Hem

Akut läge, vi startar Nyföretagarhjälpen!

Coronakrisen slår hårt mot alla och allt företagande. Nu handlar det om företagens överlevnad och företagarens framtid! Det är Sveriges jobbskapare och företagare som står inför stora problem. Läget är akut.

Därför mobiliserar NyföretagarCentrum Sverige tillsammans med partners Nyföretagarhjälpen. Du som startat ditt företag under de senaste tre åren och behöver ha någon att tala med, eller goda råd kring vad som ska göras nu – tala med NyföretagarCentrum!

NyföretagarCentrum erbjuder rådgivning – också digitalt – till dig som funderar på att starta eget. Vi erbjuder även kostnadsfri rådgivning till dig som nu står inför utmaningar i samband med coronapandemin.

Efter kickstarten under vecka 17 med dagliga livesändningar på Facebook och webinarier fortsätter NyföretagarCentrum nu att sända live på onsdagar mellan kl 12.30-13.30 under vecka 18-20.

Fler webinarier med aktuella teman kommer löpande arrangeras och finnas tillgängliga för bokning. Webinarier som spelats in under föregående vecka kommer nu också att läggas upp på nytt som film för att fler ska få möjlighet att ta del av dem.

Registrera dig på nyforetagarhjalpen.se för att kunna boka dina webinarier!

Följ vår information på;

nyforetagarhjalpen.se

facebook.com/nyforetagarcentrum

youtube.com/nyforetagarcentrum

Hör av dig – NyföretagarCentrum finns här för dig!

Framtidscoach för företag - Boka Kostnadsfri cochning!

Nu finns det möjlighet för företag i Familjen Helsingborg att få kostnadsfri coachning för att ta sig igenom dagens situation och komma stärkta ut på andra sidan.

  • Ekonomi – på kort och lång sikt med fokus på likviditet och resultat.
  • Affärsutveckling – affärsplan, kundgrupper, förnyelseprocess/nya affärsidéer – både att stärka och utveckla.
  • Marknadsföring – digitalisering, nya erbjudande, kundvård, social media, nya kundgrupper och nätverk.
  • Avtal – hyra, leverantör, övriga avtal, analysera, kommunicera och förhandla.
  • Dig som företagare – din situation, försäkringar, nätverk, samarbete och stöd

Är du intresserad av att veta mer eller anmäla dig till coachning kontakta:
framtidscoach@drivaeget.se
Telefon: 042-18 18 20

Startup Labs

På Mindpark – Think open space erbjuds du som företagare eller som funderar på att starta företag hjälp och rådgivning från oss eller någon av våra samarbetspartner varje onsdag 11-13. Här kan du även sitta och arbeta fritt, träffa andra företagare för inspiration och nätverk. Här finns även fritt wifi och kaffe.
Läs mer

Projektet pågår under tre år och startas med stöd av Helsingborgs Handelsförening.

Mentorsträff med Magnus Ramberg från Lindals.

Mentorsprogrammet

Årets mentorsprogram är igång med 22 taggade mentorspar!
Under programmet träffar adepterna sin mentor ca en gång i månaden och utöver det hålls inspirerande möten och nätverksträffar.
Träffarna sker nu digitalt och senast fick vi lära oss mer om juridik genom Magnus Ramberg på Lindals.

 

Under onsdagen blev det klart att Båstad är den kommun som i år kan titulera sig stolt vinnare av priset.

Båstad vinnare av priset Årets nyföretagarkommun 2020!

– Detta är en glad och viktig nyhet. Att Båstads kommun visar på framgång inom nyföretagande ska vi vara stolta över. Det lokala företagandet är viktigt och att det tillkommer fler nya företag är av stor betydelse för framtidens näringsliv. Bakom alla nya företag finns personer med idéer och drömmar – detta är deras pris, säger Johan Olsson Swanstein (M), kommunstyrelsens ordförande i Båstads kommun.
Priset Årets nyföretagarkommun delas ut av Visma och NyföretagarCentrum för att lyfta fram kommuner som är framgångsrika inom området nyföretagande. Utöver titeln tilldelas den vinnande kommunen även en summa på 100 000 kronor, från Vismafonden, som ska stärka lokalt entreprenörskap genom att delas ut till olika lokala initiativ eller organisationer över tre års tid i samråd mellan vinnarkommunen och instiftarna.
”I Årets Nyföretagarkommun startas det många nya företag och det är ingen slump. Med en genomtänkt strategi för näringslivsutveckling och stort fokus på samverkan inkluderas alla företag – från de som är på planeringsstadiet, till helt nya företag och börsnoterade bolag. Kombinationen av stark tradition av företagande och viktiga naturresurser som lantbruk och turism, har gjort att Årets Nyföretagarkommun lyckats skapat en stabil grogrund för nya näringar. Båstads främsta framgångsfaktor är förmågan att se hela företagsresan!.”

 

Välkommen till din framtida arbetsplats! En digital och interaktiv mässa.

Digital Jobbmässa

4 mars 14.00-17.00

En digitaljobbmässa där besökaren som söker nya utmaningar kan träffa olika företag och utbildningsanordnare.

  • Besök olika företags digitala montrar
  • Chatta och ställ frågor direkt till utställarna
  • Boka enskilda videosamtal med framtida arbetsgivare

Syftet med Jobbmässan!
Vi vill skapa bästa tänkbara mötesplats för arbetsgivare och arbetssökande i Ängelholm, Båstad och Höganäs med omnejd. Vi vill skapa möjligheter att stärka kompetensen till utställande företag och öka chansen till anställning för arbetssökande. Läs mer

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Vi  deltar i det nationella programmet Mentor Eget Företag, ett program som drivs av Almi Företagspartner och som för vår del administreras av Nyföretagarcentrum Sverige. Programmet innebär att du som nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, vilken bidrar med sina erfarenheter och sitt nätverk på ideell basis under ett år. På så sätt får du en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>