Hem

Om oss

Historik/Bakgrund

Initiativet och starten av Jobs and Society kom till Sverige via dåvarande Volvochefen, P G Gyllenhammar, med tankar och idéer från Aspen Institute i USA. 1985 startade NyföretagarCentrum i Sverige i Källinge, Blekinge, efter en engelsk förebild (Enterprise Agencies) för att motverka effekterna av industrinedläggning. Allt för att stimulera ekonomisk utveckling.

Successivt har antalet NyföretagarCentrum ökat i landet. Idag finns NyföretagarCentrum i över 200 kommuner. Vart tionde företag i Sverige startas genom NyföretagarCentrum och mer än 250 000 företag har startats genom åren. Genom NyföretagarCentrum med dess utvecklade metodik och verktyg startas företag med högre överlevnad och högre lönsamhet.

Idag är den svenska NyföretagarCentrum-modellen en förebild för en rad länder i Europa.

Nyföretagarcentrum Roslagen 

Verksamheten i Roslagen startade 2008. Nyföretagarcentrum är en ideell organisation som sponsras av Norrtälje kommun samt ett antal företag och banker i Roslagen.

Vår primära uppgift är att hjälpa och stötta dig att komma igång med din företagsverksamhet. Vi erbjuder rådgivning, mentorskap, utbildning i form av kurser och temakvällar.

Idag har vi två stycken rådgivare. Vi har även ett nära samarbete med Roslagsmentorerna och Företagslabbet. Roslagsmentorena är en förening med ändamål att stimulera och stödja näringslivet i Roslagen genom att ge råd, stöd och operativ hjälp till dess företagare. Våra klienter har möjlighet att erbjudas mentorskap genom att använda deras samlade kompetens. Företagslabbet i sin tur, hjälper dig att utveckla ditt företag. Hos Företagslabbet får du hjälp att testa, utmana och utveckla din affärsidé!


NyföretagarCentrums lokaler, Campus Norrtälje.


Våra lokaler finns på Campus

Besöksadress: Kaserngatan 1, 4 tr. Norrtälje

Postadress: Kaserngatan 1, 761 46 Norrtälje

> Öppna karta

Styrelse

Vice Ordförande:
Ronny Andersson


Övriga ledamöter:
Tommy Kårlin
Thomas Ackelman
Susanne Granström
Frida Karlsson
Diana Israelsson
Johan PerssonSidan uppdaterades 2024-02-19

Våra lokala sponsorer