du själv driver verksamhet både i Sverige och Danmark och vill vara en av deltagarna på scenen för att inspirera andra. Publicerad 240322.

Nyhetsbrev ute med påskhälsning och partnererbjudanden

Nu är vårt nyhetsbrev utskickat, denna gång fullt med förmånliga erbjudanden till dig från våra samarbetspartners och också, som namnet antyder, nyheter från den stundande våren. Med detta önskar vi från NyföretagarCentrum Öresund dig en riktigt Glad Påsk! Har du inte brevet i din mailbox kan du läsa det här. Publicerad 240328.

Digits Advisory ny samarbetspartner

Angelica Mattsson Hansåker (bilden) driver tillsammans med sin kollega Florenda Govori företaget Digits Advisory i Höllviken. Det är med stor glädje föreningen välkomnar Digits Advisory som ny silverpartner i tre år.

”Vi tror på det kraftfulla samarbetet mellan nytänkande företag och kompetenta redovisningsexperter” säger Angelica. ”Tillsammans med NyföretagarCentrum Öresund skapar vi inte bara bokföring, vi bygger framtidens affärsframgång. Vi får möjligheten att vara med där idéer möter expertis och där varje företagares resa är vår gemensamma framgångssaga!” Kontaktuppgifter och ditt erbjudande finns här. Publicerad 240310.

Revizion ny samarbetspartner

Revizion drivs idag av entreprenörer för entreprenörer. De är en helhetspartner inom redovisning, rådgivning och ekonomiska företagstjänster med skräddarsydda lösningar som passar kundernas verksamheter och främjar deras framgång. Detta gör de genom engagerade och duktiga konsulter som genom år av erfarenhet byggt upp förmåga och förståelse för affär och ekonomi.

”Vi är oerhört stolta och glada att tillkännage detta fina samarbete tillsammans med NyföretagarCentrum Öresund. Våra värderingar och mål för framtiden ligger i linje med vår ambition att driva våra verksamheter med entreprenören som utgångpunkt och det är i samband med detta som vi har glädjen att presentera ett oslagbart erbjudande” säger deras VD Avni Kalaja som till vardags finns i Höör. Kontaktuppgifter och ditt erbjudande finns här. Publicerad 240310.

Cohabit vinnare av Årets Hållbarhetspris

Nu är prischecken på 10 000 kr utdelad till Cohabit, vinnaren av Årets Hållbarhetspris 2023 i samarbete med Sysav. Såhär löd motiveringen:

”För ett beprövat och efterfrågat concept, där gamla möbler möter nya ägare – Cohabit visar själva essensen av cirkulär ekonomi. Med stor glädje ger vi priset till entreprenörer som visar var skåpet ska stå. Bokstavligen.”

Vaisnavi Srinivasan, Jed Manguera och Max Pangeri lanserade Cohabit år 2022 med målet att göra hållbar konsumtion mer bekväm och tillgänglig genom att tillhandahålla tidigare älskade möbler för uthyrning. Cohabit är en cirkulär möbeluthyrningsverksamhet som riktar sig till studenter i Malmö och Lund-området. Företaget siktar på att expandera till andra större studentstäder inom en snar framtid. Tack till alla som medverkat och ännu en gång stort grattis till vinnaren! Publicerad 240310.

Klartecken för Ferieentreprenör 2024 i Skurup och Vellinge

Skurups kommun och Vellinge kommun erbjuder även denna sommar ungdomar mellan 16 och 19 år chansen att arbeta som Ferieentreprenör – ett koncept som under fyra år utvecklats i samarbete mellan NyföretagarCentrum Öresund och kommuner i distriktet. Under tre veckor får ungdomarna stöd av NyföretagarCentrum Öresund att utveckla sin kreativitet och sina idéer och prova på hur det är att vara entreprenör. De får även lära sig om sina drivkrafter, effektivt teamwork och hur de skriver ett vinnande CV.

Under programmets gång kommer de att inspireras av experter och lokala företagare som delar med sig av sina tips och erfarenheter. Finalen sker genom ett klassiskt så kallat Draknäste där de får pitcha sina idéer och svara på frågor inför en frågvis och stöttande jury. Publicerad 240310.

Ekonomieffekt ny samarbetspartner

”Alla är vi någon gång nyföretagare och att få vara med på resan från ax till limpa är oerhört inspirerade och motiverande för oss på Ekonomieffekt. Första timmen är givetvis kostnadsfri”, säger Filip Måbring, VD, grundare och ny samarbetspartner. Ekonomieffekt erbjuder tjänster och rådgivning inom ekonomi, som ger effekt för småföretagare. De har kontor i Sjöbo men har med sina moderna tjänster hela Sverige som arbetsplats.
Vi hälsar Ekonomieffekt varmt välkomna som samarbetspartner!
Publicerad 230924.

LF välkomnas som guldpartner

LF, mer kända som Länsförsäkringar Skåne, välkomnades som guldpartner under jubel vid NyföretagarCentrum Öresunds sista styrelsemöte för året den 5 december. Jimmie Borgqvist Skacke, Marketing Activation Specialist vid LF bjöds in som hemlig gäst. Under VD-rapporten blev det klart varför. De sista signaturerna sattes på plats och varpå avtalet som löper i tre år trädde i kraft. LF har under en serie år aktivt deltagit i och varit värdar för aktiviteter för föreningens nyföretagare genom frukostträffar, mentorträffar och liknande. De har också gjort poddar och annat med fokus på nyföretagare.

”-Detta är så roligt”, säger Anne Marbrandt, VD vid NyföretagarCentrum Öresund. ”Jimmie och hans kollegor vid LF visar ett genuint engagemang för att nyföretagarna ska få en så bra start som möjligt. Deras erbjudande är väl genomtänkt så att nyföretagaren helt kan fokusera på sin affär under den första tiden, och ändå känna sig trygg när olyckan är framme. LF är en stabil samarbetspartner och samarbetet är laddat med positivitet från båda håll.”
Publicerad 231208

Ordförandeskifte under högtidliga former

Under det välbesökta årsmötet på Residenset den 9 maj förärades avgående ordförande i NyföretagarCentrum Öresund Petra Sörling, VD Rosengård Fastighets AB, titeln Hedersordförande. Motiveringen löd:

”Som föreningens ordförande under tre viktiga år, har Petras genuina personliga engagemang tillsammans med hennes verksamhets omfattande ekonomiska stöd till föreningen haft ett stort inflytande över föreningens fina utveckling och tillväxt. Som ett bevis på föreningens uppskattning har Petra denna dag utsetts till Hedersordförande i NyföretagarCentrum Öresund.”

Diplomet överräcktes av föreningens tillträdande ordförande Inga-Lill Hellberg, VD Skurups Sparbank, och föreningens VD Anne Marbrandt. Publicerad 230910.

Årets Nyföretagare Vellinge 2023 - Peter Björnhage

Under festliga former och inför drygt 100 deltagare korades Peter Björnhage, Bjornhage Consulting AB, till Årets Nyföretagare i Vellinge 2023. Motiveringen till utmärkelsen lyder:

Under 20 år som anställd i ett konsultbolag växte sig tanken på att bli sin egen allt starkare; frihetskänslan, möjligheten att bestämma över sin tid, att sätta sin egen budget och vilka uppdrag man hoppar på. Idag har drömmen infriats och Årets Nyföretagare har även upptäckt att ekonomi, siffror och uppföljning är något som han verkligen brinner för, vilket bidragit till att företaget utvecklas ”gôrbra”. Stort grattis, Peter! Publicerad 230512

Årets Nyföretagare i Malmö 2023 - Elin Berlin

Elin Berlin med företaget Wool & Beyond är Årets Nyföretagare i Malmö 2023. Elin korades under NyföretagarCentrum Öresunds årsmöte på Residenset den 9 maj. Efter att ha lyssnat till Elins resa var det många som återfick skaparlusten, och ”The Ultimate Beginners Beany” var hennes snabba svar på på frågan ”Hur början man om man är nybörjare på stickning?”. Motiveringen till utmärkelsen Årets Nyföretagare lyder: 

”Årets Nyföretagare är en uppstickare som framgångsrikt satsat på sin passion. Hon designar digitala stickmönster på heltid till privatpersoner och garnföretag med försäljning online. Hon ger även workshops och drog över 500 stickare tik Nordiska Muséet, har ett bokkontrakt med ett förlag och visar på en synnerligen god förmåga att sticks ut inom ett nischat område som för många stannar vid en hobby.”    

Varmaste grattis och fortsatt lycka till, Elin! Publicerad 230510.

Årets Nyföretagare i Lomma 2023 - Linda Sjöholm

Under en Club Eget-lunch på Dykeriet i Lomma den 10 maj korades Linda Sjöholm, grundare av Highersense Sweden, som på kort tid har flerdubblat sin yogaverksamhet i Bjärred och Lomma, och som vill göra yoga till en naturlig del av hälsa och vardag.

Så här lyder motiveringen: Highersence har på kort tid byggt upp en gedigen kundbas med yoga för barn, för ungdomar, män, kvinnor, seniorer, högkänsliga, gästklasser m fl. Hos Linda, som har en gedigen bakgrund som HR-chef och ledarskapskonsult, trivs både kunder och samarbetspartners. Grattis Linda, och lycka till även med etableringen i Lund! Publicerad 230513.

Kurser och utbildningar

Våra e-kurser hjälper dig som vill starta företag. Här kan du lära dig allt ifrån ekonomi och bokföring – till marknadsföring och PR.

Anmäl dig till våra E-kurser här

Även online-rådgivning

Välkommen till vår starta eget-rådgivning online! Vi föredrar såklart att träffa dig fysiskt, men förstår om det någon gång kan vara mer praktiskt för dig att ses online. Du bokar tid precis som vanligt och kontaktas sedan av din rådgivare för information om hur ni går tillväga för onlinerådgivning.

Boka din rådgivning som vanligt här!

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>