Hem
Rådgivare Christian Jönsson

Låt ditt företag bli något mer än en papperstiger.

Möt det senaste tillskottet på rådgivarsidan, Christian Jönsson, som precis börjat hos oss och som främst kommer att ha rådgivningar för nyföretagare i Helsingborg och online.
Vad vill du skicka med till nyföretagarna i regionen?
—Börja med en stark vision, få ner den till en plan och till ett genomförande. Där kan jag bidra med en hel del, både motivation och entusiasm. Men samtidigt se till att utmana för att säkerställa att idén kan tas vidare.
Vad kan du bidra med i uppstarten av nytt företag?
—Ledarskap, genomförande, vision och strategi det är bitar som jag har arbetat med och brinner för och där ligger också mina styrkor.

Läs hela artikeln om Christian

Staden behöver fler framgångsrika och livskraftiga företag

Att engagemanget för sina hyresgäster går långt bortom att erbjuda dem ett bra boende står helt utan tvivel vid mötet med Helsingborgshems VD Jonas Hansson.

—Vi är ägda av Helsingborgs stad och när vi försöker engagera oss i dess utveckling ser vi att staden behöver fler framgångsrika och livskraftiga bolag. De bolagen måste startas av någon och då är ni också en perfekt partner för det. Vi vill vara en lots och en möjliggörare men utan att blanda oss i för mycket.

Som en del i samarbetet med Helsingborgshem kommer vi att hålla en inspirationsföreläsning primärt riktad mot deras hyresgäster i vår.

Läs om Helsingborgshems engagemang

Vårens inpirationsföreläsningar!

Drömmer du om att ta steget till eget? Boka in dig på någon av vårens föreläsningar för att få inspiration som ger dig möjlighet att få den bästa starten på din företagsresa.

– 20 mars kl 17.15-19.15. Vi träffas på Båstad Turism & Näringsliv, Köpmansgatan 1, Båstad
– 24 april kl 17.00-19.00. Vi träffas på Ängelholms Näringsliv, Järnvägsgatan 5, Ängelholm
– 14 maj kl 17.30-19.00. Vi träffas i Auditoriet på Mindpark, Bredgatan 11, Helsingborg

Anmäl dig via länken nedan. Där finns information om innehåll, tid och plats. Och du, det är kostnadsfritt så tveka inte utan anmäl dig idag!

Anmäl dig här!

Det är inte alltid det som är lätt som är rätt

—Många vill bli rika så snabbt som möjligt och det erbjuds kurser som får dig att tro att det går men företagande handlar om att vara beredd på att jobba hårt från början och ha fokus på ditt mål. Det är inte pengarna som driver dig utan viljan och målet du har som människa. Som egen företagare är du ledare, du behöver vara vaksam och genomskåda saker så du inte blir lurad av den typen av reklam. Jag fann ett bra ställe med gratis rådgivning och stöttning när jag hittade NyföretagarCentrum via Google, det är jag tacksam för. Det är inte alltid det som är lätt som är rätt, säger denna unga, kloka entreprenör som kom till Sverige för 8 år sedan.

Abbe, eller Abdishakur Said Abdirahman som han heter är född och uppvuxen i Somalia som en av 11 syskon.

Läs mer om Abbes företagsresa!

Jonas Kihlman

Att träna sälj hos dina kunder är värdelöst, men alla kan lära sig att sälja!

Att sälja sina produkter och tjänster är något många nystartade företagare känner stor osäkerhet kring. Medan andra verkar vara födda med en rejäl säljådra. Men bakom varje framgångsrik säljare ligger många timmars träning och finslipning inför varje kundmöte. Mentorsgruppen fick en gedigen lektion i säljteknik och vikten av att komma väl förberedd till kundmötet av vår adept Jonas Kihlman som startade sitt företag 2022. Med sig in i bolaget har Jonas över 25 års erfarenhet av försäljning vilket inte alla nyföretagare har. Men du kan vara lugn, alla kan lära sig att sälja menar Jonas.

Alla kan sälja!

Lars-Olof_Nilsson

Avslut innebar början på något nytt

”Den hjälp jag fick var väldigt nyttig för mig och utan den hade det säkert tagit minst ett halvår längre att komma igång. Kanske till och med att jag hade tyckt att det var lite för besvärligt.” Inledningsvis fick han mycket och värdefullt stöd av en av NyföretagarCentrums erfarna rådgivare för att starta upp sin verksamhet som solenergikonsult. ”Det gav en riktig kick i rätt riktning och det är jag väldigt tacksam för, säger Lars-Olof Nilsson.

Från anställd till företagare

Ing-Marie Rundwall

Som egenföretagare behöver du vara rädd om din tid

Har du någon gång deltagit på ett möte och känt: vad gör jag här och vad får jag ut av tiden jag spenderar här? Just vikten av att lägga sin värdefulla tid på rätt saker fick adepter och mentorer inspiration kring av Ing-Marie Rundwall som skrivit boken ”Att leda möten till effekt”.

Läs mer om Ing-Maries tips här

Gabriel_Börner

Ny innovation från Helsingborgskirurg – syr ihop buken med en liten symaskin

Idén till sin innovation fick Helsingborgskirurgen Gabriel Börner i samband med en föreläsning om hur man ska stänga buken efter en större operation på bästa sättet för att minska risken för komplikationer. Han har tagit fram ett innovativt verktyg som effektivt syr ihop det innersta lagret av buken. Verktyget är storleksmässigt som en mindre häftapparat och är 75-80 % snabbare än det traditionella sättet.

–Jag har ingen ingenjörsbakgrund men en granne rekommenderade att jag skulle gå till NyföretagarCentrum. Där fick jag kontakt med en rådgivare. Vi hade flera informella samtal och spånade. Eftersom jag inte hade någon företagarbakgrund behövde jag hjälp med allt. Dels fick jag en mentor men det viktigaste var när min rådgivare sa att det här fixar du, det gjöt liv i den här idén. Jag rekommenderar definitivt NyföretagarCentrum, det här hade inte blivit något överhuvudtaget utan er. Det var en jätteviktig dörröppnare, berättar Gabriel Börner, CMO, delägare och grundare av Suturion.

Det här vill jag läsa mer om!

Från start till 8 anställda på två år

Karriärkompisar arbetar med rekrytering och bemanning och startades 2021 av Tarik El-ezeh som tidigare varit arbetscoach vid arbetsmarknadsförvaltningen och kontorsansvarig för ett bemanningsbolag. Intresset för att starta företag var stort liksom kunskapen om tjänsterna han tänkte erbjuda men han hade ingen tidigare erfarenhet av att driva eget bolag. Han blev rekommenderad att göra en affärsplan och en budget.
–Den person som funderar på att starta företag måste tro på sig själva och på sin dröm. NyföretagarCentrum hjälpte mig jättemycket med att bli säker på att min dröm kunde gå i uppfyllelse och att jag kunde göra detta. Vi utvecklas väldigt bra och snabbt. Idag är det 8 personer som jobbar på bolagets olika kontor, varav fyra i Helsingborg, och tre nya kontor ska startas upp, berättar Tarik El-ezeh.

Läs om Karriärkompisars raketstart

Anne Klåve

Anne Klåve ny verksamhetsledare för NyföretagarCentrum Skåne Nordväst

Det blir Anne Klåve som axlar rollen som ny verksamhetsledare för NyföretagarCentrum Skåne Nordväst när Anneli Ödén väljer att fokusera på andra konsultuppdrag och styrelseengagemang.
–Jag ser fram emot att driva utvecklingen framåt i NyföretagarCentrum i Nordvästra Skånes 11 kommuner. Min föregångare Anneli Öden har lagt en stabil plattform att arbeta vidare från där det redan finns god kvalitet i rutiner och processer samt ett kunnigt team av expertrådgivare. Det skapar en bra förutsättning för att vi initialt kan fokusera utåt och skapa ännu fler och goda kontakter med kommuner, partnerbolag och andra intressenter vars stöd och insatser är viktiga för att vi ska kunna stötta nya företagare i hela regionen. Jag brinner verkligen för företagande och allt det goda det för med sig i samhället med ökad integration, minskad arbetslöshet och starkare välfärd. Det ska bli mycket spännande!

Välkommen Anne!

Arvid och Algot Axelsson från Bemannax

Bröderna Axelsson – par i företagsamhet

Under samtalet med bröderna Arvid och Algot Axelsson får man känslan av att de är mycket äldre än sina 25 respektive 22 år. De har hunnit med enormt mycket och skaffat sig både stor och lång erfarenhet som företagare. Man blir snabbt nyfikenheten på deras företagsresor. Hur är det möjligt att de redan hunnit åstadkomma så mycket vid så ung ålder? Hur har de lyckats med det och vilka är framgångsrecepten för deras företagssatsningar?

Arvid hade ingen tidigare erfarenhet av eller kunskap kring att driva företag och sökte sig till NyföretagarCentrum Skåne Nordväst för att få rådgivning i samband med att han ville starta sitt drönarföretag. –Hos NyföretagarCentrum träffade jag en rådgivare som jag tog jättemycket hjälp av i början. Hon hjälpte mig från noll till startat företag. Det var en stor trygghet, berättar Arvid.

Ja, jag är nyfiken på brödernas företagsresor!

Rådgivare Göran Håkansson

”Keep it simple – make it happen”

Vår rådgivare Göran Håkansson har lång erfarenhet av företagande i flera olika roller och han delar gärna med sig av sin breda kunskap till dig som står i startgroparna eller precis startat ditt företag.
–”Keep it simple – make it happen” är ett av mina motton och genom ett lyssnande öra och en nyfikenhet, både på de breda penseldragen och viktiga detaljerna, bidrar jag ofta till att hitta olika perspektiv och lösningar utan att krångla till det. Jag delar gärna med mig av mina misstag och framgångar och kan samtidigt ställa besvärliga och utmanande frågor. Trots mer än 35 år i arbetslivet är jag ständigt nyfiken på att lära nytt och bidra till andras framgångar!

Läs mer om Göran och boka tid!

Rådgivare Philip Fransson på NyföretagarCentrum

Våga fråga om hjälp!

Philip Fransson är ny rådgivare hos oss sedan hösten 2023. Vi ställde några frågor kring hans drivkrafter som egen företagare och varför han vill hjälpa andra att starta företag.
–Jag hoppas kunna bidra med kunskaper som gör att personer som söker rådgivning hos mig på ett effektivt och målinriktat sätt kan ta sin produkt/tjänst till marknaden på en stabil grund. Jag tror att mina egna erfarenheter som företagare och entreprenör kan bidra med insikter och skapa värde för personer som precis ska inleda sin företagsresa. Exempelvis vad som kan vara viktigt att tänka på i relation till det problem/behov du kommer lösa, ditt team, kapitalanskaffning, bolagsstruktur samt din produkt/affärsutveckling.  

Philips specialkunskaper finns inom tech, marknadsföring, affärsutveckling och produktutveckling.

Läs mer om Philip och boka rådgivning!

Träffa våra rådgivare!

Går du och bär på en dröm om att våga starta företag och är i en situation där det är möjligt? Vi hjälper gärna dig att bli redo! Du får träffa en av våra rådgivningsexperter och du kan passa på att ställa dina frågor.

Rådgivningen är kostnadsfri och mer information om tider och platser samt länk till bokningen hittar du via länken. Välkommen till oss på rådgivning!

Boka rådgivning här!

Framtidscoachen bollplank till Grön Bemanning

Efter många år som anställd grundade Rickard Melin Sant sitt företag Grön Bemanning för 1½ år sedan.
–Jag inser nu efter att jag har startat företaget att detta skulle jag gjort för länge sedan. Men bättre sent än aldrig, säger Rickard.

Tanken med Framtidscoachen är att ge företag i Familjen Helsingborg kostnadsfri coachning utifrån just det enskilda företagets behov.
–Det känns tryggt med ett bollplank för min rådgivare sitter på väldigt mycket kunskap, både vad gäller ekonomi och företagsstrategi. Samma gäller min mentor. Alla sträcker ut en hand och vill hjälpa mig, det känns fantastiskt.

Rickards tankar om Framtidscoachen

Ida Lundahl

Framtidscoachen ger andra infallsvinklar på verksamheten

Genom Framtidscoachen arbetar våra rådgivare med coachning av redan etablerade företag som behöver stöd vid t ex omställning, anställning eller som har behov av att vidareutveckla sitt företag. Ida Lindahl driver sedan 2020 Webblix och hon tycker att ett externt bollplank som Framtidscoachen är bra för att hon får helt nya ögon som tittar på hennes verksamhet. Någon som vågar utmana från en annan vinkel eller hjälper till att säkerställa att hon får med alla delar och inte missar något viktigt i sin strategi genom att ställa kontrollfrågor.

Mest nytta tycker Ida att hon haft av att hennes coach gett henne en annan synvinkel på verksamheten. Och att det är någon som har erfarenhet från coachning av andra verksamheter.
–Med hjälp av min Framtidscoach har jag vidareutvecklat mina tankar och fått fler infallsvinklar som gör att jag kan ta ett annat håll än det jag hade tänkt från början med min verksamhet. Det känns även betryggande när jag vet att personen jag pratar med har koll. Jag har någon att resonera med när jag behöver, säger Ida.

Idas erfarenheter av Framtidscoachen

Teodor Isaksson och Fredrik Kocon

Mötesplatser strategi för stöd till företagare i Svalöv

NyföretagarCentrums rådgivning till företagarna är en del av den vägledning som erbjuds ute i de 6 centralorterna i Svalövs kommun.
–För utvecklingen av både nya och etablerade företagare, är det väldigt viktigt att man kan få den hjälpen man behöver vid rätt tidpunkt. I det sammanhanget blir aktörer som NyföretagarCentrum ett naturligt tillskott. Jag tror mycket på att titta på varje individuellt företags utmaningar och driva utvecklingen därifrån. Även om vissa regler är gemensamma blir det ofta någon form av specialanpassning för det enskilda företaget, säger Teodor Isaksson, näringslivskoordinator i Svalövs kommun.

Teodor ser även NyföretagarCentrum som en av deras mötesplatser och där vi, genom vårt partnerskap, kan hjälpa företagen med allmänna eller specifika frågor.

Här kan företagarna få hjälp

Göran Pelvén, Dunkerstifelserna

Nyckeln till vårt välstånd är företagsamheten

– Som etablerat företag gör man en väldigt god gärning och man bidrar till samhällets utveckling genom att underlätta företagandet genom att stötta NyföretagarCentrum ekonomiskt. Alla företag har varit små en gång i tiden och ur nystartade företag kommer det ett och annat företag som lyckas och kan bli riktigt stort. Ju fler företag det startas desto större är sannolikheten att några av dem blir riktigt bra.

Det borde nästan vara en självklarhet om man är ett etablerat företag att bidra till att skapa nya företag. Jag skulle vilja säga att det nästan är en skyldighet att man betalar tillbaks lite. För någonstans längs vägen har man förmodligen själv fått hjälp om man tänker efter. Det är lite payback time och det är relativt blygsamma belopp det handlar om för att kunna stötta den här viktiga verksamheten som NyföretagarCentrum bedriver, säger Göran Pelvén, verkställande chef för Dunkerstiftelserna.

NyföretagarCentrum är till för alla

Årets Unga Nyföretagare 2022 finns i Örkelljunga!

Vi säger stort grattis till Marah Esmaeil som driver DIN Bildemontering I Örkelljunga AB och som blivit utsedd till ”Årets Unga Nyföretagare 2022”. I juryn sitter NyföretagarCentrum Sverige, Fortnox samt Citibank.

Hur känns det att bli utsedd till Årets Unga Nyföretagare Marah?
Stort och ärofyllt! Jag blev så otroligt glad när jag fick reda på nyheten. Känns overkligt! Det känns riktigt hedrande att vara Årets Unga Nyföretagare.

Läs mer inkl juryns motivering

Partnerskap gynnar företagare

Samarbetet mellan Klippans kommun och NyföretagarCentrum Skåne Nordväst går långt tillbaka.
-NyföretagarCentrum har en kompetens som inte vi besitter och vi har inte heller riktigt den tiden som skulle behövas. I vissa fall känner vi även de personer som vill starta företag och då är det inte vi som ska sitta och bedöma om deras affärsidé håller eller inte. Det är en lång process och det viktiga är att individen kommer fram till om den håller eller inte och det gör man bl a med kostnadsfritt stöd från NyföretagarCentrum. Men naturligtvis vill vi gärna träffa alla de som blir nya företagare i Klippan.

-Det är bra att det är en partner som arbetar med de här bitarna så att de som vill starta eget inte tror att de kan vända sig till oss på kommunen om det. Det är en styrka att vi kan koppla på NyföretagarCentrum där vi inte själva hinner med eller inte har den rätta kompetensen. Det är spetskompetensen ni besitter som vi vill komma åt och det är en stor fördel att vi kan koppla in en oberoende part som är proffs på just detta.

Läs mer om partnerskapet!

Caxton Njuki

Lagom har aldrig varit ett alternativ för världens bästa mentor!

För 12 år sedan startade världens bästa mentor Caxton Njuki sitt företag, Caxton Sports Management och tacksamheten för hjälpen han fick i starten av NyföretagarCentrum framkommer flera gånger under föreläsningen på Ravinen i Båstad dit han är inbjuden som föreläsare med anledning av att Båstad utsågs till Årets företagarkommun 2020.
-Jag lever min dröm och jag har själv valt det, säger Caxton Njuki.

2010 utsågs han till Årets företagare i Sörmlands kommun och han poängterar hur viktigt det är att vi känner oss sedda, betydelsefulla och kompetenta. Sedan 10 år tillbaka är han mentor på NyföretagarCentrum. Ett uppdrag som 2021 gav honom titeln Världens bästa mentor. Han sitter dessutom med i 9 olika styrelser.

Låt dig inspireras av Caxton!

Cäthe Green

Möt Cäthe Green, vår nya koordinator för mentorsprogrammet!

Cäthe Green är koordinator för vårt mentorsprogram. Med sin fingertoppskänsla för organisation och ett stort driv att bidra till bra mötesupplevelser ser Cäthe till att driva adepter och mentorer framåt i gruppen med intressanta och inspirerande föreläsare.

Läs en längre intervju med Cäthe här!

Susanne Brandeby

Framtidscoachen - ett effektivt sätt att nå målen

– Framtidscoachen för mig är ett sätt att nå mina mål med minimal tidsförlust och energi. De som varit med och coachat andra har ju stor erfarenhet kring vad en nystartad företagare behöver ha koll på och guidar oss i rätt riktning, berättar Susanne Brandeby, grundare till Design by Brandeby i Ängelholm.

Ofta kommer ordet ensamt upp i samtal med nystartade egenföretagare. Visst kan det vara ensamt att på egen hand starta upp sin verksamhet, man är själv om att ta beslut och ofta finns inte ekonomin för att kunna ta hjälp i början. Vilken tur att det då finns vissa saker som faktiskt är helt kostnadsfria – som ett bollplank i form av en neutral företagscoach och rådgivare via Framtidscoachen!

Så har Susanne fått hjälp av Framtidscoachen

Annika Borgelin Vd Båstad Turism och Näringsliv

NyföretagarCentrum viktig spelare för företagen som etablerar sig i Båstad

NyföretagarCentrum är en jätteviktig spelare för våra företag i Båstad, säger Annika Borgelin, VD på Båstad Turism & Näringsliv.

NyföretagarCentrum besitter en jättestor kunskap och kompetens kring att starta upp och driva företag. Det handlar verkligen om att ni kan tillföra något till vårt näringsliv och som vi har stor nytta av. Därför är vi partner.

Det är väldigt uppskattat när NyföretagarCentrum kommer ut lokalt och det är då vi får våra företagare att haka på och det brukar bli lyckade träffar med bra uppslutning.

Så samarbetar vi med Båstad

Thomas Frenning mentor på NyföretagarCentrum Skåne Nordväst

Mentorskapet får även mentorn att utvecklas

En av NyföretagarCentrum Skåne Nordvästs viktiga mentorer är Thomas Frenning som varit mentor hos oss i över 10 år. Han har blivit utsedd till Årets mentor inte bara en utan tre gånger under de här åren. Vi är naturligtvis både imponerade och nyfikna på det engagemang som Thomas har i sin roll som mentor och för sina adepter men också på vad som är det mest intressanta med att vara mentor gång på gång och om det finns några utmaningar med rollen.

Så är det att vara mentor!

Annika Nilsson_perstorps-kommun_small

NyföretagarCentrum tillför en bättre start

Anledningen till att Perstorps kommun anlitar NyföretagarCentrum för företagsrådgivningen och är partner handlar för det första om att rådgivarna där är eller har varit egna företagare och därmed vet vad man pratar om och hur det faktiskt är att driva företag.

-Det är också en opartisk rådgivare som inte är kommunen och det tycker jag är väldigt viktigt. Använder man NyföretagarCentrum så tillför det en extra kontroll före start. Ibland är det ganska lätt att springa på när man har sin entreprenörsdröm, här får man möjlighet att göra det från grunden och redan från början kunna förutse saker lite längre fram. Göra det by the book, stegvis och inte bara rusa på. Det är som jag brukar säga, att underlaget och grunden är det viktigaste för dem, säger Annika Nilsson, Näringslivschef i Perstorps kommun.

Läs Annikas tankar om partnerskapet

Susann Cardell, näringslivschef på Åstorps kommun

Nyföretagandet är väsentligt för möjligheten till nya samarbetspartners

-NyföretagarCentrum har den professionaliteten i de här frågorna som krävs för att kunna stötta företagare i olika situationer framåt och man har uppdaterad koll på de stödsystem som finns. Som partner är den stora fördelen att vi får tillgång till den här uppdaterade professionella hjälpen och kan erbjuda den till de som vill starta företag, säger Susann Cardell, näringslivschef på Åstorps kommun som är partner till NyföretagarCentrum.

Sagt av Susann om partnerskap & företagande

Magnus Lidström, rådgivare på NyföretagarCentrum Skåne Nordväst

Möt vår nya rådgivare Magnus!

Enligt Magnus Lidström handlar uppdraget som rådgivare mycket om att inspirera till företagande och han tycker det är kul att kunna få möjligheten att ge något tillbaka.
-Jag har haft folk som inspirerat mig till att våga ta vissa steg, både utbildningsmässigt och jobbrelaterat. Kan jag bidra till att någon vågar ta steget eller tror på sin idé lite mer eller kanske ser brister som går att korrigera, kan jag ge något tillbaka så blir det kul. Jag är själv väldigt tacksam mot dem som hjälpt mig på den här resan, säger Magnus.
Magnus tycker också det ska bli kul att se vad folk har för idéer. Primärt kommer Magnus att ta hand om rådgivningarna och träffarna i Höganäs. I artikeln kan du läsa Magnus 5 bästa tips till blivande företagare.

Magnus 5 bästa tips till blivande företagare

Elinor Franchetti på E-Commerce Park

E-handeln lockar många nya entreprenörer

Helsingborg är en av Sveriges mest e-handelstäta städer och e-handeln är fortfarande på stark uppgång. Det lockar många helt nya entreprenörer vilket gör samarbetet mellan Helsingborgs community för e-handlare, E-commerce Park of Sweden och NyföretagarCentrum Skåne Nordväst både självklart och gynnande för regionens nystartade e-handelsbolag.

”Tillsammans täcker vi hela registret av vad en nystartad företagare behöver”, säger Elinor Franchetti, Community Manager på E-Commerce Park om samverkan. Sedan starten 2015 har E-Commerce Park växt stadigt i takt med att antalet företag och medlemmar stigit. I nuläget består communityn av nästan 200 st e-handelsaktörer.

Samverkan stödjer e-handlare

Anna Claesson

Rådgivare ska både validera och inspirera

Anna Classon, näringslivschef i Landskrona stad ser NyföretagarCentrum som en del i det ekosystem som finns för att gemensamt stötta nyföretagare och att en samverkan mellan de olika organisationerna är bra.
-Om det är NyföretagarCentum, Landskrona stad eller en annan aktörs insats som leder till en nyetablering, det spelar mindre roll. Det viktiga är att det finns olika aktörer som kan ge stöd och inspirera entreprenörerna som kommer till oss.

Rådgivare ska validera & inspirera

Genom Lottenlund Estate säljer Tina smakupplevelser, inte bara vin

Hur är det att vara kvinnlig företagare i en mansdominerad bransch? Och hur kommer man på tanken att starta en vingård och ett destilleri i skånska Allerum? -Det är väldigt spännande att få vara med och utveckla den svenska vinbranschen som kvinna och jag har flera kvinnor i mitt vin-nätverk i Sverige. Jag har arbetat i en mansdominerad bransch i 17 år och är ganska van vid det. Det gäller att man tar för sig så går det alldeles utmärkt, berättar Tina Berthelsen på Lottenlunds Estate.

För Tina och hennes sambo väcktes en önskan om att kunna slå upp fönstren och blicka ut över en vingård under en resa i Toscana 2010. Men inte i Italien, utan på hemmaplan i Allerum. Är du nyfiken på att läsa mer om vinmakeriet i Allerum och Tinas tankar om företagande?

Läs mer här!

Ing-Marie Rundwall

I huvudet på en prisad mentor

Vad innebär det att vara mentor och handlar det bara om att ge när man går in i en mentorsroll? Vi tog chansen att höra vad Årets mentor 2021 Ing-Marie Rundwall har att säga om detta och om sitt engagemang som mentor åt NyföretagarCentrum Skåne Nordväst. Ing-Marie definierar en mentor som någon som får människor att växa och utvecklas och våga omsätta sina tankar till handling.

-En del handlar om att få följa en annan människas tankar, mod, svackor, glädje. Att få vara nära en annan människa som gett sig ut på en utvecklingsresa. Det är nästan så att man själv känner att man sitter med på resan, berättar Ing-Marie Rundwall.

Ing-Marie Rundwall berättar om hur det är att vara mentor

Bo Nilsson, grundare av A Sustainable Tomorrow

Tre tips för att börja arbeta med de Globala hållbarhetsmålen!

Hållbarhetsomställningen går för sakta och vi behöver arbeta mer strukturerat varje dag. Som småföretagare kan det vara svårt att sätta sig in i vad jag kan göra och vad jag ska göra. Eftersom tid ofta är en bristvara blir det ännu viktigare att göra rätt saker, men framför allt att BÖRJA göra saker. Vi tog hjälp av Bo Nilsson, grundare av A Sustainable Tomorrow, för att försöka skapa en bild av vad du som småföretagare behöver göra.

Det behövs framför allt tre saker för att genomföra en förflyttning av det här slaget; insikt, kunskap och motivation.

?Din kunskapsnivå – Vad kan du? Gör en inventering!
?Insikter – Vilka är utmaningarna? Vad måste du lära dig mer om?
?Börja med en 10-lista – 10 saker som du/ni enkelt kan ändra på i ert företag. Gör dessa, mät och följ upp. Planera vad som kommer att krävas för att nå målen och premiera, fira, när ni når dem.

Läs artikeln i sin helhet och ta del av Bo Nilssons checklista som finns på vår hemsida.

Jag vill lära mig mer om de Globala målen!

Bart_steijaert_nyföretagarcentrum

NyföretagarCentrum är en framgångsmaskin!

Bart Steijaert, VD för Helsingborgs Hamn och styrelseledamot i NyföretagarCentrum Skåne Nordväst sedan 2021. Bart, vem är du, varför engagerar du dig i NyföretagarCentrum och vilken nytta tycker du NyföretagarCentrum tillför till det nordvästskånska näringslivet?

”I hela mitt liv har jag jobbat med logistik och transport, ofta med inslag av utveckla nya terminaler och operationer i olika länder i Europa. Jag tror det är viktig att alla människor får möjlighet att förverkliga sina drömmar genom att studera, jobba eller att starta ett företag. NyföretagarCentrum är ett fantastisk stöd i den processen och jag vill gärna bidra till det. NyföretagarCentrum hjälper människor att komma igång och att bli framgångsrika. NyföretagarCentrum är helt enkelt en framgångsmaskin!”

Här är hela vår styrelse

Anneli Ödén verksamhetsledare NyföretagarCentrum Skåne Nordväst

Så utvecklas starka företag

Vår rådgivare och verksamhetsledare Anneli Ödén delar med sig av framgångsfaktorerna för att bygga starka företag som överlever och utvecklas. NyföretagarCentrum har en process med ett 20-tal punkter som du som företagare behöver ha tänkt igenom innan de kommer på rådgivning. Punkterna använder sig rådgivarna av i samtalet med dig men varje rådgivning är givetvis individuell.
– Vi utgår alltid från var företagaren befinner sig och själva affärsidén, berättar Anneli.

Läs mer om Annelis kloka råd för starka företag

Mentorsträff november 2021

Inspirerande mentorsträff

Veckan inleddes med en energigivande mentorsträff hos Swedbank där adepterna först träffades för en stunds nätverkande och sedan blev det säljinspiration med Philippe Hägg från Nerds of Sweden. Tack för alla goda råd!

Läs mer om vårt mentorsprogram

Anders_Yllfors_boxon

Värdet av att vara partner till NyföretagarCentrum

För Anders Yllfors, operativ styrelseordförande i Boxon, känns det angeläget att öka kunskapen om värdet av att vara partner och att bidra till den viktiga verksamheten som NyföretagarCentrum bedriver. Största anledningen till att Boxon är partner handlar om att bolaget är byggt av entreprenörer och fortfarande har mycket entreprenörsanda kvar.

– Därför vill vi vara med och supporta det och när tiden inte räcker till för att göra det själv är det rätt naturligt att man supportar en organisation som arbetar med precis det. Som bygger framtida bolag, framtida entreprenörer och ser till att de får en bra start. Det är det huvudsakliga skälet till vårt engagemang. Sedan tycker jag att det är viktigt att vi som företag bidrar och stödjer i närregionen, säger Anders Yllfors.

Intervjun med Anders hittar du här

NyföretagarCentrum Skåne Nordvästs styrelse 2021

Vår styrelse brinner för entreprenörskap!

För att på ett så bra och konstruktivt sätt som möjligt stödja och utveckla nyföretagarmiljön i Nordvästra Skåne behövs en stark förankring i näringslivet. Mixen från olika branscher och organisationer är viktig för att få den bredd vi eftersöker i vår styrelse.

Vår styrelse brinner för entreprenörskap och har både bred och lång erfarenhet samt goda kontakter med näringslivet i regionen. Vi tar dem på pulsen och får ta del av deras tankar kring företagande, nyttan med NyföretagarCentrum och varför fler partners behövs för att utveckla det Nordvästskånska nyföretagandet ytterligare.

Här presenterar styrelsen sig

Anna Nilsson Höganäs Kommun

Höganäs kommun vill bidra till företagens utveckling

Höganäs kommun vill bidra till företagens utveckling. ”Därför är det är naturligt att vi som kommun samarbetar med en organisation som jobbar med rådgivning och nyföretagande men även det som kommer efter att man har varit nyföretagare och att vi kan erbjuda den här kvalitativa tjänsten för både dem som vill starta företag men också de som vill driva och utveckla sina företag. Vi kan bistå med mångt och mycket men det är också bra att ha en annan plattform och en annan neutral partner som ett gott komplement”.

Läs intervjun med Anna Nilsson, näringslivschef i Höganäs kommun.

Andreas Jarud

"Genom partnerskapet bygger vi välfärden i nordvästra Skåne"

Det menar Ängelholms Näringslivs VD och tillika NyföretagarCentrums styrelsemedlem Andreas Jarud. Han uppmanar fler av regionens företag och organisationer att engagera sig i nyföretagandet. ”Bli en del av nyföretagarnätverket, se till att engagera er inte bara genom att betala en partneravgift, utan att också genom att engagera er i den lokala företagsamheten. Tillsammans bygger vi en hållbar tillväxt som stärker såväl de nystartade bolagen som partners och näringslivets sammanlagda tillväxtförmåga.

Läs mer om vårt samarbete med Ängelholms Näringsliv.

Rådgivare Magnus_Engelbäck

Att våga är viktigast, du behöver inte kunna allt

Företagande har gått som en röd tråd genom vår rådgivare Magnus Engelbäcks karriär. Magnus berättar att han tror mycket på det där med att våga och att man inte behöver kunna allt för att våga.

– Det finns hjälp och stöd att få. Våga är det absolut viktigaste. Om vi inte har folk som vågar, då har vi också svårt att få fram de här nya idéerna, produkterna och tjänsterna, avslutar Magnus.

Att våga är det viktigaste

Ann-Sofie_Frey

Rådgivaren som gör människor förberedda på vad det innebär att starta och driva ett företag

Möt vår erfarna rådgivare Ann-Sofie Frey i en längre intervju där du kan läsa om hennes erfarenheter och bästa råd till nystartade företagare. -Som rådgivare måste man vara flexibel och utgå från behoven hos den man möter. I vårt uppdrag ingår att kunna arbeta situationsanpassat och det är också det som är en del av charmen, slår Ann-Sofie bland annat fast.

Läs hela intervjun med Ann-Sofie

Helen Holm Swedbank

Det lönar sig att komma väl förberedd till banken

I presentationsserien med våra viktiga partners har turen kommit till Swedbank, vars vision är att vara med och skapa ett samhälle som är sunt och hållbart. Helén Holm arbetar vid kontoret i Helsingborg – Höganäs och är ansvarig för företagskunderna. Partnerskapet mellan Swedbank och NyföretagarCentrum sträcker sig långt tillbaka. – Det är viktigt för oss på Swedbank att när vi gör något så vill vi göra det långsiktigt. NyföretagarCentrum är också en del i att möjliggöra nyföretagande och för människor att starta sitt eget företag, vilket är helt i linje med våra egna tankar.

Att företagaren får jobba tillsammans med NyföretagarCentrum är jättebra eftersom de ger företagen en bra förberedelse och belyser risker och svårigheter så man får tänka igenom allt ordentligt. Det blir en bra grund när de sedan kommer till oss. Att komma väl förberedd till banken underlättar för båda parter att ge och få rätt stöd utifrån behov.

Läs hela intervjun med Swedbank

På Mindpark ges mindre företag i uppstartsskedet en plats för tillväxt

På mötes- och coworkingplatsen Mindpark i Helsingborg är visionen att skapa en inspirerande arbetsmiljö och ge mindre företag som är i uppstartsskedet en plats för tillväxt. Det berättar Helene Tigerström, VD på Mindpark sedan 5 år tillbaka. “Hela vår affärsidé bygger på en tro på företagandet och vi brinner verkligen för att se varje företag växa och blomma ut här hos Mindpark”. Partnerskapet med NyföretagarCentrum är en viktig del i det arbetet som Mindpark bedriver och vi värdesätter det nära samarbete som vi har med NyföretagarCentrum. De är en starkt part i regionen och de tillför ett enkelt sätt för företagen att få rådgivning och ett bra kontaktnät, delar som är så oerhört viktiga i uppstartsskedet”, säger Helene Tigerström.

På Mindpark är det enkelt att få kontakt med rådgivare i och med att NyföretagarCentrum Skåne Nordväst har kontor där och är en viktig del av platsen genom bland annat open sessions, drop in, där blivande eller nya företagare kan ta en första enkel kontakt med en rådgivare. Just närheten till företagarna är viktig och flera event och aktiviteter arrangerade av NyföretagarCentrum sker hos Mindpark, bland annat företagsmässor.

Läs en längre intervju med Mindparks VD

Lars Starck Auktoriserad revisor på EY

Ey, vår partner som varit med sedan starten 1991

Välkommen till första delen av NyföretagarCentrums serie där vi stolt presenterar våra partners. I år firar NyföretagarCentrum 30-årsjubileum och vad passar bättre än att inleda serien med att presentera EY, en av våra partners som var med och bildade NyföretagarCentrum 1991 och som fortsatt att vara partner under alla år.
Vi får en intervju med Lars Starck, auktoriserad revisor på EY, med 30 års erfarenhet inom revisionsbranschen.
– NyföretagarCentrum bildades utifrån en idé att näringslivet skulle stötta de nystartade företagen genom möjligheten till gratis rådgivning, berättar Lars. Vi har valt att vara partner årligen eftersom idén fortsatt bygger på att näringslivet bidrar och vi på EY vill verkligen bidra. Samhället behöver nya hållbara företag som genererar sysselsättning och som partner ser vi till att nya företag kommer till löpande. Det är den största anledningen till EY:s engagemang.

Till etablerade företag i näringslivet som överväger att bli partner till NyföretagarCentrum skickar Lars med följande ord:
– NyföretagarCentrum är en väldigt professionell organisation att inleda ett partnerskap med och genom deras verksamhet kommer pengarna verkligen till användning på rätt sätt. Vi behöver beakta hållbarhetstänket och här bidrar NyföretagarCentrum till att företag kan överleva och växa i vår region.

Läs hela partnerintervjun

Framtidscoach för företag - Boka Kostnadsfri cochning!

Nu finns det möjlighet för företag i Familjen Helsingborg att få kostnadsfri coachning för att ta sig igenom dagens situation och komma stärkta ut på andra sidan.

  • Ekonomi – på kort och lång sikt med fokus på likviditet och resultat.
  • Affärsutveckling – affärsplan, kundgrupper, förnyelseprocess/nya affärsidéer – både att stärka och utveckla.
  • Marknadsföring – digitalisering, nya erbjudande, kundvård, social media, nya kundgrupper och nätverk.
  • Avtal – hyra, leverantör, övriga avtal, analysera, kommunicera och förhandla.
  • Dig som företagare – din situation, försäkringar, nätverk, samarbete och stöd

Läs mer

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Vi  deltar i det nationella programmet Mentor Eget Företag, ett program som drivs av Almi Företagspartner och som för vår del administreras av Nyföretagarcentrum Sverige. Programmet innebär att du som nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, vilken bidrar med sina erfarenheter och sitt nätverk på ideell basis under ett år. På så sätt får du en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>