Hem

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

 

Här skapar du din affärsplan

Första steget - välkommen till informationsträff

För många entreprenörer har det inneburit ett gott stöd att starta med vår informationsträff. Här får du en allmän orientering i affärsplanen och många tips på hur du kan tänka när du jobbar fram din affärsidé. Efter en informationsträff kan du också vara mer förberedd när du besöker oss för individuell rådgivning. Informationsträffen bokas på motsvarande sätt som rådgivningen här på webbplatsen, välj ”Informationsträff”. Välkommen! Publicerad 220216.

Mentorprogrammet 2022/2023 nu öppet för ansökan

Nu är anmälan öppen för dig som vill delta som adept eller som mentor i Mentorprogrammet 2022/2023. I programmet matchas nyföretagare med mentorer vilket stärker företagsstarten genom ökade kunskaper, insikter och vidgade nätverk – såväl för adepterna som för mentorerna. Läs mer och anmäl dig här. Publicerad 220726.

Följ årets hetaste valdebatt live på Nöjesteatern i Malmö 29 augusti

Hur ska Malmö bli Sveriges bästa företagarstad? Företagarna Malmö arrangerar eventet där stadens ledande politiker deltar i en debattpanel där de inför deltagarna och representanter från näringslivet (bl a NyföretagarCentrum Öresunds VD)  får redogöra för sina lösningar inom tre områden:

  1. Hur kan vi öka kommunens service till oss företagare?
  2. Hur kan vi förbättra infrastrukturen för oss företagare?
  3. Kompetensförsörjningen nu och i framtiden.

Delta i eventet på plats (anmälan: https://www.foretagarna.se/event/skane/2022/augusti/malmo_valdebatt22/) och välkommen med i Företagarna för att ta del av andra relevanta events och erbjudanden. Följ Företagarna Malmö på Facebook: @foretagarnamalmo.

ThaiWISE - lokalt lyft för världsarvet Nuad Thai

År 2019 utnämnde UNESCO thaimassage – Nuad Thai – till kulturellt världsarv. Evidensbaserade studier vittnar om problem som thailändska kvinnor stöter på i thaimassageföretag i Sverige. Programmet ThaiWISE mål är att öka kapaciteten för Nuad Thai-företagare att driva och expandera sina verksamheter. Malmömodellen utgår från att när företagare lyckas uppfylla etiska och affärsmässiga standarder från den svenska regeringen och samhället, kommer deras verksamhet att vara lönsam och hållbar. Deltagarna ska ha genomgått minst 150 timmars Nuad Thai-utbildning. De genomgår sedan en onlinekurs om samhällsorientering och en utbildning om företagsetablering. I denna del ges utbildning och individuell rådgivning via NyföretagarCentrum Öresund. Ett särskilt Nuad Thai-certifikat intygar att salongen är en etisk verksamhet som följer svenska regler och lagar, och som godkänts av Miljöförvaltningen i Malmö. Certifikatet intygar också att mottagarna är kvalificerade Nuad Thai-utövare som är erkända av thailändska myndigheter. Publicerad 220110.

Premiär för rådgivning på Minc - The startup house of Malmö

Från augusti har vi glädjen att utöka vår tillgänglighet ytterligare genom att finnas med vår starta eget-rådgivning på Minc – The startup house of Malmö. Här har vi ett fint samarbete i en internationell atmosfär som ger Malmös entreprenörer och i synnerhet blivande startups en första starta eget-grund att stå på, innan de som är skalbara smidigt kan ta steget vidare till Startup Labs, inkubatorn, Fast Track Malmö, Minc Tourism Accelerator eller som företagare på Minc Workspace eller Minc Lounge vilka alla samlas under samma tak. Rådgivningen bokas som vanligt via vår hemsida. Publicerad 210826.

Fler lokala mentorer via Rotarys yrkesnätverk

Ett nytt samarbete med lokala Rotaryklubbar ger NyföretagarCentrum Öresunds nyföretagare utökade möjligheter att matchas med rätt mentor. Flera av våra rådgivare är själva aktiva rotarianer här i Rotary distrikt 2390. Inledningsvis erbjuds mentorskap via klubbarna i Höör, Lomma och Svedala. Förhoppnigen är att samarbetet blir så framgångsrikt att klubbar i hela distriktet och så småningom hela landet vill erbjuda mentorer. Samtidigt välkomnar klubbarna drivna nyföretagare till sina träffar och nätverken utökas på båda sidor; win-win. Rotary är ett globalt yrkesnätverk med 1,2 miljoner engagerade människor med olika bakgrund och erfarenheter. Gemensamt för rotarianer är att de vill mötas, utvecklas och ständigt vidga sina vyer, samtidigt som de vill göra goda insatser för samhället, både här hemma och längre bort. Publicerad 210826.

Skurups kommun satsar på sina nyföretagare

Under våren fick Skurups kommun en ny Näringslivsansvarig, Sahand Kousha. Sahand är väl bekant med NyföretagarCentrums verksamhet och efter föreningens tio trogna år med rådgivning på plats i kommunen för Skurups invånare, och numera även med Skurups Sparbanks VD i styrelsen, tog kommunen beslutet att förnya det goda samarbete som funnits tidigare med NyföretagarCentrum Öresund.

”Från kommunens sida vill kunna stötta företag i olika faser som de går igenom. Nystartsfasen är kritisk och vi ser därför ett samarbete med NyföretagarCentrum Öresund som ett stort stöd på vägen i att hitta rätt i allt man behöver ha koll på som företagare. Det ligger även i linje med kommunens nya Näringslivsstrategi. NyföretagarCentrum erbjuder rådgivning till personer som funderar på att starta eget, mentorsprogram, kurser och utbildningar till nyblivna företagare” säger Sahand.

Beslutet är mycket glädjande och vi ser med stor tillförsikt fram emot att åter göra gemensamma satsningar kring nyföretagandet tillsammans med kommunen, säger NyföretagarCentrum Öresunds VD Anne Marbrandt. Publicerad 210715

Ny rådgivare med klös i Hörby

Då vår rådgivare i Hörby Jens Rosberg når internationella framgångar med sitt eget IT-företag med 50 anställda, lämnar han nu över stafettpinnen till en annan rutinerad Hörbyföretagare – Susanne Hellman Holmström. Susanne är företagare sedan 14 år och har utvecklat sitt företag utifrån sin största passion – katter. Hon kombinerar att vara certifierad kattbeteenderådgivare med föreläsningar och författarskap (8 böcker) på samma ämne. Vi hälsar Susanne varmt välkommen till rådgivarteamet! Publicerad 210530.

Lomma välkomnas som samarbetskommun

Nu stärks det lokala engagemanget ytterligare i Lomma, med stöd från kommunen. Föreningens lokala rådgivare har till dags dato gett 300 rådgivningar till 198 invånare, vilket resulterat i 90 livskraftiga företag i Lomma.

”-För kommunen känns det naturligt att vårt näringslivsfrämjande arbete sker i nära samspel med lokala aktörer och vi vill att våra företagare i Lomma kommun ska få den bästa möjliga starten på sitt företag. Vi är samarbetskommun med NyföretagarCentrum Öresund eftersom de erbjuder rådgivning till de som funderar på att starta eget, mentorsprogram, kurser och utbildningar med mera till nyblivna företagare kommunen.” Så säger Elin Westerberg, chef för Kommunikation och utveckling i Lomma kommun om det samarbetsavtal som nu tecknats.

Marie Nilsson är sedan flera år föreningens lokala rådgivare i Lomma. Publicerad 210530.

Bonde söker turist

Nu deltar vi som rådgivare – och våra samarbetspartners som experter – i Tourism in Skånes projekt med det roliga namnet Bonde söker turist.

Ett 20-tal företag, huvudsakligen inom lantbruk, ska genom vår coachande rådgivning kopplat till fritt valda experttimmar inom olika områden göra en förflyttning mot besöksnäringen under året.

Projektet pågår 2021-2023. Publicerad 210511. 

Ferieentreprenörer 2021

Sommaren 2021 följs fjolårets succé med Ferieentreprenörer upp då en ny kull med ca 40 ungdomar i åldrarna 15-19 år tränas i entreprenörskap och företagsamhet.

Platsen är Carbinen Coworking i Trelleborg och under tre veckor varvas pitchar, affärsplanering och draknästen med presentationsteknik, intervjuträning och teamsamverkan.

Det blir även inspirationsföredrag av gästande entreprenörer mm. Publicerad 210511.  

Kurser och utbildningar

Våra e-kurser hjälper dig som vill starta företag. Här kan du lära dig allt ifrån ekonomi och bokföring – till marknadsföring och PR.

Anmäl dig till våra E-kurser här

Covid-19

Välkommen till vår starta eget-rådgivning online! Du bokar tid precis som vanligt och kontaktas sedan av din rådgivare för information om hur ni går tillväga för onlinerådgivning.

Boka din rådgivning som vanligt här!

Svedala välkomnas som samarbetskommun!

Vi är oerhört glada över att få välkomna Svedala kommun som samarbetskommun. I Svedala erbjuds rådgivning på plats eller online varje vecka, och regelbundet arrangeras Club Eget-träffar i tät samverkan med det lokala näringslivet. Under sommaren engagerade sig föreningen i Sommarchefen – kommunens satsning på företagsamma ungdomar. Svedala har höga ambitioner för näringslivet och tillsammans kan vi göra ännu mer. På bilden Anders Nissen, lokal rådgivare, och Thomas Carlsson, Närings- och turismutvecklare Svedala kommun. Publicerad 200901.

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>