Hem

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag.

 

Här skapar du din affärsplan

Första steget - välkommen till informationsträff

För många entreprenörer har det inneburit ett gott stöd att starta med vår informationsträff. Här får du en allmän orientering i affärsplanen och många tips på hur du kan tänka när du jobbar fram din affärsidé. Efter en informationsträff kan du också vara mer förberedd när du besöker oss för individuell rådgivning. Informationsträffen bokas på motsvarande sätt som rådgivningen här på webbplatsen, välj ”Informationsträff”. Välkommen! Ompublicerad 230510.

Mentorprogrammet 2023/2024 nu öppet för ansökan

Nu är anmälan öppen för dig som vill delta som adept eller som mentor i Mentorprogrammet 2023/2024. I programmet matchas nyföretagare med mentorer vilket stärker företagsstarten genom ökade kunskaper, insikter och vidgade nätverk – såväl för adepterna som för mentorerna. Läs mer och anmäl dig här. Publicerad 230510.

Ordförandeskifte under högtidliga former

Under det välbesökta årsmötet på Residenset den 9 maj förärades avgående ordförande i NyföretagarCentrum Öresund Petra Sörling, VD Rosengård Fastighets AB, titeln Hedersordförande. Motiveringen löd:

”Som föreningens ordförande under tre viktiga år, har Petras genuina personliga engagemang tillsammans med hennes verksamhets omfattande ekonomiska stöd till föreningen haft ett stort inflytande över föreningens fina utveckling och tillväxt. Som ett bevis på föreningens uppskattning har Petra denna dag utsetts till Hedersordförande i NyföretagarCentrum Öresund.”

Diplomet överräcktes av föreningens tillträdande ordförande Inga-Lill Hellberg, VD Skurups Sparbank, och föreningens VD Anne Marbrandt. Publicerad 230910.

Årets Nyföretagare Vellinge 2023 - Peter Björnhage

Under festliga former och inför drygt 100 deltagare korades Peter Björnhage, Bjornhage Consulting AB, till Årets Nyföretagare i Vellinge 2023. Motiveringen till utmärkelsen lyder:

Under 20 år som anställd i ett konsultbolag växte sig tanken på att bli sin egen allt starkare; frihetskänslan, möjligheten att bestämma över sin tid, att sätta sin egen budget och vilka uppdrag man hoppar på. Idag har drömmen infriats och Årets Nyföretagare har även upptäckt att ekonomi, siffror och uppföljning är något som han verkligen brinner för, vilket bidragit till att företaget utvecklas ”gôrbra”. Stort grattis, Peter! Publicerad 230512

Årets Nyföretagare i Malmö 2023 - Elin Berlin

Elin Berlin med företaget Wool & Beyond är Årets Nyföretagare i Malmö 2023. Elin korades under NyföretagarCentrum Öresunds årsmöte på Residenset den 9 maj. Efter att ha lyssnat till Elins resa var det många som återfick skaparlusten, och ”The Ultimate Beginners Beany” var hennes snabba svar på på frågan ”Hur början man om man är nybörjare på stickning?”. Motiveringen till utmärkelsen Årets Nyföretagare lyder: 

”Årets Nyföretagare är en uppstickare som framgångsrikt satsat på sin passion. Hon designar digitala stickmönster på heltid till privatpersoner och garnföretag med försäljning online. Hon ger även workshops och drog över 500 stickare tik Nordiska Muséet, har ett bokkontrakt med ett förlag och visar på en synnerligen god förmåga att sticks ut inom ett nischat område som för många stannar vid en hobby.”    

Varmaste grattis och fortsatt lycka till, Elin! Publicerad 230510.

Årets Nyföretagare i Lomma 2023 - Linda Sjöholm

Under en Club Eget-lunch på Dykeriet i Lomma den 10 maj korades Linda Sjöholm, grundare av Highersense Sweden, som på kort tid har flerdubblat sin yogaverksamhet i Bjärred och Lomma, och som vill göra yoga till en naturlig del av hälsa och vardag.

Så här lyder motiveringen: Highersence har på kort tid byggt upp en gedigen kundbas med yoga för barn, för ungdomar, män, kvinnor, seniorer, högkänsliga, gästklasser m fl. Hos Linda, som har en gedigen bakgrund som HR-chef och ledarskapskonsult, trivs både kunder och samarbetspartners. Grattis Linda, och lycka till även med etableringen i Lund! Publicerad 230513.

Ferieentreprenör till Skurup och Vellinge

Skurups kommun och Vellinge kommun erbjuder i sommar ungdomar mellan 16 och 19 år chansen att arbeta som Ferieentreprenör – ett koncept som under tre år utvecklats i samarbete mellan NyföretagarCentrum Öresund och Trelleborgs kommun. Under tre veckor får de stöd av NyföretagarCentrum Öresund att utveckla sin kreativitet och sina idéer och prova på hur det är att vara entreprenör. De får även lära sig om sina drivkrafter, effektivt teamwork och hur de skriver ett vinnande CV.

Programmet är en kombination av utbildning, seminarier och möjligheten att driva ett eget projekt under handledning av NyföretagarCentrum Öresunds rådgivare. Ferieentreprenörerna får lära sig ett affärsmässigt förhållningssätt, hur man gör upp en affärsplan och annat inom entreprenörskap. De kommer även få möjligheter att utvecklas på ett personligt plan, genom att de lär sig om sina egna drivkrafter, effektiv samverkan och mycket mer. Under programmets gång kommer de att inspireras av experter och lokala företagare som delar med sig av sina tips och erfarenheter. Finalen sker genom ett klassiskt så kallat Draknäste där de får pitcha sina idéer och svara på frågor inför en frågvis och stöttande jury. Publicerad 230510.

Kurser och utbildningar

Våra e-kurser hjälper dig som vill starta företag. Här kan du lära dig allt ifrån ekonomi och bokföring – till marknadsföring och PR.

Anmäl dig till våra E-kurser här

Covid-19

Välkommen till vår starta eget-rådgivning online! Du bokar tid precis som vanligt och kontaktas sedan av din rådgivare för information om hur ni går tillväga för onlinerådgivning.

Boka din rådgivning som vanligt här!

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>