Hem
Inspirationsträffar hösten 2023

Bästa starten på din företagsresa!

Kom på vår inspirationsträff och få värdefulla tips som hjälper dig att undvika misstag och som ger dig en riktigt bra start!
Vi riktar oss till dig som funderar på att starta eget eller nyligen startat din företagsresa.

Kvällen innehåller bland annat:

– Presentation NyföretagarCentrum
– Affärsidén
– Affärsplanen
– Viktig information
– Framgångsfaktorer
– Stöd i starten

Vår förhoppning är att du ska känna dig mer redo och inspirerad att starta och driva ditt företag!
Träffen är kostnadsfri men anmälan krävs.

Läs mer och anmäl dig här!

Träffa våra rådgivare!

Går du och bär på en dröm om att våga starta företag och är i en situation där det är möjligt? Vi hjälper gärna dig att bli redo! Du får träffa en av våra rådgivningsexperter och du kan passa på att ställa dina frågor.

Rådgivningen är kostnadsfri och mer information om tider och platser samt länk till bokningen hittar du via länken. Välkommen till oss på rådgivning!

Boka rådgivning här!

Framtidscoachen bollplank till Grön Bemanning

Efter många år som anställd grundade Rickard Melin Sant sitt företag Grön Bemanning för 1½ år sedan.
–Jag inser nu efter att jag har startat företaget att detta skulle jag gjort för länge sedan. Men bättre sent än aldrig, säger Rickard och skrattar.

Tanken med Framtidscoachen är att ge företag i Familjen Helsingborg kostnadsfri coachning utifrån just det enskilda företagets behov.
–Det känns tryggt med ett bollplank för min rådgivare sitter på väldigt mycket kunskap, både vad gäller ekonomi och företagsstrategi. Samma gäller min mentor. Alla sträcker ut en hand och vill hjälpa mig, det känns fantastiskt, säger Rickard.

Rickards tankar om Framtidscoachen

Ida Lundahl

Framtidscoachen ger andra infallsvinklar på verksamheten

Ida Lindahl är 28 år och driver sedan 2020 webbyrån Webblix i Klippan och hon tycker att ett externt bollplank som Framtidscoachen är bra för att hon får helt nya ögon som tittar på hennes verksamhet. Någon som vågar utmana från en annan vinkel eller hjälper till att säkerställa att hon får med alla delar och inte missar något viktigt i sin strategi genom att ställa kontrollfrågor.

Mest nytta tycker Ida att hon haft av att hennes coach gett henne en annan synvinkel på verksamheten. Och att det är någon som har erfarenhet från coachning av andra verksamheter.
–Med hjälp av min Framtidscoach har jag vidareutvecklat mina tankar och fått fler infallsvinklar som gör att jag kan ta ett annat håll än det jag hade tänkt från början med min verksamhet. Det känns även betryggande när jag vet att personen jag pratar med har koll. Det känns bra att veta att om jag har något jag undrar över, kan jag alltid höra av mig och fråga mellan coachningarna. Jag har någon att resonera med när jag behöver, säger Ida.

Genom Framtidscoachen arbetar våra rådgivare med coachning av redan etablerade företag som behöver stöd vid t ex omställning, anställning eller som har behov av att vidareutveckla sitt företag.

Idas erfarenheter av Framtidscoachen

Teodor Isaksson och Fredrik Kocon

Mötesplatser strategi för stöd till företagare i Svalöv

NyföretagarCentrums rådgivning till företagarna är en del av den vägledning som erbjuds ute i de 6 centralorterna i Svalövs kommun.

–För utvecklingen av både nya och etablerade företagare, är det väldigt viktigt att man kan få den hjälpen man behöver vid rätt tidpunkt. I det sammanhanget blir aktörer som NyföretagarCentrum ett naturligt tillskott. Jag tror mycket på att titta på varje individuellt företags utmaningar och driva utvecklingen därifrån. Även om vissa regler är gemensamma blir det ofta någon form av specialanpassning för det enskilda företaget, säger Teodor Isaksson, näringslivskoordinator i Svalövs kommun.

Teodor ser även NyföretagarCentrum som en av deras mötesplatser och där vi, genom vårt partnerskap, kan hjälpa företagen med allmänna eller specifika frågor.

Här kan företagarna få hjälp

Göran Pelvén, Dunkerstifelserna

Nyckeln till vårt välstånd är företagsamheten

– Som etablerat företag gör man en väldigt god gärning och man bidrar till samhällets utveckling genom att underlätta företagandet genom att stötta NyföretagarCentrum ekonomiskt. Alla företag har varit små en gång i tiden och ur nystartade företag kommer det ett och annat företag som lyckas och kan bli riktigt stort. Ju fler företag det startas desto större är sannolikheten att några av dem blir riktigt bra.

Det borde nästan vara en självklarhet om man är ett etablerat företag att bidra till att skapa nya företag. Jag skulle vilja säga att det nästan är en skyldighet att man betalar tillbaks lite. För någonstans längs vägen har man förmodligen själv fått hjälp om man tänker efter. Det är lite payback time och det är relativt blygsamma belopp det handlar om för att kunna stötta den här viktiga verksamheten som NyföretagarCentrum bedriver, säger Göran Pelvén, verkställande chef för Dunkerstiftelserna.

NyföretagarCentrum är till för alla

Årets Unga Nyföretagare 2022 finns i Örkelljunga!

Vi säger stort grattis till Marah Esmaeil som driver DIN Bildemontering I Örkelljunga AB och som blivit utsedd till ”Årets Unga Nyföretagare 2022”. I juryn sitter NyföretagarCentrum Sverige, Fortnox samt Citibank.

Hur känns det att bli utsedd till Årets Unga Nyföretagare Marah?
Stort och ärofyllt! Jag blev så otroligt glad när jag fick reda på nyheten. Känns overkligt! Det känns riktigt hedrande att vara Årets Unga Nyföretagare.

Läs mer inkl juryns motivering

Partnerskap gynnar företagare

Samarbetet mellan Klippans kommun och NyföretagarCentrum Skåne Nordväst går långt tillbaka.

-NyföretagarCentrum har en kompetens som inte vi besitter och vi har inte heller riktigt den tiden som skulle behövas. I vissa fall känner vi även de personer som vill starta företag och då är det inte vi som ska sitta och bedöma om deras affärsidé håller eller inte. Det är en lång process och det viktiga är att individen kommer fram till om den håller eller inte och det gör man bl a med kostnadsfritt stöd från NyföretagarCentrum. Men naturligtvis vill vi gärna träffa alla de som blir nya företagare i Klippan, fortsätter Anders.

-På näringslivsenheten jobbar vi med många andra delar. Det är bra att det är en partner som arbetar med de här bitarna så att de som vill starta eget inte tror att de kan vända sig till oss på kommunen om det. Tvärtom är det en styrka att vi kan koppla på NyföretagarCentrum där vi inte själva hinner med eller inte har den rätta kompetensen. Det är spetskompetensen ni besitter som vi vill komma åt och det är en stor fördel att vi kan koppla in en oberoende part som är proffs på just detta, fyller Burim Nikqi i.

Läs mer om partnerskapet!

Caxton Njuki

Lagom har aldrig varit ett alternativ för världens bästa mentor!

För 12 år sedan startade världens bästa mentor Caxton Njuki sitt företag, Caxton Sports Management och tacksamheten för hjälpen han fick i starten av NyföretagarCentrum framkommer flera gånger under föreläsningen på Ravinen i Båstad dit han är inbjuden som föreläsare med anledning av att Båstad utsågs till Årets företagarkommun 2020.
-Jag lever min dröm och jag har själv valt det, säger Caxton Njuki.

2010 utsågs han till Årets företagare i Sörmlands kommun och han poängterar hur viktigt det är att vi känner oss sedda, betydelsefulla och kompetenta. Sedan 10 år tillbaka är han mentor på NyföretagarCentrum. Ett uppdrag som 2021 gav honom titeln Världens bästa mentor. Han sitter dessutom med i 9 olika styrelser.

Låt dig inspireras av Caxton!

Cäthe Green

Möt Cäthe Green, vår nya koordinator för mentorsprogrammet!

Vi hälsar Cäthe Green varmt välkommen i rollen som koordinator för vårt mentorskapsprogram. Precis som övriga kompetenser på NyföretagarCentrum driver Cäthe själv eget företag, Projektbyrån Green, sedan drygt 10 år tillbaka.

Med sin fingertoppskänsla för organisation och ett stort driv att bidra till bra mötesupplevelser ser vi fram emot att Cäthe tar sig an årets nya mentorsgrupp som startar upp den 26 september.

-Det ska bli jätteroligt att få ta sig an det här uppdraget och jag ser jättemycket fram emot att axla rollen som koordinator, säger Cäthe med stor entusiasm.

#mentorsprogram #mentorskap #adept #nyföretagarcentrum #egetföretag #startaeget

Läs en längre intervju med Cäthe här!

Susanne Brandeby

Framtidscoachen - ett effektivt sätt att nå målen

– Framtidscoachen för mig är ett sätt att nå mina mål med minimal tidsförlust och energi. De som varit med och coachat andra har ju stor erfarenhet kring vad en nystartad företagare behöver ha koll på och guidar oss i rätt riktning, berättar Susanne Brandeby, grundare till Design by Brandeby i Ängelholm.

Ofta kommer ordet ensamt upp i samtal med nystartade egenföretagare. Visst kan det vara ensamt att på egen hand starta upp sin verksamhet, man är själv om att ta beslut och ofta finns inte ekonomin för att kunna ta hjälp i början. Vilken tur att det då finns vissa saker som faktiskt är helt kostnadsfria – som ett bollplank i form av en neutral företagscoach och rådgivare via Framtidscoachen!

Så har Susanne fått hjälp av Framtidscoachen

Annika Borgelin Vd Båstad Turism och Näringsliv

NyföretagarCentrum viktig spelare för företagen som etablerar sig i Båstad

NyföretagarCentrum är en jätteviktig spelare för våra företag i Båstad, säger Annika Borgelin, VD på Båstad Turism & Näringsliv.

NyföretagarCentrum besitter en jättestor kunskap och kompetens kring att starta upp och driva företag. Det handlar verkligen om att ni kan tillföra något till vårt näringsliv och som vi har stor nytta av. Därför är vi partner.

Det är väldigt uppskattat när NyföretagarCentrum kommer ut lokalt och det är då vi får våra företagare att haka på och det brukar bli lyckade träffar med bra uppslutning.

Så samarbetar vi med Båstad

Thomas Frenning mentor på NyföretagarCentrum Skåne Nordväst

Mentorskapet får även mentorn att utvecklas

En av NyföretagarCentrum Skåne Nordvästs viktiga mentorer är Thomas Frenning som varit mentor hos oss i över 10 år. Han har blivit utsedd till Årets mentor inte bara en utan tre gånger under de här åren. Vi är naturligtvis både imponerade och nyfikna på det engagemang som Thomas har i sin roll som mentor och för sina adepter men också på vad som är det mest intressanta med att vara mentor gång på gång och om det finns några utmaningar med rollen.

Så är det att vara mentor!

Annika Nilsson_perstorps-kommun_small

NyföretagarCentrum tillför en bättre start

Anledningen till att Perstorps kommun anlitar NyföretagarCentrum för företagsrådgivningen och är partner handlar för det första om att rådgivarna där är eller har varit egna företagare och därmed vet vad man pratar om och hur det faktiskt är att driva företag.

-Det är också en opartisk rådgivare som inte är kommunen och det tycker jag är väldigt viktigt. Använder man NyföretagarCentrum så tillför det en extra kontroll före start. Ibland är det ganska lätt att springa på när man har sin entreprenörsdröm, här får man möjlighet att göra det från grunden och redan från början kunna förutse saker lite längre fram. Göra det by the book, stegvis och inte bara rusa på. Det är som jag brukar säga, att underlaget och grunden är det viktigaste för dem, säger Annika Nilsson, Näringslivschef i Perstorps kommun.

Läs Annikas tankar om partnerskapet

Frida Nilsson_Örkelljunga Näringsliv

"Man ska göra det man är bäst på!"

Vi gör det genom att samarbeta med en aktör som är proffs på att hjälpa människor att starta företag eller kanske ge dem rådet att inte starta. Örkelljunga kommun stärker sig genom att samverka med NyföretagarCentrum Skåne Nordväst på detta område. Det är en win-win för alla, säger Frida Nilsson, VD för Örkelljunga Näringsliv som säljer näringslivstjänster till Örkelljunga kommun.

Läs mer om samarbetet i Örkelljunga

Susann Cardell, näringslivschef på Åstorps kommun

Nyföretagandet är väsentligt för möjligheten till nya samarbetspartners

-NyföretagarCentrum har den professionaliteten i de här frågorna som krävs för att kunna stötta företagare i olika situationer framåt och man har uppdaterad koll på de stödsystem som finns. Som partner är den stora fördelen att vi får tillgång till den här uppdaterade professionella hjälpen och kan erbjuda den till de som vill starta företag, säger Susann Cardell, näringslivschef på Åstorps kommun som är partner till NyföretagarCentrum.

Sagt av Susann om partnerskap & företagande

Magnus Lidström, rådgivare på NyföretagarCentrum Skåne Nordväst

Möt vår nya rådgivare Magnus!

Vi säger välkommen till ytterligare en ny rådgivare, Magnus Lidström. Enligt honom handlar uppdraget som rådgivare mycket om att inspirera till företagande och han tycker det är kul att kunna få möjligheten att ge något tillbaka.
-Jag har haft folk som inspirerat mig till att våga ta vissa steg, både utbildningsmässigt och jobbrelaterat. Kan jag bidra till att någon vågar ta steget eller tror på sin idé lite mer eller kanske ser brister som går att korrigera, kan jag ge något tillbaka så blir det kul. Jag är själv väldigt tacksam mot dem som hjälpt mig på den här resan, säger Magnus.
Magnus tycker också det ska bli kul att se vad folk har för idéer. Primärt kommer Magnus att ta hand om rådgivningarna och träffarna i Höganäs. I artikeln kan du läsa Magnus 5 bästa tips till blivande företagare.

Magnus 5 bästa tips till blivande företagare

Magnus Ramberg på advokatbyrån Lindahl

Näringsliv skapar näringsliv

-I grunden är NyföretagarCentrum ett bra exempel på kraften i goda, privata initiativ. Det är ytterst skapat av och till stora delar finansierat av näringslivet. I syfte att födanytt näringsliv – näringsliv skapar näringsliv. Det är en fin tanke och görs egentligen inte för omedelbar kommersiell vinning utan i tron på styrkan i ett rikt och förnyande näringsliv i regionen, säger Magnus Ramberg, advokat på Lindahl och den som introducerade advokatbyrån som partner till NyföretagarCentrum i slutet av 90-talet. Partnerskapet har löpt på sedan dess och Magnus har dessutom suttit i NyföretagarCentrums styrelse från 2000 till 2017. Magnus håller dessutom i juridikföreläsningen för mentorsprogrammets adepter varje år.

-Vi vill göra juridiken så enkel och begriplig som möjligt för våra klienter istället för att krångla till den med svåra ord och långa beskrivningar, förklarar Magnus och vad känns mer passande att valspråket och förhållningsättet inom advokatbyrån Lindahl är “no nonsens”.

Advokatens 3 tips till nya företagare

Elinor Franchetti på E-Commerce Park

E-handeln lockar många nya entreprenörer

Helsingborg är en av Sveriges mest e-handelstäta städer och e-handeln är fortfarande på stark uppgång. Det lockar många helt nya entreprenörer vilket gör samarbetet mellan Helsingborgs community för e-handlare, E-commerce Park of Sweden och NyföretagarCentrum Skåne Nordväst både självklart och gynnande för regionens nystartade e-handelsbolag.

”Tillsammans täcker vi hela registret av vad en nystartad företagare behöver”, säger Elinor Franchetti, Community Manager på E-Commerce Park om samverkan. Sedan starten 2015 har E-Commerce Park växt stadigt i takt med att antalet företag och medlemmar stigit. I nuläget består communityn av nästan 200 st e-handelsaktörer.

Samverkan stödjer e-handlare

Anna Claesson

Rådgivare ska både validera och inspirera

Anna Classon, näringslivschef i Landskrona stad ser NyföretagarCentrum som en del i det ekosystem som finns för att gemensamt stötta nyföretagare och att en samverkan mellan de olika organisationerna är bra.
-Om det är NyföretagarCentum, Landskrona stad eller en annan aktörs insats som leder till en nyetablering, det spelar mindre roll. Det viktiga är att det finns olika aktörer som kan ge stöd och inspirera entreprenörerna som kommer till oss.

Rådgivare ska validera & inspirera

Genom Lottenlund Estate säljer Tina smakupplevelser, inte bara vin

Hur är det att vara kvinnlig företagare i en mansdominerad bransch? Och hur kommer man på tanken att starta en vingård och ett destilleri i skånska Allerum? -Det är väldigt spännande att få vara med och utveckla den svenska vinbranschen som kvinna och jag har flera kvinnor i mitt vin-nätverk i Sverige. Jag har arbetat i en mansdominerad bransch i 17 år och är ganska van vid det. Det gäller att man tar för sig så går det alldeles utmärkt, berättar Tina Berthelsen på Lottenlunds Estate.

För Tina och hennes sambo väcktes en önskan om att kunna slå upp fönstren och blicka ut över en vingård under en resa i Toscana 2010. Men inte i Italien, utan på hemmaplan i Allerum. Är du nyfiken på att läsa mer om vinmakeriet i Allerum och Tinas tankar om företagande?

Läs mer här!

Ing-Marie Rundwall

I huvudet på en prisad mentor

Vad innebär det att vara mentor och handlar det bara om att ge när man går in i en mentorsroll? Vi tog chansen att höra vad Årets mentor 2021 Ing-Marie Rundwall har att säga om detta och om sitt engagemang som mentor åt NyföretagarCentrum Skåne Nordväst. Ing-Marie definierar en mentor som någon som får människor att växa och utvecklas och våga omsätta sina tankar till handling.

-En del handlar om att få följa en annan människas tankar, mod, svackor, glädje. Att få vara nära en annan människa som gett sig ut på en utvecklingsresa. Det är nästan så att man själv känner att man sitter med på resan, berättar Ing-Marie Rundwall.

Ing-Marie Rundwall berättar om hur det är att vara mentor

Bengt Fellbe Bjuvs kommun

Ha inte för bråttom och ta den hjälp du kan få!

Vår partnerresa fortsätter och turen har kommit till Bjuvs kommun som varit partner till NyföretagarCentrum under 10 års tid och vi träffar Bengt Fellbe som arbetat med näringslivsfrågor i Bjuvs kommun de senaste 12 åren för att fråga vad som är den största anledningen till Bjuvs långa engagemang och partnerskap till NyföretagarCentrum?

-Anledningen är att NyföretagarCentrum fyller en funktion som vi i Bjuv och många andra kommuner varken har resurser, tid eller i viss mån kompetens att fylla fullt ut. Vi tycker det fungerar bra med NyföretagarCentrum. Att hjälpa till och stödja nystartare för att bredda eller öka näringslivet eftersom företagandet är viktigt för alla.

Vilket råd ger du till de företagare som tar kontakt med dig?
-För många företag, som jag vägleder till NyföretagarCentrum, handlar det om att inte ha för bråttom, utan man ska ta sin tid och göra sin läxa. Man ska ta nytta av den hjälp som vi faktiskt tillhandahåller.

Hela intervjun med Bengt läser du här!

Wihlborgs_Magnus-Lambertsson

Tillsammans kan vi utbilda och hjälpa nya företagare

Det är lätt att tro att ett fastighetsbolag främst vill ha stora hyresgäster som hyr stora lokaler på långa kontrakt. Men ett samtal med Magnus Lambertsson, Wihlborgs regionchef i Helsingborg, ger en annan bild av varför just småföretagarna är viktiga kunder för Wihlborgs Fastigheter.

-Småföretag är egentligen vår kärnaffär. Visst har vi stora hyresgäster också men om vi tittar på hur det såg ut för oss i Helsingborg förra året var vår snittuthyrning under 200 kvm styck. Då är det mindre företag med 2 till 5 eller 6 anställda vi pratar om. Utan nya företag i regionen tappar vi möjligheten att växa vår affär. Därför är NyföretagarCentrum en naturlig partner till oss.

Läs vidare om Wihlborgs partnerskap

Bo Nilsson, grundare av A Sustainable Tomorrow

Tre tips för att börja arbeta med de Globala hållbarhetsmålen!

Hållbarhetsomställningen går för sakta och vi behöver arbeta mer strukturerat varje dag. Som småföretagare kan det vara svårt att sätta sig in i vad jag kan göra och vad jag ska göra. Eftersom tid ofta är en bristvara blir det ännu viktigare att göra rätt saker, men framför allt att BÖRJA göra saker. Vi tog hjälp av Bo Nilsson, grundare av A Sustainable Tomorrow, för att försöka skapa en bild av vad du som småföretagare behöver göra.

Det behövs framför allt tre saker för att genomföra en förflyttning av det här slaget; insikt, kunskap och motivation.

?Din kunskapsnivå – Vad kan du? Gör en inventering!
?Insikter – Vilka är utmaningarna? Vad måste du lära dig mer om?
?Börja med en 10-lista – 10 saker som du/ni enkelt kan ändra på i ert företag. Gör dessa, mät och följ upp. Planera vad som kommer att krävas för att nå målen och premiera, fira, när ni når dem.

Läs artikeln i sin helhet och ta del av Bo Nilssons checklista som finns på vår hemsida.

Jag vill lära mig mer om de Globala målen!

Bart_steijaert_nyföretagarcentrum

NyföretagarCentrum är en framgångsmaskin!

Bart Steijaert, VD för Helsingborgs Hamn och styrelseledamot i NyföretagarCentrum Skåne Nordväst sedan 2021. Bart, vem är du, varför engagerar du dig i NyföretagarCentrum och vilken nytta tycker du NyföretagarCentrum tillför till det nordvästskånska näringslivet?

”I hela mitt liv har jag jobbat med logistik och transport, ofta med inslag av utveckla nya terminaler och operationer i olika länder i Europa. Jag tror det är viktig att alla människor får möjlighet att förverkliga sina drömmar genom att studera, jobba eller att starta ett företag. NyföretagarCentrum är ett fantastisk stöd i den processen och jag vill gärna bidra till det. NyföretagarCentrum hjälper människor att komma igång och att bli framgångsrika. NyföretagarCentrum är helt enkelt en framgångsmaskin!”

Här är hela vår styrelse

Anneli Ödén verksamhetsledare NyföretagarCentrum Skåne Nordväst

Så utvecklas starka företag

Vår rådgivare och verksamhetsledare Anneli Ödén delar med sig av framgångsfaktorerna för att bygga starka företag som överlever och utvecklas. NyföretagarCentrum har en process med ett 20-tal punkter som du som företagare behöver ha tänkt igenom innan de kommer på rådgivning. Punkterna använder sig rådgivarna av i samtalet med dig men varje rådgivning är givetvis individuell.
– Vi utgår alltid från var företagaren befinner sig och själva affärsidén, berättar Anneli.

Läs mer om Annelis kloka råd för starka företag

Mentorsträff november 2021

Inspirerande mentorsträff

Veckan inleddes med en energigivande mentorsträff hos Swedbank där adepterna först träffades för en stunds nätverkande och sedan blev det säljinspiration med Philippe Hägg från Nerds of Sweden. Tack för alla goda råd!

Läs mer om vårt mentorsprogram

Anders_Yllfors_boxon

Värdet av att vara partner till NyföretagarCentrum

För Anders Yllfors, operativ styrelseordförande i Boxon, känns det angeläget att öka kunskapen om värdet av att vara partner och att bidra till den viktiga verksamheten som NyföretagarCentrum bedriver. Största anledningen till att Boxon är partner handlar om att bolaget är byggt av entreprenörer och fortfarande har mycket entreprenörsanda kvar.

– Därför vill vi vara med och supporta det och när tiden inte räcker till för att göra det själv är det rätt naturligt att man supportar en organisation som arbetar med precis det. Som bygger framtida bolag, framtida entreprenörer och ser till att de får en bra start. Det är det huvudsakliga skälet till vårt engagemang. Sedan tycker jag att det är viktigt att vi som företag bidrar och stödjer i närregionen, säger Anders Yllfors.

Intervjun med Anders hittar du här

NyföretagarCentrum Skåne Nordvästs styrelse 2021

Vår styrelse brinner för entreprenörskap!

För att på ett så bra och konstruktivt sätt som möjligt stödja och utveckla nyföretagarmiljön i Nordvästra Skåne behövs en stark förankring i näringslivet. Mixen från olika branscher och organisationer är viktig för att få den bredd vi eftersöker i vår styrelse.

Vår styrelse brinner för entreprenörskap och har både bred och lång erfarenhet samt goda kontakter med näringslivet i regionen. Vi tar dem på pulsen och får ta del av deras tankar kring företagande, nyttan med NyföretagarCentrum och varför fler partners behövs för att utveckla det Nordvästskånska nyföretagandet ytterligare.

Här presenterar styrelsen sig

Anna Nilsson Höganäs Kommun

Höganäs kommun vill bidra till företagens utveckling

Höganäs kommun vill bidra till företagens utveckling. ”Därför är det är naturligt att vi som kommun samarbetar med en organisation som jobbar med rådgivning och nyföretagande men även det som kommer efter att man har varit nyföretagare och att vi kan erbjuda den här kvalitativa tjänsten för både dem som vill starta företag men också de som vill driva och utveckla sina företag. Vi kan bistå med mångt och mycket men det är också bra att ha en annan plattform och en annan neutral partner som ett gott komplement”.

Läs intervjun med Anna Nilsson, näringslivschef i Höganäs kommun.

Eva-Brundin-Tergent

Som partner blir man glad om det etableras framgångsrika företag i stan

-Som partner bidrar du till att vår del av landet utvecklas, säger Eva Brundin på Tergent som är en av NyföretagarCentrums viktiga partners.
Eva tycker att partnerskapet är ett väldigt bra sätt att få vår del av landet att både växa och bli ännu mer attraktiv för nya företagare, men också för att behålla det vi redan har.
-Vi har sett en hel del flykt av bolag ner till Malmö, som varit väldigt duktiga på att connecta sig med Köpenhamn, och på sätt fått tyngdpunkten i södra Sverige dit. Vi vill inte förlora företag i Helsingborg, vi vill att både forskningsintensiva och andra typer av företag ska etablera sig och stanna kvar här. Det blir mer drag i stan, det händer mer runt omkring och det blir intressanta människor som kommer hit. Det är ett stort argumentet för ett partnerskap med NyföretagarCentrum, slår Eva fast.

Artikeln i sin helhet finns här

Andreas Jarud

"Genom partnerskapet bygger vi välfärden i nordvästra Skåne"

Det menar Ängelholms Näringslivs VD och tillika NyföretagarCentrums styrelsemedlem Andreas Jarud. Han uppmanar fler av regionens företag och organisationer att engagera sig i nyföretagandet. ”Bli en del av nyföretagarnätverket, se till att engagera er inte bara genom att betala en partneravgift, utan att också genom att engagera er i den lokala företagsamheten. Tillsammans bygger vi en hållbar tillväxt som stärker såväl de nystartade bolagen som partners och näringslivets sammanlagda tillväxtförmåga.

Läs mer om vårt samarbete med Ängelholms Näringsliv.

Rådgivare Mats Landberg

Rådgivare i Landskrona med fokus på affärsekonomi och riskbedömning

Genom åren har Mats Landberg sett och upplevt vilka risker som kan uppstå i olika branscher men också hur de riskerna kan hanteras och vändas till fördelar. Erfarenhet som ger ett välkommet tillskott till befintliga rådgivare hos NyföretagarCentrum Nordväst.  Undvik att ha för bråttom, de snabba besluten blir inte alltid rätt. Ha koll på pengarna är uppmaningen från Mats.

Ta del av Mats tips och erfarenheter!

Rådgivare Magnus_Engelbäck

Att våga är viktigast, du behöver inte kunna allt

Företagande har gått som en röd tråd genom vår rådgivare Magnus Engelbäcks karriär. Magnus berättar att han tror mycket på det där med att våga och att man inte behöver kunna allt för att våga.

– Det finns hjälp och stöd att få. Våga är det absolut viktigaste. Om vi inte har folk som vågar, då har vi också svårt att få fram de här nya idéerna, produkterna och tjänsterna, avslutar Magnus.

Att våga är det viktigaste

"Partnerskap bygger på samverkan."

Staden är inte bäst på att ge råd till människor som vill starta nya företag, där har NyföretagarCentrum den bästa kompetensen. Däremot ligger det i stadens och näringsliv- & destinationsutvecklings uppdrag att jobba för att Helsingborg ska vara en stad där det är bra att starta, driva och utveckla företag. När det gäller att stötta nyföretagandet är NyföretagarCentrum den bästa partnern att liera sig med. Vi tror inte att vi är bäst på allt själva och därför vill vi gärna vara partner med NyföretagarCentrum, säger Annette Melander Berg.

Hela intervjun med Annette Melander Berg finns här

Navets ledningsgrupp

Navet: “Företagande handlar om att bygga relationer“

Vikten av nätverksrelationer är något av det första som kommer upp i samtalet med Göran Hellström, grundare av och CEO på Navet samt Jeanette Stenberg, CFO i bolaget. Navet har i ett par omgångar varit partner till NyföretagarCentrum Skånenordväst.

Anledning till att Navet valt att bli partner till NyföretagarCentrum är att man sedan långt tillbaka har ett stort intresse av företagandet i regionen. Även om kunderna som börjar sin bana hos NyföretagarCentrum är lite mindre än Navets huvudsegment, växer små företag.

Läs mer om Navets engagemang och bidrag till regionens utveckling

Ann-Sofie_Frey

Rådgivaren som gör människor förberedda på vad det innebär att starta och driva ett företag

Möt vår erfarna rådgivare Ann-Sofie Frey i en längre intervju där du kan läsa om hennes erfarenheter och bästa råd till nystartade företagare. -Som rådgivare måste man vara flexibel och utgå från behoven hos den man möter. I vårt uppdrag ingår att kunna arbeta situationsanpassat och det är också det som är en del av charmen, slår Ann-Sofie bland annat fast.

Läs hela intervjun med Ann-Sofie

Helen Holm Swedbank

Det lönar sig att komma väl förberedd till banken

I presentationsserien med våra viktiga partners har turen kommit till Swedbank, vars vision är att vara med och skapa ett samhälle som är sunt och hållbart. Helén Holm arbetar vid kontoret i Helsingborg – Höganäs och är ansvarig för företagskunderna. Partnerskapet mellan Swedbank och NyföretagarCentrum sträcker sig långt tillbaka. – Det är viktigt för oss på Swedbank att när vi gör något så vill vi göra det långsiktigt. NyföretagarCentrum är också en del i att möjliggöra nyföretagande och för människor att starta sitt eget företag, vilket är helt i linje med våra egna tankar.

Att företagaren får jobba tillsammans med NyföretagarCentrum är jättebra eftersom de ger företagen en bra förberedelse och belyser risker och svårigheter så man får tänka igenom allt ordentligt. Det blir en bra grund när de sedan kommer till oss. Att komma väl förberedd till banken underlättar för båda parter att ge och få rätt stöd utifrån behov.

Läs hela intervjun med Swedbank

På Mindpark ges mindre företag i uppstartsskedet en plats för tillväxt

På mötes- och coworkingplatsen Mindpark i Helsingborg är visionen att skapa en inspirerande arbetsmiljö och ge mindre företag som är i uppstartsskedet en plats för tillväxt. Det berättar Helene Tigerström, VD på Mindpark sedan 5 år tillbaka. “Hela vår affärsidé bygger på en tro på företagandet och vi brinner verkligen för att se varje företag växa och blomma ut här hos Mindpark”. Partnerskapet med NyföretagarCentrum är en viktig del i det arbetet som Mindpark bedriver och vi värdesätter det nära samarbete som vi har med NyföretagarCentrum. De är en starkt part i regionen och de tillför ett enkelt sätt för företagen att få rådgivning och ett bra kontaktnät, delar som är så oerhört viktiga i uppstartsskedet”, säger Helene Tigerström.

På Mindpark är det enkelt att få kontakt med rådgivare i och med att NyföretagarCentrum Skåne Nordväst har kontor där och är en viktig del av platsen genom bland annat open sessions, drop in, där blivande eller nya företagare kan ta en första enkel kontakt med en rådgivare. Just närheten till företagarna är viktig och flera event och aktiviteter arrangerade av NyföretagarCentrum sker hos Mindpark, bland annat företagsmässor.

Läs en längre intervju med Mindparks VD

Lars Starck Auktoriserad revisor på EY

Ey, vår partner som varit med sedan starten 1991

Välkommen till första delen av NyföretagarCentrums serie där vi stolt presenterar våra partners. I år firar NyföretagarCentrum 30-årsjubileum och vad passar bättre än att inleda serien med att presentera EY, en av våra partners som var med och bildade NyföretagarCentrum 1991 och som fortsatt att vara partner under alla år.
Vi får en intervju med Lars Starck, auktoriserad revisor på EY, med 30 års erfarenhet inom revisionsbranschen.
– NyföretagarCentrum bildades utifrån en idé att näringslivet skulle stötta de nystartade företagen genom möjligheten till gratis rådgivning, berättar Lars. Vi har valt att vara partner årligen eftersom idén fortsatt bygger på att näringslivet bidrar och vi på EY vill verkligen bidra. Samhället behöver nya hållbara företag som genererar sysselsättning och som partner ser vi till att nya företag kommer till löpande. Det är den största anledningen till EY:s engagemang.

Till etablerade företag i näringslivet som överväger att bli partner till NyföretagarCentrum skickar Lars med följande ord:
– NyföretagarCentrum är en väldigt professionell organisation att inleda ett partnerskap med och genom deras verksamhet kommer pengarna verkligen till användning på rätt sätt. Vi behöver beakta hållbarhetstänket och här bidrar NyföretagarCentrum till att företag kan överleva och växa i vår region.

Läs hela partnerintervjun

Framtidscoach för företag - Boka Kostnadsfri cochning!

Nu finns det möjlighet för företag i Familjen Helsingborg att få kostnadsfri coachning för att ta sig igenom dagens situation och komma stärkta ut på andra sidan.

  • Ekonomi – på kort och lång sikt med fokus på likviditet och resultat.
  • Affärsutveckling – affärsplan, kundgrupper, förnyelseprocess/nya affärsidéer – både att stärka och utveckla.
  • Marknadsföring – digitalisering, nya erbjudande, kundvård, social media, nya kundgrupper och nätverk.
  • Avtal – hyra, leverantör, övriga avtal, analysera, kommunicera och förhandla.
  • Dig som företagare – din situation, försäkringar, nätverk, samarbete och stöd

Läs mer

Startup Labs

På Mindpark – Think open space erbjuds du som företagare eller som funderar på att starta företag hjälp och rådgivning från oss eller någon av våra samarbetspartner varje onsdag 11-13. Här kan du även sitta och arbeta fritt, träffa andra företagare för inspiration och nätverk. Här finns även fritt wifi och kaffe.

Projektet pågår under tre år och startas med stöd av Helsingborgs Handelsförening.

Läs mer

 

 

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Vi  deltar i det nationella programmet Mentor Eget Företag, ett program som drivs av Almi Företagspartner och som för vår del administreras av Nyföretagarcentrum Sverige. Programmet innebär att du som nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, vilken bidrar med sina erfarenheter och sitt nätverk på ideell basis under ett år. På så sätt får du en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>