Hem
Rådgivare Magnus_Engelbäck

Att våga är viktigast, du behöver inte kunna allt

Företagande har gått som en röd tråd genom vår rådgivare Magnus Engelbäcks karriär. Magnus berättar att han tror mycket på det där med att våga och att man inte behöver kunna allt för att våga.

– Det finns hjälp och stöd att få. Våga är det absolut viktigaste. Om vi inte har folk som vågar, då har vi också svårt att få fram de här nya idéerna, produkterna och tjänsterna, avslutar Magnus.

Att våga är det viktigaste

"Partnerskap bygger på samverkan."

Staden är inte bäst på att ge råd till människor som vill starta nya företag, där har NyföretagarCentrum den bästa kompetensen. Däremot ligger det i stadens och näringsliv- & destinationsutvecklings uppdrag att jobba för att Helsingborg ska vara en stad där det är bra att starta, driva och utveckla företag. När det gäller att stötta nyföretagandet är NyföretagarCentrum den bästa partnern att liera sig med. Vi tror inte att vi är bäst på allt själva och därför vill vi gärna vara partner med NyföretagarCentrum, säger Annette Melander Berg.

Hela intervjun med Annette Melander Berg finns här

Navets ledningsgrupp

Navet: “Företagande handlar om att bygga relationer“

Vikten av nätverksrelationer är något av det första som kommer upp i samtalet med Göran Hellström, grundare av och CEO på Navet samt Jeanette Stenberg, CFO i bolaget. Navet har i ett par omgångar varit partner till NyföretagarCentrum Skånenordväst.

Anledning till att Navet valt att bli partner till NyföretagarCentrum är att man sedan långt tillbaka har ett stort intresse av företagandet i regionen. Även om kunderna som börjar sin bana hos NyföretagarCentrum är lite mindre än Navets huvudsegment, växer små företag.

Läs mer om Navets engagemang och bidrag till regionens utveckling

Starta eget företag-boka in höstens informations- och inspirationsträffar!

Informationsmötena arrangeras av Nyföretagarcentrum Skåne Nordväst, och riktar sig till dig som funderar på att starta eget eller nyligen startat din företagsresa. Du kan boka in dig på vilket datum/ort du önskar, oavsett var i nordvästra Skåne du bor.

Vår förhoppning är att kunna hålla infoträffarna på plats på respektive ort. Skulle gällande restriktioner inte rekommendera det hålls mötet istället digitalt via Microsoft Teams.

Läs mer och anmäl dig!

Rådgivare Helena Ring

Kvalitetssäkra starten med en rådgivare från NyföretagarCentrum

Helena Ring är en av rådgivarna du möter när du vänder dig till NyföretagarCentrum. I samband med pandemin vände sig Helena till Framtidscoachen för att få hjälp att sätta vägen framåt då branschen hon drev företag i helt avstannade.
-När jag berättade vad jag brann för och när jag trivs som bäst, så kunde vi tillsammans se att min väg framåt borde vara att arbeta i en verksamhet som stöttar företagare. När jag sedan fick frågan om att bli rådgivare på Nyföretagarcentrum var det lätt att tacka ja till uppdraget.

Läs mer här om hur du kvalitetssäkrar starten

Delägarna i Ellys ost & delikatesser

Ellys ost & delikatesser på Bruksgatan

Ellys ost & delikatesser är en butik som har det där lilla extra. Här finns något för alla. I den lilla butiken på Bruksgatan hittar du allt från vällagrade ostar till veganska ostar, charkuterier från utvalda producenter med rätt kriterier gällande djurförhållande och EKO, catering, luncher och alla tänkbara tillbehör. Allt är valt med hjärta och själ av Camilla och Veronica. Det är Camilla som de flesta möter i butiken framme vid delikatessdisken. Veronica är huvudansvarig för köket med all catering och matlagning. Båda har en passion för god mat av god kvalitet och kundservice av högsta klass som gör att de kompletterar varandra perfekt. Mitt under pandemin startade de upp sin butik och verksamhet.

Nyfiken på att läsa mer om Ellys ost & delikatesser?

Ann-Sofie_Frey

Rådgivaren som gör människor förberedda på vad det innebär att starta och driva ett företag

Möt vår erfarna rådgivare Ann-Sofie Frey i en längre intervju där du kan läsa om hennes erfarenheter och bästa råd till nystartade företagare. -Som rådgivare måste man vara flexibel och utgå från behoven hos den man möter. I vårt uppdrag ingår att kunna arbeta situationsanpassat och det är också det som är en del av charmen, slår Ann-Sofie bland annat fast.

Läs hela intervjun med Ann-Sofie

Helen Holm Swedbank

Det lönar sig att komma väl förberedd till banken

I presentationsserien med våra viktiga partners har turen kommit till Swedbank, vars vision är att vara med och skapa ett samhälle som är sunt och hållbart. Helén Holm arbetar vid kontoret i Helsingborg – Höganäs och är ansvarig för företagskunderna. Partnerskapet mellan Swedbank och NyföretagarCentrum sträcker sig långt tillbaka. – Det är viktigt för oss på Swedbank att när vi gör något så vill vi göra det långsiktigt. NyföretagarCentrum är också en del i att möjliggöra nyföretagande och för människor att starta sitt eget företag, vilket är helt i linje med våra egna tankar.

Att företagaren får jobba tillsammans med NyföretagarCentrum är jättebra eftersom de ger företagen en bra förberedelse och belyser risker och svårigheter så man får tänka igenom allt ordentligt. Det blir en bra grund när de sedan kommer till oss. Att komma väl förberedd till banken underlättar för båda parter att ge och få rätt stöd utifrån behov.

Läs hela intervjun med Swedbank

På Mindpark ges mindre företag i uppstartsskedet en plats för tillväxt

På mötes- och coworkingplatsen Mindpark i Helsingborg är visionen att skapa en inspirerande arbetsmiljö och ge mindre företag som är i uppstartsskedet en plats för tillväxt. Det berättar Helene Tigerström, VD på Mindpark sedan 5 år tillbaka. “Hela vår affärsidé bygger på en tro på företagandet och vi brinner verkligen för att se varje företag växa och blomma ut här hos Mindpark”. Partnerskapet med NyföretagarCentrum är en viktig del i det arbetet som Mindpark bedriver och vi värdesätter det nära samarbete som vi har med NyföretagarCentrum. De är en starkt part i regionen och de tillför ett enkelt sätt för företagen att få rådgivning och ett bra kontaktnät, delar som är så oerhört viktiga i uppstartsskedet”, säger Helene Tigerström.

På Mindpark är det enkelt att få kontakt med rådgivare i och med att NyföretagarCentrum Skåne Nordväst har kontor där och är en viktig del av platsen genom bland annat open sessions, drop in, där blivande eller nya företagare kan ta en första enkel kontakt med en rådgivare. Just närheten till företagarna är viktig och flera event och aktiviteter arrangerade av NyföretagarCentrum sker hos Mindpark, bland annat företagsmässor.

Läs en längre intervju med Mindparks VD

Lars Starck Auktoriserad revisor på EY

Ey, vår partner som varit med sedan starten 1991

Välkommen till första delen av NyföretagarCentrums serie där vi stolt presenterar våra partners. I år firar NyföretagarCentrum 30-årsjubileum och vad passar bättre än att inleda serien med att presentera EY, en av våra partners som var med och bildade NyföretagarCentrum 1991 och som fortsatt att vara partner under alla år.
Vi får en intervju med Lars Starck, auktoriserad revisor på EY, med 30 års erfarenhet inom revisionsbranschen.
– NyföretagarCentrum bildades utifrån en idé att näringslivet skulle stötta de nystartade företagen genom möjligheten till gratis rådgivning, berättar Lars. Vi har valt att vara partner årligen eftersom idén fortsatt bygger på att näringslivet bidrar och vi på EY vill verkligen bidra. Samhället behöver nya hållbara företag som genererar sysselsättning och som partner ser vi till att nya företag kommer till löpande. Det är den största anledningen till EY:s engagemang.

Till etablerade företag i näringslivet som överväger att bli partner till NyföretagarCentrum skickar Lars med följande ord:
– NyföretagarCentrum är en väldigt professionell organisation att inleda ett partnerskap med och genom deras verksamhet kommer pengarna verkligen till användning på rätt sätt. Vi behöver beakta hållbarhetstänket och här bidrar NyföretagarCentrum till att företag kan överleva och växa i vår region.

Läs hela partnerintervjun

Akut läge, vi startar Nyföretagarhjälpen!

Coronakrisen slår hårt mot alla och allt företagande. Nu handlar det om företagens överlevnad och företagarens framtid! Det är Sveriges jobbskapare och företagare som står inför stora problem. 

Därför mobiliserar NyföretagarCentrum Sverige tillsammans med partners Nyföretagarhjälpen. Du som startat ditt företag under de senaste tre åren och behöver ha någon att tala med, eller goda råd kring vad som ska göras nu – tala med NyföretagarCentrum!

Registrera dig på nyforetagarhjalpen.se för att kunna boka dina webinarier!

Läs mer

Framtidscoach för företag - Boka Kostnadsfri cochning!

Nu finns det möjlighet för företag i Familjen Helsingborg att få kostnadsfri coachning för att ta sig igenom dagens situation och komma stärkta ut på andra sidan.

  • Ekonomi – på kort och lång sikt med fokus på likviditet och resultat.
  • Affärsutveckling – affärsplan, kundgrupper, förnyelseprocess/nya affärsidéer – både att stärka och utveckla.
  • Marknadsföring – digitalisering, nya erbjudande, kundvård, social media, nya kundgrupper och nätverk.
  • Avtal – hyra, leverantör, övriga avtal, analysera, kommunicera och förhandla.
  • Dig som företagare – din situation, försäkringar, nätverk, samarbete och stöd

Läs mer

Startup Labs

På Mindpark – Think open space erbjuds du som företagare eller som funderar på att starta företag hjälp och rådgivning från oss eller någon av våra samarbetspartner varje onsdag 11-13. Här kan du även sitta och arbeta fritt, träffa andra företagare för inspiration och nätverk. Här finns även fritt wifi och kaffe.

Projektet pågår under tre år och startas med stöd av Helsingborgs Handelsförening.

Läs mer

 

 

Mentorsprogrammet

Årets mentorsprogram avslutades i början av juni en solig kväll vid Kärnan. Årets mentorsgrupp har till stora delar fått hållas digital och det var därför extra härligt att kunna träffas utomhus vid sista tillfället. Under programmet träffar adepterna sin mentor ca en gång i månaden och utöver det hålls inspirerande möten och nätverksträffar. Nästa omgång startar i september 2021 med 22 nya mentorspar. Läs mer och ansök du också!

Läs mer

 

Båstad vinnare av priset Årets nyföretagarkommun 2020!

– Detta är en glad och viktig nyhet. Att Båstads kommun visar på framgång inom nyföretagande ska vi vara stolta över. Det lokala företagandet är viktigt och att det tillkommer fler nya företag är av stor betydelse för framtidens näringsliv. Bakom alla nya företag finns personer med idéer och drömmar – detta är deras pris, säger Johan Olsson Swanstein (M), kommunstyrelsens ordförande i Båstads kommun.

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Vi  deltar i det nationella programmet Mentor Eget Företag, ett program som drivs av Almi Företagspartner och som för vår del administreras av Nyföretagarcentrum Sverige. Programmet innebär att du som nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, vilken bidrar med sina erfarenheter och sitt nätverk på ideell basis under ett år. På så sätt får du en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>